Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki za odpowiedz, jutro wizyta to dopytam dokładnie babkę o to badanie szyjki. Już nie mogę się doczekać aż podglądnę malutką, jak zwykle przed wizytą lekkie obawy czy będzie wszystko dobrze...eh...jeszcze dzieciaczki się nie urodziły a już są dla nas wszystkich całym światem...Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Beatrice wrote:Z La Millou. Drogie ale slyszalam same super opinie i ze sa naprawde dobre jakosciowo.
Ha! Ja wlasnie tez chce la millou, bo wydają mi sie dobre jakościowo...kupilambtez rożek minky, ale no name i porównam. Chociaz dla Zuzi miałam rożek motherhood i jakosc straszna, sto razy gorszy od takiego zwykłego!
-
Witam
Wróciła z laboratorium , mam za soba krzywą cukrowa której się obawiałam ale jakos przeżyłam i nie puściłam tam pawia:)
Kompletujecie wyprawke pełna parą ja tez przez weekend zrobiłam troche zakupów dla małej, zaczęłam od drobiazgów typu szczotka, nozyczki,pieluszki wielorazowe tetrowe i flanelowe, smoczki, skarpetki ,cienki kocyk,7 szt ciuszków róznego rodzaju, dzisiaj w Rossmannie kupiłam juz kosmetyki z Hipp bo były w promocji z kartą rossnę mają długą datę ważności więc niech już sobie czekają na dzidzię u mnie w domu, a tak pozatym to jeszcze w tym miesiącu kupie grubszy kocyk,pościel do wózka.W pazdzierniku kombinezon, termometr elektroniczny, drobne rzeczy z apteki i ubranka, w listopadzie kupimy łóżeczko , pampersy i zamówimy wózek za który na szczście zapłacą dziadkowie:)Summerka, FasUla, Felicity lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ile pieluch tetrowych i flanelowych kupujecie?i skarpetek?
I jeszcze mnie zastanawiaja koszule do karmienia w szpitalu, ile ich spakowac? ja mam 2 i zastanwiam sie czy kupowac trzecia…
Ja tez juz troche mam, np 2 reczniczki z kapturkiem, termometr, zestaw do paznokci, puder, sudocrem, koszyk na kosmetyki dla dziecka.
Ze spania lozeczko, materac, ochraniacz na materac przescieradelka, kocyk, rozek, torbe organizer do lozka, na allegro dokupie spiworek.
No i z ciuszkow to drobiazgi, lapki niedrapki, skarpetki, pajacyki, spioszki do spania, rampers, body z dlugim,polspioszki, kupilam tez bluzeczki batystowe i czapeczki bawelniane.
Do szpitala tez sie przyda jakis cienszy polarowy/bawelniany kocyk? -
Fasula ja mam też dwie koszule do karmienia, i zamierzam zabrać duuuuży t-shirt do porodu albo dokupię ewentualnie jeszcze jedną koszulę tylko te z allegro i w sklepach nawet w rozmiarze S są dosyć długie a do porodu naturalnego (o ile się uda) wolałabym krótszą, taką do połowy uda max.
Pieluch tetrowych mam w sumie 16szt (8 białych i 8 kolorowych), 4 flanelowe kolorowe. U mnie w szpitalu wymagają dwie tetrowe i dwie flanelowe + ręcznik do kangurowania i porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:22
FasUla lubi tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
nick nieaktualnyMama84 wiesz może do kiedy jest ta promocja w Rossmanie na kosmetyki Hipp ? bo ja tez chce kupić a nic nie widziałam na stronce rossnę i zastanawiam się czy to wszędzie czy tylko w wybranych sklepach
Ojeeej dziewczyny dużo już macieja tak chcialabym złożyć już łóżeczko ale mój sie denerwuje ze to za wczesnie itd...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:51
-
Felicity jakby nie patrzeć zostały nam już tylko 3mc. Ja też z oporem ale zaczynam wszystko powoli kompletować, najpierw lista a później zakupy ale bez szału.
-
nick nieaktualnymitzula wrote:Felicity jakby nie patrzeć zostały nam już tylko 3mc. Ja też z oporem ale zaczynam wszystko powoli kompletować, najpierw lista a później zakupy ale bez szału.
wręcz przeciwnie -też chciałabym mieć jak najwięcej z wyprawki
dostałam ciuszki po chrześnicy i córce koleżanki, kupiliśmy łóżeczko z materacem, rożek usztywniany oraz kocyk. W tym miesiącu mam zamiar zamówić jeszcze kocyk minky ale w pażdzierniku to już chyba bardziej poszaleję z zakupami -
Felicity wrote:Mama84 wiesz może do kiedy jest ta promocja w Rossmanie na kosmetyki Hipp ? bo ja tez chce kupić a nic nie widziałam na stronce rossnę i zastanawiam się czy to wszędzie czy tylko w wybranych sklepach
Ojeeej dziewczyny dużo już macieja tak chcialabym złożyć już łóżeczko ale mój sie denerwuje ze to za wczesnie itd...
Felicity lubi tę wiadomość
-
Uwaga!
Alarm,pierwsza listopadówka się rozpakowała!
Zdrowy bobas przed czasem w 34 tygodniu:)
To znaczy, że i u nas niebawem... Jakoś tak w listopadzie, pojawią się pierwsze bobaski:)
Spieszmy się z wyprawką.ania.g, Summerka, bacha8709 lubią tę wiadomość
-
Viki wrote:Uwaga!
To znaczy, że i u nas niebawem... Jakoś tak w listopadzie, pojawią się pierwsze bobaski:)
Spieszmy się z wyprawką.Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyViki wrote:Uwaga!
Spieszmy się z wyprawką.aby przekroczyć 01.01, chociaz ja i tak mam wrazenie ze przenoszę ze 2tyg;))
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:ja jestem z okolic
córkę chciałam rodzić na Kamieńskiego, ale całe szczęście, wybrałam ostatecznie bliższą Oławę, bo po prostu bym urodziła w aucie
ewentualnie na parkingu pod szpitalem na Kamieńskiego
Anulka to dobra decyzja!A teraz jak planujesz? Też Oława czy Wrocław?
Kocyk też kupowałam na allegro u makaszki - bardzo ładny:D
1-sza listopadówka! O matko jesteśmy coraaaz bliżej:D
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny do kiedy chcecie zamknąć temat wyprawki? Ja już prawie wszystko mam - brakuje mi laktatora i kosmetyków dla malucha i wszystkiego dla mnie do szpitala. Chcielibyśmy kupić przed Bożym Narodzeniem meble do pokoiku i teraz zastanawiam się czy nie za późno...bo właśnie po świętach chciałam urządzić cały pokój.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualnyJa bym chciala do konca listopada, bo w grudniu chce troche rzeczy na swieta zrobic, typu prezenty, jedzenie, no i na spokojnie to przezyc, bo termin moze byc na przelomie roku, a w okresie swiatecznym nie chce biegac po sklepach:/za duzo ludzi…teraz glownie zamiawiam przez internet, bo tak wygodniej i taniej;)
Lozeczko mam kupione, ale nie rozkladam, bo uwazam, ze jeszcze jest wczesnie, na razie ciesze sie ostatnimi chwilami wolnosci;)