Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A właśnie...mam pytanie
na podstawie jakiego badania wasi lekarze oceniają stan szyjki? Na podstawie badania ginekologicznego czy usg? Bo slyszałam różne opinie na ten temat i jedni uważaja że tylko przez zwykłe badanie a inni że dokładniejsze jest przez usg (przez powłoki brzuszne). Moj lekaz właśnie tak wszystko sprawdza.
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
nick nieaktualnyAŚ_KA wrote:A właśnie...mam pytanie
na podstawie jakiego badania wasi lekarze oceniają stan szyjki? Na podstawie badania ginekologicznego czy usg? Bo slyszałam różne opinie na ten temat i jedni uważaja że tylko przez zwykłe badanie a inni że dokładniejsze jest przez usg (przez powłoki brzuszne). Moj lekaz właśnie tak wszystko sprawdza.
-
nick nieaktualnyU mnie gin recznie sprawdza. Macie jakies sprawdzone sklepy z biustonoszami do karmienia?musze tez chyba ciazowe jeszcze wieksze kupic:/no i jak bede miala tak dalej, to chyba juz jakies wkladki laktacyjne powinnam nosic. Jutro mam pierwsze zajecia z sr, a w piatek bylam na pilatesie i bylo super:)
-
AS_KA mi zawsze szyjkę sprawdza tymi dwoma sposobami. Czyli zawsze badanie ginekologiczne i usg dopochwowe.
Dziewczyny może któraś z Was jest z Wrocławia? Myślała któraś o Kamińskiego?Ja też ze SR obudziłam się za późno... może jeszcze uda mi się coś znaleźć
-
nick nieaktualnystefcia29 wrote:AS_KA mi zawsze szyjkę sprawdza tymi dwoma sposobami. Czyli zawsze badanie ginekologiczne i usg dopochwowe.
Dziewczyny może któraś z Was jest z Wrocławia? Myślała któraś o Kamińskiego?Ja też ze SR obudziłam się za późno... może jeszcze uda mi się coś znaleźć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:52
-
mysz85 wrote:Póki co nie mam wskazań na cc wiec będę się starała sn
tak, mój lekarz tam pracuje. Chciałam tez zapisać się tam do szkoly rodzenia ale już dawno miejsc nie było
Ja zdecydowałam ze nie idę do szkoły rodzenia. Mój lekarz tam nie pracuje, ale mam nadzieję ze nie będzie to miało wpływu na to jak tam się mną zajmą. A masz zamiar opłacać położną? -
Summerka, o rany, dobrze że nic Ci nie jest!
U mnie też często mały wychodzi młodszy niż OM, ale właśnie też miałam późno owu - w 18dc lub nawet w 24dc.
Kwestia też który wymiar biorą pod uwagę, wg niektórych jest do przodu (np. udo), wg niektórych idealnie, powiedzmy brzuszek, a wg niektórych 2-4 dni do tyłu, np. główka. Nie pamiętam dokładnie który wymiar był do przodu, a który do tyłu.
Aśka, mi gin bada najpierw szyjkę ręką na fotelu (ocenia, czy nisko, czy wysoko, czy zamknięta), a potem robi USG dopochwowe i sobie mierzy ile cm ma szyjka, czy jest wystarczająco długa.
Dzięki za gratki, cieszę się, że wsio ok
Przy okazji zrobili mi lipidogram, bo klinika prowadzi jakieś badania na temat tego, jaki lipidogram mają babki w ciąży
No i na USG po 30tc mnie jeszcze pani dr zaprosiła
Mówicie, że duży?Wg Belly taki akurat, bo pokazuje, że dziecko waży teraz ok. 550g
Ale w sumie zależy na jaki dzień oni to podają, czy na początek tygodnia, na koniec, czy kiedy. Bo ja dzisiaj równo zaczynam 24tc, czyli jestem w 23t 0d.
Bardzo duży niech nie będzie, bo się będę martwić, że mam cukrzycę ciążową...
Summerka lubi tę wiadomość
-
Jeszcze nie myślałam o położnej. W ogóle nie czuje jeszcze ruchów a dziś zaczynam 23 tydzień wiec jakieś złe przeczucia do mnie przyszły... Na szczęście jutro mam wizytę i zobaczę co u Małego.
Słyszałam dobre opinie o Zeromskim i mnie też tam wyciagali z brzuchajakby mój lekarz tam nieppracował to tez bym chyba tam chciała rodzic.
-
Liskova, mniejsza o 6 dni ze średnich pomiarów, bo poszczególne parametry to zawsze rozne wychodzą. No mogą 20 dkg mniejsza od Twojego, a ciaza dwa dni starsza, wiec chyba w normie sa;))
Aśka, ja mamutem laktator - byłam zadowolona;) btw, mu Ginka szyjkę sprawdza ręcznie;)
Dzięki dziewczynki za pocieszenie -
AŚ_KA wrote:A właśnie...mam pytanie
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mysz85 wrote:Jeszcze nie myślałam o położnej. W ogóle nie czuje jeszcze ruchów a dziś zaczynam 23 tydzień wiec jakieś złe przeczucia do mnie przyszły... Na szczęście jutro mam wizytę i zobaczę co u Małego.
Słyszałam dobre opinie o Zeromskim i mnie też tam wyciagali z brzuchajakby mój lekarz tam nieppracował to tez bym chyba tam chciała rodzic.
Trzymam kciuki żeby z małym było ok. Mamy nie wielką różnicę wiec możliwe że spotkamy się w szpitalu -
nick nieaktualnybacha8709 wrote:A gdzie kupowałaś kocyki minky? JA czuję że u mnie zacznie się szał zakupów jak tylko się we środę potwierdzi płeć. Mam nadzieję ze z małym w brzuszku wszystko dobrze. wczoraj tak szalał ze cały brzuch się ruszał.
-
nick nieaktualny