X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    A co do imion to trudna sprawa, przyznaje...ja od zawsze mowilam ze jak bedzie syn bedzie Antoni:) wiekszy problem bym miała z córeczka
    Ja też miałam Antosia i twierdziłam że będzie synek bo nie mam żadnego imiona dla córeczki. Jednak na połówkowe badanie jechaliśmy prosto w pogrzebu naszej ukochanej babci i jak się okazało że to dziewczynka to imię odziedziczyła po babci i jest Marianna :) Moja Maniuchna ukochana <3

Ania:D, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika gratulacje :)

monika_89 lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie, biorąc pod uwage ze ja ważyłam 5100 i miałam 68cm, moj maz ponad 4 a Antoni w 21tc waży pol kilo;) to u mnie tez pewnie bedzie cc. Chyba ze sprawdza sie moje przewidywania i spędzę sylwestra na porodówce;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    No u mnie, biorąc pod uwage ze ja ważyłam 5100 i miałam 68cm, moj maz ponad 4 a Antoni w 21tc waży pol kilo;) to u mnie tez pewnie bedzie cc. Chyba ze sprawdza sie moje przewidywania i spędzę sylwestra na porodówce;)

U mnie też gin mówi że duża dziewczynka mi rośnie. Powinna ważyć ok 500g a w poniedziałek ważyła 700g :D No i super bo mamy rozwinięte dzieciaczki. Lepiej tak niż jakby miały być za małe :)

Ania:D lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    U mnie też gin mówi że duża dziewczynka mi rośnie. Powinna ważyć ok 500g a w poniedziałek ważyła 700g :D No i super bo mamy rozwinięte dzieciaczki. Lepiej tak niż jakby miały być za małe :)
    Dokładnie tak sie pocieszam;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie macie duże dzieciaczki, ja dzisiaj byłam na badaniu i mały Franciszek :)) ma ok. 459g, jestem 21 tydzien 2dzien w ciazy

Liskova lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałabym żeby był "za duży" nawet sama pani dr mówiła mi że lepiej dla mnie żeby ważył do 3100g bo jestem drobnej budowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 20:35

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze że te "ich" ważenie to chyba też mija się z prawdą, jest mało dokładne z tego co się orientuję, chyba że się mylę

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Ja nie chciałabym żeby był "za duży" nawet sama pani dr mówiła mi że lepiej dla mnie żeby ważył do 3100g bo jestem drobnej budowy
    Moja Zuzia ważyła 3250g i jak dla mnie i tak była za duża ;) A teraz jak chcę cesarkę to Mańka mogłaby ważyć co najmniej 4000g, to będę miała wskazanie do CC :)

Szi lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Moja Zuzia ważyła 3250g i jak dla mnie i tak była za duża ;) A teraz jak chcę cesarkę to Mańka mogłaby ważyć co najmniej 4000g, to będę miała wskazanie do CC :)
    :) no tak, jak cesarka to inaczej. Skoro mój mały narazie jest "raczej mały" tzn standardowy to chyba nie będzie miał 4 kg na koniec co? To chyba już teraz było by widać że będzie duży?

• Viki Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi te wagi to oni maja śmieszne, bo to kalkulator usg oblicza na podstawie wymiarów.

Najczęściej bierze kość udową za miernik lub brzuszek. U mnie robi ze wszystkich wymiarów. I wyszło słabo bo ponad 420 g tylko. A jak wpisał samą kość udową to było ponad 500 g. Więc ona tak mówił, że to tak około. I to bardzo:)

Szi lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Anuska, tez tak myślałam, a uwaga, w szpitalu, w ktorym rodziłam, SN kazali rodzic nawet 4500 kg dzieci!!!

W ogole witam sie z Wami, dawno mnie nie było...;(

Szi lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po połówkowym wszystko super :D Synuś rozwija się prawidłowo i usg praktycznie pokrywa się z OM. Wczoraj ważył ok. 450g :) Pooglądaliśmy go chwilę na 3D i jak na ten moment uważam, że tatuś się nie wyprze ;) Maluch ma po tacie całuśne usta i nosek :)
    Pan doktor uspokoił mamusię co do paru kwestii (już mnie zapamiętał, że przychodzę z listą pytań na karteczce ;) ) A propos ruchów, to do 26 a nawet 30 tygodnia mogą być bardzo różne, w częstotliwości i sile. Może być tak, że ruchy się pojawią, a potem np na tydzień albo 2 'zanikną' a potem powrócą i na tym etapie to jest ok.

Szi, Liskova, ania.g, mimi87, anulka557, Carmen1724, Martii, lucy1983 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    :) no tak, jak cesarka to inaczej. Skoro mój mały narazie jest "raczej mały" tzn standardowy to chyba nie będzie miał 4 kg na koniec co? To chyba już teraz było by widać że będzie duży?
    Wydaje mi się że od początku byłoby widać. U mnie tak było. Gin już na pierwszym USG powiedział że dzidzia większa o 2 dni, na połówkowym była większa o tydzień a na ostatnim USG już o półtora tygodnia :)

Viki u mnie też robili ze wszystkich wymiarów. Aż strach pomyśleć co by wyszło gdyby z kości wróżyli ;)

Summerka toż to jakiś paskudny szpital. U nas w szpitalach miejskich też jest nagonka na SN za wszelką cenę, dlatego cieszę się że rodzę w prywatnej klinice :D

Szi, Summerka lubią tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Wydaje mi się że od początku byłoby widać. U mnie tak było. Gin już na pierwszym USG powiedział że dzidzia większa o 2 dni, na połówkowym była większa o tydzień a na ostatnim USG już o półtora tygodnia :)

Viki u mnie też robili ze wszystkich wymiarów. Aż strach pomyśleć co by wyszło gdyby z kości wróżyli ;)

Summerka toż to jakiś paskudny szpital. U nas w szpitalach miejskich też jest nagonka na SN za wszelką cenę, dlatego cieszę się że rodzę w prywatnej klinice :D
    Ojejku o 1.5 tygodnia ? hehe :) u mnie na połówkowym o 2 dni ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Ojejku o 1.5 tygodnia ? hehe :) u mnie na połówkowym o 2 dni ;)
    Nie wiem kto mi będzie to dziecię nosił jak się takie wypasione urodzi ;D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, że masz tę cesarkę bo takiego "klocka" urodzić to naprawdę:)

Anuśka lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecię nie ze apowiada się na duże, wczoraj zaledwie 320g ale to dobrze, nie jestem za duża, byłoby ciężko urodzić dużego malucha. Mój maż i ja byliśmy w miarę mali nieco ponad 3kg

za to moja ciocia 2 lata temu urodziła naturalnie córę ponad 5kg :P Fakt, ze 3 dziecko, ale i tak ;)

Summerka lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze zeby były zdrowe:))

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    moje dziecię nie ze apowiada się na duże, wczoraj zaledwie 320g ale to dobrze, nie jestem za duża, byłoby ciężko urodzić dużego malucha. Mój maż i ja byliśmy w miarę mali nieco ponad 3kg

za to moja ciocia 2 lata temu urodziła naturalnie córę ponad 5kg :P Fakt, ze 3 dziecko, ale i tak ;)

Podziwiam kobietę o.O Nie wyobrażam sobie takiego dziecka rodzić... Jejku aż mi się nogi zacisnęły same :D

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ