Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Viki aż mnie zmroziło jak to przeczytalam..tak ubierać dzieciaka w upał??! Krótkie bodziaki i pampers i jakaś lekka czapeczka tylko na dwór no to chyba intuicyjnie sie czuje. Albo po co dopajać skoro ma cyca i to jeszcze wodą z MIODEM...jak już to sama woda no bo w te upały to może rzeczywiście dać tego picia chociaż wszędzie trąbi sie że mlekiem matki dziecko sie naje i napije w końcu pije kilka razy dziennie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 11:06
-
Cześć
Viki jejku masakra to co piszesz.. W dobie internetów wszystkowiedzących to chyba mogliby się dokształcić trochę...
A mi się wczoraj zachciało kogla mogla i całą noc na klopie w łazience spędziłamW domu wykopałam jeden ostatni węgiel i modlę się żeby wystarczył. Dawno tak paskudnej biegunki nie miałam.
Ja się zaopatrzę w nawilżacz na pewno i to taki z jonizatorem, bo u nas jest ogrzewanie podłogowe i powietrze dość wysuszone mamy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 11:14
-
A jak przebrała małą. To był cyrk.
Przetarła jej pupę nawilżaną chusteczką i wlała jej no tak ze 100 ml oliwki na pupę. I zwinęła w pampersa. Upał 40 stopni. Smażalnia frytek w pampersie. Jak ona płakała...
Ale najgorsze, że takiej matce co byś nie próbowała powiedzieć to ona ma swoje mega argumenty.
Dziecko w brzuchu mamy ma 40 stopni to jak tu jest 35 to musi być ciepło ubrane :o
-
Jata bo ona jest eko mama. I nie daje szkodliwego cukru dziecku i woli miód.
Tylko to silny alergen. Chyba o tym zapomniała. Wogóle abstrakcja z tym słodzenie i tą wodą jak dla mnie.
W ogóle szkoda słów. Oni nam mówili, że dziecko jest nieznośne i nie śpi 24h tylko beczy.
Gówno prawda, dziecko mają dobre, tylko rodzice jakaś masakra.
I ona nie używa laktatora. Nadmiar pokarmu daje uwaga... dziecku! Bo tak jest kuzwa naturalnie.
I karmi je co godzinę. Niezależnie czy mała chce czy nie. -
Viki wrote:Jata bo ona jest eko mama. I nie daje szkodliwego cukru dziecku i woli miód.
Tylko to silny alergen. Chyba o tym zapomniała. Wogóle abstrakcja z tym słodzenie i tą wodą jak dla mnie.
W ogóle szkoda słów. Oni nam mówili, że dziecko jest nieznośne i nie śpi 24h tylko beczy.
Gówno prawda, dziecko mają dobre, tylko rodzice jakaś masakra.
I ona nie używa laktatora. Nadmiar pokarmu daje uwaga... dziecku! Bo tak jest kuzwa naturalnie.
I karmi je co godzinę. Niezależnie czy mała chce czy nie.
Biedne dzieciątko... -
Też nie mam dziecka. Ale jak widzę takie rzeczy to laik wie, że tak się nie robi. Bo to po za ty, że noworodek to to jest człowiek. I wymaga ludzkiego traktowania, które jest logiczne. Jak mi jest gorąco to nie ubieram dziecka jak sama bym nie chciała być ubrana.
Więc dla mnie jest jasne, dziecko nie płacze bez przerwy bez przyczyny. Coś go gnębi.
-
Anuśka surowe jajka w ciąży są zakazane. Organizm cie sam pokarał. Swoją drogą mnie karze zgagą za jedzenie żółtego sera 0.o a przed ciążą nie wiedziałam co to zgaga..
Viki racja, samo slodzenie czegokolwiek dzieciom i to noworodkom to abstrakcja.. heh 40 stopni w brzuchu mamy :p to niech jej jeszcze inkubator kupią. Biedne dzieciątkoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 11:57
-
Liskova wrote:Anuśka, nie powinno się jeść w ciąży surowych jajek :>
Viki, masakra z tymi ludźmi.. Ja dziecka nie mam, ale no kurde, pewne rzeczy to PODSTAWA...
No wiem że się nie powinno ale tak mi się baaaardzo chciało że nie wytrzymałamNa szczęście już mi lepiej
Viki a nie można by tym fantastycznym rodzicom podrzucić jakichś gazetek tematycznych albo jakiś filmik w necie pokazać, może? -
Ciągle widzę mamusie rozgogolone a dziecko w czapce i grubej kurtce lub kombinezonie. Ja mam zasadę że ubieram dziecko o jedną warstwę więcej niż siebie. Jeśli jest chłodno to wchodząc do sklepu rozbieram dziecko z okrycia wierzchniego żeby się nie zgrzało. Jeśli są upały to wtedy wszyscy jesteśmy ubrani w najcieńsze co się da.Matka fantastycznej 4
-
nick nieaktualnyjeju biedne dziecko
ale też często jak ania.g widzę, jak gorąco, matka upocona, porozbierana a dziecko ubrane.. eh
ja przy dzieciach jak były malutkie często ubierałam jak siebie, ewentualnie pieluszką przykrywałam, ale przede wszystkim sprawdzałam kark, czy nie zimny czy nie spocony i on najlepiej wyznacza, czy dziecko jest odpowiednio ubranetygrys73 lubi tę wiadomość
-
anulka557 wrote:jeju biedne dziecko
ale też często jak ania.g widzę, jak gorąco, matka upocona, porozbierana a dziecko ubrane.. eh
ja przy dzieciach jak były malutkie często ubierałam jak siebie, ewentualnie pieluszką przykrywałam, ale przede wszystkim sprawdzałam kark, czy nie zimny czy nie spocony i on najlepiej wyznacza, czy dziecko jest odpowiednio ubrane
Właśnie, sprawdzać karczek! Niektórzy rodzice sprawdzają rączki, a przecież dzieci tak jak dorośli mogą mieć ciągle zimne ręce (np. ja tak mam jako niskociśnieniowiec) i to nie znaczy, że jest im zimno.anulka557 lubi tę wiadomość
-
Mój synek urządza dziś w brzuchu jakieś tańce. Boże od godziny tak kopie że nie potrafię się n niczym skupić
ewka315, tygrys73 lubią tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Tygrys nie nie. Czkawkę to ja już czułam i to takie równomierne pukanie a teraz się po prostu kręcił. Raz był nad pepkiem raz pod a to kopnął a to się porządnie wypial. I wypychal mi pępek ;p01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200