Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem, że to jeszcze odległy temat, ale mam pytanie, może któraś z Was się orientuje, jak jest naprawdę.
Mam umowę o pracę do dnia porodu i tak też będę miała zapewne L4. Co w sytuacji jeśli urodzę po terminie?
Słyszałam, że dużo lekarzy robi "problemy" z wystawieniem L4 po terminie...
Więc macierzyński liczy się w tej sytuacji od dnia planowanego porodu? -
polska_dziewczyna wrote:Aprilia
pokaźny brzusio...Monitory wam popękają
Ale podwyższę trochę statystykę bo chyba większość dziewczyn która pokazała brzuszek do tej pory to zgrabne laski
A ja się do nich nie zaliczam
Viki Dziękuję
Szi Najpierw zalogowałam się na fotosiku i tam dodałam zdjęcie. Potem tam pod zdjęciem jest taka ikonka "pobierz kody" i skopiowałam wersję na forum. I już
polska_dziewczyna U mnie z cera to samo. I też synek, a widząc ten trądzik nie robiłam sobie zbytnio nadziei na chłopcaMam mnóstwo zaskórników, a skora zrobiła się tak twarda, że sama nic nie zdziałam. Zaczęłam myśleć o jakimś oczyszczaniu u kosmetyczki, ale jeszcze trochę poczekam i zobaczę co dalej.
-
nick nieaktualnyAprilla piękny brzusio
kurcze mi też ostatnio strasznie wyszły żyły na piersiach
cera się pogorszyła, włosy też
mnie to chyba nie przebijecie bo w bioderkach to przed ciążą miałam grubo ponad 100teraz choć waga dalej ok -9kg to jedynie zeszczuplały mi uda i tyłek a brzusio troszkę się zaokrąglił
Parę dni temu chyba zaczęłam czuć takie lekkie kopniaki..nie wiem czy to na pewno było to - mogę to porównać np do tiku jaki czasem ma się np w oku
-> jednak dziś nic kompletnie, cisza jak makiem zasiał...ani po jedzeniu, ani przy odpoczynku...fakt,dziś miałam lepszy dzień więc trochę pochodziłam i pojeździłam po mieście, teraz nawet czuję troche więzadła
czy powinnam się martwić, czy może skoro ruchy się niedawno pojawiły to nie muszą od razu być codziennie? -
hej
mnie niestety po wczorajszych stresach strasznie bolał brzuch cały dzień aż do tej pory dobrze że dziś jadę po zwolnieni może wyproszę lekarza żeby mnie zobaczył. Co prawda będzie inna lekarka bo moja jest na urlopie ale może da się uprosić ;/ mam nadzieje że to nic złego i z Bartusiem wszystko będzie ok
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
Szi wrote:Wiem, że to jeszcze odległy temat, ale mam pytanie, może któraś z Was się orientuje, jak jest naprawdę.
Mam umowę o pracę do dnia porodu i tak też będę miała zapewne L4. Co w sytuacji jeśli urodzę po terminie?
Słyszałam, że dużo lekarzy robi "problemy" z wystawieniem L4 po terminie...
Więc macierzyński liczy się w tej sytuacji od dnia planowanego porodu?
Ale możesz się udać do lekarza innego niż ginekolog, polecany np. ortopeda, żeby wypisał L4 z racji bolącego kręgosłupa i nadal będziesz na 100% L4. -
Tak sobie odpoczywam... Byliśmy na Mazurach jak dostaliśmy telefon od sąsiadki że do sąsiada pod nami cieknie po suficie woda z naszego, a u nas przez drzwi słychać kap kap kap, więc to chyba z góry zalewają ale ich też nie było. Więc w samochód (mój pod wpływem %, więc ja prowadziłem) i o północy byliśmy w mieszkaniu. Sąsiadce nad nami pękł wężyk od spluczki. Mamy zalana całą łazienkę, przedpokój, część kuchni i róg w sypialni. Spisalismy oświadczenie z babka że z jej winy porobilismy zdjęcia, przespalismy się i wracamy na Mazury01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Felicity to dokładnie coś takiego:) Takie jakby mięśnie miały mikroskurcze a potem to już wyraźne są jak w rękę dostaniesz:)
Ostatnio 3 dni miałam mega aktywności małej a wczoraj i dziś jest spokojna. Może rośnie? Czasem od niechcenia przywali glówką w pępek, albo w pęcherz przywali a tak to chyba śpi.
Czasem dzieciaczki walczą w noc jak spimy a przez dzień są spokojne. -
naali13 wrote:Tak sobie odpoczywam... Byliśmy na Mazurach jak dostaliśmy telefon od sąsiadki że do sąsiada pod nami cieknie po suficie woda z naszego, a u nas przez drzwi słychać kap kap kap, więc to chyba z góry zalewają ale ich też nie było. Więc w samochód (mój pod wpływem %, więc ja prowadziłem) i o północy byliśmy w mieszkaniu. Sąsiadce nad nami pękł wężyk od spluczki. Mamy zalana całą łazienkę, przedpokój, część kuchni i róg w sypialni. Spisalismy oświadczenie z babka że z jej winy porobilismy zdjęcia, przespalismy się i wracamy na MazuryMatka fantastycznej 4
-
ania.g wrote:To teraz remont, czy da się coś uratować?01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualnydzieńdoberek
Aprilla na prawdę tyle mamod początku ciąży mimo, iż nic nie przytyłam poszedł jeszcze jeden cm
mąż to się śmieje, że mam figurę J. Lo bo góra chuda, a biodra i uda mam BIG
wyobraźcie sobie, że mam więcej w udzie jak mój mąż, co ma wagę 112 kilo! załamać się idzie
no i śliczny brzuszek masz
ja też mam peełno żył na brzuchu i to absolutnie nie znaczy,że rozstępy idącały organizm jest lepiej ukrwiony, tak samo dziąsła, nos, piersi no i brzuch
mój w kopaniu raczej przerw nie robi, puknie lekko ale zawsze się odezwieale wiem, że niekiedy mogą być takie przerwy jeszcze na tym etapie, po 22-24 tc już raczej nie powinno..
-
Viki wrote:Ja na razie nie wstawiam, bo się śmiać będziecie, że z takim brzuszkiem to do marcówek:)
Nie jesteś jedyna... koło mnie mieszka dziewczyna z terminem na 11 stycznia...chuda aż za chuda i brzucha w ogóle nie ma myślę, że od niej to marcówki mają większy i tak się zastanawiam gdzie ona to dziecko ma...z tego co pamiętam na ostatniej focie było widać brzuszek i w porównaniu do tej dziewczyny to masz 3 x większyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:05
-
naali13 wrote:Mieszkanie wygląda tragicznie. Więc raczej znowu remont. Akurat dobrze ze łazienka i przedpokój nie były teraz remontowane. Te dwa pomiessczenia najbardziej ucierpiały. Zalane sufity ściany podłogi ;/Matka fantastycznej 4
-
Gianna nic mi się nie zmienił od tego momentu. Więc nie wstawiam.
Tak czasem jest chyba, że się gdzieś w kręgosłup(?) chowa.
Chyba nie jest tak żle.
Naali czasem z odszkodowania potrafią więcej zapłacić, niż ten remont tak naprawdę by wyszedł, także może wam to jeszcze na dobre wyjść. -
ania.g wrote:Plusem tego że to z winy sąsiadki, przynajmniej nie poniesiecie kosztów.
VIKI powiem Ci ze tylko to będzie w stanie poprawić mi humor.ania.g lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
1cs
Dzień dobry, dawno nie bylam tak nie wyspana. Mąż drugą noc pod rząd chrapie jak traktor. Jak dziś w nocy będzie tak samo to chyba go wyrzucę na kanapę
co do brzuszków, jak miesiac temu leżalam w szpitalu spotkałam dziewczynę, ktora akurat miała rodzić. Brzuszek maluteńki, lekko wybrzuszony a urodziła córę ponad 4 kilo więc róznie to bywaPonoć po mojej mamie też nie było nic widać do 6 miesiąca
naali masakra, przeciez dopiero co wyremontowaliscie mieszkanie -
nick nieaktualny
-
http://images66.fotosik.pl/1117/5a802a6c28f30d30gen.jpg?t=1439971929
Z boku jeszcze może i coś widać, ale z przodu nic, a jak patrzę na Wasze zdjęcia/avatary,to widać jak różne są brzuchole, jedne nie mają nic, inne z kolei dawno mnie przegoniły, np. Ania.g - młodsza ciąża od mojej, a jaki brzuchol już ślicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:16
ania.g, monika_89, Martii, Aprilia lubią tę wiadomość