X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się dziś wkurzyłam;/ ślub coraz bliżej a mi się wszystko wali;/ dj się nie odzywa tort też nic ; do tego rodzina zamiast mi pomagać robi aferę. Bo powiedziałam siostrzenicy że jak chce się ubrać w białą sukienkę na wesele moje to niech przynajmniej nałoży kolorowe buty dla kontrastu bo cała na biało to ma być panna młoda i oczywiście ona pojechała do sklepu i kupiła białe buty to mnie zagotowało i powiedziałam że nie życzę sobie tego. No to ona i moja siostra powiedziały że nie przyjdą na wesele tak samo jak koleżanka ;/ kuzwa czy ludzie nie rozumieją że na ślubie się na biało nie ubiera ;/

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi stopa zmalała. Ostatnio nowe kupiłam zamiast 38 na 37:)
    I buty mi spadają te co nosiłam wcześniej :O

To możliwe?

Bioderka stoją w miejscu i tak mam potężne. Chyba z miliona mam w biodrach. Cycki też w miejscu, ale tu ta sama sytuacja. Jakby się jeszcze powiększyły to rozmiarówki już by dla mnie nie było:/

Kupiłam balsam z palmersa do biustu z kalogenem i elastyną aby zapobiegać zwisom i o dziwo ładnie napiął skórę przez noc. Naprawdę efekt- całkiem całkiem.

Wczoraj mi mała też takiego kopniaka przywaliła, że aż mnie zatkało.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Dziewczyny, czy to możliwe, żebym w środku nocy dostała tak solidnego kopniaka, że sie aż obudziłam?

Do tej pory czuję tylko lekkie smyranie, ew. puknięcia, pływającą rybkę itp.
    Oczywiście że mozliwe, moje dziecie tak mnie dzisiaj boleśnie kopało tuz nad spojeniem łonowym że od 5 godziny nie spałam, od kilku dni kopie mnie właśnie tak bolesnie na samym dole a w okolicy pępka tylko się wypycha :)

Liskova lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova może być :)

mój już przejął rytm dnia domowników, mianowicie kopie od 8 do 22,a w nocy śpi i nic nie czuję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi no ja się wcale Tobie nie dziwię, przecież to Twój dzień :/ a one takim zagraniem zachowują się jakby po 5 lat miały..

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Liscova też tak mam. ;) Waga na plusie a ciuchy noszę te same :)
    U mnie to chyba jednak woda, bo wczoraj malutko wypiłam, dzisiaj na wadze 1,5kg wiecej niż jakieś 2 dni temu, a widzę, że stopy trochę mam spuchnięte.

Stefcia, ja też mam małą stopę: 36/37, więc jak urośnie o 1 rozmiar, to nie będę rozpaczać :D

Mimi, a siostrzenica ile ma lat? I jaka ta sukienka?
    Bo jak krótka koktajlowa, to ja aż takiego problemu nie widzę :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co mówiła koronkowa długa a siostrzenica ma 22 lata ale nie martwi mnie że ktoś chce przyjść na biało tylko że przez takie perduły moje rodzeństwo nie chce przyjść i towarzyszyć mi w najważniejszym dniu w moim życiu i to mnie boli

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi tak mi przykro :(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi nie przejmuj się przed weselem zawsze nerwówka a Tobie stres niepotrzebny:D Dziewczyny trochę niepoważnie się zachowują, bo to ma być Wasz dzień - ale choćby nie wiem co pamiętaj Pani Młoda i tak zawsze jest najładniejsza i wszystkie kreacje przyćmi ;)

ania.g, mimi87 lubią tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova pewnie ze możliwe, mój mały budzi mnie rano serią o 7:45.

Anulka no co ty, jak sie już wie ze w środku jest synuś/córcia to jak można chcieć to zmienić :D chociaz nie odzywam sie bo to mojr pierwsze dziecko to płeć aż tak ważna nie była :p

Dziewczyny z szerszymi biodrami- właśnie dlatego u was może byc później widać brzusia bo wszystko sie może rozłożyć w poprzek .ja na przykład mam spory brzuch i idzie tylko do przodu.majtki nosze te same..a waga 2kg na plusie na ten moment.

Mimi nie przejmuj sie. Ludzie bywają złosliwi a siostrzenica zachowuje sie jak smarkula i to ona będzie wyglądać jak wiesniara w białej kiecce i butach i z niej będą sie smiac ze nie ma klasy. U mnie taki numer wywinela moja świadkowa. Ale nie martw sie i tak panny młodej nikt nie przyćmi. Chyba ze ty byś zalozyla krótka kiecke
    No ale w takiej sytuacji to juz bym ta dziewczyne zabiła :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:42

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w stare spodnie jeszcze sie na siłę mieszczę, ale mega wygodnie nie jest.
    Troche mnie przybyło po bokach, ale to chyba tłuszczyk :P
    Zapuściłam się przez pierwsze miesiące, zero ruchu, głupia ja....
    Zastanawiałam sie nawet któregoś dnia jak to jest, z tymi wąskimi biodrami a zleceniem cc. Chyba trzeba zaczekac do końcówki i zobaczyć czy jednak sie nie rozlezą? Bo ja też bardzo wąskobiodrowa.
    Stopę mam chyba taką samą.Na razie chodze w japonkach więc nie jestem pewna hmm.
    A bimbały znacznie sie powiekszyły. Mąz zadowolony, bo w końcu widac gdzie przód a gdzie tył ciala :P

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi, nie ma co sie przejmowac głupimi zagraniami. Rodzeństwo i tak na pewno przyjdzie, tylko tak igrają ci na emocjach ;)
    Uważam podobnie jak tygrys, że to na tę, która wystroiła sie na bialo będą krzywo patrzeć.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi, nie ma co się przejmować. Rodzeństwo na pewno przyjdzie. Smutno, że Cię denerwują teraz takimi rzeczami.

A mnie dziś moja szefowa wkurzyła. Poszłam z wnioskiem urlopowym, a ona go sobie odłożyła na bok. Ani nie powiedziała że ok, ani że nie, ani że się zastanowi...
    Jak ja nie lubię takiego podejścia do ludzi! A wakacje na początku września już zarezerwowane, zaplanowane.. ehh :(

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    ale się dziś wkurzyłam;/ ślub coraz bliżej a mi się wszystko wali;/ dj się nie odzywa tort też nic ; do tego rodzina zamiast mi pomagać robi aferę. Bo powiedziałam siostrzenicy że jak chce się ubrać w białą sukienkę na wesele moje to niech przynajmniej nałoży kolorowe buty dla kontrastu bo cała na biało to ma być panna młoda i oczywiście ona pojechała do sklepu i kupiła białe buty to mnie zagotowało i powiedziałam że nie życzę sobie tego. No to ona i moja siostra powiedziały że nie przyjdą na wesele tak samo jak koleżanka ;/ kuzwa czy ludzie nie rozumieją że na ślubie się na biało nie ubiera ;/
    Prawie na każdym ślubie czy weselu trafi się jakaś mało rozgarnięta która ubierze się na biało. Nie rozumiem tego kompletnie. Dla mnie biel jest tego dnia zarezerwowana wyłącznie dla panny młodej. Współczuję Ci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:46

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biodra bez zmian tak jak w poprzednich ciążach.

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii ja się pytalam znajomej i dopiero w zasadzie na samym początku porodu mierzą miednice czy cos tam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:00

Martii lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale sory jak mi sie biodra nie rozszerza tp jak ja wypchne czterokilowe dziecko?bo na bank Marcel będzie miał 4. Juz sie zapowiada

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja dziś miałam wizytę, niestety średnie informacje...
    Szyjka długa i zamknięta, za to macica się stawia i wylądowałam z Mg i Luteiną na zwolnieniu... Kazała mi być na nim 2-3 tygodnie, ale tyle nie mogę, bo nie przedłużą mi umowy w pracy, także na razie tydzień i mam nadzieję, że okaże się że już dobrze, więc trzymajcie kciuki.
    Za tydzień USG połówkowe NFZowskie.
    Pozdrawiam leniwie:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Hej.
    Ja dziś miałam wizytę, niestety średnie informacje...
    Szyjka długa i zamknięta, za to macica się stawia i wylądowałam z Mg i Luteiną na zwolnieniu... Kazała mi być na nim 2-3 tygodnie, ale tyle nie mogę, bo nie przedłużą mi umowy w pracy, także na razie tydzień i mam nadzieję, że okaże się że już dobrze, więc trzymajcie kciuki.
    Za tydzień USG połówkowe NFZowskie.
    Pozdrawiam leniwie:)
    Ale umowę i tak Ci muszą przedłużyć teraz do porodu, a potem zasiłek macierzyński będzie Ci płacił ZUS.

Dzięki za odpowiedzi o kopniaku, dla mnie to jest tak nierealne, że wolałam zapytać bardziej doświadczone :D

Co do bioder i brzucha, to prawda, że przy szerokich biodrach brzuch nie jest duży. Ja mam szerokie biodra i brzuszek naprawdę niezbyt duży. Wyglądam bardziej jak 'otłuszczona na brzuchu' niż jak w ciąży :D

• appee Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem, ale pracuję w szkole i jak przyjdę we wrześniu choćby na tydzień to dyr da mi umowę na czas nieokreślony. Co mi po umowie do porodu i potem po roku macierzyńskiego nie miałabym gdzie wracać, a tak to na spokojnie będzie moje miejsce czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:36

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ