Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitam się w 23 tyg, ale to leci!!
mandragora dobrze, że z małą i szyjką ok, obyś szybko do domu wróciła
ja do wózka śpiworka nie kupuję, mam gruby kocyk i nim będę przykrywała.
a kombinezon planuję na 62 kupić, ale czekam jeszczeDucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMandragora trzymam kciuki! Jesteście jeszcze w szpitalu?
Ja jestem teraz na l4 do 10, myślicie ze ZUS moze wzywać mnie na komisje? Mam chodzone, wirusowka mi juz przeszła, ale wiem ze mogą przyjść sprawdzić czy jestem w domu? Nigdy nie byłam na l4 i sie stresuje... Nie wiem czy moge wyjsć po zakupy jedzeniowe czy mam siedzieć w domu cały czas? Miałyście jakies kontrole? -
nick nieaktualny
-
kontrolują raczej dziewczyny na działalności, albo takie bardziej dla nich podejrzane, czyli umowa od miesiąca i od razu na L4. Nawet jeśli komisja pojawi się w momencie kiedy nas nie ma w domu zawsze można to wyjaśnić. Moja koleżanka tak miała, wystarczyło iść do zus i powiedzieć co i jak. Akurat ona szła wówczas do sklepu i miała jeszcze paragon.
-
Hej. Ja niestety na kilka dni wypadam do szpitala... Macica nadal się stawia, w skierowaniu zagrożenie przedwczesnym porodem... Dodatkowo moje tętno to 128 czyli mega ponad normę... Mam leżeć 3-5 dni, mam nadzieję, że mnie tam naprawią
-
Apropo tematu zus i zwolnienie. Właśnie ja mam od początku ciąży zwolnienie i do tej pory płaciła mi szefowa a teraz ma zus no i szefowa płaciła tylko 80% chociaż na zwolnieniu miałam zaznaczone B co podobno oznacza ciążę i powinnam dostawać 100 % . Czy któraś ma podobny problem ?
-
Liskova jesteś pewna ? Ja właśnie pierwszy raz jestem na takim zwolnieniu i teraz nie wiem jak się zachować bo powiedziałam ostatnio szefowej że powinnam dostawac od początku 100 % a ona na to że potrzebne do zusu jeszcze potwierdzenie od lekarza że jestem w ciąży wiec na wizycie u gin zapytałam o to i oczywiście moja gin powiedziała że to bzdura i pierwszy raz się z takim czymś spotyka i wypisze mi zaświadczenie że jestem w ciąży ale mam walczyć o pieniadzę bo to kpiny.
-
Ducha, powinna Ci dać 100% na samym zwolnieniu jest litera "B" czy jakoś tak co oznacza ciążę. Zaświadczenie o ciąży nie jest wymagane.
Ducha, ania.g lubią tę wiadomość
-
O Matko Appee skąd to się bierze...Kurcze no mi się też czasem stawia macica, ale tak max 2-3 razy dziennie, jak to u Ciebie jest że aż zagrożenie porodem ci wywróżyli
trzymaj się kochana i się Broń Boże nie stresuj, wszystko będzie dobrze!
Kobietki wczoraj mi kuzynka przywiozła 3 kartony ubranek, nie muszę kupować już nic do ubrania. Ubranka 56 i 62 zajęły mi całą komodę, a 2 worki mam z 68 i 74 już schowane na dalszy ciągmega się cieszę zwłaszcza, że dostałam 5 kombinezonów w tym 2 takie jak kurtka, grube mega i 3 takie ciepłe polarowe też grube no i kilka ciepłych bluz i swetrów.
Mam już też karuzelkę do łóżeczka i pościel na zmianęNo i dostanę laktator, więc sporo wydatków mi odchodzi.
monika_89, ania.g, anulka557, mitzula, Kasia1986, mimi87, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
No u mnie się stawia bezboleśnie, częstotliwość różnie - bywają dni że 1-2, a w nocy z piątku na sobotę 4 razy się budziłam z twardym brzuchem... W badaniu jak mi sprawdzała to pod palcami jej się postawiła i to chyba zdecydowało... Szczerze to mogę i do stycznia poleżeć, jeśli to ma pomóc... Najgorzej, że miałam dziś pojechać do pracy i pozałatwiać przed zwolnieniem wszystko,a tak to niestety zostawiam kolegę ze wszystkim samego, a wrzesień w szkole jest najgorszy:/
-
Bacha ja też mam mnóstwo śluzu białego..Martwi mnie, bo np. dzisiaj znowu mam mokre plamy na bieliźnie i za cholerę nie wiem czy to śluz czy wody. Dobrze, że jutro wizyta..
Appee z tego wychodzi, że też powinnam leżec w szpitalu, bo mnie się też stawia. Już mnie to wkurza, że wszędzie na internecie trąbią, że to normalne, a w szpitalu panikują i karmią nospą.
Viki dokładnie kombinezony najdroższe, a nam niezbędne w zimie. -
nick nieaktualnyŁadne te ubranka;) ja ostatnio miałam mialam duzo śluzu, ale wszystko ok. Jesli szyjka sie nie skraca i jest zamknięte, to nie trzeba leżeć, tez mi sie macica stawia, ale wszystko msm ładnie zamknięte.
Apee zycze zeby sie uspokoiło!Praca sie nie przejmuj;)