X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, to fakt, ja na szczescie mam sporo po Zuzi, wiec wydatki nie bedą takie duże, ale oczywiscie wszyscy chca zarobić na rodzicach...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już zbieram wyprawkę, po dzieciach ostała mi się tylko wanienka, więc muszę od nowa prawie wszystko.. na rodziców też nie mam co liczyć, więc szukam okazji :) i póki co 2 znalazłam :) 110 ciuszków za 15.5 zł i wczoraj kupiliśmy używany wózek Riko nano w na prawdę super stanie, 3w1 malachit za 750 zł :) w tym miesiącu kupię albo kombinezon, albo kocyk z minky, inne pierdółki w październiku, a w listopadzie łóżeczko z pościelą i przewijakiem oraz kosmetyki i będzie wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 12:35

ania.g lubi tę wiadomość

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u mnie powoli w piątek miałam wizyte i wszystko ok. Pisalam kiedyś ze mam straszne bóle w okolicach pępka i pod nim. w czwartek piekł mnie cały brzuch i chciałam już na pogotowie jechać. Okazało się że pępek mi się rozwarstwia i mam przepuchline . Musze czekac do zakończenia ciąży żeby coś z tym zrobić także jeszcze się pomecze. Mały kopie wszędzie i we wszystko co się da. Termin pozostaje 3.01 :) Ja jeszcze nie mam nic praktycznie dla dziecka prócz smoczkow i kilku ciuszków ale łóżeczko i wózek mam obiecane a jeszcze czeka nas przeprowadzka . Ehh nie wiem jak dam rade bo kregoslup mi już wysiada.
    Gratuluje Wam udanych wizyt :) wszystkich chlopcow i dziewuszek :) najważniejsze aby były zdrowe i mamy też oczywiście! :*

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to ty podobnie jak ja zakupy masz rozłożone na raty:) ja też kombinezon w tym miesiącu zamierzam i posciel i przewijak no bo jeżeli łóżeczko:) już w drodze smoczki jeszcze mam skusiłam się na te mini od avent nie mam jeszcze praktycznie żadnych ciuszków ale zaopatrze się w lumpeksie a nowy zamierzam kupić tylko jakis komplecik na wyjscie przed grudniem muszę mieć jak najwięcej bo dzieciaki na gwiazdora będą czekać a gwiazdor sponsora nie ma:)oar8dqk3iaaxhnvv.png

Justi2
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się dzisiaj wybieramy na echokardiografię serduszka małego, więc trzymajcie kciuki :)

bacha8709, FasUla lubią tę wiadomość

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova trzymam kciuki! :)

Liskova lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova trzymam kciuki. Ja mam we środę połówkowe i już się stresuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:29

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi ja wózek chciałam nowy w listopadzie kupować,ale że trafiła się okazja to skorzystałam :) a tak co chodzę do sklepu to pierdoły kupuję,a tu skarpetki,a tu smoczek, a tu jak wczoraj pampersy do szpitala małą paczkę :D do końca listopada chce mieć wszystko na 100% przygotowane :)

liskova trzymam bardzo mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 08:31

Liskova, lucy1983 lubią tę wiadomość

• mitzula Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam weekend marketowy, obeszłam ich chyba z cztery, kupiłam tylko dwa ręczniczki z kapturkiem. Ceny są powalające i w sumie ja do końca nie wiem czego potrzebują. Muszę sobie zrobić listę i powoli odkreślać, bo się zagubię. W ogóle ciuszki też nie wiem na jaki rozmiar kupować, chodzi mi głównie o śpiworek, czy 62 czy mniejsze?

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie witam w 26 tyg co do pępka też mi się przepuklina zrobiła i boli strasznie ;/ do tego mam rozstępa właśnie w tym miejscu i nie dam rady go niczym smarować jakaś maskara . A co do wyprawki ja mam już większość ale wszystko stoi w kartonach i będziemy skręcać coś koło grudnia ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula ja właśnie zrobiłam sobie taką listę i powiem Ci że ogarniam wszystko oprócz ubranek, sama nie wiem ile kupić tych w rozmiarze 56, a ile 62. Wiem, że lepiej mieć więcej, bo dziecku często się ulewa, a nie chcę kupować więcej bo i tak potem połowy nie założy . Z zakupami czekam do środy, bo wieczorem mam połówkowe i mam nadzieje ze wtedy potwierdzi się płeć dziecka. W tym miesiącu mam zamiar kupić właśnie ręczniki kąpielowe, kocyk taki grubszy, zamówić pościel z poszewkami do łóżeczka i kupić smoczki i butelki. W październiku mam zamiar kupić ubranka, termometr, w listopadzie lub na początku grudnia kosmetyki, a wózek dopiero w styczniu.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, trzymam kciuki.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko idealnie :) a maly wazy 569g :)

ania.g, bacha8709, mimi87, Aprilia, Summerka, monika_89, anulka557, Felicity, Justi2, Mama84, Mama84, lucy1983 lubią tę wiadomość

• mitzula Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova gratuluję :)

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Wszystko idealnie :) a maly wazy 569g :)
    Wow, dorodny syn :) Cieszę się że wszystko dobrze :)

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova super! Jaki duży chłopak;)

Ja wczoraj też miałam maraton po sklepach, skończyło się na paru bodziakach:) Ciuszki super ale ceny powalające! Ale zafundowałam sobie w końcu spodnie ciążowe bo już nie mam w czym chodzić:D Ceny też super.... za jeansy na pare miesięcy :D

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny za rzeczy dla dzieci to jakaś masakra. Spędzam mnóstwo czasu na allegro żeby upolować coś fajnego, zadbanego i w dobrej cenie. Nie kupuję tylko używanych butów i bielizny.

FasUla lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova - super! Duży chłopak, moja wazy 549 g;)

Ja przewróciłam sie w sobotę i musiałam jechać na IP, na szczescie wszystko okej, ale mała tym razem mniejsza o 6 dni;( - wcześniej większa o 2, potem mniejsza o 3, teraz o 6, ale mysle, ze to efekt późnej ovulacji (20-21 dc).

Gdneralnie lekarz nastraszył mnie, ze z powodu niedawnego ciecia i łożyska z przodu grozi mi wrastanie łożyska w bliznę;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:39

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova super że wszystko okey :D super że maluszki coraz większe i silniejsze :D
    ja dzis odebrałam paczke z laktatorem z aventu - reczny seria natural z pojemniczkami do przechowywanoa pokarmu i wyglada na dosyć solidny, zobaczymy jak sie spisze za pare msc :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Liskova - super! Duży chłopak, moja wazy 549 g;)

Ja przewróciłam sie w sobotę i musiałam jechać na IP, na szczescie wszystko okej, ale mała tym razem mniejsza o 6 dni;( - wcześniej większa o 2, potem mniejsza o 3, teraz o 6, ale mysle, ze to efekt późnej ovulacji (20-21 dc).

Gdneralnie lekarz nastraszył mnie, ze z powodu niedawnego ciecia i łożyska z przodu grozi mi wrastanie łożyska w bliznę;(
    Zawsze jest jakieś ryzyko ale to nie znaczy że tak się stanie. Nie martw się na zapas.
    Dobrze że po tym upadku wszystko jest ok. Z tym że mała jest o 6 dni młodsza to też zależy od tego na jakim sprzęcie usg jest wykonywane bo one mają różne parametry. Sama się o tym przekonałam.

Summerka lubi tę wiadomość

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ