X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova o też jestem tego zdania. Wprawdzie sporo dostaniemy ale to co muszę kupić chcę rozłożyć w czasie i tak np wózek kupiliśmy już teraz. W przyszłym miesiącu chcę sie porozglądać za materacykami, i aspiratorem.
    Któraś z Was ma doświadczenie z takim elektrycznym? Zwykłej gruszki nie chcę, a do fridy nie mogę się przekonac, jedna z nielicznych rzeczy która mnie odrzuca

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, katarek jest bardzo polecany :)

My w październiku kupimy łóżeczko, materac itd. Potem w listopadzie wózek, fotelik, baza (zestaw), w grudniu zrobię zamówienie w aptece (art. higieniczne + kosmetyczne). Na bieżąco uzupełnię zapasy ubranek.

Część rzeczy zostawię na liście, gdyby ktoś chciał nam kupić, np. miś-szumiś, jakaś karuzela z pozytywką, leżaczek-bujaczek, kocyk minky (mam upatrzony), bo ludzie ZAWSZE będą pytać co kupić, a jak pokupuję wszystko sama, to nawet nie będę im mogła powiedzieć, co by nam się przydało.

'standardowy' prezent jak pampersy, u nas odpada, bo chcemy 1-2 paczki pampków, a potem wielorazówki.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego podłączania do odkurzacza :P robienie tego siłą własnych płuc nieee, nie dam rady, dlatego poszukuję dobrego elektronicznego

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarek do odkurzacza rewelacja. Tez mi się ciężko było przekonać. Ale działa.
    Ja się melduje z patologii. Skurcze się rozkręcily i położyli mnie celem dmuchania na zimne. Czekam na badanie.

ania.g lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeśc dziewczyny. Gratuluje udanych wizyt ! :)
    u mnie powoli. Bóle pępka i okolic nie daja mi spokoju. Masakra nawet wyprostowac sie nie moge. Mały kopie jak szalony. Zrobił sobie trampoline z mojego pęcherza. Nastepna wizyta 18.09. Brzuch rośnie i cały czas jest twardy. Najgorzej cycki . Z miseczki C juz przeszłam na E a gdzie to jeszcze do porodu . Hehe ale wazne ze wszystko dobrze. Pozdrawiam I trzymam kciuki za Wasze dzieciątka :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stron na dzieciowe zakupy nalazłam:
    http://nodik.pl/
    https://www.feedo.pl/
    Duży wybór jest w nich.

Liskowa Ja na zblokowanych kołach normalnie nie jeździłam chyba, że wybierałam się na wózkowy offroad ;-) wtedy skrętne koła się nie sprawdzają :P ale to chyba logiczne. Dziś byłam w sklepie z dziecięcą wyprawką i stwierdziłam, że nie każdy wózek ze skrętnymi kołami chyba dobrze się prowadzi. W sklepie była kobieta która miała takowy wózek i jak nim jeździła to te koła jej się blokowały...wiec koniecznie trzeba iść do sklepu dotknąć wózka który nam się podoba i zrobić rajd miedzy sklepowymi regałami :P

Co do wzroku...u mnie chyba też pogorszenie. Siedzę w domu w okularach, czego normalnie nie robię. Gorzej widzę na lewe oko...u mnie wada niewielka ale astygmatyzm. Zastanawiam się czy jest sens w ciąży iść z tego powodu do okulisty skoro niby po ciąży to przechodzi...

Mandragora trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i pobyt w szpitalu był faktycznie tylko profilaktyką. Nie chcemy jeszcze, żeby dzieciątko pchało się na świat! Jeszcze nie teraz. Napisz co tam u Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 19:33

a.png
    a.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Katarek do odkurzacza rewelacja. Tez mi się ciężko było przekonać. Ale działa.
    Ja się melduje z patologii. Skurcze się rozkręcily i położyli mnie celem dmuchania na zimne. Czekam na badanie.
    Hehe, dziwnie to brzmi ale faktycznie działa tak dobrze jak nic na świecie. Polecam :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandra, lajk za pierwszą część posta.
    Trzymam kciuki aby skurcze się wyciszyły i wszystko było dobrze <3

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora trzymam kciuki za was!

co do aspiratora podłączonego do odkurzacza to nie ma za mocnego ciągu? Tego boję się najbardziej

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurde takie rzeczy tylko u nas ;) Marysia ma się dobrze szyjka jak u żyrafy tylko można to było sprawdzić na IP i dać mi zastrzyk rozkurczowy i wysłać do domu a nie kłaść na oddział. No i pytanie lekarza z oddziału, który zna cała moja historię , bo odbierał poród Hani "po co pani tu przyszła? Poleżeć? Bo my nic nie będziemy robić " bosze mam nadzieję że jutro z rana będzie mój lekarz i podejmie jakaś rozsądną decyzję.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tam jest końcówka redukujaca ciąg. Zanim to do młodego podlaczylam to próbowałam na sobie ;) frida i inne się umywaja.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujecie zakup spiworka do wózka ?
    Aniu g w czym planujesz wozić Marcela zima ? Kombinezon wystarczy czy właśnie śpiworek?

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha nie przejmuj się, chyba większość dziewczyn czeka z wyprawką aż pozna płeć.

Mandragora trzymaj się i niech dzidziuś trzyma się ciebie! :)

Ja na razie kupuję ubranka i różne drobiazgi, z wózkiem czekamy na jakąś promocję ;) a jak nie będzie to kupimy pewnie gdzieś w grudniu. Łóżeczka szukamy używanego, może tylko materac będzie nowy. Kwestię fotelika do auta zostawiam mężowi, niech się wykaże ;) Generalnie też rozglądam się i obczajam ceny, żeby nie przepłacić zwłaszcza na błahostkach.
    Aspirator póki co też mnie przeraża ;) Szumiś to fajny wynalazek, koleżanka córkę usypiała depilatorem ;) My jednak na razie nie kupujemy, mam nadzieję, że synek będzie sam zasypiał, a jak będzie z tym problem to wtedy kupimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 20:14

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kombinezon z dołem jak śpiwór i dziurkami na pasy fotelika :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Ja planuję kombinezon z dołem jak śpiwór i dziurkami na pasy fotelika :)
    My już mamy taki kombinezon. Udało nam się kupić używany za grosze;)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    My już mamy taki kombinezon. Udało nam się kupić używany za grosze;)
    A jaki macie rozmiar?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Planujecie zakup spiworka do wózka ?
    Aniu g w czym planujesz wozić Marcela zima ? Kombinezon wystarczy czy właśnie śpiworek?
    To zależy jaka będzie zima. Śpiworek ma z zeszłego roku. Specjalnie kupiłam taki który na początku jest mniejszy a potem jak dziecko rośnie to dopinasz suwakiem przedłużenie. W planach kupno kombinezonu bo Marcel już chodzi przy meblach i za rączki więc do zimy powinien już chodzić samodzielnie. A wtedy żadna siła nie utrzyma go zbyt długo w wózku i będzie potrzebny kombinezon i buty :)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój chodzić do zimy samodzielnie raczej nie będzie więc chyba się skuszę na śpiworek bo jakoś mam wrażenie ze w tych spacerowkach za mocno wieje ;) Marysia będzie miała na przyszły rok jak znalazł ;)

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    A jaki macie rozmiar?

My mamy rozmiar 62. A dokładnie ten model:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/9f6ad207cfdf2201

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 08:11

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Jeśli któraś z Was jest na etapie myślenia o foteliku dla maluszka podsuwam propozycje ;-) http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/babyschalen/nosidelko-kiddy-evolution-pro2.html Wczoraj go znalazłam i się zakochałam, musi być mój :P

BEATRICE co jest z Tobą ?? Wszystko ok? Nie napisałaś nic od miesiąca. Jeśli nas czytasz to się odezwij.

a.png
    a.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ