X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedz, jutro wizyta to dopytam dokładnie babkę o to badanie szyjki. Już nie mogę się doczekać aż podglądnę malutką, jak zwykle przed wizytą lekkie obawy czy będzie wszystko dobrze...eh...jeszcze dzieciaczki się nie urodziły a już są dla nas wszystkich całym światem...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Z La Millou. Drogie ale slyszalam same super opinie i ze sa naprawde dobre jakosciowo.

Ha! Ja wlasnie tez chce la millou, bo wydają mi sie dobre jakościowo...kupilambtez rożek minky, ale no name i porównam. Chociaz dla Zuzi miałam rożek motherhood i jakosc straszna, sto razy gorszy od takiego zwykłego!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wróciła z laboratorium , mam za soba krzywą cukrowa której się obawiałam ale jakos przeżyłam i nie puściłam tam pawia:)
    Kompletujecie wyprawke pełna parą ja tez przez weekend zrobiłam troche zakupów dla małej, zaczęłam od drobiazgów typu szczotka, nozyczki,pieluszki wielorazowe tetrowe i flanelowe, smoczki, skarpetki ,cienki kocyk,7 szt ciuszków róznego rodzaju, dzisiaj w Rossmannie kupiłam juz kosmetyki z Hipp bo były w promocji z kartą rossnę mają długą datę ważności więc niech już sobie czekają na dzidzię u mnie w domu, a tak pozatym to jeszcze w tym miesiącu kupie grubszy kocyk,pościel do wózka.W pazdzierniku kombinezon, termometr elektroniczny, drobne rzeczy z apteki i ubranka, w listopadzie kupimy łóżeczko , pampersy i zamówimy wózek za który na szczście zapłacą dziadkowie:)

Summerka, FasUla, Felicity lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, miedzy naszymi ciążami 1 dzien różnicy;)

Mama84 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile pieluch tetrowych i flanelowych kupujecie?i skarpetek?
    I jeszcze mnie zastanawiaja koszule do karmienia w szpitalu, ile ich spakowac? ja mam 2 i zastanwiam sie czy kupowac trzecia…

Ja tez juz troche mam, np 2 reczniczki z kapturkiem, termometr, zestaw do paznokci, puder, sudocrem, koszyk na kosmetyki dla dziecka.
    Ze spania lozeczko, materac, ochraniacz na materac przescieradelka, kocyk, rozek, torbe organizer do lozka, na allegro dokupie spiworek.
    No i z ciuszkow to drobiazgi, lapki niedrapki, skarpetki, pajacyki, spioszki do spania, rampers, body z dlugim,polspioszki, kupilam tez bluzeczki batystowe i czapeczki bawelniane.

Do szpitala tez sie przyda jakis cienszy polarowy/bawelniany kocyk?

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja mam też dwie koszule do karmienia, i zamierzam zabrać duuuuży t-shirt do porodu albo dokupię ewentualnie jeszcze jedną koszulę tylko te z allegro i w sklepach nawet w rozmiarze S są dosyć długie a do porodu naturalnego (o ile się uda) wolałabym krótszą, taką do połowy uda max.
    Pieluch tetrowych mam w sumie 16szt (8 białych i 8 kolorowych), 4 flanelowe kolorowe. U mnie w szpitalu wymagają dwie tetrowe i dwie flanelowe + ręcznik do kangurowania i porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:22

FasUla lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wiesz może do kiedy jest ta promocja w Rossmanie na kosmetyki Hipp ? bo ja tez chce kupić a nic nie widziałam na stronce rossnę i zastanawiam się czy to wszędzie czy tylko w wybranych sklepach

Ojeeej dziewczyny dużo już macie :) ja tak chcialabym złożyć już łóżeczko ale mój sie denerwuje ze to za wczesnie itd... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:51

• mitzula Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity jakby nie patrzeć zostały nam już tylko 3mc. Ja też z oporem ale zaczynam wszystko powoli kompletować, najpierw lista a później zakupy ale bez szału.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Felicity jakby nie patrzeć zostały nam już tylko 3mc. Ja też z oporem ale zaczynam wszystko powoli kompletować, najpierw lista a później zakupy ale bez szału.
    ale ja nie twierdzę że to źle że tak dużo macie :)
    wręcz przeciwnie -też chciałabym mieć jak najwięcej z wyprawki

dostałam ciuszki po chrześnicy i córce koleżanki, kupiliśmy łóżeczko z materacem, rożek usztywniany oraz kocyk. W tym miesiącu mam zamiar zamówić jeszcze kocyk minky ale w pażdzierniku to już chyba bardziej poszaleję z zakupami :D

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Mama84 wiesz może do kiedy jest ta promocja w Rossmanie na kosmetyki Hipp ? bo ja tez chce kupić a nic nie widziałam na stronce rossnę i zastanawiam się czy to wszędzie czy tylko w wybranych sklepach

Ojeeej dziewczyny dużo już macie :) ja tak chcialabym złożyć już łóżeczko ale mój sie denerwuje ze to za wczesnie itd... :/
    Promocja jest od dzisiaj ale do kiedy to nie wiem, wzięłam nawet ze sklepu gazetke promocyjna ale tam o tej promocji nic nie ma

Felicity lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga!

Alarm,pierwsza listopadówka się rozpakowała!
    Zdrowy bobas przed czasem w 34 tygodniu:)

To znaczy, że i u nas niebawem... Jakoś tak w listopadzie, pojawią się pierwsze bobaski:)

Spieszmy się z wyprawką.

ania.g, Summerka, bacha8709 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Uwaga!

To znaczy, że i u nas niebawem... Jakoś tak w listopadzie, pojawią się pierwsze bobaski:)

Spieszmy się z wyprawką.
    Weź no nie strasz ;)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Summerka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Uwaga!

Spieszmy się z wyprawką.

Oby wytrwać do 38 tyg;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Uwaga!

Spieszmy się z wyprawką.
    O matko to rzeczywiscie wczesnie!!:) aby przekroczyć 01.01, chociaz ja i tak mam wrazenie ze przenoszę ze 2tyg;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Uwaga!

Spieszmy się z wyprawką.
    jeeeeeju oby nie mój!!! :D

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja jestem z okolic :) córkę chciałam rodzić na Kamieńskiego, ale całe szczęście, wybrałam ostatecznie bliższą Oławę, bo po prostu bym urodziła w aucie :D ewentualnie na parkingu pod szpitalem na Kamieńskiego :P

Anulka to dobra decyzja!:) A teraz jak planujesz? Też Oława czy Wrocław?

Kocyk też kupowałam na allegro u makaszki - bardzo ładny:D

1-sza listopadówka! O matko jesteśmy coraaaz bliżej:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:52

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do kiedy chcecie zamknąć temat wyprawki? Ja już prawie wszystko mam - brakuje mi laktatora i kosmetyków dla malucha i wszystkiego dla mnie do szpitala. Chcielibyśmy kupić przed Bożym Narodzeniem meble do pokoiku i teraz zastanawiam się czy nie za późno...bo właśnie po świętach chciałam urządzić cały pokój.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala do konca listopada, bo w grudniu chce troche rzeczy na swieta zrobic, typu prezenty, jedzenie, no i na spokojnie to przezyc, bo termin moze byc na przelomie roku, a w okresie swiatecznym nie chce biegac po sklepach:/za duzo ludzi…teraz glownie zamiawiam przez internet, bo tak wygodniej i taniej;)
    Lozeczko mam kupione, ale nie rozkladam, bo uwazam, ze jeszcze jest wczesnie, na razie ciesze sie ostatnimi chwilami wolnosci;)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy praktycznie wszystko i wszystko też rozkładane na potrzeby zrobienia zdjęć moim rodzicom, więc mniej więcej pokoik gotowy :)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ