X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam, czy to wody płodowe, ale wczoraj na badaniu usłyszałam że wszystko dobrze z ich ilością, więc obstawiam jednak że to śluz i się nie martwię :)

mitzula lubi tę wiadomość

• mitzula Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 no to dobrze, ja mam wizytę we wtorek, mam nadzieję że dotrwam.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raczej biały, bez zapachu. Raczej na pewno to nie wody. Raz jest więcej, raz mniej. Noszę wkładki to mi nie wilgotno. Na początku było gorzej- teraz oki.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula ja mam duzo i czasem tez przypomina plodny, ale jest wszystko ok, gdzies czytalam, ze to normalne, ze zwieksza sie ilosc wydzieliny

wyobrazacie sobie, ze zostalo juz mniej niz polowa?ale ten czas szybko leci, to juz coraz blizej;)ciekawa jestem ktora z nas bedzie miala dzieciaczka juz na swieta, pewnie sie tak zdarzy:)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula stawiam na siebie:p i bardzo bym chciała jeszcze dotrwac do tych świąt

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys ale juz sie uspokoilo?dalej musisz lezec?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki :)
    Kopę lat ;)

Tygrys co się dzieje? Jakieś skurcze masz?

Ja po kolejnej wizycie i widzę że pięknie się wstrzeliłam w temat. Już się wstępnie umówiłam na cesarkę i jeśli Maniuchna będzie w pełni rozwinięta to rodzimy 21 grudnia :)

A w kwestii imion to mój kolega dał synowi na imię Radek i to nie Radosław, tylko Radek nie wiem jak to przeszło ale udało mu się :)

ania.g, ewka315 lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć cesarkę 18 grudnia. A mi lekarz zmieniła na 2 stycznia. A powód?
    Bo dziecko lepiej będzie miało jak będzie najstarsze niż najmłodsze w grupie...

Nie wiem ja wytrzymam te Święta. Chyba osiwieje do porodu.

Anuśka, ale to Cię wypuszcza na 24?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po połowkowych, u nas córeczka :) <3 na serduszku było widać jakaś jasną plamkeę, ale że reszta wyników ok to mamy sie nie przjemować. Powinno zniknąć po porodzie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90c138a60982.jpg

zemera jak tam?

miztula ja caly czas używam wkładek

anulka557, tygrys73, mimi87, Aprilia, Liskova, ania.g, Carmen1724, ewka315 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki no gin twierdzi że w wigilię powinnam wyjść do domu. Jeśli nie będzie żadnych powikłań.
    Ja się tak panicznie boję stękania w Sylwestra że zgadzam się na wszystko żeby tylko zrobili mi CC :)

Ja mam jedno dziecko z 4 grudnia (18lat) i jedno z 21 stycznia (12lat). Nie widzę różnicy i nawet pytałam tych moich dzieciorków czy czują się jakoś inaczej bo są najstarsi czy najmłodsi z klasy czy swojego rocznika i wiecie co? Oni mają to gdzieś :) Więc i ja się nie będę tym przejmować ;)

Monika a masz już imię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:18

Giannaa lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania albo Paulina. Zobaczymy, choć teraz wysyp Hań więc poważnie się zastanawiamy nad tym drugim imieniem

Anuśka lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Hania albo Paulina. Zobaczymy, choć teraz wysyp Hań więc poważnie się zastanawiamy nad tym drugim imieniem
    My mieliśmy wybrane imię Antoś ale też jest wysyp, więc zmieniliśmy na połówkowym na Mariannę ;D Byłam absolutnie pewna że będzie chłopak a tu niespodzianka i mamy małą księżniczkę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała do stycznie dotrwać, ale z drugiej strony.. tak już bym chciała małego zobaczyć <3

u mnie też więcej śluzu, taki etap chyba heh :)

Anuśka obyś już na święta ze wszystkimi w domu była :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Czesto twardnienie brzucha ale teraz sie uspokoilo po nospie ale mam wątpliwości co do szyjki.

Monika śliczna dziewczynka ci rośnie.

A czemu macie cesarki dziewczyny?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku to leżakuj i się nie forsuj :)

Ja mam cesarkę ze względów: 1) praktycznych, do kliniki mam daleko a nie wyobrażam sobie rodzić w innym miejscu, stękanie w sylwestra średnio mi się podoba, no i koleżanka rodziła właśnie w okresie świąteczno sylwestrowym i był tak okrojony skład że nie miał jej kto znieczulić :/ a 2) rodziłam już SN i było strasznie. Podłączyli mnie pod oksytocynę bo nie miałam skurczów, męczyłam się kilka godzin aż dali mi coś dożylnie i odleciałam. Obudzili mnie w panice bo Zuzi zanikało tętno. Ja nadal nie byłam w stanie jej wyprzeć, więc dwie położne stanęły nade mną i wyciskały mi ją łokciami jak pryszcza. Urodziła się sina i nie oddychająca. Po chwili na szczęście zaczęła płakać.
    Nigdy więcej nie chcę rodzić SN bo się panicznie boję. Powiedziałam to ginowi i nawet on stwierdził, że skoro się aż tak boję to lepiej zaplanować CC.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha rozumiem. Ale nie musisz płacić, po prostu lekarz da ci to wskazanie tak?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Aha rozumiem. Ale nie musisz płacić, po prostu lekarz da ci to wskazanie tak?
    No i to jest najpiękniejsze. Nadal wszystko za darmo :) I lekarz da mi wskazanie. Uwielbiam Gametę :)

ania.g lubi tę wiadomość

• mitzula Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi dziećmi końcówki roku i z początku nie ma się co przejmować. Ja jestem z końca i zawsze dobrze się uczyłam itd. a znam takie styczniowe dzieci które bardzo odstają od reszty.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No i to jest najpiękniejsze. Nadal wszystko za darmo :) I lekarz da mi wskazanie. Uwielbiam Gametę :)

wow u mnie lekarz nawet nie wspomniał o cesarce mam rodzić i już ;p ale może to i dobrze jakos boje się operacji

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to trudna sprawa, przyznaje...ja od zawsze mowilam ze jak bedzie syn bedzie Antoni:) wiekszy problem bym miała z córeczka

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ