X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy mi się biodra rozeszły coś. Chyba aż się zmierzę dzisiaj z ciekawości ;) A rozmiar buta mam malutki, ale raczej liczę że taki pozostanie, bo szkoda mi moich szpilek :P

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys no normalne :D jak od początku na dziewoję się nastawiałam, objawy jak byk na dziewczynkę to gdzieś tam dalej nadzieja jest na tą dziewczynę :D
    oczywiście to nie znaczy, że chłopaka będę mniej kochać, o nie nieeeee :D

appee trzymam kciuki żeby poukładało się po Twojej myśli :)

• appee Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:)
    trudne w tym wszystkim jest to, że oprócz zakazu seksu jest zakaz dotykania brzucha:(

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee, ale zakaz dotykania brzucha tak w ogóle? Masować nawet nie można?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova niestety tak, tyczy się to nawet smarowania brzucha kremem, w późniejszej ciąży często jest zakaz jak są skurcze, mnie pamiętam z synkiem opierdzielali, jak w szpitalu na podtrzymaniu w 35tc byłam bo brzuch smyrnęłam dwa razy i przylukały :P

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kurde, nie wiedziałam :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy dotyk może powodować skurcze macicy, a skoro same już są no to trzeba robić wszystko, żeby ich nie prowokować, czyli co za tym idzie, właśnie nie dotykać brzucha :/ a ciężko jak cholera, bo jak Cię dziecko kopie, no to kurcze nie dotknij brzucha ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 14:25

• appee Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciężko, bo sama ręka idzie:P

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny farbujecie normalnie włosy w ciąży?

atdc20mm0yebl2pl.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuję farbami bez amoniaku - pytałam, są bezpieczne od początku ciąży.

Rose123 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie dziś 18tc i 5 miesciac :)

polska_dziewczyna ja też nie czuję jeszcze ruchów, czekam niecierpliwe

stefcia witaj i gratuluję synusia :)

FasUla aż musiałam wygoglować co to za balonik, raczej nie kupię, wierzę, że jakoś to będzie :P

rose witaj wpisz się teraz: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UAxQEaKokoCnHKOySQDCwtEFVvTkzD7EZOpgcJ7WrTE/edit#gid=0 ja nospę wzięłam kilka razy, ale generalnie staram się jej unikać

Viki my na pewno od początku postawimy na łóżeczko, jakoś kosz mojżesza mnie nie przekonuje

mandragora gratuluję córeczki :)

mimi biały tylko dla panny młodej... na głupotę ludzka nic nie poradzisz, lepiej olej temat i nieporzebie sę nie stresuj

appe po 3 miesiacu automatucznie muszą ci przedłużyć umowę do czasu rozwiazania, takie jest prawo jak liskova pisze. Zresztą dyr chyba mógłby zrozumiec, że to nie Twoja wina i Ty nie miałaś zamiaru iść na l4

mandragora, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu sie o farbowanie wlosow pytam a przed chwila myslalam,ze umre:-( bol wiezadel ok, ale taki prad bolesny mi przeszedl,ze na ulicy to bym usiadla chyba. Lezalam na kanapie i chcialam wstac,wtedy mnie dopadlo.Teraz czuje lekko ale boje sie juz normalnie poruszac....jak tak do konca bedzie z tymi wiezadlami to zwariuje:-( praktycznie od poczatku ciazy je czuje,tyle ze z kazdym tyg inaczej.W zeszly wtorek tez mialam taki bolesny atak i bylam u gin...tez wspomniala,ze to wiezadla:-(

atdc20mm0yebl2pl.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do dnia porodu to wiem, że będę mieć umowę, ale mnie to nie urządza... Pochodzę kilka dni we wrześniu i wtedy dostanę umowę na czas nieokreślony i wrócę po roku macierzyńskiego do pracy. Dyr niestety nie może inaczej zrobić bo teraźniejsza umowa kończy się 31.08 i w nowej jest zapis, że pracownik ma się stawić 1.09 do pracy, wtedy umowa jest uznana za ważną. Zresztą pierwszą reakcją dyr na info o ciąży były wielkie gratulacje i propozycja umowy na czas nieokreślony, bo bez tego byłaby tylko na rok, także z jej strony super zachowanie. W drugiej pracy dostałam umowę na 2 lata, także to tez fajnie, bo z obu będę dostawać macierzyński i mam otwarty powrót. Nie będę się spinać, wiadomo że Maluch najważniejszy. Biorę też pod uwagę możliwość, że do szkoły będę chodzić ten pierwszy tydzień września, a w drugiej pracy wezmę w tym czasie urlop. Wtedy na te 4h dziennie myślę, że nie będzie problemu.

Martii lubi tę wiadomość

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Ja tu sie o farbowanie wlosow pytam a przed chwila myslalam,ze umre:-( bol wiezadel ok, ale taki prad bolesny mi przeszedl,ze na ulicy to bym usiadla chyba. Lezalam na kanapie i chcialam wstac,wtedy mnie dopadlo.Teraz czuje lekko ale boje sie juz normalnie poruszac....jak tak do konca bedzie z tymi wiezadlami to zwariuje:-( praktycznie od poczatku ciazy je czuje,tyle ze z kazdym tyg inaczej.W zeszly wtorek tez mialam taki bolesny atak i bylam u gin...tez wspomniala,ze to wiezadla:-(
    A ja dziś jak stara babcia zgięta w pół tak mnie więzadła przypiliły. No i co znów nospa.
    Ja farbuję włosy farbami bez amoniaku. Kupuję przez net w hairstore, ceny promocyjne i farby profesionalne. Można kupić od razu gotowy zestaw czyli aktywator i farbę. Ostatnio kupiłam loreal i byłam naprawdę zaskoczona że mam po farbowaniu takie miękkie włosy a nie sztywne siano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 19:11

Matka fantastycznej 4 :)
  • Martii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:

Moja ginka pozwoliła mi farbowac od II trymestru, nie mówiła nic, że ma byc bez amoniaku. Ja i tak tylko baleyage robiłam, odrostów u mnie i tak bardzo nie widac, po info o ciąży już nie robiłam. Może zaszaleje, jak bede szykowac się na porodówkę, żeby być sexi mamuśką :P

Co do więzadeł też mnie ciągną jak szalone. Jednego dnia nie czuję nic, a drugiego zwijam sie z bólu jak kichne lub za szybko wstane :/

Rose123, ania.g lubią tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odp,te wiezadla beda mi sie snic po nocach:-)
    Chyba pofarbuje te wlosy na poprawe samopoczucia bo juz od pol roku farby nie widzialy:-) szybciej mi sie przez to przetluszczaja,a myje codziennie...

Milego i spokojnego wieczoru dla wszystkich babek:-)

ania.g, Martii lubią tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się w 19 tygodniu, ruchów odczuwanych nadal brak

polska_dziewczyna, mimi87 lubią tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam pokazać brzuszek na zdjęciu ale nie wiem, jak wrzucić, robię kopiuj ale nie wyświetla mi się opcja WKLEJ , szkoda

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appe no to fajnego masz dyrektora. Jeśli tak sytuacja wygląda to faktycznie lepiej wziać teraz mniej l4 i pojawić się na chwilę we wrześniu

Rose ja w pierwszym trym nie farbowałam bo byłam świeżo po fryzjerze, a moje włosy rosną w tak żółwim tempie że nie widać odrostow, no może teraz wiec pooowoli będę sie zapisywac żeby coś zrobić z czupryną

szi zdj muisz wrzucić przez jakąś stronkę fotosik czy coś podobnego

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose ja właśnie dzisiaj świeżo po farbowaniu - bez amoniku, odrosty już straszyły:) Współczuję więzadeł, ja na razie czasem odczuwam dyskomfort przy szybkim wstawaniu.

Apropo ruchów Mały dzisiaj tak kopał, że mąż poczuł po raz 1-szy:D i teraz nie chce się ode mnie odczepić;):) Zjadłam dwie krówki...może słodkości tak działaja?:D

monika_89 witam :)a Ty znasz już płeć swojego Maleństwa?:)

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ