X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    uu kiepsko nie zazdroszczę ale sąsiadka sponsoruje remont tak ?
    Jej ubezpieczenie dokładnie. Ciekawe ile dostaniemy. Zgłosiłam wszystkie ściany, podłogi, sufity. W dwóch pomieszczeniach mamy gumolit a w dwóch drewniany parkiet. Jedne drzwi i dwie futryny...

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Rose, pojemników nie brałam, ale wkład już mam. Załapałam sie na jakieś promocje (jeszcze trwa), wiec za wszystko to dałam ok 140zł.

Mysz, na razie stoi jeszcze w pudełku. Ale w sklepie dorwałam złożony i był ok, bez zastrzeżeń. Do tego leciutki, więc bede mogła z nim latać do łazienki na kąpanie i z powrotem :) Mam nadzieje, że nie trafi mi sie felerny egzemplarz bo faktycznie z Ikea róznie bywa

Najwyżej złożymy grupową reklamację hehe nie podskoczą nam! :D
    Nie kupowałam nigdy żadnych mebli w IKEA bo nawet nie ma u mnie w mieście więc nad ich wykonaniem się nie mogę rozwodzić za wiele...ale równie dobrze można kupić bubel na allegro lub też w każdym innym sklepie. Jestem pozytywnie nastawiona, na pewno się dobrze sprawdzą :)

Martii lubi tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Jej ubezpieczenie dokładnie. Ciekawe ile dostaniemy. Zgłosiłam wszystkie ściany, podłogi, sufity. W dwóch pomieszczeniach mamy gumolit a w dwóch drewniany parkiet. Jedne drzwi i dwie futryny...

Myślę, że stratni nie powinniście być ale to też zależy od ubezpieczyciela :)
    Macie rozrywkę na najbliższe dni/tygodnie, troszkę do niczego ale już nic nie zrobicie.
    Tak więc życzę szybkiego i udanego remontu!:)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po połówkowych :) wszystko super, maluch zdrowy, waży już 300g :) termin wyliczyło na 10.01 ale, że mam wpisany w karcie 11 to wszystko się zgadza i nic nie zmieniamy, jeden dzień to żadna różnica :)
    potwierdzone na 100% chłopak, fajurka sterczała jak talala :)
    po 5 min miał chyba dość, bo aż się za głowe złapał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:48

Mama84, monika_89, Liskova, Aprilia, Martii, Pola_x, Rose123, ania.g, Giannaa, tygrys73, ewka315, vincaminor, mimi87, stefcia29, lucy1983, Zemraa, Paulix, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, haha zmęczył się :D

Co do IKEI, to ja mam szafę, dwie komody, stół, krzesła, ławkę do przedpokoju, regał na ksiązki, biurko + kołdrę, pościele, miliard rzeczy w kuchni i do niczego nie mam zastrzeżeń :)

anulka557, Rose123, ania.g, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka śliczności. ;)

anulka557 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on wiecznie z tymi rękami na głowie, patrzcie na te zdjęcie przy moim suwaczku sprzed 2 tyg :D drapie się i drapie po tej łepetynce :D

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśli czy da radę zmienić się w dziewuchę :P ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Myśli czy da radę zmienić się w dziewuchę :P ;)
    z tego już nie da rady :D mam zdjęcie jak leży i normalnie sterczy wszystko :D raczej się łapie, że matka chciała babe z niego zrobić ahahha załamał się :D

monika_89, vincaminor, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze kopie mnie za kare po pęcherzu :D

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Anulka, haha zmęczył się :D

Co do IKEI, to ja mam szafę, dwie komody, stół, krzesła, ławkę do przedpokoju, regał na ksiązki, biurko + kołdrę, pościele, miliard rzeczy w kuchni i do niczego nie mam zastrzeżeń :)

Ja też trochę tego mam :D.
    A komody służą mi już ok 10 lat i jak nowe ;) Jedną właśnie mam zamiar pożyczyć małej na początek.
    Mam nadzieje,że dzieciowe zakupy też sie sprawdzą. Kupiłam tam łóżeczko+całe wyposażenie, przewijak, wanienkę, koce, ręczniki i cos tam jeszcze ...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    jeszcze kopie mnie za kare po pęcherzu :D

ta zniewaga kopa wymaga!! ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:) moj synuś to mało ważył, wyszło ze jest 19 tydzień i waga chyba 238 albo 283 ale chyba to pierwsze musze sprawdzić... Chyba nie bedzie duży w takim razie...

• Kamila8k Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    on wiecznie z tymi rękami na głowie, patrzcie na te zdjęcie przy moim suwaczku sprzed 2 tyg :D drapie się i drapie po tej łepetynce :D
    Nam doktor na USG powiedział, że USG wysyła jakieś fale, dźwięki, które łaskoczą dziecko- dlatego dzieci pi dłuższych badaniach się tak zasłaniają. Nasza mała tez po kliku minutach zasłania rączkami buzię.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Super:) moj synuś to mało ważył, wyszło ze jest 19 tydzień i waga chyba 238 albo 283 ale chyba to pierwsze musze sprawdzić... Chyba nie bedzie duży w takim razie...

Ja też licze, że moja córa mała będzie. Jak wda się w tatę, to będę miała problem :/

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    nawet lepiej, że mniejsze :) mój młody ma głowę na ponad 21 tydzień! weź później urodź taką łepetynę wielką, bo to już nawet nie o wagę chodzi :P
    ale liczę, że będzie taki jak rodzeństwo, coś koło 3300-3500g :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Nam doktor na USG powiedział, że USG wysyła jakieś fale, dźwięki, które łaskoczą dziecko- dlatego dzieci pi dłuższych badaniach się tak zasłaniają. Nasza mała tez po kliku minutach zasłania rączkami buzię.
    hmm może coś w tym jest.. mój to buźki nie zasłania, tylko z boku się łapie hehe :D

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    witam się po połówkowych :) wszystko super, maluch zdrowy, waży już 300g :) termin wyliczyło na 10.01 ale, że mam wpisany w karcie 11 to wszystko się zgadza i nic nie zmieniamy, jeden dzień to żadna różnica :)
    potwierdzone na 100% chłopak, fajurka sterczała jak talala :)
    po 5 min miał chyba dość, bo aż się za głowe złapał :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85068d3b270e.jpg

jakie malutkie paluszki <3

km5sio4phkxiw92p.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Ja też trochę tego mam :D.
    A komody służą mi już ok 10 lat i jak nowe ;) Jedną właśnie mam zamiar pożyczyć małej na początek.
    Mam nadzieje,że dzieciowe zakupy też sie sprawdzą. Kupiłam tam łóżeczko+całe wyposażenie, przewijak, wanienkę, koce, ręczniki i cos tam jeszcze ...
    Martii ja właśnie zastanawiam się nad łóżeczkiem z Ikei, bardzo mi się podoba. Jakościowo są ok?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego jeszcze nie złożyłam, ale te, które można było obejrzeć na miejscu były całkiem ok. Wydawały się solidne i stabilne.
    Moje akurat wydaje się delikatne, ale wybrałam znów opcje oszczędnościową, zobaczymy...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ