X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej to już pisałam chyba na fb jak liczyć :P , jak mam przykładowo termin na 11 stycznia, to 11 grudnia zaczynam 9 miesiąc, 11 listopada 8 miesiąc, 11 października siódmy itd :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo miesiąc ma z 4,5 tygodnia tak na prawdę

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, no w sumie racja. twoje wyliczenie dobre ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Hmm, no w sumie racja. twoje wyliczenie dobre ;)
    chyba najtrafniej i najlogiczniej :D bo co strona to inne przeliczenia :)

Liskova lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarze i tak liczą skończone tyg. Jak jest np. 17 tyg + 5 to tak wpiszą w książeczkę i dla nich to będzie nadal 17 tydzień a nie jak się powszechnie przyjęło 18.

anulka557, FasUla, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki na Belly mam 6 miesiąc ale wiem ze tak naprawdę jestem w 20;) dzis synek zaliczył pierwszy lot samolotem;) dzieki karcie ciazy nie musiałam przechodzić przez bramki tylko obok co trochę usprawniło organizacje. Niestety mam lot z międzylądowaniem wiec jeszcze mnie trochę czeka a o 8 wyjechaliśmy z domu...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też belly 6 pokazuje, ale to na bank ściema. Przecież tu jeszcze koniec sierpnia, cały wrzesień, październik, listopad, grudzień i dopiero poród to jak 6 miesiąc.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo on chyba liczy według tej metody na 10 miesięcy...

Od 22-27/6
    27-32/7
    32-36/8
    36-40/9

Zgadza się jednak:) Tylko on o tydzień za szybko bo on nie liczy skończonych tygodni.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko to rozkminić :D Ej weszłam sobie tak z ciekawości podczytać sierpniówki 2015 jak to jest tak na chwilę po porodzie..Kurde koszmar, kłótnie z mężem, co chwila płacz, kupy, cycek, brak czasu na wszystko, cały świat kręci się wokół maleństwa. Kurde zaczęłam się bać. Wiadomo, że zależy od dzieciaka no ale ejj :(( Jeszcze my jesteśmy sami rodzice daleko mieszkają

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pierwsze tygodnie na pewno mogą być trudne z pierwszym dzieckiem ale z czasem pójdzie z górki :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej się boje ze jeszcze kłótnie z mężem będą na dokładkę. A na pewno będą

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Najbardziej się boje ze jeszcze kłótnie z mężem będą na dokładkę. A na pewno będą
    Jak się tak nastawisz to będą na pewno. Powinniście ustalić jeszcze przed urodzeniem Marcela podział obowiązków, dużo rozmawiać i nie dusić w sobie emocji.

anulka557 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Nie często tu ostatnio się udzielam ale podczytuję. Właśnie obejrzałam coś co mnie zaciekawiło i muszę Wam tu wkleić. Gość jest niesamowity. Potrafi uspokoić płaczące dziecko w dwie minuty :D

https://www.youtube.com/watch?v=a_64-LbhT3M

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja już też mam pierwszy zakup za sobą ;-)
    http://www.finn.no/finn/torget/annonse?folderId=6127961&finnkode=63085980 kupiłam używane za niewielkie pieniądze wiec nie opłacałoby mi się przewozić tej komody którą mam w domu. Poluje jeszcze na łóżeczko ;-) ciuszki później bo muszę przejrzeć co mam po młodym uniwersalnego ;-)
    link nie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 23:21

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Kochana pierwsze tygodnie na pewno mogą być trudne z pierwszym dzieckiem ale z czasem pójdzie z górki :)
    Na pewno łatwo nie będzie, ale ja wychodzę z założenia, że to jest tak samo moje pierwsze dziecko, jak i jego, więc oboje jestesmy identycznie zieloni w temacie i OBOJE musimy to jakoś ogarnąć :)
    Pierwsze dwa tygodnie będziemy razem, a potem zostaję sama. Damy radę, ja tam się nie nastawiam źle :)

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!! Długo do Was nie zaglądałam, ale byłam na wakacjach.. Za to dzisiaj wracam już z super informacjami!!! Miałam wczoraj badanie połówkowe i wszystko wyszło super!! Lekarz nie znalazł niczego co mogłoby nas niepokoić. Malucha pooglądaliśmy sobie z każdej strony, bo wiercił się strasznie ;P Ale się cieszę, że jest ok!! Potwierdził się synuś ;)

ania.g, anulka557, Hikaru, Liskova, ewka315, monika_89, Felicity, Martii, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie na temat jonizatora powietrza?? Mamy w mieszkaniu straszny zaduch, mimo wiecznie otwartego okna nie ma czym oddychać.. rano budzę się wiecznie z zatkanym nosem, często leci mi krew z nosa, no i tak się zastanawiam nad tym jonizatorem... tym bardziej jak maluch będzie w domu to nie będziemy spać zimą przy otwartym oknie.. może któraś z Was ma doświadczenie z tym urządzeniem?

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nawilżacz z funkcją jonizacji powietrza i sprawdza się zwłaszcza zimą. Jakoś łatwiej się oddycha i lepiej śpi jak on wcześniej trochę pochodzi. Nie zastąpi porządnego wywietrzenia, ale ratował tyłek w największe mrozy, albo jak któreś z nas było przeziębione. Ja polecam. :)

Mini Mouse lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno łatwo nie będzie. Panika nie da rozwiązania. Ostatnio byli u nas młodzi rodzice z pierwszym dzieckiem.

Coś strasznego! Kompletnie zieloni.
    Dziecko beczy, oni go źle trzymają pod pachy. Dziecko się drze, oni go do wózka i mocno i energicznie huśtają, dziecku główna na lewo i prawo. I jeszcze większy ryk. Po chwili patrze a dziecko całe w krostach i potówkach. 40 stopni a ono w czapce i długim rękawie spocone. Oprócz tego uczulenie na skórze, bo matka dała do picia wodę z miodem 3-tygodniowemu dziecku. Dziecko płacze bo mu źle, a ona go karmi na siłę i wpycha mu tego cycka a ono w płacz.
    I tak widzę, że dziecko złe nie jest, ale rodzice przez niewiedze, zdenerwowanie, brak umiejętności mogą skrzywdzić dziecko.

Bo noworodek płacze jak mu jest źle... A nie bo jest złośliwy.

ania.g lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=KnBZaDWM39w

Cudne:)

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ