Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Zemraa. Ja też jeszcze nic nie czuję, ale na nas też przyjdzie pora.U każdego inaczej, nie ma się co porównywać :)

Zemraa lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa dopiero zaczynasz 18 tydzień, spokojnie :) ja jestem dalej niż ty i też nie czuję a mimo wszystko z dzidziusiem wszystko jest ok. To jeszcze widocznie nie ten czas :)

Zemraa lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braxton się zaczyna po 20tc, macica rozpoczyna przygotowania do porodu. To trwa ( u mnie przynajmniej) kilka sekund i tak jakby twardnieje macica jak ściskana by była. Potem puszcza. Nie są to skurcze jak na @. Zdarza mi się to 2-3 razy dziennie.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii mam na przedniej. Lekarz ostatnio się baaaardzo dziwił, że cokolwiek czuje tak wcześnie. Więc to norma czuć później. Może masz go ułożonego jakoś specyficznie? Do kręgosłupa?

A że ja już czuje to jest nienormalne.:)

Ale ja tez nie mam prawie w ogóle brzucha. To też jest dziwne. Jak się położę to aż widać dziecko. Chyba mam za mało tłuszczyku. Nie wiem czemu tak jest. A wszystko jest ok.

Więc po prostu jestem nienormalnym przypadkiem w ciąży. Ważne że dzidzia ma się ok.

Martii lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    Wy już praktycznie wszystkie czujecie ruchy a u mnie zero... co prawda jestem z tych "tłuściejszych ":) ale zaczynam się martwić ...

Ja na szczęście nic nie tłukę ale...mam totalne zaćmienie mózgu :)
    czasami wypowiedzieć się nie mogę bo mi słów brakuje ,a jaka zapominalska jestem .Masakra.
    Ja poczułam dopiero w 18 tc i 4 dc więc spokojnie.. poczujesz... Nasza Zuza rusza się wieczorami w ciągu dnia jest spokojna.

Zemraa lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nic nie tłukę, a na pewno nie jakoś szczególnie więcej niż przed ciążą :P za to kalafior ciążowy jest na porządku dziennym u mnie ;)

Martii, Zemraa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razi nic nie tłukę, a nawet zadziwia mnie moja zręczność. Za to ciągle nabijam sobie siniaki o zmywarkę, szafki i stół.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odp jeśli chodzi o no-spe :)
    Niestety u mnie więzadła są odczuwalne praktycznie od początku ciąży, z przerwami:)
    Ostatni tydzień był okropny więc rozumiem wszystkie te którym to również dokucza i jednocześnie zazdroszczę tym które nie wiedzą o czym mówimy hehe :)

Ruchów praktycznie jeszcze nie czuję, łożysko z przodu, pewnie dlatego :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuje dzieciaczka kilka razy dziennie się wierci ale jeszcze delikatnie ;) ale uczucie niesamowite :))

ania.g, ewka315 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Melduje się po wizycie. Będzie dziewucha ;) przeczucia nie zawiodly ;)
    Co do no spy to różne opinie słyszałam włącznie z tymi ze rozmiękcza szyjkę. Ja w ostatniej ciąży brałam ale lepiej mi się sprawdził buskopan forte i luteina dopochwowa ale co kraj to obyczaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 17:47

ewka315, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ania.g, Liskova, Mama84, mimi87, Szi, monika_89, polska_dziewczyna, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Cześć ;)
    Co do no spy to różne opinie słyszałam włącznie z tymi ze rozmiękcza szyjkę. Ja w ostatniej ciąży brałam ale lepiej mi się sprawdził buskopan forte i luteina dopochwowa ale co kraj to obyczaj.

Gratuluję córki!!

mandragora lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Cześć ;)
    Super, to bedziecie mieli parkę :D Gratulacje!

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję że już jej nic między nogami nie wyrośnie bo prosto z usg pojechałam do cocodrillo ;) pierwsze sukienki kupione ;) mają teraz super promocje.

ania.g, Mama84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Na razi nic nie tłukę, a nawet zadziwia mnie moja zręczność. Za to ciągle nabijam sobie siniaki o zmywarkę, szafki i stół.

do tego to mam dar i bez ciąży :P

mandragora graty! :)

ania.g, mandragora lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, gratuluję :)
    Pola, a umiesz potknąć się o własną nogę :) ja mam opanowane do perfekcji :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się własną śliną nawet krztuszę haha

Martii, ania.g lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mam taki kiepski dzień z koncentracją, że boję się samochodem jezdzić. Muszę się pilnować i powtarzać sobie: skup się!!!

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po krótkim wywczasie nad morzem:))) kiedy ja was nadrobie;) Na świeżo mandragora gratuluje corusi;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem juz po połówkowym wszystko wyszło super i bedzie synuś tak jak chciałam i czułam;) a miałam takie mdłości jak Felicity i myślałam juz ze to ma dziewczynkę;) widać nie da sie przewidzieć;)

ewka315, mandragora, nick nieaktualny, Martii, Aprilia, Pola_x, ania.g, JATA, nick nieaktualny, Mama84, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla gratuluję synka! :) a widzisz, jak to różnie bywa :)
    ja mam nadzieję że moja Julcia już pozostanie Julcią, nawet dziś kupiłam w Lidlu dziewczęce bluzeczki z Lupilu :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ