X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova o też jestem tego zdania. Wprawdzie sporo dostaniemy ale to co muszę kupić chcę rozłożyć w czasie i tak np wózek kupiliśmy już teraz. W przyszłym miesiącu chcę sie porozglądać za materacykami, i aspiratorem.
    Któraś z Was ma doświadczenie z takim elektrycznym? Zwykłej gruszki nie chcę, a do fridy nie mogę się przekonac, jedna z nielicznych rzeczy która mnie odrzuca

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, katarek jest bardzo polecany :)

My w październiku kupimy łóżeczko, materac itd. Potem w listopadzie wózek, fotelik, baza (zestaw), w grudniu zrobię zamówienie w aptece (art. higieniczne + kosmetyczne). Na bieżąco uzupełnię zapasy ubranek.

Część rzeczy zostawię na liście, gdyby ktoś chciał nam kupić, np. miś-szumiś, jakaś karuzela z pozytywką, leżaczek-bujaczek, kocyk minky (mam upatrzony), bo ludzie ZAWSZE będą pytać co kupić, a jak pokupuję wszystko sama, to nawet nie będę im mogła powiedzieć, co by nam się przydało.

'standardowy' prezent jak pampersy, u nas odpada, bo chcemy 1-2 paczki pampków, a potem wielorazówki.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego podłączania do odkurzacza :P robienie tego siłą własnych płuc nieee, nie dam rady, dlatego poszukuję dobrego elektronicznego

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarek do odkurzacza rewelacja. Tez mi się ciężko było przekonać. Ale działa.
    Ja się melduje z patologii. Skurcze się rozkręcily i położyli mnie celem dmuchania na zimne. Czekam na badanie.

ania.g lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeśc dziewczyny. Gratuluje udanych wizyt ! :)
    u mnie powoli. Bóle pępka i okolic nie daja mi spokoju. Masakra nawet wyprostowac sie nie moge. Mały kopie jak szalony. Zrobił sobie trampoline z mojego pęcherza. Nastepna wizyta 18.09. Brzuch rośnie i cały czas jest twardy. Najgorzej cycki . Z miseczki C juz przeszłam na E a gdzie to jeszcze do porodu . Hehe ale wazne ze wszystko dobrze. Pozdrawiam I trzymam kciuki za Wasze dzieciątka :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stron na dzieciowe zakupy nalazłam:
    http://nodik.pl/
    https://www.feedo.pl/
    Duży wybór jest w nich.

Liskowa Ja na zblokowanych kołach normalnie nie jeździłam chyba, że wybierałam się na wózkowy offroad ;-) wtedy skrętne koła się nie sprawdzają :P ale to chyba logiczne. Dziś byłam w sklepie z dziecięcą wyprawką i stwierdziłam, że nie każdy wózek ze skrętnymi kołami chyba dobrze się prowadzi. W sklepie była kobieta która miała takowy wózek i jak nim jeździła to te koła jej się blokowały...wiec koniecznie trzeba iść do sklepu dotknąć wózka który nam się podoba i zrobić rajd miedzy sklepowymi regałami :P

Co do wzroku...u mnie chyba też pogorszenie. Siedzę w domu w okularach, czego normalnie nie robię. Gorzej widzę na lewe oko...u mnie wada niewielka ale astygmatyzm. Zastanawiam się czy jest sens w ciąży iść z tego powodu do okulisty skoro niby po ciąży to przechodzi...

Mandragora trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i pobyt w szpitalu był faktycznie tylko profilaktyką. Nie chcemy jeszcze, żeby dzieciątko pchało się na świat! Jeszcze nie teraz. Napisz co tam u Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 19:33

a.png
    a.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Katarek do odkurzacza rewelacja. Tez mi się ciężko było przekonać. Ale działa.
    Ja się melduje z patologii. Skurcze się rozkręcily i położyli mnie celem dmuchania na zimne. Czekam na badanie.
    Hehe, dziwnie to brzmi ale faktycznie działa tak dobrze jak nic na świecie. Polecam :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandra, lajk za pierwszą część posta.
    Trzymam kciuki aby skurcze się wyciszyły i wszystko było dobrze <3

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora trzymam kciuki za was!

co do aspiratora podłączonego do odkurzacza to nie ma za mocnego ciągu? Tego boję się najbardziej

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurde takie rzeczy tylko u nas ;) Marysia ma się dobrze szyjka jak u żyrafy tylko można to było sprawdzić na IP i dać mi zastrzyk rozkurczowy i wysłać do domu a nie kłaść na oddział. No i pytanie lekarza z oddziału, który zna cała moja historię , bo odbierał poród Hani "po co pani tu przyszła? Poleżeć? Bo my nic nie będziemy robić " bosze mam nadzieję że jutro z rana będzie mój lekarz i podejmie jakaś rozsądną decyzję.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tam jest końcówka redukujaca ciąg. Zanim to do młodego podlaczylam to próbowałam na sobie ;) frida i inne się umywaja.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujecie zakup spiworka do wózka ?
    Aniu g w czym planujesz wozić Marcela zima ? Kombinezon wystarczy czy właśnie śpiworek?

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha nie przejmuj się, chyba większość dziewczyn czeka z wyprawką aż pozna płeć.

Mandragora trzymaj się i niech dzidziuś trzyma się ciebie! :)

Ja na razie kupuję ubranka i różne drobiazgi, z wózkiem czekamy na jakąś promocję ;) a jak nie będzie to kupimy pewnie gdzieś w grudniu. Łóżeczka szukamy używanego, może tylko materac będzie nowy. Kwestię fotelika do auta zostawiam mężowi, niech się wykaże ;) Generalnie też rozglądam się i obczajam ceny, żeby nie przepłacić zwłaszcza na błahostkach.
    Aspirator póki co też mnie przeraża ;) Szumiś to fajny wynalazek, koleżanka córkę usypiała depilatorem ;) My jednak na razie nie kupujemy, mam nadzieję, że synek będzie sam zasypiał, a jak będzie z tym problem to wtedy kupimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 20:14

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kombinezon z dołem jak śpiwór i dziurkami na pasy fotelika :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Ja planuję kombinezon z dołem jak śpiwór i dziurkami na pasy fotelika :)
    My już mamy taki kombinezon. Udało nam się kupić używany za grosze;)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    My już mamy taki kombinezon. Udało nam się kupić używany za grosze;)
    A jaki macie rozmiar?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Planujecie zakup spiworka do wózka ?
    Aniu g w czym planujesz wozić Marcela zima ? Kombinezon wystarczy czy właśnie śpiworek?
    To zależy jaka będzie zima. Śpiworek ma z zeszłego roku. Specjalnie kupiłam taki który na początku jest mniejszy a potem jak dziecko rośnie to dopinasz suwakiem przedłużenie. W planach kupno kombinezonu bo Marcel już chodzi przy meblach i za rączki więc do zimy powinien już chodzić samodzielnie. A wtedy żadna siła nie utrzyma go zbyt długo w wózku i będzie potrzebny kombinezon i buty :)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój chodzić do zimy samodzielnie raczej nie będzie więc chyba się skuszę na śpiworek bo jakoś mam wrażenie ze w tych spacerowkach za mocno wieje ;) Marysia będzie miała na przyszły rok jak znalazł ;)

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    A jaki macie rozmiar?

My mamy rozmiar 62. A dokładnie ten model:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/9f6ad207cfdf2201

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 08:11

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Jeśli któraś z Was jest na etapie myślenia o foteliku dla maluszka podsuwam propozycje ;-) http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/babyschalen/nosidelko-kiddy-evolution-pro2.html Wczoraj go znalazłam i się zakochałam, musi być mój :P

BEATRICE co jest z Tobą ?? Wszystko ok? Nie napisałaś nic od miesiąca. Jeśli nas czytasz to się odezwij.

a.png
    a.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ