X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej to już pisałam chyba na fb jak liczyć :P , jak mam przykładowo termin na 11 stycznia, to 11 grudnia zaczynam 9 miesiąc, 11 listopada 8 miesiąc, 11 października siódmy itd :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo miesiąc ma z 4,5 tygodnia tak na prawdę

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, no w sumie racja. twoje wyliczenie dobre ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Hmm, no w sumie racja. twoje wyliczenie dobre ;)
    chyba najtrafniej i najlogiczniej :D bo co strona to inne przeliczenia :)

Liskova lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarze i tak liczą skończone tyg. Jak jest np. 17 tyg + 5 to tak wpiszą w książeczkę i dla nich to będzie nadal 17 tydzień a nie jak się powszechnie przyjęło 18.

anulka557, FasUla, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki na Belly mam 6 miesiąc ale wiem ze tak naprawdę jestem w 20;) dzis synek zaliczył pierwszy lot samolotem;) dzieki karcie ciazy nie musiałam przechodzić przez bramki tylko obok co trochę usprawniło organizacje. Niestety mam lot z międzylądowaniem wiec jeszcze mnie trochę czeka a o 8 wyjechaliśmy z domu...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też belly 6 pokazuje, ale to na bank ściema. Przecież tu jeszcze koniec sierpnia, cały wrzesień, październik, listopad, grudzień i dopiero poród to jak 6 miesiąc.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo on chyba liczy według tej metody na 10 miesięcy...

Od 22-27/6
    27-32/7
    32-36/8
    36-40/9

Zgadza się jednak:) Tylko on o tydzień za szybko bo on nie liczy skończonych tygodni.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko to rozkminić :D Ej weszłam sobie tak z ciekawości podczytać sierpniówki 2015 jak to jest tak na chwilę po porodzie..Kurde koszmar, kłótnie z mężem, co chwila płacz, kupy, cycek, brak czasu na wszystko, cały świat kręci się wokół maleństwa. Kurde zaczęłam się bać. Wiadomo, że zależy od dzieciaka no ale ejj :(( Jeszcze my jesteśmy sami rodzice daleko mieszkają

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pierwsze tygodnie na pewno mogą być trudne z pierwszym dzieckiem ale z czasem pójdzie z górki :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej się boje ze jeszcze kłótnie z mężem będą na dokładkę. A na pewno będą

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Najbardziej się boje ze jeszcze kłótnie z mężem będą na dokładkę. A na pewno będą
    Jak się tak nastawisz to będą na pewno. Powinniście ustalić jeszcze przed urodzeniem Marcela podział obowiązków, dużo rozmawiać i nie dusić w sobie emocji.

anulka557 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Nie często tu ostatnio się udzielam ale podczytuję. Właśnie obejrzałam coś co mnie zaciekawiło i muszę Wam tu wkleić. Gość jest niesamowity. Potrafi uspokoić płaczące dziecko w dwie minuty :D

https://www.youtube.com/watch?v=a_64-LbhT3M

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja już też mam pierwszy zakup za sobą ;-)
    http://www.finn.no/finn/torget/annonse?folderId=6127961&finnkode=63085980 kupiłam używane za niewielkie pieniądze wiec nie opłacałoby mi się przewozić tej komody którą mam w domu. Poluje jeszcze na łóżeczko ;-) ciuszki później bo muszę przejrzeć co mam po młodym uniwersalnego ;-)
    link nie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 23:21

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Kochana pierwsze tygodnie na pewno mogą być trudne z pierwszym dzieckiem ale z czasem pójdzie z górki :)
    Na pewno łatwo nie będzie, ale ja wychodzę z założenia, że to jest tak samo moje pierwsze dziecko, jak i jego, więc oboje jestesmy identycznie zieloni w temacie i OBOJE musimy to jakoś ogarnąć :)
    Pierwsze dwa tygodnie będziemy razem, a potem zostaję sama. Damy radę, ja tam się nie nastawiam źle :)

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!! Długo do Was nie zaglądałam, ale byłam na wakacjach.. Za to dzisiaj wracam już z super informacjami!!! Miałam wczoraj badanie połówkowe i wszystko wyszło super!! Lekarz nie znalazł niczego co mogłoby nas niepokoić. Malucha pooglądaliśmy sobie z każdej strony, bo wiercił się strasznie ;P Ale się cieszę, że jest ok!! Potwierdził się synuś ;)

ania.g, anulka557, Hikaru, Liskova, ewka315, monika_89, Felicity, Martii, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie na temat jonizatora powietrza?? Mamy w mieszkaniu straszny zaduch, mimo wiecznie otwartego okna nie ma czym oddychać.. rano budzę się wiecznie z zatkanym nosem, często leci mi krew z nosa, no i tak się zastanawiam nad tym jonizatorem... tym bardziej jak maluch będzie w domu to nie będziemy spać zimą przy otwartym oknie.. może któraś z Was ma doświadczenie z tym urządzeniem?

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nawilżacz z funkcją jonizacji powietrza i sprawdza się zwłaszcza zimą. Jakoś łatwiej się oddycha i lepiej śpi jak on wcześniej trochę pochodzi. Nie zastąpi porządnego wywietrzenia, ale ratował tyłek w największe mrozy, albo jak któreś z nas było przeziębione. Ja polecam. :)

Mini Mouse lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno łatwo nie będzie. Panika nie da rozwiązania. Ostatnio byli u nas młodzi rodzice z pierwszym dzieckiem.

Coś strasznego! Kompletnie zieloni.
    Dziecko beczy, oni go źle trzymają pod pachy. Dziecko się drze, oni go do wózka i mocno i energicznie huśtają, dziecku główna na lewo i prawo. I jeszcze większy ryk. Po chwili patrze a dziecko całe w krostach i potówkach. 40 stopni a ono w czapce i długim rękawie spocone. Oprócz tego uczulenie na skórze, bo matka dała do picia wodę z miodem 3-tygodniowemu dziecku. Dziecko płacze bo mu źle, a ona go karmi na siłę i wpycha mu tego cycka a ono w płacz.
    I tak widzę, że dziecko złe nie jest, ale rodzice przez niewiedze, zdenerwowanie, brak umiejętności mogą skrzywdzić dziecko.

Bo noworodek płacze jak mu jest źle... A nie bo jest złośliwy.

ania.g lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=KnBZaDWM39w

Cudne:)

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ