X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest tu z was któraś z Krakowa która będzie rodzić w Żeromskim?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie...mam pytanie :) na podstawie jakiego badania wasi lekarze oceniają stan szyjki? Na podstawie badania ginekologicznego czy usg? Bo slyszałam różne opinie na ten temat i jedni uważaja że tylko przez zwykłe badanie a inni że dokładniejsze jest przez usg (przez powłoki brzuszne). Moj lekaz właśnie tak wszystko sprawdza.

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    A właśnie...mam pytanie :) na podstawie jakiego badania wasi lekarze oceniają stan szyjki? Na podstawie badania ginekologicznego czy usg? Bo slyszałam różne opinie na ten temat i jedni uważaja że tylko przez zwykłe badanie a inni że dokładniejsze jest przez usg (przez powłoki brzuszne). Moj lekaz właśnie tak wszystko sprawdza.
    mi w poprzednich ciążach gin sprawdzała ręcznie i jak czuła, że się skróciła to wysyłała na usg dopochwowe żeby sprawdzić ile mm ma.. teraz mam inną gin ale też póki co sprawdza ręcznie

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ja mam zamiar rodzic w Żeromskim.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    Bacha ja mam zamiar rodzic w Żeromskim.

Poród cc czy siłami natury? Twój lekarz tam pracuje?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin recznie sprawdza. Macie jakies sprawdzone sklepy z biustonoszami do karmienia?musze tez chyba ciazowe jeszcze wieksze kupic:/no i jak bede miala tak dalej, to chyba juz jakies wkladki laktacyjne powinnam nosic. Jutro mam pierwsze zajecia z sr, a w piatek bylam na pilatesie i bylo super:)

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie mam wskazań na cc wiec będę się starała sn :) tak, mój lekarz tam pracuje. Chciałam tez zapisać się tam do szkoly rodzenia ale już dawno miejsc nie było :/

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AS_KA mi zawsze szyjkę sprawdza tymi dwoma sposobami. Czyli zawsze badanie ginekologiczne i usg dopochwowe.

Dziewczyny może któraś z Was jest z Wrocławia? Myślała któraś o Kamińskiego?:) Ja też ze SR obudziłam się za późno... może jeszcze uda mi się coś znaleźć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stefcia29 wrote:
    AS_KA mi zawsze szyjkę sprawdza tymi dwoma sposobami. Czyli zawsze badanie ginekologiczne i usg dopochwowe.

Dziewczyny może któraś z Was jest z Wrocławia? Myślała któraś o Kamińskiego?:) Ja też ze SR obudziłam się za późno... może jeszcze uda mi się coś znaleźć :(
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:52

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    Póki co nie mam wskazań na cc wiec będę się starała sn :) tak, mój lekarz tam pracuje. Chciałam tez zapisać się tam do szkoly rodzenia ale już dawno miejsc nie było :/

Ja zdecydowałam ze nie idę do szkoły rodzenia. Mój lekarz tam nie pracuje, ale mam nadzieję ze nie będzie to miało wpływu na to jak tam się mną zajmą. A masz zamiar opłacać położną?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, o rany, dobrze że nic Ci nie jest!

U mnie też często mały wychodzi młodszy niż OM, ale właśnie też miałam późno owu - w 18dc lub nawet w 24dc.

Kwestia też który wymiar biorą pod uwagę, wg niektórych jest do przodu (np. udo), wg niektórych idealnie, powiedzmy brzuszek, a wg niektórych 2-4 dni do tyłu, np. główka. Nie pamiętam dokładnie który wymiar był do przodu, a który do tyłu.

Aśka, mi gin bada najpierw szyjkę ręką na fotelu (ocenia, czy nisko, czy wysoko, czy zamknięta), a potem robi USG dopochwowe i sobie mierzy ile cm ma szyjka, czy jest wystarczająco długa.

Dzięki za gratki, cieszę się, że wsio ok :)

Przy okazji zrobili mi lipidogram, bo klinika prowadzi jakieś badania na temat tego, jaki lipidogram mają babki w ciąży :)
    No i na USG po 30tc mnie jeszcze pani dr zaprosiła :)

Mówicie, że duży? :D Wg Belly taki akurat, bo pokazuje, że dziecko waży teraz ok. 550g :) Ale w sumie zależy na jaki dzień oni to podają, czy na początek tygodnia, na koniec, czy kiedy. Bo ja dzisiaj równo zaczynam 24tc, czyli jestem w 23t 0d.

Bardzo duży niech nie będzie, bo się będę martwić, że mam cukrzycę ciążową...

Summerka lubi tę wiadomość

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie myślałam o położnej. W ogóle nie czuje jeszcze ruchów a dziś zaczynam 23 tydzień wiec jakieś złe przeczucia do mnie przyszły... Na szczęście jutro mam wizytę i zobaczę co u Małego.

Słyszałam dobre opinie o Zeromskim i mnie też tam wyciagali z brzucha ;) jakby mój lekarz tam nieppracował to tez bym chyba tam chciała rodzic.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, mniejsza o 6 dni ze średnich pomiarów, bo poszczególne parametry to zawsze rozne wychodzą. No mogą 20 dkg mniejsza od Twojego, a ciaza dwa dni starsza, wiec chyba w normie sa;))

Aśka, ja mamutem laktator - byłam zadowolona;) btw, mu Ginka szyjkę sprawdza ręcznie;)

Dzięki dziewczynki za pocieszenie

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    U mnie przez usg dopochwowo.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz powoli zabieram sie za kompletowanie wyprawki. Pare ciuszków jest i najważniejszy wózek dotarł w końcu ;)
    Dzisiaj zamówiłam cudowne kocyki minky i woombie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wczoraj zaczełam 26 tydzień ;)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupowałaś kocyki minky? JA czuję że u mnie zacznie się szał zakupów jak tylko się we środę potwierdzi płeć. Mam nadzieję ze z małym w brzuszku wszystko dobrze. wczoraj tak szalał ze cały brzuch się ruszał.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    Jeszcze nie myślałam o położnej. W ogóle nie czuje jeszcze ruchów a dziś zaczynam 23 tydzień wiec jakieś złe przeczucia do mnie przyszły... Na szczęście jutro mam wizytę i zobaczę co u Małego.

Słyszałam dobre opinie o Zeromskim i mnie też tam wyciagali z brzucha ;) jakby mój lekarz tam nieppracował to tez bym chyba tam chciała rodzic.

Trzymam kciuki żeby z małym było ok. Mamy nie wielką różnicę wiec możliwe że spotkamy się w szpitalu :)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    A gdzie kupowałaś kocyki minky? JA czuję że u mnie zacznie się szał zakupów jak tylko się we środę potwierdzi płeć. Mam nadzieję ze z małym w brzuszku wszystko dobrze. wczoraj tak szalał ze cały brzuch się ruszał.
    Z La Millou. Drogie ale slyszalam same super opinie i ze sa naprawde dobre jakosciowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowalam minky od makaszki na allegro i jestem zadowolona;)

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ