X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi - cudny brzusio!:)

Szi lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki stefcia ;), teraz już nie ukryję, że jestem w ciąży.

• Szi Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Cześć ;)
    Melduje się po wizycie. Będzie dziewucha ;) przeczucia nie zawiodly ;)
    Co do no spy to różne opinie słyszałam włącznie z tymi ze rozmiękcza szyjkę. Ja w ostatniej ciąży brałam ale lepiej mi się sprawdził buskopan forte i luteina dopochwowa ale co kraj to obyczaj.
    Gratuluję, miałaś przeczucia na córeczkę?
    A objawy też tak sugerowały (mdłości itd.)?
    :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyłam niebieskie żyły na brzuchu... Czy moze mi sie wydaje ze to żyły i bedą z tego rozstępy?

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stefcia jeszcze nie wiem niestety

Fasula to raczej będą żyły, u mnie od razu strzeliła skóra na czerwono, nie było żadnych niebieskich żylek najpierw

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla...ja też je mam na boku brzucha ale nie myślę aby z tego mialy byc rozstepy :)na razie odpukac nic mi nie wychodzi :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    U mnie póki co rozmiar bioder ani stopy się nie zmieniły. I wolałabym, żeby stopy zostały takie jakie są bo nie wyobrażam sobie kupowania butów od nowa :P

Anulka ty 102 w biodrach??? To niewiele mniej niż ja mam, a patrząc na twoje zdjęcia to nie mam pojęcia gdzie są te centymetry ;)
    Co do butów, to ja mam takie doświadczenia z pewnym sklepem na "D", ze zawsze jak tam pójdę (a chodzę raczej rzadko bo mi się ich buty nie podobają) to na polkach maja tylko 41, 42, czasem 40. Przy mojej stopie 37 to abstrakcja ;)

Liskova, Mandragora - ja mam dokładnie odwrotnie, ledwo 1 kg na plusie a prawie od początku nie wchodzę w swoje spodnie, spódnice, staniki... I też nie wiem, skąd to się bierze ;)

Liskova przyzwyczajaj się... do nocnych pobudek ;)

Mimi87 trochę się zagotowałam czytając o tej białej kiecce... Nie dość, że to twój dzień, to jeszcze jesteś w ciąży a siostrzenica nie potrafi uszanować ważnej dla ciebie kwestii. Ale powiem tak, ona może będzie miała satysfakcję jak ci zrobi na złość, ale tak jak dziewczyny już tu pisały, to ty będziesz najpiękniejsza a ona się zbłaźni. Bo nie sadze by na serio nie chciała przyjść, podobnie jak siostra. A ty w tym dniu będziesz zaaferowana innymi sprawami, gośćmi, zabawa, że nawet tego nie zauważysz. Wiem po sobie - ja pewne niuanse dojrzałam dopiero na zdjęciach ;)

Rose ja farbuję szamponami bez amoniaku :)

Mi też więzadła dają się we znaki i to od samego początku :/

Dziewczyny podpowiedzcie jak pogrubić tekst tu na forum? Ctrl + B mi nie działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 22:09

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula to raczej będą żyły. Mi się pokazały na piersiach już jakiś czas temu. Rozstępy byłyby chyba bardziej czerwone.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje... Co do więzadeł to mnie tez dokuczają, w ogóle jak chodzę czuje sie jak nienaoliwiona maszyna która sie zaraz rozsypie i naprawdę mam wrażenie ze sie rozszerzam i trzeszcze, jak chodzę to tez juz nogi trochę szerzej rozstawiam. Jak kaczka trochę choc staram sie jakos normalnie jeszcze wyglądać i chodzić;)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto mój wczorajszy brzusio:

47e452088927672emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 22:05

FasUla, polska_dziewczyna, Szi, monika_89, Pola_x, stefcia29, Felicity, mimi87, Liskova, ania.g, anulka557, Nessa, Mama84, Martii, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na piersiach właśnie mam od miesiączki a w zasadzie braku ale teraz widzę tez na brzuchu... Na wszelki wypadek bede mocniej o siebie dbać a od września mam nadzieje ruszyć sie na jogę lub pilates... Dzis to juz tylko do spania bo zaraz padnę;)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo ;)
    Biodra mi nie rosną, stopy tez nie, albo nie zauważyłam bo póki co chodzę w sandalach ;)
    Biel oczywiście TYLKO dla młodej! No ale głupota ludzka nie zna granic.
    Juz się nie mogę doczekać ruchów, ale z tego co gin mówił to jeszcze spokojnie trzy tygodnie bez. Na szczęście nie rośnie mi taki wielkolud jak Staś, to może i blizna się uchowa ;)
    Szi u mnie trzecia ciąża i każda inna. Ale tak, przeczucie miałam na dziewczynkę, ale to raczej nie po objawach a po terminie owulacji, myślałam że przegapilismy, spanikowalam zbyt wczesnymi starankami po cc i decyzje o ewentualnym poczęciu odłożyłam ;) no i żyłam w blogiej nieświadomości przez kolejny miesiąc z mdłościami i zwrotami głowy, których obecność wiązałam z nieprzespanymi nocami ;) w życiu bym nie pomyślała ze jestem w ciąży ;)
    Jedyny objaw który mi się zgadzał teraz z ciążą z Hania to jest potworna niechęć do ryb. Omijam dalej szerokim łukiem ;) Co do mdłości, to z pierwszą córka nie miałam, a teraz tak.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te wasze brzuchy. Ja swojego nie wrzucę bo wyglądam jak w bardzo zaawansowanej ciąży. Az się boje myśleć, bo w styczniu t chyba si juz tylko toczyć będę ;)

Szi lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilla żeby pogrubić tekst musisz go wstawić miedzy [ b] i [ /b]

Aprilia lubi tę wiadomość

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys 73
    Ja nigdy nie miałam bioder w pierwszej ciąży rozszerzyły mi się o 15 cm zostało do tej pory 8 na plusie … zawsze miałam 92 a teraz 100 ….

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do brzucha to ja tez juz mam spory... nie robie zdjęć więc nie mam jak pokazać nawet:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia
    pokaźny brzusio... :)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Szi Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    A oto mój wczorajszy brzusio:

47e452088927672emed.jpg

Super brzuszek;-)
    Jak wrzuciłaś te zdjęcie na forum?

• Viki Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla tez ma takie żyły od miesiąca. Ale to z szybszego przepływu krwi. Nie ma wpływu na skórę.

Aprilia jaki brzuszek okrąglutki i piękniutki.
    Ja na razie nie wstawiam, bo się śmiać będziecie, że z takim brzuszkiem to do marcówek:)

FasUla lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam żyły niebieskie i na piersiach i na brzuchu z obu stron po bokach,... to nie sa rozstępy...

w tej ciąży mam wysyp trądziku taka kaszka... czuje się gorzej niż nastolatka...matko za nastolatkę nie miałam takiego problemu jak teraz szok... czuje się brzydka ... a to chłopiec będzie a mowią, że dziewuszka urodę odbiera w ciąży ... ech

FasUla lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ