X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    o a tu w Rossku takie promo:)

http://www.rossmann.pl/akcja-pielegnacja?utm_source=Redlink.pl&utm_medium=email&utm_campaign=Promocja%20NIEAKTYWNI
    fajne promocje :)

szkoda ze nie moge zajrzec do rossmana :/

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam dwie butelki Avent natural 125ml, chciałabym karmić piersią ale w razie "w" jedna będzie na mleko a druga na wodę lub herbatkę. Na szkole rodzenia doradca laktacyjny polecała właśnie te butelki - uczulała na TommyTippy ze wzgledu na ich kształt który podobno ma niekorzystny wpływ na przechył główki podczas karmienia. Laktator mam też Aventu ale ręczny też był polecan na szkole razem z laktatorami Medela (mini). Kupiłam je zanim zapisaliśmy się na szkołę po poleceniu przez znajomą mamusie i ciesze się że na szkole zostało to poparte :)

Paulix lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jestem bardzo za butelkami szklanymi. Ze względu na to, że mniej się rysują przy myciu, są bardziej higieniczne i dłużej trzymają ciepło, czyli mleczko jest dłużej cieplejsze.
    Teraz jest mnóstwo tych butelek i jedna lepsza od drugiej a ja swoje dzieci wychowałam na szklanych butelkach NUK. Moja dobra koleżanka też. Ona miała świetny pomysł, bo jest synek bardzo powolutku jadł i zeby mleczko nie stygło to na tą szklaną butelkę naciągała jeszcze skarpetę frotte i rzeczywiście mleko tak szybko nie stygło :-D

Tylko najstarszego wychowałam na piersi, był karmiony wyłącznie piersią przez 8 miesięcy.
    Teraz mam też taki zamiar. Nastawiam się absolutnie na pierś i mam nadzieję, że się uda ;-)
    Ale butelkę jedną awaryjnie mam i paczuszkę mleka też awaryjnie kupię. Jest różnie a to nie są jakieś kosmicznie drogie sprawy , żeby tego nie mieć pod ręką ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te szklane łatwo sie tłuka?

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam przy pierwszym szkrabie szklane i żadna się nie potłukła :) tylko, że w związku z problemami z nadgarstkiem karmienie było dość uciążliwe i bolesne na dłuższą metę, więc przeszliśmy na plastiki.

bbe73a0022.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie myślałam już o wiekszej ilości wiec tym zestawie żeby miec na przechowanie pokarmu bo różnie z nim bywa. A laktator dopiero po pporodzie. Ale te z tommy też fajne. I o szklanej myślałam i już nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 23:40

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelke kupię jedną chyba tylko, bo chcę KP, w razie W dokupię więcej.
    Laktatora na razie nie kupuje, zobaczymy po porodzie co i jak, jesli bedzie potrzeba, to kupie elektryczny.

A jakie smoczki polecacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A te szklane łatwo sie tłuka?

Mi się ani razu nie stłukła, a nie raz i nie dwa wyślizgnęła się z rąk.

Jeśli ktoś zakłada z góry, że będzie karmić MM to smiało polecam.
    Kiedyś słyszałam, że od tych standardowych smoczków to krzywy zgryz dziecko będzie miało itp. Żadne z moich dzieci nie ma krzywego zgryzu, ząbki proste, zdrowe.

Paulix, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O np takie:

http://www.e-swiatdziecka.com.pl/butelka-szklana-nuk-first-choice-120-ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja butelke kupię jedną chyba tylko, bo chcę KP, w razie W dokupię więcej.
    Laktatora na razie nie kupuje, zobaczymy po porodzie co i jak, jesli bedzie potrzeba, to kupie elektryczny.

A jakie smoczki polecacie?

Ale smoczki do butelek czy uspokajacze?

Jeśli uspokajacze to ja zawsze tylko i wyłącznie NUK, kauczukowe ;-)
    Byłam mega-zadowolona.

Liskova lubi tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam zestaw butelek antykolkowych Dr Browns, 2x 125ml i jedna 250ml do tego są w komplecie 3 smoczki poziom 1, 2szt. poziom 2, 2szt. poziom 3, cały zestaw z przesyłką kosztował 80zł.Najprawdopodobniej nie będę mogła karmic piersią , moja pierwsza córka miała okropne kolki więc zobaczymy jak się te butelki sprawdzą, 12 lat temu nie było takich butelek jak kupowałam starszej córci.

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tego jest ze powariowali mozna...ehh...
    Miałam taka tragiczna noc;(((nie to ze zgaga non stop-refluks mi sie zrobił... To jeszcze zasnelam na prawym boku i obudził mnie taki bol nerki prawej oczywiście:(((ze nie mogłam sie ruszać...wylam w głos;((chyba ścierpła czy cos...ehh...wez pamietaj jak sie spi zeby zmieniac pozycje...skorcze nóg i rak...a tu 10h w pracy...non stop!

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny długo mnie z wami nie było na forum ale cały czas was podczytuje.minęło już chyba ze 3 miesiące u mnie jak narazie ciąża przebiega prawidłowo chociaż kilka problemów po drodze się zdarzyło dzisiaj wizyta u lekarza jeśli chodzi o butelki ja zakupiłam lovi dwie sztuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nie tylko ja mialam ciężką i bezsenną noc :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0391fe0a2bd1.jpg

chyba dziś odpłynę :D

Paulix lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0391fe0a2bd1.jpg

chyba dziś odpłynę :D
    Felicity super! A ile masz kredek! Ja mam 50 kolorow, do tego jak w sklepach byly wyprawki do szkoly to kupilam zestaw cienkopisow i 30 zelowych dlugopisow. I mam nawet temperowke na baterie. Jak ja chodzilam do szkoly to takie dlugopisy byly strasznie drogie a teraz opakowanie 15zl, jak za darmo.

Ja wracam do swiata zywych dzisiaj, minela choroba i czuje sie bardzo dobrze, na szczescie.

A powiedzcie mi jak jest u was z lezeniem na prawym boku. Staram sie generalnie lezec na lewym i tak jest wiekszosc czasu. No ale po calym dniu boli mnie biodro i noga (w koncu 11kg wiecej daje o sobie znac). Ale jak wczoraj wieczorem polozylam sie na prawym to bylo mi tak wygodnie... Co prawda nie leze zbyt dlugo, a czasem synek mi nie pozwala bo lezy jakos w poprzek i ma nogi z prawej i jak sie poloze na prawy bok to mnie szturcha zaraz :-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba jednak na szklane się zdecyduje :)
    a ból nerki to piękna sprawa :( a mnie dziś skurcze łydek dopadły chyba dlatego ze wczoraj z 5 godzin non stop przy kuchni i jeszcze pod wieczor spacer także czas ukrócić sobie takie rozrywki.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka ja robilam zamówienie w Matrasie i tam kredki byly za 9zł a flamastry za 10zł , z racji tego ze nie mam w domu nic kompletnie to wzielam wszystko :P

co do leżenia na lewym boku to ja wieczorem nie potrafie tak usnąć.. zwlaszcza jak moja Julka urządza imprezkę od 1 do 3 w nocy.. musze tez zapytać gina bo na prawym boku nie kopie mnie tak strasznie jak na lewym :/

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam 13 kilo do przodu i nie dałabym rady cała noc ulezec na lewym boku bo tez zaczyna mnie bolec i głupie uczucie jakbym jedno biodro wgniatała i robilo się plaskie dlatego czasem się obroce na prawy. chyba najważniejsze jest to żeby nie spac na plecach . a co bym dala żeby jedna noc przespać się na brzuchu o jezuuu jeszcze troszkę i wcale nie będziemy spac po nocach . niech tylko maleństwa wyjda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:55

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę na prawym albo lewym, w nocy ciagle sie przekrecam;)

‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ