Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
karolinka1992 wrote:Witam
jest taka sprawa otóż dzis byłam u lekarza badania wyszły ok, lekarz badał dziecku puls wszystko w porządku , macica itd. z tym że ostatnie usg mialam robione 23 lipca , 13 sierpnia byłam na wizycie też mi nie zrobił usg dzis również zapytałam się lekarza czy zrobi dzis mi usg to powiedział że dopiero za miesiąc
i mam pytanie czy wy za każym razem macie robione usg ??? u mnie to chyba trochę za długo 2 miesiące ?!
-
jest taka sprawa otóż dzis byłam u lekarza badania wyszły ok, lekarz badał dziecku puls wszystko w porządku , macica itd. z tym że ostatnie usg mialam robione 23 lipca , 13 sierpnia byłam na wizycie też mi nie zrobił usg dzis również zapytałam się lekarza czy zrobi dzis mi usg to powiedział że dopiero za miesiąc
i mam pytanie czy wy za każym razem macie robione usg ??? u mnie to chyba trochę za długo 2 miesiące ?!
Ja jeszcze zapisałam się na dodatkowe USG w szpitalu ale też na wizytę dlugo czekam bo wizyta dopiero 28 sierpnia. Plus taki, że odrazu połówkowe mi zrobią.
No i teraz już jestem spokojniejsza bo czuję ruchy
Jeśli chodzi o płeć to też jeszcze nie znamy, mąż chce córkę i tak też się zwraca do brzuszkaJa na początku miałam przeczucia na córkę, teraz to już sama nie wiem. Wszyscy mówią, że chłopak. Nawet dwa razy mi się śniło że miałam robione USG i we śnie widziałam chłopaka. Zobaczymy czy mam sny prorocze, czy jednak sny są przeciwieństwem.
-
A chodzisz prywatnie czy na NFZ? bo to dość duża różnica jak sie okazuje...ja prywatnie mam za każdym razem a wizyty co 3 tyg. mniej więcej. A połówkowe już miałaś robione?
-
nick nieaktualnyja chodzę na nfz i na początku miałam na każdej robione, ale po prenatalnych już nie.. sama poszłam w 17 tc, bo z państwowych to tylko wczorajsze połówkowe i ostatnie w 30 tc ..
karolinka jeżeli chodzisz na nfz no to w standardzie są jeszcze tylko połówkowe co masz mieć za miesiąc i te w 30 tygodniu co pisałam, tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:01
-
nick nieaktualnyPaulix wrote:Czesc
witam się po długiej nieobecności. Dziś mmiałam polowkowe. Na 100% chłopiec. Mały Jasiu !
wszystko ok. Wszystko zdrowe. Czuje juz wyraźnie fikolki. Jestem przeszczesliwa. Waży 460 g 21 cm
Ty masz dobrze tygodnie ciąży wpisane?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarolinka1992 wrote:Nie wiedziałam że tydzień ma takie znaczenie
bo ja się umówiłam na dziś... wiem że na nfz jest lipa , chyba nie tylko jeśli chodzi o gin. wiadomo że jak idzie się prywatnie i płaci to jest inna rozmowa...
Giannaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowiem Ci ze ja chodzę na wizyty z luxa natomiast na usg umawiam sie prywatnie, tez mi na razie wychodziło co miesiąc ale teraz mi chyba tylko 2 albo 3 zostały do końca ciazy i jesli bedzie wszystko ok to juz nie bede tak często latać. Na poczatku ciagle miałam schizy ze cos sie stało a teraz juz jest trochę lepiej;)
Jakie dziewczyny macie imiona dla dzieci? Chyba jeszcze nie wszystkie wybrały?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 15:45
-
Właśnie niby jest starsze nie 20t4d tylko 21t2d. Ale to juz trzecia zmiana także nie wiem w co wierzyć. Ważne że zdrowe. U mnie jest problem z data porodu bo po poronieniu nie zdążyłam dostać okresu tylko zaraz kolejna ciąża także TP mam z usg a nie z OM
-
nick nieaktualnyPaulix wrote:Właśnie niby jest starsze nie 20t4d tylko 21t2d. Ale to juz trzecia zmiana także nie wiem w co wierzyć. Ważne że zdrowe. U mnie jest problem z data porodu bo po poronieniu nie zdążyłam dostać okresu tylko zaraz kolejna ciąża także TP mam z usg a nie z OM
i tak wyjdzie kiedy będzie chciało
ja też mam termin z usg wpisany w kartę bo jest 8 dni różnicy, tzn ciąża starsza jest o tyle