Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Liskova o też jestem tego zdania. Wprawdzie sporo dostaniemy ale to co muszę kupić chcę rozłożyć w czasie i tak np wózek kupiliśmy już teraz. W przyszłym miesiącu chcę sie porozglądać za materacykami, i aspiratorem.
Któraś z Was ma doświadczenie z takim elektrycznym? Zwykłej gruszki nie chcę, a do fridy nie mogę się przekonac, jedna z nielicznych rzeczy która mnie odrzuca13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monika, katarek jest bardzo polecany
My w październiku kupimy łóżeczko, materac itd. Potem w listopadzie wózek, fotelik, baza (zestaw), w grudniu zrobię zamówienie w aptece (art. higieniczne + kosmetyczne). Na bieżąco uzupełnię zapasy ubranek.
Część rzeczy zostawię na liście, gdyby ktoś chciał nam kupić, np. miś-szumiś, jakaś karuzela z pozytywką, leżaczek-bujaczek, kocyk minky (mam upatrzony), bo ludzie ZAWSZE będą pytać co kupić, a jak pokupuję wszystko sama, to nawet nie będę im mogła powiedzieć, co by nam się przydało.
'standardowy' prezent jak pampersy, u nas odpada, bo chcemy 1-2 paczki pampków, a potem wielorazówki. -
CZeśc dziewczyny. Gratuluje udanych wizyt !
u mnie powoli. Bóle pępka i okolic nie daja mi spokoju. Masakra nawet wyprostowac sie nie moge. Mały kopie jak szalony. Zrobił sobie trampoline z mojego pęcherza. Nastepna wizyta 18.09. Brzuch rośnie i cały czas jest twardy. Najgorzej cycki . Z miseczki C juz przeszłam na E a gdzie to jeszcze do porodu . Hehe ale wazne ze wszystko dobrze. Pozdrawiam I trzymam kciuki za Wasze dzieciątka -
Co do stron na dzieciowe zakupy nalazłam:
http://nodik.pl/
https://www.feedo.pl/
Duży wybór jest w nich.
Liskowa Ja na zblokowanych kołach normalnie nie jeździłam chyba, że wybierałam się na wózkowy offroadwtedy skrętne koła się nie sprawdzają
ale to chyba logiczne. Dziś byłam w sklepie z dziecięcą wyprawką i stwierdziłam, że nie każdy wózek ze skrętnymi kołami chyba dobrze się prowadzi. W sklepie była kobieta która miała takowy wózek i jak nim jeździła to te koła jej się blokowały...wiec koniecznie trzeba iść do sklepu dotknąć wózka który nam się podoba i zrobić rajd miedzy sklepowymi regałami
Co do wzroku...u mnie chyba też pogorszenie. Siedzę w domu w okularach, czego normalnie nie robię. Gorzej widzę na lewe oko...u mnie wada niewielka ale astygmatyzm. Zastanawiam się czy jest sens w ciąży iść z tego powodu do okulisty skoro niby po ciąży to przechodzi...
Mandragora trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i pobyt w szpitalu był faktycznie tylko profilaktyką. Nie chcemy jeszcze, żeby dzieciątko pchało się na świat! Jeszcze nie teraz. Napisz co tam u Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 19:33
-
mandragora wrote:Katarek do odkurzacza rewelacja. Tez mi się ciężko było przekonać. Ale działa.
Ja się melduje z patologii. Skurcze się rozkręcily i położyli mnie celem dmuchania na zimne. Czekam na badanie.Matka fantastycznej 4 -
Nosz kurde takie rzeczy tylko u nas
Marysia ma się dobrze szyjka jak u żyrafy tylko można to było sprawdzić na IP i dać mi zastrzyk rozkurczowy i wysłać do domu a nie kłaść na oddział. No i pytanie lekarza z oddziału, który zna cała moja historię , bo odbierał poród Hani "po co pani tu przyszła? Poleżeć? Bo my nic nie będziemy robić " bosze mam nadzieję że jutro z rana będzie mój lekarz i podejmie jakaś rozsądną decyzję.
-
Bacha nie przejmuj się, chyba większość dziewczyn czeka z wyprawką aż pozna płeć.
Mandragora trzymaj się i niech dzidziuś trzyma się ciebie!
Ja na razie kupuję ubranka i różne drobiazgi, z wózkiem czekamy na jakąś promocjęa jak nie będzie to kupimy pewnie gdzieś w grudniu. Łóżeczka szukamy używanego, może tylko materac będzie nowy. Kwestię fotelika do auta zostawiam mężowi, niech się wykaże
Generalnie też rozglądam się i obczajam ceny, żeby nie przepłacić zwłaszcza na błahostkach.
Aspirator póki co też mnie przerażaSzumiś to fajny wynalazek, koleżanka córkę usypiała depilatorem
My jednak na razie nie kupujemy, mam nadzieję, że synek będzie sam zasypiał, a jak będzie z tym problem to wtedy kupimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 20:14
-
mandragora wrote:Planujecie zakup spiworka do wózka ?
Aniu g w czym planujesz wozić Marcela zima ? Kombinezon wystarczy czy właśnie śpiworek?Matka fantastycznej 4 -
Dzień dobry
Jeśli któraś z Was jest na etapie myślenia o foteliku dla maluszka podsuwam propozycjehttp://www.kiddy.de/pl/nosidelka/babyschalen/nosidelko-kiddy-evolution-pro2.html Wczoraj go znalazłam i się zakochałam, musi być mój
BEATRICE co jest z Tobą ?? Wszystko ok? Nie napisałaś nic od miesiąca. Jeśli nas czytasz to się odezwij.