X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee - ja ciuszków już trochę mam, bo część z wyprzedaży w 5-10-15, część z ciucholandu, więc cena śmieszna (6zł za 6 ciuszków :D ), część jeszcze gdzieś tam przy okazji kupiona.

Wózek mamy wybrany, będziemy kupować w listopadzie.
    Łóżeczko albo kupię teraz (trafiłam na uzywane) albo w październiku. We wrześniu jedziemy na urlop, więc zkaupy odpadają, a potem zostają 3 m-ce, gdzie te większe wydatki chcemy rozłożyć, czyli np. w jednym m-cu łóżeczko+materac+przewijak itp, potem w kolejnym wózek i w kolejnym fotelik+baza.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Co do kombinezonów, to mi się podobają:

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-do-fotelika-wyjscie-ze-szpital-i5588863534.html

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5133982565.html
    Fajne, obydwa :)

Liskova lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Witam się w 21 tygodniu!

Też chciałabym być na pierwszej stronie, czy ktoś może mnie dopisać:)?? TP 08.01.2015.

Czy Wy naprawdę kupujecie już ciuchy, wózki i inne? Ja nie mam nadal absolutnie nic... Zaczynam się martwić czy ze mną jest wszystko ok:P
    Ja jeszcze też zupełnie nic nie mam. My i tak czekamy na poznanie płci dziecka. Trochę rzeczy też dostaniemy (bratowa urodziła 27 lipca), więc na spokojnie czekamy i zobaczymy co nam będzie brakowało.
    Liskova kombinezony są super :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj od koleżanki przywiozłam cały bagażnik ciuszków 62-74 cm:)

A jeszcze mam od siostry męża i mojej koleżanki drugi bagażnik na cały rok.

Więc chyba nie kupuje nic więcej. :)

FasUla, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie mam, we wrześniu mam podjechać do znajomych dziewczyn co w zeszłym roku urodziły chłopców i pewnie troche od nich odkupie;)
    Mam juz w głowie plan na pokoik dziecka, tylko jeszcze brakuje mieszkania bo wziąć nie kupiliśmy ani nie wynajęliśmy nic większego, taki mały szczegół;)

Ale zakochałam sie w tych namiotach;)
    http://1.bp.blogspot.com/-AzZYWNTIIMY/Vcd3au6knII/AAAAAAAADT8/S4F_rMhQ3EQ/s1600/1.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pokoik jest taki śliczny, podoba mi sie pomysł z lampa i prosty do samodzielnego wykonania;)
    http://www.homebook.pl/inspiracje/pokoj-dziecka/68506_-pokoj-dziecka-styl-nowoczesny

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co kupuje symbolicznie ciuszki :P wózek i łóżeczko już dawno upatrzone, ale kupię październik/listopad :) wtedy też zacznę kupować resztę pierdółek typu smoczki, butelki, kosmetyki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://swiatrodzica.blogspot.com/2014/11/diy-karuzela-nad-ozeczko-dla-najmodszych.html

Jaki to jest super pomysł:) nie moge sie doczekać jak bede na l4 zeby moc porobić takie śliczności:D

• appee Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, czyli nie jestem ostatnia:)
    Jak na razie zrobiłam listę zakupów, listę - torbę do szpitala i kupiłam na allegro ciuchy ciążowe. Kupowałam po dziewczynie, która przed ciążą miała rozmiar 36 tyle co ja. Poprzymierzałam i to wszystko się takie mega duże wydaje, tyle miejsca na brzuch w spodniach i bluzkach:) Maluchowi się chyba to spodobało, bo tylko się położyłam po mierzeniu, a zaczął brykać:P

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powtórzcie( bo chyb gdzieś to było), jakie rozmiary tych wszystkich ciuszków zbieracie?? A kombinezonik dużo większy kupujecie?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    To powtórzcie( bo chyb gdzieś to było), jakie rozmiary tych wszystkich ciuszków zbieracie?? A kombinezonik dużo większy kupujecie?
    większość na 62, kombinezon też 62. na 56 myślę po 5-6 sztuk body i pajaców

FasUla lubi tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję anulka :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie, kombinezon kupujecie taki a la śpiwór, czy z nogawkami? Zastanawiam się który lepszy dla takiego maleństwa.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiwór :)

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    A ja mam takie pytanie, kombinezon kupujecie taki a la śpiwór, czy z nogawkami? Zastanawiam się który lepszy dla takiego maleństwa.
    Ja kupuję ten a la śpiworek, wydaje mi sie wygodniejszy dla takiego maleństwa, dla starszego dziecka które już chodzi to wiadomo że musi być z nogawkami a tak to nie potrzeba upychac tam tych maleńkich nóżek i dziecko ma większą swobodę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 13:57

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak czytam i jestem zielona :) nie mam dosłownie nic :) oprócz mebli i zamówionego fotela bujanego hehe :) ale tak sobie myślę, że zaraz zrobi się brzydko to zacznę szperać po internecie :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też raczej śpiwór, pamietam jak lekko nie było wkładać nóżki w te nogawki, gdzie dziecko podkurcza je jeszcze często, nie ma co męczyć :) no chyba, że z obszernymi nogawkami znajdę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam dziś pierwszego pajacyka, bluzę polarową z kapturem i spodenki :) a moje dzieciaki dostały oczywiście KORBY, synek zaczął się do ciuszków przytulać, a córa z pretensjami w głosie "mamoo! to długo jeszcze zanim dzidziuś będzie! ja chcę teraz!" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 14:09

FasUla, ania.g, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis kupiłam 2 body z długim i 2 pary spodenek w pepco bo mnie urzekły;) jak prac takie rzeczy? 2 razy w zwykłym proszku a potem w proszku lub płynie dla dzieci przed samym porodem? Cos takiego gdzieś ni sie o uszy obiło...jak Wy robicie?

• JATA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu w dziecięcym, ale po co prac 2 razy? Ja ciuszków mam kilka dosłownie, czekam co dostane, a resztę dokupię. Póki co kupuje inne drobiazgi, bo zaraz wyjeżdżam na miesiąc a chcę mieć trochę z głowy

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ