X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    A co do imion to trudna sprawa, przyznaje...ja od zawsze mowilam ze jak bedzie syn bedzie Antoni:) wiekszy problem bym miała z córeczka
    Ja też miałam Antosia i twierdziłam że będzie synek bo nie mam żadnego imiona dla córeczki. Jednak na połówkowe badanie jechaliśmy prosto w pogrzebu naszej ukochanej babci i jak się okazało że to dziewczynka to imię odziedziczyła po babci i jest Marianna :) Moja Maniuchna ukochana <3

Ania:D, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika gratulacje :)

monika_89 lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie, biorąc pod uwage ze ja ważyłam 5100 i miałam 68cm, moj maz ponad 4 a Antoni w 21tc waży pol kilo;) to u mnie tez pewnie bedzie cc. Chyba ze sprawdza sie moje przewidywania i spędzę sylwestra na porodówce;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    No u mnie, biorąc pod uwage ze ja ważyłam 5100 i miałam 68cm, moj maz ponad 4 a Antoni w 21tc waży pol kilo;) to u mnie tez pewnie bedzie cc. Chyba ze sprawdza sie moje przewidywania i spędzę sylwestra na porodówce;)

U mnie też gin mówi że duża dziewczynka mi rośnie. Powinna ważyć ok 500g a w poniedziałek ważyła 700g :D No i super bo mamy rozwinięte dzieciaczki. Lepiej tak niż jakby miały być za małe :)

Ania:D lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    U mnie też gin mówi że duża dziewczynka mi rośnie. Powinna ważyć ok 500g a w poniedziałek ważyła 700g :D No i super bo mamy rozwinięte dzieciaczki. Lepiej tak niż jakby miały być za małe :)
    Dokładnie tak sie pocieszam;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie macie duże dzieciaczki, ja dzisiaj byłam na badaniu i mały Franciszek :)) ma ok. 459g, jestem 21 tydzien 2dzien w ciazy

Liskova lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałabym żeby był "za duży" nawet sama pani dr mówiła mi że lepiej dla mnie żeby ważył do 3100g bo jestem drobnej budowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 20:35

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze że te "ich" ważenie to chyba też mija się z prawdą, jest mało dokładne z tego co się orientuję, chyba że się mylę

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Ja nie chciałabym żeby był "za duży" nawet sama pani dr mówiła mi że lepiej dla mnie żeby ważył do 3100g bo jestem drobnej budowy
    Moja Zuzia ważyła 3250g i jak dla mnie i tak była za duża ;) A teraz jak chcę cesarkę to Mańka mogłaby ważyć co najmniej 4000g, to będę miała wskazanie do CC :)

Szi lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Moja Zuzia ważyła 3250g i jak dla mnie i tak była za duża ;) A teraz jak chcę cesarkę to Mańka mogłaby ważyć co najmniej 4000g, to będę miała wskazanie do CC :)
    :) no tak, jak cesarka to inaczej. Skoro mój mały narazie jest "raczej mały" tzn standardowy to chyba nie będzie miał 4 kg na koniec co? To chyba już teraz było by widać że będzie duży?

• Viki Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi te wagi to oni maja śmieszne, bo to kalkulator usg oblicza na podstawie wymiarów.

Najczęściej bierze kość udową za miernik lub brzuszek. U mnie robi ze wszystkich wymiarów. I wyszło słabo bo ponad 420 g tylko. A jak wpisał samą kość udową to było ponad 500 g. Więc ona tak mówił, że to tak około. I to bardzo:)

Szi lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Anuska, tez tak myślałam, a uwaga, w szpitalu, w ktorym rodziłam, SN kazali rodzic nawet 4500 kg dzieci!!!

W ogole witam sie z Wami, dawno mnie nie było...;(

Szi lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po połówkowym wszystko super :D Synuś rozwija się prawidłowo i usg praktycznie pokrywa się z OM. Wczoraj ważył ok. 450g :) Pooglądaliśmy go chwilę na 3D i jak na ten moment uważam, że tatuś się nie wyprze ;) Maluch ma po tacie całuśne usta i nosek :)
    Pan doktor uspokoił mamusię co do paru kwestii (już mnie zapamiętał, że przychodzę z listą pytań na karteczce ;) ) A propos ruchów, to do 26 a nawet 30 tygodnia mogą być bardzo różne, w częstotliwości i sile. Może być tak, że ruchy się pojawią, a potem np na tydzień albo 2 'zanikną' a potem powrócą i na tym etapie to jest ok.

Szi, Liskova, ania.g, mimi87, anulka557, Carmen1724, Martii, lucy1983 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    :) no tak, jak cesarka to inaczej. Skoro mój mały narazie jest "raczej mały" tzn standardowy to chyba nie będzie miał 4 kg na koniec co? To chyba już teraz było by widać że będzie duży?
    Wydaje mi się że od początku byłoby widać. U mnie tak było. Gin już na pierwszym USG powiedział że dzidzia większa o 2 dni, na połówkowym była większa o tydzień a na ostatnim USG już o półtora tygodnia :)

Viki u mnie też robili ze wszystkich wymiarów. Aż strach pomyśleć co by wyszło gdyby z kości wróżyli ;)

Summerka toż to jakiś paskudny szpital. U nas w szpitalach miejskich też jest nagonka na SN za wszelką cenę, dlatego cieszę się że rodzę w prywatnej klinice :D

Szi, Summerka lubią tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Wydaje mi się że od początku byłoby widać. U mnie tak było. Gin już na pierwszym USG powiedział że dzidzia większa o 2 dni, na połówkowym była większa o tydzień a na ostatnim USG już o półtora tygodnia :)

Viki u mnie też robili ze wszystkich wymiarów. Aż strach pomyśleć co by wyszło gdyby z kości wróżyli ;)

Summerka toż to jakiś paskudny szpital. U nas w szpitalach miejskich też jest nagonka na SN za wszelką cenę, dlatego cieszę się że rodzę w prywatnej klinice :D
    Ojejku o 1.5 tygodnia ? hehe :) u mnie na połówkowym o 2 dni ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Ojejku o 1.5 tygodnia ? hehe :) u mnie na połówkowym o 2 dni ;)
    Nie wiem kto mi będzie to dziecię nosił jak się takie wypasione urodzi ;D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, że masz tę cesarkę bo takiego "klocka" urodzić to naprawdę:)

Anuśka lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecię nie ze apowiada się na duże, wczoraj zaledwie 320g ale to dobrze, nie jestem za duża, byłoby ciężko urodzić dużego malucha. Mój maż i ja byliśmy w miarę mali nieco ponad 3kg

za to moja ciocia 2 lata temu urodziła naturalnie córę ponad 5kg :P Fakt, ze 3 dziecko, ale i tak ;)

Summerka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze zeby były zdrowe:))

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    moje dziecię nie ze apowiada się na duże, wczoraj zaledwie 320g ale to dobrze, nie jestem za duża, byłoby ciężko urodzić dużego malucha. Mój maż i ja byliśmy w miarę mali nieco ponad 3kg

za to moja ciocia 2 lata temu urodziła naturalnie córę ponad 5kg :P Fakt, ze 3 dziecko, ale i tak ;)

Podziwiam kobietę o.O Nie wyobrażam sobie takiego dziecka rodzić... Jejku aż mi się nogi zacisnęły same :D

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ