X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest tu z was któraś z Krakowa która będzie rodzić w Żeromskim?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie...mam pytanie :) na podstawie jakiego badania wasi lekarze oceniają stan szyjki? Na podstawie badania ginekologicznego czy usg? Bo slyszałam różne opinie na ten temat i jedni uważaja że tylko przez zwykłe badanie a inni że dokładniejsze jest przez usg (przez powłoki brzuszne). Moj lekaz właśnie tak wszystko sprawdza.

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    A właśnie...mam pytanie :) na podstawie jakiego badania wasi lekarze oceniają stan szyjki? Na podstawie badania ginekologicznego czy usg? Bo slyszałam różne opinie na ten temat i jedni uważaja że tylko przez zwykłe badanie a inni że dokładniejsze jest przez usg (przez powłoki brzuszne). Moj lekaz właśnie tak wszystko sprawdza.
    mi w poprzednich ciążach gin sprawdzała ręcznie i jak czuła, że się skróciła to wysyłała na usg dopochwowe żeby sprawdzić ile mm ma.. teraz mam inną gin ale też póki co sprawdza ręcznie

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ja mam zamiar rodzic w Żeromskim.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    Bacha ja mam zamiar rodzic w Żeromskim.

Poród cc czy siłami natury? Twój lekarz tam pracuje?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin recznie sprawdza. Macie jakies sprawdzone sklepy z biustonoszami do karmienia?musze tez chyba ciazowe jeszcze wieksze kupic:/no i jak bede miala tak dalej, to chyba juz jakies wkladki laktacyjne powinnam nosic. Jutro mam pierwsze zajecia z sr, a w piatek bylam na pilatesie i bylo super:)

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie mam wskazań na cc wiec będę się starała sn :) tak, mój lekarz tam pracuje. Chciałam tez zapisać się tam do szkoly rodzenia ale już dawno miejsc nie było :/

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AS_KA mi zawsze szyjkę sprawdza tymi dwoma sposobami. Czyli zawsze badanie ginekologiczne i usg dopochwowe.

Dziewczyny może któraś z Was jest z Wrocławia? Myślała któraś o Kamińskiego?:) Ja też ze SR obudziłam się za późno... może jeszcze uda mi się coś znaleźć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stefcia29 wrote:
    AS_KA mi zawsze szyjkę sprawdza tymi dwoma sposobami. Czyli zawsze badanie ginekologiczne i usg dopochwowe.

Dziewczyny może któraś z Was jest z Wrocławia? Myślała któraś o Kamińskiego?:) Ja też ze SR obudziłam się za późno... może jeszcze uda mi się coś znaleźć :(
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:52

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    Póki co nie mam wskazań na cc wiec będę się starała sn :) tak, mój lekarz tam pracuje. Chciałam tez zapisać się tam do szkoly rodzenia ale już dawno miejsc nie było :/

Ja zdecydowałam ze nie idę do szkoły rodzenia. Mój lekarz tam nie pracuje, ale mam nadzieję ze nie będzie to miało wpływu na to jak tam się mną zajmą. A masz zamiar opłacać położną?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, o rany, dobrze że nic Ci nie jest!

U mnie też często mały wychodzi młodszy niż OM, ale właśnie też miałam późno owu - w 18dc lub nawet w 24dc.

Kwestia też który wymiar biorą pod uwagę, wg niektórych jest do przodu (np. udo), wg niektórych idealnie, powiedzmy brzuszek, a wg niektórych 2-4 dni do tyłu, np. główka. Nie pamiętam dokładnie który wymiar był do przodu, a który do tyłu.

Aśka, mi gin bada najpierw szyjkę ręką na fotelu (ocenia, czy nisko, czy wysoko, czy zamknięta), a potem robi USG dopochwowe i sobie mierzy ile cm ma szyjka, czy jest wystarczająco długa.

Dzięki za gratki, cieszę się, że wsio ok :)

Przy okazji zrobili mi lipidogram, bo klinika prowadzi jakieś badania na temat tego, jaki lipidogram mają babki w ciąży :)
    No i na USG po 30tc mnie jeszcze pani dr zaprosiła :)

Mówicie, że duży? :D Wg Belly taki akurat, bo pokazuje, że dziecko waży teraz ok. 550g :) Ale w sumie zależy na jaki dzień oni to podają, czy na początek tygodnia, na koniec, czy kiedy. Bo ja dzisiaj równo zaczynam 24tc, czyli jestem w 23t 0d.

Bardzo duży niech nie będzie, bo się będę martwić, że mam cukrzycę ciążową...

Summerka lubi tę wiadomość

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie myślałam o położnej. W ogóle nie czuje jeszcze ruchów a dziś zaczynam 23 tydzień wiec jakieś złe przeczucia do mnie przyszły... Na szczęście jutro mam wizytę i zobaczę co u Małego.

Słyszałam dobre opinie o Zeromskim i mnie też tam wyciagali z brzucha ;) jakby mój lekarz tam nieppracował to tez bym chyba tam chciała rodzic.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, mniejsza o 6 dni ze średnich pomiarów, bo poszczególne parametry to zawsze rozne wychodzą. No mogą 20 dkg mniejsza od Twojego, a ciaza dwa dni starsza, wiec chyba w normie sa;))

Aśka, ja mamutem laktator - byłam zadowolona;) btw, mu Ginka szyjkę sprawdza ręcznie;)

Dzięki dziewczynki za pocieszenie

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    U mnie przez usg dopochwowo.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz powoli zabieram sie za kompletowanie wyprawki. Pare ciuszków jest i najważniejszy wózek dotarł w końcu ;)
    Dzisiaj zamówiłam cudowne kocyki minky i woombie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wczoraj zaczełam 26 tydzień ;)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupowałaś kocyki minky? JA czuję że u mnie zacznie się szał zakupów jak tylko się we środę potwierdzi płeć. Mam nadzieję ze z małym w brzuszku wszystko dobrze. wczoraj tak szalał ze cały brzuch się ruszał.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    Jeszcze nie myślałam o położnej. W ogóle nie czuje jeszcze ruchów a dziś zaczynam 23 tydzień wiec jakieś złe przeczucia do mnie przyszły... Na szczęście jutro mam wizytę i zobaczę co u Małego.

Słyszałam dobre opinie o Zeromskim i mnie też tam wyciagali z brzucha ;) jakby mój lekarz tam nieppracował to tez bym chyba tam chciała rodzic.

Trzymam kciuki żeby z małym było ok. Mamy nie wielką różnicę wiec możliwe że spotkamy się w szpitalu :)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    A gdzie kupowałaś kocyki minky? JA czuję że u mnie zacznie się szał zakupów jak tylko się we środę potwierdzi płeć. Mam nadzieję ze z małym w brzuszku wszystko dobrze. wczoraj tak szalał ze cały brzuch się ruszał.
    Z La Millou. Drogie ale slyszalam same super opinie i ze sa naprawde dobre jakosciowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowalam minky od makaszki na allegro i jestem zadowolona;)

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ