X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Witam :) jest taka sprawa otóż dzis byłam u lekarza badania wyszły ok, lekarz badał dziecku puls wszystko w porządku , macica itd. z tym że ostatnie usg mialam robione 23 lipca , 13 sierpnia byłam na wizycie też mi nie zrobił usg dzis również zapytałam się lekarza czy zrobi dzis mi usg to powiedział że dopiero za miesiąc :( i mam pytanie czy wy za każym razem macie robione usg ??? u mnie to chyba trochę za długo 2 miesiące ?!
    Ja mam na każdej wizycie, ale w wielu krajach standardem są tylko 3 USG na całą ciążę.

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Witam :) jest taka sprawa otóż dzis byłam u lekarza badania wyszły ok, lekarz badał dziecku puls wszystko w porządku , macica itd. z tym że ostatnie usg mialam robione 23 lipca , 13 sierpnia byłam na wizycie też mi nie zrobił usg dzis również zapytałam się lekarza czy zrobi dzis mi usg to powiedział że dopiero za miesiąc :( i mam pytanie czy wy za każym razem macie robione usg ??? u mnie to chyba trochę za długo 2 miesiące ?!
    Ja miałam Usg na początku lipca, później po miesiącu lekarz tylko posłuchał serduszka dzidziusia i następna wizyta dopiero na 10 września. Więc też dwa miesiące.
    Ja jeszcze zapisałam się na dodatkowe USG w szpitalu ale też na wizytę dlugo czekam bo wizyta dopiero 28 sierpnia. Plus taki, że odrazu połówkowe mi zrobią.
    No i teraz już jestem spokojniejsza bo czuję ruchy :)
    Jeśli chodzi o płeć to też jeszcze nie znamy, mąż chce córkę i tak też się zwraca do brzuszka :) Ja na początku miałam przeczucia na córkę, teraz to już sama nie wiem. Wszyscy mówią, że chłopak. Nawet dwa razy mi się śniło że miałam robione USG i we śnie widziałam chłopaka. Zobaczymy czy mam sny prorocze, czy jednak sny są przeciwieństwem.

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:

A chodzisz prywatnie czy na NFZ? bo to dość duża różnica jak sie okazuje...ja prywatnie mam za każdym razem a wizyty co 3 tyg. mniej więcej. A połówkowe już miałaś robione?

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę na nfz i na początku miałam na każdej robione, ale po prenatalnych już nie.. sama poszłam w 17 tc, bo z państwowych to tylko wczorajsze połówkowe i ostatnie w 30 tc ..

karolinka jeżeli chodzisz na nfz no to w standardzie są jeszcze tylko połówkowe co masz mieć za miesiąc i te w 30 tygodniu co pisałam, tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    Czesc :) witam się po długiej nieobecności. Dziś mmiałam polowkowe. Na 100% chłopiec. Mały Jasiu !;) wszystko ok. Wszystko zdrowe. Czuje juz wyraźnie fikolki. Jestem przeszczesliwa. Waży 460 g 21 cm :)
    ooo ale wielki! :D Ty masz dobrze tygodnie ciąży wpisane? :D

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co miesiąc, zawsze z USG. Co może lekarz o macicy powiedzieć nie robiąc USG? hmm.. dziwne to, ale w sumie może się nie znam po prostu :) Zdziwię się jak napiszesz że chodzisz prywatnie...

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na nfz ale dziś idę prywatnie zrobić usg. Miałam takie dokładniejsze robione właśnie 23 lipca. Jestem jak na razie w 18 tygodniu czy mogę już zrobić to usg połówkowe?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Ja chodzę na nfz ale dziś idę prywatnie zrobić usg. Miałam takie dokładniejsze robione właśnie 23 lipca. Jestem jak na razie w 18 tygodniu czy mogę już zrobić to usg połówkowe?
    za wcześnie o tydzień co najmniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wstępnie sprawdzi jak serduszko, przepływy.. ja prywatnie w 17+3 poszłam.. połówkowe miałam wczoraj w 19+2 i wydaje mi się, że za wcześnie troche, mimo, iż niby wszystko było widać..

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie do ginekologa, co miesiąc, na każdej wizycie mam badanie na fotelu i USG, ale takie króciutkie, tylko, żeby zobaczyć jak tam Dzidziuś. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina tak jak dziewczyny piszą na nfz jest lipa z usg. Prenatalne najwcześniej 18+0 ale ja bym dla pewności szła ciut poźniej

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam że tydzień ma takie znaczenie :/ bo ja się umówiłam na dziś... wiem że na nfz jest lipa , chyba nie tylko jeśli chodzi o gin. wiadomo że jak idzie się prywatnie i płaci to jest inna rozmowa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Nie wiedziałam że tydzień ma takie znaczenie :/ bo ja się umówiłam na dziś... wiem że na nfz jest lipa , chyba nie tylko jeśli chodzi o gin. wiadomo że jak idzie się prywatnie i płaci to jest inna rozmowa...
    ma, są konkretne normy, tak jak prenatalne robisz w 11+0-13+6 tak połówkowe jest 18+0-21+6 itd musi dziecko być na tyle duże, by było wszystko dobrze widać, czasem nawet ten skończony 18 jest za wcześnie, najlepiej po skończonym 20 się umawiać moim zdaniem

Giannaa lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi umówili połówkowe na 20+3, ale potem przełożyli, bo nie ma pani dr i babka mówiła, że to nawet lepiej, że przekładamy, bo 'to było i tak dość późno' i mam 19+4, w przyszły piątek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam na każdej wizycie usg, chodzę do luxmedu. Połówkowe musi byc od 18 tc, najlepiej koło 20 jesli prenatalne pierwsze wyszło bez zastrzeżeń

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dziś lekarz pewnie powie że za wcześnie na prenatalne.. ale dla sprawdzenia czy mogę iść

• JATA Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla ja też w luxmedzie nie mam na każdej wizycie, ale dołączając prenatalne i polowkowe to mam średnio co miesiac

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze ja chodzę na wizyty z luxa natomiast na usg umawiam sie prywatnie, tez mi na razie wychodziło co miesiąc ale teraz mi chyba tylko 2 albo 3 zostały do końca ciazy i jesli bedzie wszystko ok to juz nie bede tak często latać. Na poczatku ciagle miałam schizy ze cos sie stało a teraz juz jest trochę lepiej;)
    Jakie dziewczyny macie imiona dla dzieci? Chyba jeszcze nie wszystkie wybrały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 15:45

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie niby jest starsze nie 20t4d tylko 21t2d. Ale to juz trzecia zmiana także nie wiem w co wierzyć. Ważne że zdrowe. U mnie jest problem z data porodu bo po poronieniu nie zdążyłam dostać okresu tylko zaraz kolejna ciąża także TP mam z usg a nie z OM :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    Właśnie niby jest starsze nie 20t4d tylko 21t2d. Ale to juz trzecia zmiana także nie wiem w co wierzyć. Ważne że zdrowe. U mnie jest problem z data porodu bo po poronieniu nie zdążyłam dostać okresu tylko zaraz kolejna ciąża także TP mam z usg a nie z OM :)
    pewnie, że tak :) i tak wyjdzie kiedy będzie chciało :D ja też mam termin z usg wpisany w kartę bo jest 8 dni różnicy, tzn ciąża starsza jest o tyle :)

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ