X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to jeszcze odległy temat, ale mam pytanie, może któraś z Was się orientuje, jak jest naprawdę.
    Mam umowę o pracę do dnia porodu i tak też będę miała zapewne L4. Co w sytuacji jeśli urodzę po terminie?
    Słyszałam, że dużo lekarzy robi "problemy" z wystawieniem L4 po terminie...
    Więc macierzyński liczy się w tej sytuacji od dnia planowanego porodu?

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki macie :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Aprilia
    pokaźny brzusio... :)
    Pokaźny bo i ja cala pokaźna hihi ;) Monitory wam popękają ;) Ale podwyższę trochę statystykę bo chyba większość dziewczyn która pokazała brzuszek do tej pory to zgrabne laski :) A ja się do nich nie zaliczam :P

Viki Dziękuję :)

Szi Najpierw zalogowałam się na fotosiku i tam dodałam zdjęcie. Potem tam pod zdjęciem jest taka ikonka "pobierz kody" i skopiowałam wersję na forum. I już :)

polska_dziewczyna U mnie z cera to samo. I też synek, a widząc ten trądzik nie robiłam sobie zbytnio nadziei na chłopca ;) Mam mnóstwo zaskórników, a skora zrobiła się tak twarda, że sama nic nie zdziałam. Zaczęłam myśleć o jakimś oczyszczaniu u kosmetyczki, ale jeszcze trochę poczekam i zobaczę co dalej.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla piękny brzusio :)

kurcze mi też ostatnio strasznie wyszły żyły na piersiach :/
    cera się pogorszyła, włosy też :/

mnie to chyba nie przebijecie bo w bioderkach to przed ciążą miałam grubo ponad 100 :P teraz choć waga dalej ok -9kg to jedynie zeszczuplały mi uda i tyłek a brzusio troszkę się zaokrąglił :)

Parę dni temu chyba zaczęłam czuć takie lekkie kopniaki..nie wiem czy to na pewno było to - mogę to porównać np do tiku jaki czasem ma się np w oku :)
    -> jednak dziś nic kompletnie, cisza jak makiem zasiał...ani po jedzeniu, ani przy odpoczynku...fakt,dziś miałam lepszy dzień więc trochę pochodziłam i pojeździłam po mieście, teraz nawet czuję troche więzadła :/

czy powinnam się martwić, czy może skoro ruchy się niedawno pojawiły to nie muszą od razu być codziennie?

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) mnie niestety po wczorajszych stresach strasznie bolał brzuch cały dzień aż do tej pory dobrze że dziś jadę po zwolnieni może wyproszę lekarza żeby mnie zobaczył. Co prawda będzie inna lekarka bo moja jest na urlopie ale może da się uprosić ;/ mam nadzieje że to nic złego i z Bartusiem wszystko będzie ok

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Wiem, że to jeszcze odległy temat, ale mam pytanie, może któraś z Was się orientuje, jak jest naprawdę.
    Mam umowę o pracę do dnia porodu i tak też będę miała zapewne L4. Co w sytuacji jeśli urodzę po terminie?
    Słyszałam, że dużo lekarzy robi "problemy" z wystawieniem L4 po terminie...
    Więc macierzyński liczy się w tej sytuacji od dnia planowanego porodu?
    Dokładnie tak, jak piszesz - macierzyński wtedy zaczyna lecieć wcześniej.

Ale możesz się udać do lekarza innego niż ginekolog, polecany np. ortopeda, żeby wypisał L4 z racji bolącego kręgosłupa i nadal będziesz na 100% L4.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla, Szi, śliczne brzuchy :)

Aprilia lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie odpoczywam... Byliśmy na Mazurach jak dostaliśmy telefon od sąsiadki że do sąsiada pod nami cieknie po suficie woda z naszego, a u nas przez drzwi słychać kap kap kap, więc to chyba z góry zalewają ale ich też nie było. Więc w samochód (mój pod wpływem %, więc ja prowadziłem) i o północy byliśmy w mieszkaniu. Sąsiadce nad nami pękł wężyk od spluczki. Mamy zalana całą łazienkę, przedpokój, część kuchni i róg w sypialni. Spisalismy oświadczenie z babka że z jej winy porobilismy zdjęcia, przespalismy się i wracamy na Mazury

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Viki Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to dokładnie coś takiego:) Takie jakby mięśnie miały mikroskurcze a potem to już wyraźne są jak w rękę dostaniesz:)

Ostatnio 3 dni miałam mega aktywności małej a wczoraj i dziś jest spokojna. Może rośnie? Czasem od niechcenia przywali glówką w pępek, albo w pęcherz przywali a tak to chyba śpi.

Czasem dzieciaczki walczą w noc jak spimy a przez dzień są spokojne.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Tak sobie odpoczywam... Byliśmy na Mazurach jak dostaliśmy telefon od sąsiadki że do sąsiada pod nami cieknie po suficie woda z naszego, a u nas przez drzwi słychać kap kap kap, więc to chyba z góry zalewają ale ich też nie było. Więc w samochód (mój pod wpływem %, więc ja prowadziłem) i o północy byliśmy w mieszkaniu. Sąsiadce nad nami pękł wężyk od spluczki. Mamy zalana całą łazienkę, przedpokój, część kuchni i róg w sypialni. Spisalismy oświadczenie z babka że z jej winy porobilismy zdjęcia, przespalismy się i wracamy na Mazury
    To teraz remont, czy da się coś uratować?

• naali13 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To teraz remont, czy da się coś uratować?
    Mieszkanie wygląda tragicznie. Więc raczej znowu remont. Akurat dobrze ze łazienka i przedpokój nie były teraz remontowane. Te dwa pomiessczenia najbardziej ucierpiały. Zalane sufity ściany podłogi ;/

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek :)

Aprilla na prawdę tyle mam :D od początku ciąży mimo, iż nic nie przytyłam poszedł jeszcze jeden cm :) mąż to się śmieje, że mam figurę J. Lo bo góra chuda, a biodra i uda mam BIG :D wyobraźcie sobie, że mam więcej w udzie jak mój mąż, co ma wagę 112 kilo! załamać się idzie :D no i śliczny brzuszek masz :)

ja też mam peełno żył na brzuchu i to absolutnie nie znaczy,że rozstępy idą :) cały organizm jest lepiej ukrwiony, tak samo dziąsła, nos, piersi no i brzuch :)

mój w kopaniu raczej przerw nie robi, puknie lekko ale zawsze się odezwie :) ale wiem, że niekiedy mogą być takie przerwy jeszcze na tym etapie, po 22-24 tc już raczej nie powinno..

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ja na razie nie wstawiam, bo się śmiać będziecie, że z takim brzuszkiem to do marcówek:)

Nie jesteś jedyna... koło mnie mieszka dziewczyna z terminem na 11 stycznia...chuda aż za chuda i brzucha w ogóle nie ma myślę, że od niej to marcówki mają większy i tak się zastanawiam gdzie ona to dziecko ma...z tego co pamiętam na ostatniej focie było widać brzuszek i w porównaniu do tej dziewczyny to masz 3 x większy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:05

a.png
    a.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Mieszkanie wygląda tragicznie. Więc raczej znowu remont. Akurat dobrze ze łazienka i przedpokój nie były teraz remontowane. Te dwa pomiessczenia najbardziej ucierpiały. Zalane sufity ściany podłogi ;/
    Plusem tego że to z winy sąsiadki, przynajmniej nie poniesiecie kosztów.

• Viki Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna nic mi się nie zmienił od tego momentu. Więc nie wstawiam.
    Tak czasem jest chyba, że się gdzieś w kręgosłup(?) chowa.

Chyba nie jest tak żle.

Naali czasem z odszkodowania potrafią więcej zapłacić, niż ten remont tak naprawdę by wyszedł, także może wam to jeszcze na dobre wyjść.:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Plusem tego że to z winy sąsiadki, przynajmniej nie poniesiecie kosztów.
    I tak mamy ubezpieczenie więc nawet jakby z naszej winy to poszło by z ubezpieczenia.

VIKI powiem Ci ze tylko to będzie w stanie poprawić mi humor.

ania.g lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei przed ciążą miałam nadwagę i szczerze mówiąc teraz brzuch mam raczej mniejszy niż większy. Często w ogóle tego brzucha nie widać, dla osób z zewnątrz wyglądam raczej jakbym się najadła, niż jak w ciąży :D

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dawno nie bylam tak nie wyspana. Mąż drugą noc pod rząd chrapie jak traktor. Jak dziś w nocy będzie tak samo to chyba go wyrzucę na kanapę :P

co do brzuszków, jak miesiac temu leżalam w szpitalu spotkałam dziewczynę, ktora akurat miała rodzić. Brzuszek maluteńki, lekko wybrzuszony a urodziła córę ponad 4 kilo więc róznie to bywa ;) Ponoć po mojej mamie też nie było nic widać do 6 miesiąca

naali masakra, przeciez dopiero co wyremontowaliscie mieszkanie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brzuch niby mam, ale na prawdę mały w porównaniu do drugiej ciąży na tym etapie.. liczę, że już zostanie z tych "mniejszych" :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://images66.fotosik.pl/1117/5a802a6c28f30d30gen.jpg?t=1439971929

Z boku jeszcze może i coś widać, ale z przodu nic, a jak patrzę na Wasze zdjęcia/avatary,to widać jak różne są brzuchole, jedne nie mają nic, inne z kolei dawno mnie przegoniły, np. Ania.g - młodsza ciąża od mojej, a jaki brzuchol już śliczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:16

ania.g, monika_89, Martii, Aprilia lubią tę wiadomość

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ