Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla córki mąż wybrał Aleksandra ale m-c temu brat tak dał dla swojej córeczki. Ma jeszcze w zapasie Iza i Iga i chyba jeszcze jakieś mówił ale nie pamiętam.Mi znowu podoba się Oksana, Ksenia. A dla chlopca chciałam Kuba, ale mąż ma złe skojarzenia z tym imieniem i już sama nie wiem. Podoba mi się jeszcze Natan, Konrad i Miłosz.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę ze Miłosz teraz popularny;) jak przeglądałam imiona to ciekawe sa Sambor i Jaromir choc sama bym takich nie wybrała;) ale sa ładne:)

• JATA Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla ja też chodzę na usg te ważniejsze poza luxmed. Teraz też już spokojniej, w 1 trymestrze to miałam chyba z 10 razy usg ze względu na krwawienia.
    My imienia jeszcze nie mamy. Rozmawialiśmy o tym ostatnio ale bez efektu ;) A. powiedział, że ma swój typ, ale powie mi dopiero jak się zobaczymy, bo to poważna propozycja ;) A i jeszcze, że jak go znam to się powinnam domyślić! domyślam się, ale poczekam ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze sie podoba Makary i Szczepan ale maz mnie stopuje zeby synek pózniej nie miał pretensji o imię;) ale w sumie fajna sprawa, nie wiedziałam nawet ze tyle imion jest. Podobają mi sie tez słowiańskie imiona jak Dobrawa i Ziemowit i mam takich znajomych i te imiona do nich pasują;)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula zadziwiasz mnie z tymi imionami,naprawde oryginalne :D u mnie fla synka jest Marcel. Maz chciał Wiktor ale ja sie napalilam na Marcelka juz jak jako dziecko w Simsy gralam :p a dla dziewczynki Laura, oby była druga. Drugich imion nie dajemy, wydaje mi sie to bezcelowe. Moi rodzice mają i narzekają ze ciągle muszą poprawiać dokumenty bo zapominaja o tych imionach

ania.g lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzuch Paulix. Widzę ze wysoko macie brzuchy ja to mam niziutko

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Fasula zadziwiasz mnie z tymi imionami,naprawde oryginalne :D u mnie fla synka jest Marcel. Maz chciał Wiktor ale ja sie napalilam na Marcelka juz jak jako dziecko w Simsy gralam :p a dla dziewczynki Laura, oby była druga. Drugich imion nie dajemy, wydaje mi sie to bezcelowe. Moi rodzice mają i narzekają ze ciągle muszą poprawiać dokumenty bo zapominaja o tych imionach
    Moja 16 latka ma na imię Laura :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulix śliczny brzusio!

w ogóle macie takie ciążowe brzuszki, u mnie dalej taki spożywczy jeszcze...

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Śliczny brzuch Paulix. Widzę ze wysoko macie brzuchy ja to mam niziutko
    bo u mnie tm wyzej to chyba tluszczyk ktorego w zyciu nie mialam sie nzbieral :D poza tym mmam juz 7 kg na plusie ale to dobrze bo przed ciaza przy wzroscie 168 cm wazylam 48-49 kg takze po niedowadze slad zanika ;p

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze teraz czuje jak fikolki robi we wszystkie strony swiata. Jego ukochana pora ;p

atdcp07wpidlrccj.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.g no ja kocham to imię. Dla chłopaka bym mogla sie jeszcze zgodzic na inne ale córka musi być Laura. I mężowi tez bardzo sie podoba. Paulix ty chudzino
    .ja mam 165 i tak rok przed ciążą wazylam 49 to juz sie sobie nie podobałam. Wiec przytyłam 4kg a w ciazy 2.

Paulix, ania.g lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh mojego tez pora na fikolki
    I Wypychanie .uwielbiam to bo czuje w tym jednym miejscu jakbym go głaskała po głowie :*

Paulix lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie, ale mnie zawiało, ruszac się nie mogę, nawet jak leżę to mnie boli :(
    Myślałam, że się posmaruje Dicloziają (przechodzi zawsze), ale piszą w ulotce, ze nie stosować w III trymestrze ciąży, a w I i II tylko w uzasadnionych przypadkach. I sama teraz nie wiem co robić..

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym pewnie smarowala jakby mnie tak mocno bolalo. Pewnie nic sie nie stanie :) Pewnie napewno :)

atdcp07wpidlrccj.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, mnie się Miłosz baaardzo podoba <3 Ale mężowi nie, bo 'jakie zdrobnienie od tego'.
    Zreszta cały czas mówi do brzucha 'Witek, Wituś, Wituniu, Wiciu', więc decyzja chyba podjęła się sama... :) <3

Makary i Szczepan dla mnie odpadają :D

Ale nic to, wśród najrzadziej nadawanych jest np. Hamlet, Jolanty, Nataliusz, Tadek (nie Tadeusz :D ), Symplicjusz :D

My imiona też dajemy dwa, bo u nas tak się daje, oboje mamy po dwa :)

Nie wiem jakie drugie. Jakby była dziewczynka, to by było banalne, bo i moja mama i teściowa mają tak samo na imię i byśmy to dali jako drugie 'po babciach'. A dla chłopca to nie wiem. Niektórzy dają po sobie (rodzicach), ale nie bardzo mi się to podoba. Może Miłosz na drugie, hmmm? Bo drugiego już nie będzie zdrabniał :D

Paulix, masz rację, smaruję, bo tak to się prześpię pod ciepłą kołdrą i mi przejdzie, a jak nie posmaruję, to 3 dni męki...

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się właśnie drugie imiona daje po rodzicach. I wstępnie ustaliliśmy, że tak będzie i z naszym dzieciem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:14

km5sio4phkxiw92p.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova no pewnie, że smaruj, ja do tych zakazów odnośnie maści (nie leków) podchodzę sceptycznie.
    Proszę, oto kawalerka mojego syna. I widać, że mam nisko ten brzuchol. W ogóle ciągnie mnie dzisiaj jak diabli, pewnie szykuje się kolejny skok wielkości.
    BTW nie śmiać się z piżamy mej :P
    aa7a4329d3724429.jpg

Pola_x, ania.g, Liskova, Paulix, ewka315, nick nieaktualny, Szi, Aprilia, mimi87, Mama84, Martii, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys śliczna piłeczka :) i ładne pazurki, uwielbiam bordo, czerwienie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:19

km5sio4phkxiw92p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys Ty chudzielcu :) a kawerka bardzo ładna :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Liskova no pewnie, że smaruj, ja do tych zakazów odnośnie maści (nie leków) podchodzę sceptycznie.
    Proszę, oto kawalerka mojego syna. I widać, że mam nisko ten brzuchol. W ogóle ciągnie mnie dzisiaj jak diabli, pewnie szykuje się kolejny skok wielkości.
    BTW nie śmiać się z piżamy mej :P
    aa7a4329d3724429.jpg
    Slicznie rośnie :) pępus jeszcze nie wylazi ?
    a tak ogolnie bardzo bardzo ladne paznokcie :P

atdcp07wpidlrccj.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ