Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz miedzy niektórymi z nas jest nawet 4tygodnie różnicy wiec nie martw sie ze nic nie czujesz:) dzidzia zdrowa przecież

Ania mój cały czas jest aktywny ale jak np zjem cos slodkiego albo włączę mu głośno muzykę do brzucha to wyprawia dzikie harce wiec mozesz spróbować :p

Mandragora masz rację,do porodu zwykle dają swoją koszule. Trzymam kciuki za twoje wyjście :) mnie sie uspokoily te twardnienia dzieki nospie.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ze między nami taka różnica ale często piszecie o tych ruchach i kopach wiec jak tyle o tym czytam to zapominam że ja jeszcze na wcześniejszym etapie jestem ;)

Ducha lubi tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od wielu czynników naprawde. Np od temperamentu dziecka.mój na przykład jest tancerzem disco. Prawie 24h na dobę. A ty może masz małego medytarora :D

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w sumie mam imiona wybrane ale u nas zdania są podzielone jednym się podoba drugim nie ale zawsze będzie tak że komuś się nie dogodzi więc podobać ma się nam a nie innym i tak jak narazie będzie Kasjan . ;)

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam ruchy dziecka bardzo wcześnie bo na przełomie 14/15 tygodnia. Nikt mi nie wierzył, bo to moje pierwsze dziecko i że to na pewno moje jelita.

Teraz czuje go codziennie jak sobie harcuje sobie w brzuszku, a jak jest spokój to się martwię czy wszystko z nim dobrze. Wczoraj do 22 wiercił się, a dziś tak łagodnie.

Ducha lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha bardzo rzadkie imię, ale ładne :) jednego Kasjana znam. U nas ja wybrałam imię, mąż chciał Wiktora, ale ja od początku mówiłam Marcelek :P

Bacha zanotuj sobie pory snu i czuwania. Mój np. budzi mnie o 7, potem hasa do 10 następnie jest drzemka do 13, potem wierci się przy obiedzie i po obiedzie znowu drzemka, a po tej drzemce cały wieczór już robi cyrki :) A ruchy pierwsze też poczułam w 15tc, a od 17 już normalne kopniaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:13

Ducha lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 najważniejsze żeby nam się podobało i wiadomo aby nie skrzywdzić dziecka bo później różnie to bywa w naszej miejscowości jest np. Kruszyna i nie miała lekko w szkole. Z tego co tak czytam to ładne imiona dziewczyny wybierają u nas na forum ;D A u mojego partnera jest właśnie Wiktor ale Wiciu na niego mówią wszędzie go pełno hehe ;))

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SERIO, Kruszyna ? oo masakra, jak to w urzędzie przeszło..No ładne imiona tu się pojawiają :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi i fika jak szalony:))) az brzuch zniekształca:)) do stycznia to mnie zabiorą w białym fartuchu tam gdzie nie ma klamek normalnie...

Ducha lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha, a zdrobnienie od Kasjana jakie? :> Mnie się niestety nie podoba :)

U nas będzie Witold :)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys na mnie niestety no spa dziala podobnie jak Wit c na skurcze ;) wcale ;) ale luteina daje rade wiec się będę tego trzymać i mam nadzieję że następna wizyta na patologii to w styczniu ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio Serio, też w szoku byłam jak słyszałam Kruszyna

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kruszyna w urzędzie przeszła? Myśmy chcieli młodego zrobić Stasiem a nie Stanisławem i nie można było.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova tak myślałam kasek, kajuś :). Lubię jak każdy szczerze mówi co myśli hehe ;) Mnie się tam podoba, chociaż powiem że na początku byłam sceptycznie nastawiona ale jak mój mężczyzna zaczął mówić do brzucha Kasjanek i wgl to się przełamałam i zaczęło mi się strasznie podobać hehe :))

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwidoczniej przeszło w urzędzie chociaż nie wiem jakim cudem wgl. Ta dziewczyna jest ode mnie 2 lata starsza albo 3 więc wtedy może i dali radę ale naprawdę paranoja ...

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny przepraszam za pomyłkę ona miała na imię Szarlota zawsze myliło mi się z Kruszyna bo tak na nią mówili teraz koleżanka mnie poprawiła sorrka

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem z materacem do łóżeczka. Czy któraś już kupiła? Mam łóżeczko 140/70 i materac, który zamówiłam jest dziwnie krótki (138 cm) i nie przylega do szczebelek, tylko jest taka szczelina... :/ tak nie powinno być, co? Jaki materac wybieracie? Ja kupiłam lateksowy, ale chyba powinnam go wymienić.

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko 120x60, ponoć moze byc różnica do 2 cm, jesli nie da sie tego zmiejszyc to pewnie lepiej wymienić. Ja mam akurat kokos pianka gryka, ake słyszałam ze lateksowe sa dobre;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:44

• Viki Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha, ale Szarlota jest spoko. To normalne imię. Nawet ładne.Kasjan nigdy nie słyszałam...

Ja chce Aurelia a wszyscy patrzą na mnie jak na nienormalną, że skrzywdzę dziecko.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurelia bardzo ładne imię, znam taką jedną ale on sama mówi że źle się czuła z tym imieniem, teraz się już przyzwyczaiła.

Wszystko też zależy w jakim mieście mieszkamy, w dużych nie ma problemu z imionami, są już tak niektóre egzotyczne że ja nie wiem jak rodzice na nie wpadają.

Dziewczyny, czy wy macie też co chwilę wilgotne majtki ? Zaczynam się zastanawiać czy czasem mi wody płodowe nie wyciekają, co jakiś czas czuję jak się jakaś kropelka wylewa, zapach jest nawet przyjemny więc to na pewno nie mocz, a nie pamiętam takie śluzu żebym kiedyś miała. Ogólnie to czuje się jakbym miała dni płodne.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ