Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To ja może przestanę Was podczytywać przez najbliższy czas, żeby nie "wpadać w panikę" przez to że jeszcze Maleństwa nie czuję
Wiem, że pewnie się w końcu doczekam, ale trochę mi smutno jak czytam, że u Was takie żywe harce. W środę wizyta-może da mi trochę spokoju psychicznego jak się dowiem, że wszystko ok
Dzień dobry w ogóle! -
Hej,
Dolaczam do Was. Ja mam termin na 5 stycznia, bede miala synka. Pierwszy raz gin powiedzial nam o plci w 14tc na prenatalnych, drugi raz w 18tc. Teraz mam polowkowe na 2 wrzesnia wiec czekam na 3 potwierdzenie. Czuje ruchy od 13 sierpnia. Najpierw 1 dziennie potem 2. Teraz czesciej ale ciagle sa leciutkie (mam lozysko na przedniej scianie wiec moze troche wyglusza ruchy). A jak trzymam reke na brzuchu to dzidza w ogole sie nie ruszapolska_dziewczyna, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
Hej
Appee ale masz brzusio pięknyNo cudo
U mnie jeszcze aż tak dzidzia nie harcuje.
Mysz85 Ty się wcale nie stresuj bo ja w 18tc to czułam tylko czasami bulgotki i nie byłam pewna czy to dzidzia, czy może coś mi się w jelitach przewraca. A to już druga ciąża i podobno ruchy czuć wcześniej niż w pierwszej
Natalka witamy. Ja też jak kładę rękę na brzuchu to dzidzia się uspokaja i nie fika
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie tez dzisidzus mocno szaleje.
Ale boli mnie brzuch jak stoję albo siedzę, nie wiem ja to określić bo jak sie położę to przestaje...i czuje to inaczej jak wczesniej, nie sa to chyba skurcze ale tak nieprzyjemnie... Czy tez tak macie? Magnez biorę garściami ale słabo pomaga... Czy po prostu ruchy mnie tak bolą? Ale jak leżę tez czuje ruchy a wtedy mnie nie boli:(
Poza tym wczoraj duzo chodziłam i nogi pierwszy raz mi spuchły jak balony dosłownie:o brzuszek rośnie ale dla innych mało widoczny bo ostatnio znajomi stwierdzili ze nic nie widaćja tam jednak widzę i cieszę sie czuje ruchy juz tak wyraźnie;) moj synek szczególnie lubi marchewkę i śliwki teraz, wtedy tańcuje radości;)
-
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:A macie opis mamy z 22 tc? I czy liczycie juz ruchy dziecka?
Zapewne wiele osób już dostrzega i podziwia Twój rosnący brzuszek. Komentarze te mogą być bardzo przyjemne, ale jeśli przeszkadza Ci że ludzie dotykają Twój brzuszek nie ma w tym nic złego, że grzecznie zwrócisz im na to uwagę.
Ilość krwi krążącej w Twoim ciele w dalszym ciągu zwiększa się tak, aby zaspokoić potrzeby Twoje i Twojego dziecka. Hormony powodujące wzrost ilości krwi w organizmie mogą powodować rozszerzone naczynka na twarzy i spuchnięte dziąsła.
Rozciągająca się skóra może zacząć trochę swędzieć. Ulgę przynieść może intensywne nawilżanie skóry i jej lekki masaż. Podczas dłuższego stania i chodzenia, Twoje stopy mogą zacząć puchnąć. Daj im wtedy odpocząć i jeśli masz taką możliwość połóż się z wyżej uniesionymi nogami.FasUla, ewka315 lubią tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
mysz85 wrote:To ja może przestanę Was podczytywać przez najbliższy czas, żeby nie "wpadać w panikę" przez to że jeszcze Maleństwa nie czuję
Wiem, że pewnie się w końcu doczekam, ale trochę mi smutno jak czytam, że u Was takie żywe harce. W środę wizyta-może da mi trochę spokoju psychicznego jak się dowiem, że wszystko ok
Dzień dobry w ogóle!
Kochana w pierwszej ciazy czułam ruch dopiero w 20tc, a teraz w 19tc wiec spoko. doczekasz sie!!!