X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    o a tu w Rossku takie promo:)

http://www.rossmann.pl/akcja-pielegnacja?utm_source=Redlink.pl&utm_medium=email&utm_campaign=Promocja%20NIEAKTYWNI
    fajne promocje :)

szkoda ze nie moge zajrzec do rossmana :/

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam dwie butelki Avent natural 125ml, chciałabym karmić piersią ale w razie "w" jedna będzie na mleko a druga na wodę lub herbatkę. Na szkole rodzenia doradca laktacyjny polecała właśnie te butelki - uczulała na TommyTippy ze wzgledu na ich kształt który podobno ma niekorzystny wpływ na przechył główki podczas karmienia. Laktator mam też Aventu ale ręczny też był polecan na szkole razem z laktatorami Medela (mini). Kupiłam je zanim zapisaliśmy się na szkołę po poleceniu przez znajomą mamusie i ciesze się że na szkole zostało to poparte :)

Paulix lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jestem bardzo za butelkami szklanymi. Ze względu na to, że mniej się rysują przy myciu, są bardziej higieniczne i dłużej trzymają ciepło, czyli mleczko jest dłużej cieplejsze.
    Teraz jest mnóstwo tych butelek i jedna lepsza od drugiej a ja swoje dzieci wychowałam na szklanych butelkach NUK. Moja dobra koleżanka też. Ona miała świetny pomysł, bo jest synek bardzo powolutku jadł i zeby mleczko nie stygło to na tą szklaną butelkę naciągała jeszcze skarpetę frotte i rzeczywiście mleko tak szybko nie stygło :-D

Tylko najstarszego wychowałam na piersi, był karmiony wyłącznie piersią przez 8 miesięcy.
    Teraz mam też taki zamiar. Nastawiam się absolutnie na pierś i mam nadzieję, że się uda ;-)
    Ale butelkę jedną awaryjnie mam i paczuszkę mleka też awaryjnie kupię. Jest różnie a to nie są jakieś kosmicznie drogie sprawy , żeby tego nie mieć pod ręką ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te szklane łatwo sie tłuka?

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam przy pierwszym szkrabie szklane i żadna się nie potłukła :) tylko, że w związku z problemami z nadgarstkiem karmienie było dość uciążliwe i bolesne na dłuższą metę, więc przeszliśmy na plastiki.

bbe73a0022.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie myślałam już o wiekszej ilości wiec tym zestawie żeby miec na przechowanie pokarmu bo różnie z nim bywa. A laktator dopiero po pporodzie. Ale te z tommy też fajne. I o szklanej myślałam i już nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 23:40

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelke kupię jedną chyba tylko, bo chcę KP, w razie W dokupię więcej.
    Laktatora na razie nie kupuje, zobaczymy po porodzie co i jak, jesli bedzie potrzeba, to kupie elektryczny.

A jakie smoczki polecacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A te szklane łatwo sie tłuka?

Mi się ani razu nie stłukła, a nie raz i nie dwa wyślizgnęła się z rąk.

Jeśli ktoś zakłada z góry, że będzie karmić MM to smiało polecam.
    Kiedyś słyszałam, że od tych standardowych smoczków to krzywy zgryz dziecko będzie miało itp. Żadne z moich dzieci nie ma krzywego zgryzu, ząbki proste, zdrowe.

Paulix, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O np takie:

http://www.e-swiatdziecka.com.pl/butelka-szklana-nuk-first-choice-120-ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja butelke kupię jedną chyba tylko, bo chcę KP, w razie W dokupię więcej.
    Laktatora na razie nie kupuje, zobaczymy po porodzie co i jak, jesli bedzie potrzeba, to kupie elektryczny.

A jakie smoczki polecacie?

Ale smoczki do butelek czy uspokajacze?

Jeśli uspokajacze to ja zawsze tylko i wyłącznie NUK, kauczukowe ;-)
    Byłam mega-zadowolona.

Liskova lubi tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam zestaw butelek antykolkowych Dr Browns, 2x 125ml i jedna 250ml do tego są w komplecie 3 smoczki poziom 1, 2szt. poziom 2, 2szt. poziom 3, cały zestaw z przesyłką kosztował 80zł.Najprawdopodobniej nie będę mogła karmic piersią , moja pierwsza córka miała okropne kolki więc zobaczymy jak się te butelki sprawdzą, 12 lat temu nie było takich butelek jak kupowałam starszej córci.

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tego jest ze powariowali mozna...ehh...
    Miałam taka tragiczna noc;(((nie to ze zgaga non stop-refluks mi sie zrobił... To jeszcze zasnelam na prawym boku i obudził mnie taki bol nerki prawej oczywiście:(((ze nie mogłam sie ruszać...wylam w głos;((chyba ścierpła czy cos...ehh...wez pamietaj jak sie spi zeby zmieniac pozycje...skorcze nóg i rak...a tu 10h w pracy...non stop!

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny długo mnie z wami nie było na forum ale cały czas was podczytuje.minęło już chyba ze 3 miesiące u mnie jak narazie ciąża przebiega prawidłowo chociaż kilka problemów po drodze się zdarzyło dzisiaj wizyta u lekarza jeśli chodzi o butelki ja zakupiłam lovi dwie sztuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nie tylko ja mialam ciężką i bezsenną noc :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0391fe0a2bd1.jpg

chyba dziś odpłynę :D

Paulix lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0391fe0a2bd1.jpg

chyba dziś odpłynę :D
    Felicity super! A ile masz kredek! Ja mam 50 kolorow, do tego jak w sklepach byly wyprawki do szkoly to kupilam zestaw cienkopisow i 30 zelowych dlugopisow. I mam nawet temperowke na baterie. Jak ja chodzilam do szkoly to takie dlugopisy byly strasznie drogie a teraz opakowanie 15zl, jak za darmo.

Ja wracam do swiata zywych dzisiaj, minela choroba i czuje sie bardzo dobrze, na szczescie.

A powiedzcie mi jak jest u was z lezeniem na prawym boku. Staram sie generalnie lezec na lewym i tak jest wiekszosc czasu. No ale po calym dniu boli mnie biodro i noga (w koncu 11kg wiecej daje o sobie znac). Ale jak wczoraj wieczorem polozylam sie na prawym to bylo mi tak wygodnie... Co prawda nie leze zbyt dlugo, a czasem synek mi nie pozwala bo lezy jakos w poprzek i ma nogi z prawej i jak sie poloze na prawy bok to mnie szturcha zaraz :-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba jednak na szklane się zdecyduje :)
    a ból nerki to piękna sprawa :( a mnie dziś skurcze łydek dopadły chyba dlatego ze wczoraj z 5 godzin non stop przy kuchni i jeszcze pod wieczor spacer także czas ukrócić sobie takie rozrywki.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka ja robilam zamówienie w Matrasie i tam kredki byly za 9zł a flamastry za 10zł , z racji tego ze nie mam w domu nic kompletnie to wzielam wszystko :P

co do leżenia na lewym boku to ja wieczorem nie potrafie tak usnąć.. zwlaszcza jak moja Julka urządza imprezkę od 1 do 3 w nocy.. musze tez zapytać gina bo na prawym boku nie kopie mnie tak strasznie jak na lewym :/

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam 13 kilo do przodu i nie dałabym rady cała noc ulezec na lewym boku bo tez zaczyna mnie bolec i głupie uczucie jakbym jedno biodro wgniatała i robilo się plaskie dlatego czasem się obroce na prawy. chyba najważniejsze jest to żeby nie spac na plecach . a co bym dala żeby jedna noc przespać się na brzuchu o jezuuu jeszcze troszkę i wcale nie będziemy spac po nocach . niech tylko maleństwa wyjda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:55

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę na prawym albo lewym, w nocy ciagle sie przekrecam;)

‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ