X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o swojej zgrabności już nawet nie piszę :D non stop wszędzie się obijam, siniaki to wszędzie mam.. na kolanie to co mi zniknie to zaś w futrynę się muszę trzepnąć i od nowa śliwa :D

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja też mnóstwo rzeczy potłukłam, głównie w pierwszym trymestrze ;) najbardziej mi żal mojej ulubionej szklanki ;)
    Na szczęście mój mężuś przyjmuje wszystko co się teraz ze mną dzieje za naturalne :) Czasem może dziwne, może śmieszne, ale naturalne :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawie chociaż jest :D

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny z innej beczki... a brałyście no-spę może na bóle więzadeł i podbrzusza? Niby moja gin powiedziała, że można 3x1 nawet ale zastanawiam się ile można tak pociągnąć...biorę tylko jedną a w tym tyg mam nadzieję, że już wcale :)

PS. Ja nic na razie nie zepsułam, potłukłam itp. hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:51

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 ja brałam no-spę moja gin mówiła że to bezpieczne oczywiście wzięłam i tak tylko kilka razy bo mimo wszystko miałam swoje obawy

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko raz bolało w pachwinach to wtedy wzięłam. A w pierwszym trymestrze to kilka razy, bo miałam skurcze jak na @.
    Macie już Braxtona Hicksa? Mnie się zaczął jakieś 2 tyg. temu i jest to bardzo nieprzyjemne, mam wrażenie jakbym zaczynała rodzić :/ (tzn nigdy nie rodziłam, ale tak to sobie wyobrażam :P )

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No-spy nie brałam, więc nie pomogę.
    A co do niezgrabności, upuszczania rzeczy i w moim wypadku roztargnienia to jestem mistrzem pod tym względem.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Mnie tylko raz bolało w pachwinach to wtedy wzięłam. A w pierwszym trymestrze to kilka razy, bo miałam skurcze jak na @.
    Macie już Braxtona Hicksa? Mnie się zaczął jakieś 2 tyg. temu i jest to bardzo nieprzyjemne, mam wrażenie jakbym zaczynała rodzić :/ (tzn nigdy nie rodziłam, ale tak to sobie wyobrażam :P )

Wow, 1-szy raz o tym słyszę, jeszcze nie miałam takich skurczów. Często u Ciebie się pojawiają?
    Jeśli chodzi o no-spę to również nie brałam więc nie pomogę :( ale słyszałam że jest dozwolona.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam przez tydzień bez Internetu. :( Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić. ;) U mnie wszystko dobrze, mały fika w brzuszku. :) Buziaki! :*

ania.g lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Dziewczyny z innej beczki... a brałyście no-spę może na bóle więzadeł i podbrzusza? Niby moja gin powiedziała, że można 3x1 nawet ale zastanawiam się ile można tak pociągnąć...biorę tylko jedną a w tym tyg mam nadzieję, że już wcale :)

PS. Ja nic na razie nie zepsułam, potłukłam itp. hehe
    Od dwóch dni mam takie bóle więzadeł że tylko dzięki nospie max funkcjonuję. Biorę 3x1. Boli mnie też podbrzusze jak na @ ale po nospie przechodzi. Nie mogę sobie odpoczywać bo Marcel waży prawie 11 kg i dosyć często go podnoszę. Nie wiem jak to będzie dalej i co moja blizna na to :(

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na prawdę szybko macie te skurcze i w ogóle mocne bóle.. mnie sporadycznie lekko zakłuje czy pociągnie i tyle.. nospy nie brałam bo się boję, no i na szczęście póki co potrzeby nie miałam :P ptfu ptfu

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam żadnych skurczy, czasem mi macica stwardnieje jak za długo siedzę, ale to na palcach jednej ręki zliczę ile razy było..

za to młody wszedł wczoraj na wyższy level, leżąc poczułam mocny dyskomfort (myślałam, że pierwszy skurcz) ale patrzę na brzuch, a on z jednej strony zdeformowany od wypukłości :D skubany pierwszy raz się tak całym sobą wypiął mocno :) za chwilkę jak go posmyrałam to się schował i w sekundę taką serię kopniaków na pęcherz dostałam, że myślałam, że popuszczę :D kurcze jak on w 19/20 tc już takie cuda wianki wyprawia to ja dziękuję co będzie później :D

ania.g, mimi87, polska_dziewczyna, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Cześć Rose :)

Ja wziełam do tej pory 4 tabl nospy i to w ostatnich dniach, przez te dziwne uczucie w podbrzuszu i krzyżu, o które się Was dopytywałam. Ale od kilku dni spokój :)
    Mam dziś trochę stresu, mojemu psiowi coś padło na tylne łapy i chodze i sie zamartwiam. Pewnie mała też troche wyczuwa ten nastrój.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to "zgrabności" to chyba nic nie zniszczyłam, ale jestem niekiedy zapominalska bardziej niż zwykle no i czasami bardzo płaczliwa. Nie mogę nawet dramatu obejrzeć w TV albo złych wiadomości ze świata, bo zaraz zalewam sie łzami. Mąż na razie trzyma się dzielnie i rozumie ;) ale moje dni sa policzone...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i bez ciąży jestem płaczliwa, zapominalska i niezgrabna, a w ciąży to już w ogóle kosmos dlatego mój korby dostaje :D

• Martii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, dobrze, że już połowa za nami :D

anulka557 lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka ja tez ma brzuch krzywy. Dziś jest z prawej strony i śpi, czasem się wierci trochę. To jest przedziwne jak widzę ją pod skórą.

Ale ostatnie dni to tak fika, że masakra. Bez przerwy kopie we wszystko. Nie wiem kiedy ona spała, miałam wrażenie że w ogóle...

Ale dziś wylajtowała w końcu:)

Nie spodziewałam się ruchów tak intensywnych w 20 tygodniu.

Wszystkie ta macie?

Napinania brzucha nie mam ani skurczy, czasem wiązadła zabolą.Jeszcze nie wiem co to.

Co myślicie o koszu mojżesza?
    http://mamygadzety.pl/shnuggle-wyjatkowy-kosz-mojzesza/

Jak dla mnie muszę to mieć zamiast łóżeczka na początek.:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja nie czuję nic podobnego :(
    A też chyba masz łożysko na przedniej ścianie??

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam właśnie :D też po całym brzuchu "chodzi" :)

ja nie będę miała kosza bo po prostu będzie mi nie potrzebny, bo dziecko nie będzie miało swojego pokoju póki co :) a jednak wolę, żeby był w łóżeczku :)

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już praktycznie wszystkie czujecie ruchy a u mnie zero... co prawda jestem z tych "tłuściejszych ":) ale zaczynam się martwić ...

Ja na szczęście nic nie tłukę ale...mam totalne zaćmienie mózgu :)
    czasami wypowiedzieć się nie mogę bo mi słów brakuje ,a jaka zapominalska jestem .Masakra.

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ