X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Zemraa. Ja też jeszcze nic nie czuję, ale na nas też przyjdzie pora.U każdego inaczej, nie ma się co porównywać :)

Zemraa lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa dopiero zaczynasz 18 tydzień, spokojnie :) ja jestem dalej niż ty i też nie czuję a mimo wszystko z dzidziusiem wszystko jest ok. To jeszcze widocznie nie ten czas :)

Zemraa lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braxton się zaczyna po 20tc, macica rozpoczyna przygotowania do porodu. To trwa ( u mnie przynajmniej) kilka sekund i tak jakby twardnieje macica jak ściskana by była. Potem puszcza. Nie są to skurcze jak na @. Zdarza mi się to 2-3 razy dziennie.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii mam na przedniej. Lekarz ostatnio się baaaardzo dziwił, że cokolwiek czuje tak wcześnie. Więc to norma czuć później. Może masz go ułożonego jakoś specyficznie? Do kręgosłupa?

A że ja już czuje to jest nienormalne.:)

Ale ja tez nie mam prawie w ogóle brzucha. To też jest dziwne. Jak się położę to aż widać dziecko. Chyba mam za mało tłuszczyku. Nie wiem czemu tak jest. A wszystko jest ok.

Więc po prostu jestem nienormalnym przypadkiem w ciąży. Ważne że dzidzia ma się ok.

Martii lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    Wy już praktycznie wszystkie czujecie ruchy a u mnie zero... co prawda jestem z tych "tłuściejszych ":) ale zaczynam się martwić ...

Ja na szczęście nic nie tłukę ale...mam totalne zaćmienie mózgu :)
    czasami wypowiedzieć się nie mogę bo mi słów brakuje ,a jaka zapominalska jestem .Masakra.
    Ja poczułam dopiero w 18 tc i 4 dc więc spokojnie.. poczujesz... Nasza Zuza rusza się wieczorami w ciągu dnia jest spokojna.

Zemraa lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nic nie tłukę, a na pewno nie jakoś szczególnie więcej niż przed ciążą :P za to kalafior ciążowy jest na porządku dziennym u mnie ;)

Martii, Zemraa, Carmen1724 lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razi nic nie tłukę, a nawet zadziwia mnie moja zręczność. Za to ciągle nabijam sobie siniaki o zmywarkę, szafki i stół.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odp jeśli chodzi o no-spe :)
    Niestety u mnie więzadła są odczuwalne praktycznie od początku ciąży, z przerwami:)
    Ostatni tydzień był okropny więc rozumiem wszystkie te którym to również dokucza i jednocześnie zazdroszczę tym które nie wiedzą o czym mówimy hehe :)

Ruchów praktycznie jeszcze nie czuję, łożysko z przodu, pewnie dlatego :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuje dzieciaczka kilka razy dziennie się wierci ale jeszcze delikatnie ;) ale uczucie niesamowite :))

ania.g, ewka315 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Melduje się po wizycie. Będzie dziewucha ;) przeczucia nie zawiodly ;)
    Co do no spy to różne opinie słyszałam włącznie z tymi ze rozmiękcza szyjkę. Ja w ostatniej ciąży brałam ale lepiej mi się sprawdził buskopan forte i luteina dopochwowa ale co kraj to obyczaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 17:47

ewka315, FasUla, anulka557, ania.g, Liskova, Mama84, mimi87, Szi, monika_89, polska_dziewczyna, Carmen1724, Beatrice lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Cześć ;)
    Co do no spy to różne opinie słyszałam włącznie z tymi ze rozmiękcza szyjkę. Ja w ostatniej ciąży brałam ale lepiej mi się sprawdził buskopan forte i luteina dopochwowa ale co kraj to obyczaj.

Gratuluję córki!!

mandragora lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Cześć ;)
    Super, to bedziecie mieli parkę :D Gratulacje!

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję że już jej nic między nogami nie wyrośnie bo prosto z usg pojechałam do cocodrillo ;) pierwsze sukienki kupione ;) mają teraz super promocje.

ania.g, Mama84, Carmen1724 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Na razi nic nie tłukę, a nawet zadziwia mnie moja zręczność. Za to ciągle nabijam sobie siniaki o zmywarkę, szafki i stół.

do tego to mam dar i bez ciąży :P

mandragora graty! :)

ania.g, mandragora lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, gratuluję :)
    Pola, a umiesz potknąć się o własną nogę :) ja mam opanowane do perfekcji :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się własną śliną nawet krztuszę haha

Martii, ania.g lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mam taki kiepski dzień z koncentracją, że boję się samochodem jezdzić. Muszę się pilnować i powtarzać sobie: skup się!!!

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po krótkim wywczasie nad morzem:))) kiedy ja was nadrobie;) Na świeżo mandragora gratuluje corusi;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem juz po połówkowym wszystko wyszło super i bedzie synuś tak jak chciałam i czułam;) a miałam takie mdłości jak Felicity i myślałam juz ze to ma dziewczynkę;) widać nie da sie przewidzieć;)

ewka315, mandragora, Felicity, Martii, Aprilia, Pola_x, ania.g, JATA, anulka557, Mama84, Carmen1724, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla gratuluję synka! :) a widzisz, jak to różnie bywa :)
    ja mam nadzieję że moja Julcia już pozostanie Julcią, nawet dziś kupiłam w Lidlu dziewczęce bluzeczki z Lupilu :D

FasUla lubi tę wiadomość

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ