X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 23 tyg, ale to leci!!

mandragora dobrze, że z małą i szyjką ok, obyś szybko do domu wróciła :)

ja do wózka śpiworka nie kupuję, mam gruby kocyk i nim będę przykrywała.

a kombinezon planuję na 62 kupić, ale czekam jeszcze :)

Ducha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora trzymam kciuki! Jesteście jeszcze w szpitalu?
    Ja jestem teraz na l4 do 10, myślicie ze ZUS moze wzywać mnie na komisje? Mam chodzone, wirusowka mi juz przeszła, ale wiem ze mogą przyjść sprawdzić czy jestem w domu? Nigdy nie byłam na l4 i sie stresuje... Nie wiem czy moge wyjsć po zakupy jedzeniowe czy mam siedzieć w domu cały czas? Miałyście jakies kontrole?

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy co masz napisane na zwolnieniu od lekarza Fasula. Dal ci leżące czy chodzące?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzące

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, tak jeszcze w szpitalu, pewnie do środy niestety. A jak masz chodzące to śmiało na zakupy. Zresztą nie dajmy się zwariować chyba ciężarówek aż tak często nie kontrolują ;)

FasUla lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, całą poprzednią ciążę miałam zwolnienie "chodzące" i ani razu szanownej komisji nie widziałam :)

FasUla lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kontrolują raczej dziewczyny na działalności, albo takie bardziej dla nich podejrzane, czyli umowa od miesiąca i od razu na L4. Nawet jeśli komisja pojawi się w momencie kiedy nas nie ma w domu zawsze można to wyjaśnić. Moja koleżanka tak miała, wystarczyło iść do zus i powiedzieć co i jak. Akurat ona szła wówczas do sklepu i miała jeszcze paragon.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja niestety na kilka dni wypadam do szpitala... Macica nadal się stawia, w skierowaniu zagrożenie przedwczesnym porodem... Dodatkowo moje tętno to 128 czyli mega ponad normę... Mam leżeć 3-5 dni, mam nadzieję, że mnie tam naprawią:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo tematu zus i zwolnienie. Właśnie ja mam od początku ciąży zwolnienie i do tej pory płaciła mi szefowa a teraz ma zus no i szefowa płaciła tylko 80% chociaż na zwolnieniu miałam zaznaczone B co podobno oznacza ciążę i powinnam dostawać 100 % . Czy któraś ma podobny problem ?

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szefowa musi Ci zrobić teraz wyrównanie za wszystkie dni na L4 - do 100%.

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova jesteś pewna ? Ja właśnie pierwszy raz jestem na takim zwolnieniu i teraz nie wiem jak się zachować bo powiedziałam ostatnio szefowej że powinnam dostawac od początku 100 % a ona na to że potrzebne do zusu jeszcze potwierdzenie od lekarza że jestem w ciąży wiec na wizycie u gin zapytałam o to i oczywiście moja gin powiedziała że to bzdura i pierwszy raz się z takim czymś spotyka i wypisze mi zaświadczenie że jestem w ciąży ale mam walczyć o pieniadzę bo to kpiny.

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha, powinna Ci dać 100% na samym zwolnieniu jest litera "B" czy jakoś tak co oznacza ciążę. Zaświadczenie o ciąży nie jest wymagane.

Ducha, ania.g lubią tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane. Poczekam do 15 jak nie dostanę tej reszty to będę musiała się niestety spotkać z szefową i to wyjaśnić może się uda.

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko Appee skąd to się bierze...Kurcze no mi się też czasem stawia macica, ale tak max 2-3 razy dziennie, jak to u Ciebie jest że aż zagrożenie porodem ci wywróżyli :( trzymaj się kochana i się Broń Boże nie stresuj, wszystko będzie dobrze!

Kobietki wczoraj mi kuzynka przywiozła 3 kartony ubranek, nie muszę kupować już nic do ubrania. Ubranka 56 i 62 zajęły mi całą komodę, a 2 worki mam z 68 i 74 już schowane na dalszy ciąg :) mega się cieszę zwłaszcza, że dostałam 5 kombinezonów w tym 2 takie jak kurtka, grube mega i 3 takie ciepłe polarowe też grube no i kilka ciepłych bluz i swetrów.
    Mam już też karuzelkę do łóżeczka i pościel na zmianę :) No i dostanę laktator, więc sporo wydatków mi odchodzi.
    607b26e9fb69d39a.jpg

monika_89, ania.g, anulka557, mitzula, Kasia1986, mimi87, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys z tymi kombinezonami to Ci świetnie trafiła. Ja na razie nie mam ani jednego tego typu...A one najdroższe...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • appee Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie się stawia bezboleśnie, częstotliwość różnie - bywają dni że 1-2, a w nocy z piątku na sobotę 4 razy się budziłam z twardym brzuchem... W badaniu jak mi sprawdzała to pod palcami jej się postawiła i to chyba zdecydowało... Szczerze to mogę i do stycznia poleżeć, jeśli to ma pomóc... Najgorzej, że miałam dziś pojechać do pracy i pozałatwiać przed zwolnieniem wszystko,a tak to niestety zostawiam kolegę ze wszystkim samego, a wrzesień w szkole jest najgorszy:/

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie sluzu.
    Zauważyłam że od dwóch dni mam więcej białego śluzu, czy to normalne czy powinnam się martwić?
    Wiem że śluz w ciąży może się zmieniać, ale nie chce ze wszystkim dzwonić do gina.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma raz więcej, raz mniej. Raz biały, raz przezroczysty, raz żółty.
    Różny po prostu. Zależy od dnia.

Jak nie ma specyficznego zapachu, nie powoduje swędzenia ani pieczenia to spoko.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ja też mam mnóstwo śluzu białego..Martwi mnie, bo np. dzisiaj znowu mam mokre plamy na bieliźnie i za cholerę nie wiem czy to śluz czy wody. Dobrze, że jutro wizyta..

Appee z tego wychodzi, że też powinnam leżec w szpitalu, bo mnie się też stawia. Już mnie to wkurza, że wszędzie na internecie trąbią, że to normalne, a w szpitalu panikują i karmią nospą.

Viki dokładnie kombinezony najdroższe, a nam niezbędne w zimie.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te ubranka;) ja ostatnio miałam mialam duzo śluzu, ale wszystko ok. Jesli szyjka sie nie skraca i jest zamknięte, to nie trzeba leżeć, tez mi sie macica stawia, ale wszystko msm ładnie zamknięte.
    Apee zycze zeby sie uspokoiło!Praca sie nie przejmuj;)

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ