WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch sie ostatnio strasznie napiął, cały. Az głębszego oddechu nie mogłam wziąć i musiałam kucać podczas spaceru. Nie jestem pewna czy to z przeżarcia (bo była na obiedzie u teściów), czy to może był skurcz...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martii na moje to skurcz, pamiętam z poprzednich ciąż, że tak to właśnie wyglądało..

Martii lubi tę wiadomość

• appee Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś to wyglądało tak:

2praaon.jpg

82agnieszka, ania.g, mimi87, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:

2praaon.jpg
    hehe no to ewidentnie dziecko :)

• appee Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję:) Dzięki

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • 82agnieszka Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wczoraj pierwsze, porządne dwa kopniaki...w srode poznam płeć...rosnę w szerz i wszystko w tyłek mi idzie...pierwsza ciąża to była bajka, tylko brzuszek rósł i cycuchy!!
    dobrego dnia Stycznióweczki!!!

Anuśka lubi tę wiadomość

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja może przestanę Was podczytywać przez najbliższy czas, żeby nie "wpadać w panikę" przez to że jeszcze Maleństwa nie czuję :/
    Wiem, że pewnie się w końcu doczekam, ale trochę mi smutno jak czytam, że u Was takie żywe harce. W środę wizyta-może da mi trochę spokoju psychicznego jak się dowiem, że wszystko ok :)

Dzień dobry w ogóle! :)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dolaczam do Was. Ja mam termin na 5 stycznia, bede miala synka. Pierwszy raz gin powiedzial nam o plci w 14tc na prenatalnych, drugi raz w 18tc. Teraz mam polowkowe na 2 wrzesnia wiec czekam na 3 potwierdzenie. Czuje ruchy od 13 sierpnia. Najpierw 1 dziennie potem 2. Teraz czesciej ale ciagle sa leciutkie (mam lozysko na przedniej scianie wiec moze troche wyglusza ruchy). A jak trzymam reke na brzuchu to dzidza w ogole sie nie rusza

polska_dziewczyna, Carmen1724 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appe miałam podobnie, jak się układała wzdłuż po jednej, albo drugiej stronie. Miała główkę pod pępkiem, ale teraz chyba znowu jest poprzecznie tak jak wcześniej, bo brzuch jest równy:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Appee ale masz brzusio piękny ;) No cudo :) U mnie jeszcze aż tak dzidzia nie harcuje.

Mysz85 Ty się wcale nie stresuj bo ja w 18tc to czułam tylko czasami bulgotki i nie byłam pewna czy to dzidzia, czy może coś mi się w jelitach przewraca. A to już druga ciąża i podobno ruchy czuć wcześniej niż w pierwszej :)

Natalka witamy. Ja też jak kładę rękę na brzuchu to dzidzia się uspokaja i nie fika :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz u mnie też jeszcze brak ruchów, słyszę je jedynie na detektorze, inaczej pewnie wpadlabym w paranoję :P

natalka witaj :)

appe śmiesznie to wygląda, też tak chcę! :D

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w połowie ciąży :)

Hej Natalka, fajnie, że jeszcze nowe do nas dołączają :)

mysz spokojnie, ja w pierwszej też później poczułam ruchy :)

Szi lubi tę wiadomość

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się zachować spokój :)
    Po prostu po przeżyciu ciąży obumarłej to już nie jest takie łatwe jakby się mogło wydawać. No nic. Byle do środy :)
    Aż ciężko się w pracy skupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzisidzus mocno szaleje.
    Ale boli mnie brzuch jak stoję albo siedzę, nie wiem ja to określić bo jak sie położę to przestaje...i czuje to inaczej jak wczesniej, nie sa to chyba skurcze ale tak nieprzyjemnie... Czy tez tak macie? Magnez biorę garściami ale słabo pomaga... Czy po prostu ruchy mnie tak bolą? Ale jak leżę tez czuje ruchy a wtedy mnie nie boli:(
    Poza tym wczoraj duzo chodziłam i nogi pierwszy raz mi spuchły jak balony dosłownie:o brzuszek rośnie ale dla innych mało widoczny bo ostatnio znajomi stwierdzili ze nic nie widać;) ja tam jednak widzę i cieszę sie czuje ruchy juz tak wyraźnie;) moj synek szczególnie lubi marchewkę i śliwki teraz, wtedy tańcuje radości;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie opis mamy z 22 tc? I czy liczycie juz ruchy dziecka?

• kajulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno tu nie byłam. U mnie 20tc i tez nie czuję ruchów ale może to przez to ze łożysko mam na przedniej ścianie.

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:

2praaon.jpg
    To dzidzia , moje robi tak samo :)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A macie opis mamy z 22 tc? I czy liczycie juz ruchy dziecka?
    Opis 22 tc o Tobie
    Zapewne wiele osób już dostrzega i podziwia Twój rosnący brzuszek. Komentarze te mogą być bardzo przyjemne, ale jeśli przeszkadza Ci że ludzie dotykają Twój brzuszek nie ma w tym nic złego, że grzecznie zwrócisz im na to uwagę.
    Ilość krwi krążącej w Twoim ciele w dalszym ciągu zwiększa się tak, aby zaspokoić potrzeby Twoje i Twojego dziecka. Hormony powodujące wzrost ilości krwi w organizmie mogą powodować rozszerzone naczynka na twarzy i spuchnięte dziąsła.
    Rozciągająca się skóra może zacząć trochę swędzieć. Ulgę przynieść może intensywne nawilżanie skóry i jej lekki masaż. Podczas dłuższego stania i chodzenia, Twoje stopy mogą zacząć puchnąć. Daj im wtedy odpocząć i jeśli masz taką możliwość połóż się z wyżej uniesionymi nogami.

FasUla, ewka315 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rozpoczynam 20 tydzień i również brak ruchów

• 82agnieszka Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    To ja może przestanę Was podczytywać przez najbliższy czas, żeby nie "wpadać w panikę" przez to że jeszcze Maleństwa nie czuję :/
    Wiem, że pewnie się w końcu doczekam, ale trochę mi smutno jak czytam, że u Was takie żywe harce. W środę wizyta-może da mi trochę spokoju psychicznego jak się dowiem, że wszystko ok :)

Dzień dobry w ogóle! :)

Kochana w pierwszej ciazy czułam ruch dopiero w 20tc, a teraz w 19tc wiec spoko. doczekasz sie!!!

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ