Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja raczej skłaniam się ku SN, ale jeśli okaże się że będzie potrzebna cesarka to trudno. Ważne żeby dzieciaczek wyszedł zdrowy, ja jakoś przeżyję
-
Ja znowu znam przypadki gdzie pierworódki "wypluwały" dzieci i to nawet takie bardzo szczupłe...słyszałam też opinie od mam które na życzenie zrobiły sobie cesarkę a drugi poród miały naturalny i żałują, że pierwszy poród był przez CC. Ile kobie tyle porodów i opinii ...ja pomimo ciężkiego pierwszego porodu nie wyobrażam sobie, że teraz miałabym mieć CC.
Wiec nie ma co się bać porodu, każdy jest inny
mitzula lubi tę wiadomość
-
Giannaa wrote:Ja znowu znam przypadki gdzie pierworódki "wypluwały" dzieci i to nawet takie bardzo szczupłe...słyszałam też opinie od mam które na życzenie zrobiły sobie cesarkę a drugi poród miały naturalny i żałują, że pierwszy poród był przez CC. Ile kobie tyle porodów i opinii ...ja pomimo ciężkiego pierwszego porodu nie wyobrażam sobie, że teraz miałabym mieć CC.
Wiec nie ma co się bać porodu, każdy jest inny
dokładnie, grunt to się negatywnie nie nastawiać, -
Hej, powróciłyśmy ze szpitala wprost na 24 tydzień
Szyjka długa, zamknięta, macica nieco reaktywna - cokolwiek to oznacza.
Okazało się, że tętno mi wariuje zupełnie bez powodu, zrobili mi ekg i echo serca i wszystko idealnie, także nie wiadomo skąd to się bierze.
Niestety wylazła mi niedoczynność tarczycy i muszę leki zacząć brać, ech ciągle pod górkę...
Na sali leżałam z dziewczynami czekającymi na cesarkę i kilka razy dziennie w sali było robione KTG - moja Zosiula tak szalała wtedy w brzuchu na to pikanie, jakby się chciała bawić z tymi dzieciaki, jakkolwiek dziwnie to brzmi:Panulka557, Martii, Liskova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja ważyłam 2600 a mój mąż 3300 ciekawe ile będzie synek.
Ja chciałabym przeżyć poród SN, boję się bólu ale przecież tyle kobiet dało radę! Chciałabym po prostu poczuć że to naprawdę ja urodziłam to dziecko i przeżyć z mężem ta chwile narodzinbo ja to taka romantyczka jestem, że nawet w porodzie widzę romantyczna chwilę
bacha8709, Szi, Carmen1724, Giannaa, lucy1983 lubią tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Naali tez jestem tego zdania.Tyle kobiet rodziło to dlaczego my nie dałybyśmy rady.
Mój M chciał mi załatwiać prywatną klinikę i cc, ale powiedziałam, że nie chce.
Kłóciliśmy się bo nie chciał żebym cierpiała katusze podczas porodu. Ale chodzi o to że ja chcę poczuć co to jest urodzić dziecko, i poczuć że jesteśmy w tym razem.
Szi, Giannaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
OOoo.. temat poród
mnie koleżanka namawia na znieczulenie i mówi że skoro u dentysty kanałowego bez znieczulenia nie mogłam znieść to porodu też nie zniose ale ja tam uważam że SN bez znieczulenia dam radę i już w końcu to od kilku do kilkunastu godzin więc nie koniec świata
. Kuzynka rodziła SN bez znieczulenia tylko jak ją szyli dostała miejscowe ale za szybko zaczęli szyć i wszystko czuła a mimo to nie żałuje i jak będzie miała rodzić następne to też chce SN
-
nick nieaktualny