Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja nic nie kupuję, gąbka zbiera bród, ciężko ją wyczyścić i wysuszyć, kłaść też noworodka na twardym plastiku? nie dzięki...
ja od zawsze dzieciaczki trzymałam w ręku i tak mi najwygodniej było.. ewentualnie dawałam na dno wanienki pieluchę flanelową, żeby pupką na plastiku nie leżało -
Witam
Ja też zrezygnuje z wkładu do wanienki, tak jak anulka napisała włożę ewentualnie jakąs pieluszkę flanelową. Mam pytanie, w jakich rozmiarach będziecie kompletować wyprawkę tzn jakiego rozmiaru najwięcej sie przyda? -
Hejo
ja też mam zamiar kąpać trzymając je w ręce kąpałam tak siostrzenicę i jest to najwygodniejsze.
co do rozmiaru to nie wiem ale wydaje mi się że od 56-58
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 10:41
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
nick nieaktualnyMama84 wrote:Witam
Ja też zrezygnuje z wkładu do wanienki, tak jak anulka napisała włożę ewentualnie jakąs pieluszkę flanelową. Mam pytanie, w jakich rozmiarach będziecie kompletować wyprawkę tzn jakiego rozmiaru najwięcej sie przyda? -
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:zastanawiam się z kombinezonem, jaki rozmiar wziąć.. i chyba poszukam po prostu 0-3 miesiące
ewentualnie te 62, w sumie lepiej troche za duży jak za mały..
-
Kombinezony jak najmniejsze polecam bo zwykle są zawyżone rozmiary i zawsze ten 56 i tak jest za duży na noworodka. A ubranka chyba 62 najwiecej. Znając życie to mój syn będzie mial z 60cm i nawet nie założę tych 56 :p ale kilka mam już
-
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Kombinezony jak najmniejsze polecam bo zwykle są zawyżone rozmiary i zawsze ten 56 i tak jest za duży na noworodka. A ubranka chyba 62 najwiecej. Znając życie to mój syn będzie mial z 60cm i nawet nie założę tych 56 :p ale kilka mam już
-
Nie mogę doczekać się kiedy poznam płeć dziecka żeby móc juz w pełni kompletować wyprawkę, mam już co nieco ale w neutralnych kolorach, teraz chce trochę różu lub niebieskiego
, wizyta w czwartek więc mam nadzieję że się dowiem
-
nick nieaktualnyMama84 wrote:Nie mogę doczekać się kiedy poznam płeć dziecka żeby móc juz w pełni kompletować wyprawkę, mam już co nieco ale w neutralnych kolorach, teraz chce trochę różu lub niebieskiego
, wizyta w czwartek więc mam nadzieję że się dowiem
-
monika_89 wrote:ja raczej ne będę kupowac ubranek. Mam obiecane po chrześnicy, nawet rozmiarowo pasuje bo też się urodziła w styczniu
Obym tylko miała córę to i kolory ubranek beda pasować
-
Ja w sumie 56 i 62 podobnie będę mieć
Tak myślę, że
56: body z długim x 5, body z krótkim x 5 i pajac x 10
przy tym pierwszym rozmiarze nie chcę żadnych bluz, swetrów, kaftaników, spodni, chcę maksymalnie prosto ubierać dziecko, bo i tak przebranie/przewinięcie go to będzie jak wyjście na Mount Everest, więc nie chcę dokładać nam problemów
62: body z długim x 3, body z krótkim x 3, pajac x 6 i ze dwa komplety bluzka + spodnie + kaftanik -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny