X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee - ja ciuszków już trochę mam, bo część z wyprzedaży w 5-10-15, część z ciucholandu, więc cena śmieszna (6zł za 6 ciuszków :D ), część jeszcze gdzieś tam przy okazji kupiona.

Wózek mamy wybrany, będziemy kupować w listopadzie.
    Łóżeczko albo kupię teraz (trafiłam na uzywane) albo w październiku. We wrześniu jedziemy na urlop, więc zkaupy odpadają, a potem zostają 3 m-ce, gdzie te większe wydatki chcemy rozłożyć, czyli np. w jednym m-cu łóżeczko+materac+przewijak itp, potem w kolejnym wózek i w kolejnym fotelik+baza.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Co do kombinezonów, to mi się podobają:

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-do-fotelika-wyjscie-ze-szpital-i5588863534.html

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5133982565.html
    Fajne, obydwa :)

Liskova lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Witam się w 21 tygodniu!

Też chciałabym być na pierwszej stronie, czy ktoś może mnie dopisać:)?? TP 08.01.2015.

Czy Wy naprawdę kupujecie już ciuchy, wózki i inne? Ja nie mam nadal absolutnie nic... Zaczynam się martwić czy ze mną jest wszystko ok:P
    Ja jeszcze też zupełnie nic nie mam. My i tak czekamy na poznanie płci dziecka. Trochę rzeczy też dostaniemy (bratowa urodziła 27 lipca), więc na spokojnie czekamy i zobaczymy co nam będzie brakowało.
    Liskova kombinezony są super :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj od koleżanki przywiozłam cały bagażnik ciuszków 62-74 cm:)

A jeszcze mam od siostry męża i mojej koleżanki drugi bagażnik na cały rok.

Więc chyba nie kupuje nic więcej. :)

FasUla, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie mam, we wrześniu mam podjechać do znajomych dziewczyn co w zeszłym roku urodziły chłopców i pewnie troche od nich odkupie;)
    Mam juz w głowie plan na pokoik dziecka, tylko jeszcze brakuje mieszkania bo wziąć nie kupiliśmy ani nie wynajęliśmy nic większego, taki mały szczegół;)

Ale zakochałam sie w tych namiotach;)
    http://1.bp.blogspot.com/-AzZYWNTIIMY/Vcd3au6knII/AAAAAAAADT8/S4F_rMhQ3EQ/s1600/1.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pokoik jest taki śliczny, podoba mi sie pomysł z lampa i prosty do samodzielnego wykonania;)
    http://www.homebook.pl/inspiracje/pokoj-dziecka/68506_-pokoj-dziecka-styl-nowoczesny

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co kupuje symbolicznie ciuszki :P wózek i łóżeczko już dawno upatrzone, ale kupię październik/listopad :) wtedy też zacznę kupować resztę pierdółek typu smoczki, butelki, kosmetyki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://swiatrodzica.blogspot.com/2014/11/diy-karuzela-nad-ozeczko-dla-najmodszych.html

Jaki to jest super pomysł:) nie moge sie doczekać jak bede na l4 zeby moc porobić takie śliczności:D

• appee Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, czyli nie jestem ostatnia:)
    Jak na razie zrobiłam listę zakupów, listę - torbę do szpitala i kupiłam na allegro ciuchy ciążowe. Kupowałam po dziewczynie, która przed ciążą miała rozmiar 36 tyle co ja. Poprzymierzałam i to wszystko się takie mega duże wydaje, tyle miejsca na brzuch w spodniach i bluzkach:) Maluchowi się chyba to spodobało, bo tylko się położyłam po mierzeniu, a zaczął brykać:P

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powtórzcie( bo chyb gdzieś to było), jakie rozmiary tych wszystkich ciuszków zbieracie?? A kombinezonik dużo większy kupujecie?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    To powtórzcie( bo chyb gdzieś to było), jakie rozmiary tych wszystkich ciuszków zbieracie?? A kombinezonik dużo większy kupujecie?
    większość na 62, kombinezon też 62. na 56 myślę po 5-6 sztuk body i pajaców

FasUla lubi tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję anulka :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie, kombinezon kupujecie taki a la śpiwór, czy z nogawkami? Zastanawiam się który lepszy dla takiego maleństwa.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiwór :)

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    A ja mam takie pytanie, kombinezon kupujecie taki a la śpiwór, czy z nogawkami? Zastanawiam się który lepszy dla takiego maleństwa.
    Ja kupuję ten a la śpiworek, wydaje mi sie wygodniejszy dla takiego maleństwa, dla starszego dziecka które już chodzi to wiadomo że musi być z nogawkami a tak to nie potrzeba upychac tam tych maleńkich nóżek i dziecko ma większą swobodę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 13:57

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak czytam i jestem zielona :) nie mam dosłownie nic :) oprócz mebli i zamówionego fotela bujanego hehe :) ale tak sobie myślę, że zaraz zrobi się brzydko to zacznę szperać po internecie :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też raczej śpiwór, pamietam jak lekko nie było wkładać nóżki w te nogawki, gdzie dziecko podkurcza je jeszcze często, nie ma co męczyć :) no chyba, że z obszernymi nogawkami znajdę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam dziś pierwszego pajacyka, bluzę polarową z kapturem i spodenki :) a moje dzieciaki dostały oczywiście KORBY, synek zaczął się do ciuszków przytulać, a córa z pretensjami w głosie "mamoo! to długo jeszcze zanim dzidziuś będzie! ja chcę teraz!" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 14:09

FasUla, ania.g, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis kupiłam 2 body z długim i 2 pary spodenek w pepco bo mnie urzekły;) jak prac takie rzeczy? 2 razy w zwykłym proszku a potem w proszku lub płynie dla dzieci przed samym porodem? Cos takiego gdzieś ni sie o uszy obiło...jak Wy robicie?

• JATA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu w dziecięcym, ale po co prac 2 razy? Ja ciuszków mam kilka dosłownie, czekam co dostane, a resztę dokupię. Póki co kupuje inne drobiazgi, bo zaraz wyjeżdżam na miesiąc a chcę mieć trochę z głowy

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ