X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, to fakt, ja na szczescie mam sporo po Zuzi, wiec wydatki nie bedą takie duże, ale oczywiscie wszyscy chca zarobić na rodzicach...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już zbieram wyprawkę, po dzieciach ostała mi się tylko wanienka, więc muszę od nowa prawie wszystko.. na rodziców też nie mam co liczyć, więc szukam okazji :) i póki co 2 znalazłam :) 110 ciuszków za 15.5 zł i wczoraj kupiliśmy używany wózek Riko nano w na prawdę super stanie, 3w1 malachit za 750 zł :) w tym miesiącu kupię albo kombinezon, albo kocyk z minky, inne pierdółki w październiku, a w listopadzie łóżeczko z pościelą i przewijakiem oraz kosmetyki i będzie wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 12:35

ania.g lubi tę wiadomość

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u mnie powoli w piątek miałam wizyte i wszystko ok. Pisalam kiedyś ze mam straszne bóle w okolicach pępka i pod nim. w czwartek piekł mnie cały brzuch i chciałam już na pogotowie jechać. Okazało się że pępek mi się rozwarstwia i mam przepuchline . Musze czekac do zakończenia ciąży żeby coś z tym zrobić także jeszcze się pomecze. Mały kopie wszędzie i we wszystko co się da. Termin pozostaje 3.01 :) Ja jeszcze nie mam nic praktycznie dla dziecka prócz smoczkow i kilku ciuszków ale łóżeczko i wózek mam obiecane a jeszcze czeka nas przeprowadzka . Ehh nie wiem jak dam rade bo kregoslup mi już wysiada.
    Gratuluje Wam udanych wizyt :) wszystkich chlopcow i dziewuszek :) najważniejsze aby były zdrowe i mamy też oczywiście! :*

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to ty podobnie jak ja zakupy masz rozłożone na raty:) ja też kombinezon w tym miesiącu zamierzam i posciel i przewijak no bo jeżeli łóżeczko:) już w drodze smoczki jeszcze mam skusiłam się na te mini od avent nie mam jeszcze praktycznie żadnych ciuszków ale zaopatrze się w lumpeksie a nowy zamierzam kupić tylko jakis komplecik na wyjscie przed grudniem muszę mieć jak najwięcej bo dzieciaki na gwiazdora będą czekać a gwiazdor sponsora nie ma:)oar8dqk3iaaxhnvv.png

Justi2
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się dzisiaj wybieramy na echokardiografię serduszka małego, więc trzymajcie kciuki :)

bacha8709, FasUla lubią tę wiadomość

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova trzymam kciuki! :)

Liskova lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova trzymam kciuki. Ja mam we środę połówkowe i już się stresuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:29

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi ja wózek chciałam nowy w listopadzie kupować,ale że trafiła się okazja to skorzystałam :) a tak co chodzę do sklepu to pierdoły kupuję,a tu skarpetki,a tu smoczek, a tu jak wczoraj pampersy do szpitala małą paczkę :D do końca listopada chce mieć wszystko na 100% przygotowane :)

liskova trzymam bardzo mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 08:31

Liskova, lucy1983 lubią tę wiadomość

• mitzula Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam weekend marketowy, obeszłam ich chyba z cztery, kupiłam tylko dwa ręczniczki z kapturkiem. Ceny są powalające i w sumie ja do końca nie wiem czego potrzebują. Muszę sobie zrobić listę i powoli odkreślać, bo się zagubię. W ogóle ciuszki też nie wiem na jaki rozmiar kupować, chodzi mi głównie o śpiworek, czy 62 czy mniejsze?

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie witam w 26 tyg co do pępka też mi się przepuklina zrobiła i boli strasznie ;/ do tego mam rozstępa właśnie w tym miejscu i nie dam rady go niczym smarować jakaś maskara . A co do wyprawki ja mam już większość ale wszystko stoi w kartonach i będziemy skręcać coś koło grudnia ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula ja właśnie zrobiłam sobie taką listę i powiem Ci że ogarniam wszystko oprócz ubranek, sama nie wiem ile kupić tych w rozmiarze 56, a ile 62. Wiem, że lepiej mieć więcej, bo dziecku często się ulewa, a nie chcę kupować więcej bo i tak potem połowy nie założy . Z zakupami czekam do środy, bo wieczorem mam połówkowe i mam nadzieje ze wtedy potwierdzi się płeć dziecka. W tym miesiącu mam zamiar kupić właśnie ręczniki kąpielowe, kocyk taki grubszy, zamówić pościel z poszewkami do łóżeczka i kupić smoczki i butelki. W październiku mam zamiar kupić ubranka, termometr, w listopadzie lub na początku grudnia kosmetyki, a wózek dopiero w styczniu.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, trzymam kciuki.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko idealnie :) a maly wazy 569g :)

ania.g, bacha8709, mimi87, Aprilia, Summerka, monika_89, anulka557, Felicity, Justi2, Mama84, Mama84, lucy1983 lubią tę wiadomość

• mitzula Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova gratuluję :)

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Wszystko idealnie :) a maly wazy 569g :)
    Wow, dorodny syn :) Cieszę się że wszystko dobrze :)

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova super! Jaki duży chłopak;)

Ja wczoraj też miałam maraton po sklepach, skończyło się na paru bodziakach:) Ciuszki super ale ceny powalające! Ale zafundowałam sobie w końcu spodnie ciążowe bo już nie mam w czym chodzić:D Ceny też super.... za jeansy na pare miesięcy :D

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny za rzeczy dla dzieci to jakaś masakra. Spędzam mnóstwo czasu na allegro żeby upolować coś fajnego, zadbanego i w dobrej cenie. Nie kupuję tylko używanych butów i bielizny.

FasUla lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova - super! Duży chłopak, moja wazy 549 g;)

Ja przewróciłam sie w sobotę i musiałam jechać na IP, na szczescie wszystko okej, ale mała tym razem mniejsza o 6 dni;( - wcześniej większa o 2, potem mniejsza o 3, teraz o 6, ale mysle, ze to efekt późnej ovulacji (20-21 dc).

Gdneralnie lekarz nastraszył mnie, ze z powodu niedawnego ciecia i łożyska z przodu grozi mi wrastanie łożyska w bliznę;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:39

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova super że wszystko okey :D super że maluszki coraz większe i silniejsze :D
    ja dzis odebrałam paczke z laktatorem z aventu - reczny seria natural z pojemniczkami do przechowywanoa pokarmu i wyglada na dosyć solidny, zobaczymy jak sie spisze za pare msc :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Liskova - super! Duży chłopak, moja wazy 549 g;)

Ja przewróciłam sie w sobotę i musiałam jechać na IP, na szczescie wszystko okej, ale mała tym razem mniejsza o 6 dni;( - wcześniej większa o 2, potem mniejsza o 3, teraz o 6, ale mysle, ze to efekt późnej ovulacji (20-21 dc).

Gdneralnie lekarz nastraszył mnie, ze z powodu niedawnego ciecia i łożyska z przodu grozi mi wrastanie łożyska w bliznę;(
    Zawsze jest jakieś ryzyko ale to nie znaczy że tak się stanie. Nie martw się na zapas.
    Dobrze że po tym upadku wszystko jest ok. Z tym że mała jest o 6 dni młodsza to też zależy od tego na jakim sprzęcie usg jest wykonywane bo one mają różne parametry. Sama się o tym przekonałam.

Summerka lubi tę wiadomość

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ