X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedz, jutro wizyta to dopytam dokładnie babkę o to badanie szyjki. Już nie mogę się doczekać aż podglądnę malutką, jak zwykle przed wizytą lekkie obawy czy będzie wszystko dobrze...eh...jeszcze dzieciaczki się nie urodziły a już są dla nas wszystkich całym światem...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Z La Millou. Drogie ale slyszalam same super opinie i ze sa naprawde dobre jakosciowo.

Ha! Ja wlasnie tez chce la millou, bo wydają mi sie dobre jakościowo...kupilambtez rożek minky, ale no name i porównam. Chociaz dla Zuzi miałam rożek motherhood i jakosc straszna, sto razy gorszy od takiego zwykłego!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wróciła z laboratorium , mam za soba krzywą cukrowa której się obawiałam ale jakos przeżyłam i nie puściłam tam pawia:)
    Kompletujecie wyprawke pełna parą ja tez przez weekend zrobiłam troche zakupów dla małej, zaczęłam od drobiazgów typu szczotka, nozyczki,pieluszki wielorazowe tetrowe i flanelowe, smoczki, skarpetki ,cienki kocyk,7 szt ciuszków róznego rodzaju, dzisiaj w Rossmannie kupiłam juz kosmetyki z Hipp bo były w promocji z kartą rossnę mają długą datę ważności więc niech już sobie czekają na dzidzię u mnie w domu, a tak pozatym to jeszcze w tym miesiącu kupie grubszy kocyk,pościel do wózka.W pazdzierniku kombinezon, termometr elektroniczny, drobne rzeczy z apteki i ubranka, w listopadzie kupimy łóżeczko , pampersy i zamówimy wózek za który na szczście zapłacą dziadkowie:)

Summerka, FasUla, Felicity lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, miedzy naszymi ciążami 1 dzien różnicy;)

Mama84 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile pieluch tetrowych i flanelowych kupujecie?i skarpetek?
    I jeszcze mnie zastanawiaja koszule do karmienia w szpitalu, ile ich spakowac? ja mam 2 i zastanwiam sie czy kupowac trzecia…

Ja tez juz troche mam, np 2 reczniczki z kapturkiem, termometr, zestaw do paznokci, puder, sudocrem, koszyk na kosmetyki dla dziecka.
    Ze spania lozeczko, materac, ochraniacz na materac przescieradelka, kocyk, rozek, torbe organizer do lozka, na allegro dokupie spiworek.
    No i z ciuszkow to drobiazgi, lapki niedrapki, skarpetki, pajacyki, spioszki do spania, rampers, body z dlugim,polspioszki, kupilam tez bluzeczki batystowe i czapeczki bawelniane.

Do szpitala tez sie przyda jakis cienszy polarowy/bawelniany kocyk?

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja mam też dwie koszule do karmienia, i zamierzam zabrać duuuuży t-shirt do porodu albo dokupię ewentualnie jeszcze jedną koszulę tylko te z allegro i w sklepach nawet w rozmiarze S są dosyć długie a do porodu naturalnego (o ile się uda) wolałabym krótszą, taką do połowy uda max.
    Pieluch tetrowych mam w sumie 16szt (8 białych i 8 kolorowych), 4 flanelowe kolorowe. U mnie w szpitalu wymagają dwie tetrowe i dwie flanelowe + ręcznik do kangurowania i porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:22

FasUla lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wiesz może do kiedy jest ta promocja w Rossmanie na kosmetyki Hipp ? bo ja tez chce kupić a nic nie widziałam na stronce rossnę i zastanawiam się czy to wszędzie czy tylko w wybranych sklepach

Ojeeej dziewczyny dużo już macie :) ja tak chcialabym złożyć już łóżeczko ale mój sie denerwuje ze to za wczesnie itd... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:51

• mitzula Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity jakby nie patrzeć zostały nam już tylko 3mc. Ja też z oporem ale zaczynam wszystko powoli kompletować, najpierw lista a później zakupy ale bez szału.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Felicity jakby nie patrzeć zostały nam już tylko 3mc. Ja też z oporem ale zaczynam wszystko powoli kompletować, najpierw lista a później zakupy ale bez szału.
    ale ja nie twierdzę że to źle że tak dużo macie :)
    wręcz przeciwnie -też chciałabym mieć jak najwięcej z wyprawki

dostałam ciuszki po chrześnicy i córce koleżanki, kupiliśmy łóżeczko z materacem, rożek usztywniany oraz kocyk. W tym miesiącu mam zamiar zamówić jeszcze kocyk minky ale w pażdzierniku to już chyba bardziej poszaleję z zakupami :D

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Mama84 wiesz może do kiedy jest ta promocja w Rossmanie na kosmetyki Hipp ? bo ja tez chce kupić a nic nie widziałam na stronce rossnę i zastanawiam się czy to wszędzie czy tylko w wybranych sklepach

Ojeeej dziewczyny dużo już macie :) ja tak chcialabym złożyć już łóżeczko ale mój sie denerwuje ze to za wczesnie itd... :/
    Promocja jest od dzisiaj ale do kiedy to nie wiem, wzięłam nawet ze sklepu gazetke promocyjna ale tam o tej promocji nic nie ma

Felicity lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga!

Alarm,pierwsza listopadówka się rozpakowała!
    Zdrowy bobas przed czasem w 34 tygodniu:)

To znaczy, że i u nas niebawem... Jakoś tak w listopadzie, pojawią się pierwsze bobaski:)

Spieszmy się z wyprawką.

ania.g, Summerka, bacha8709 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Uwaga!

To znaczy, że i u nas niebawem... Jakoś tak w listopadzie, pojawią się pierwsze bobaski:)

Spieszmy się z wyprawką.
    Weź no nie strasz ;)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Summerka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Uwaga!

Spieszmy się z wyprawką.

Oby wytrwać do 38 tyg;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Uwaga!

Spieszmy się z wyprawką.
    O matko to rzeczywiscie wczesnie!!:) aby przekroczyć 01.01, chociaz ja i tak mam wrazenie ze przenoszę ze 2tyg;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Uwaga!

Spieszmy się z wyprawką.
    jeeeeeju oby nie mój!!! :D

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja jestem z okolic :) córkę chciałam rodzić na Kamieńskiego, ale całe szczęście, wybrałam ostatecznie bliższą Oławę, bo po prostu bym urodziła w aucie :D ewentualnie na parkingu pod szpitalem na Kamieńskiego :P

Anulka to dobra decyzja!:) A teraz jak planujesz? Też Oława czy Wrocław?

Kocyk też kupowałam na allegro u makaszki - bardzo ładny:D

1-sza listopadówka! O matko jesteśmy coraaaz bliżej:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:52

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do kiedy chcecie zamknąć temat wyprawki? Ja już prawie wszystko mam - brakuje mi laktatora i kosmetyków dla malucha i wszystkiego dla mnie do szpitala. Chcielibyśmy kupić przed Bożym Narodzeniem meble do pokoiku i teraz zastanawiam się czy nie za późno...bo właśnie po świętach chciałam urządzić cały pokój.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala do konca listopada, bo w grudniu chce troche rzeczy na swieta zrobic, typu prezenty, jedzenie, no i na spokojnie to przezyc, bo termin moze byc na przelomie roku, a w okresie swiatecznym nie chce biegac po sklepach:/za duzo ludzi…teraz glownie zamiawiam przez internet, bo tak wygodniej i taniej;)
    Lozeczko mam kupione, ale nie rozkladam, bo uwazam, ze jeszcze jest wczesnie, na razie ciesze sie ostatnimi chwilami wolnosci;)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy praktycznie wszystko i wszystko też rozkładane na potrzeby zrobienia zdjęć moim rodzicom, więc mniej więcej pokoik gotowy :)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ