Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja znowu się zamartwiam, od wczoraj mała jakaś leniwa, dziś to już w ogóle jej się nie chce. Poczekam do popołudnia jak się nic nie zmieni chyba podjadę na ip. Tak ładnie cały czas szalała a teraz taki spokój.
-
Pchełko, o uspokajacze właśnie chodziło, dzięki
Ania, bóle nerek moga oznaczać jakąś infekcję, więc to obserwuj.
Co do refluksu - chodzi Ci o ulewanie? Jeśli tak, to podłóż pod głowę dodatkową poduszkę, to pomaga.
natalka, ja leżę i na prawym boku i na lewym.
-
Aj też leże na prawym i na lewym, nie raz nawet budzę się w nocy na plecach, co mnie dziwi bo nigdy nie lubiłam tak spać. Nie mogłabym spać cały czas na jednym boku bo niestety ale biodra mnie szybko bolą, więc co jakiś czas pozycję muszę zmieniać.
-
ja nie liczę, bo u mnie też mały rusza się baaardzo dużo, ma aktywności: w nocy jak śpię (czuję jak wstaję na siku), jak się obudzę rano, potem jak siedzę w pracy, jak coś zjem to wiadomo, popołudniu po obiedzie, po kolacji i przed spaniem.
Czyli... cały czasSerio, to dziecko prawie nie śpi
bacha8709 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja tez nie licze....
doszedl fotelik, zamowilam maxi cosi cabrio fix, jestem bardzo zadowolona
myslicie ze taki spiworek sie przyda i ze bedzie tez dobry do wozka?
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5133982565.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:19
ania.g lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymitzula wrote:A ja znowu się zamartwiam, od wczoraj mała jakaś leniwa, dziś to już w ogóle jej się nie chce. Poczekam do popołudnia jak się nic nie zmieni chyba podjadę na ip. Tak ładnie cały czas szalała a teraz taki spokój.
Pewnie córa zmieniła pozycję. Ja też tak czasem mam , że dużo delikatniej czuję dziecko.
Czasem jak się młodzież pupką wypnie, to rzeczywiście dużo mniej czuć ruchy.
Ale jakby Cię coś niepokoiło bardzo to zawsze najlepiej podjechać na IP. -
Nie liczę ruchów, jest ich tyle i tak często ze to bez sensu.
FasUla, mam prawie taki sam kombinezon
A ja dziś zaczęłam prać rzeczy po moim synku dla Julii. Wolę być gotowa a poza tym mam teraz pomoc to będzie komu tą stertę prasowaćOczywiście nie wytrzymałam i dokupiłam kilka sztuk w typowo dziewczęcych kolorach
Jeszcze staniki do karmienia muszę kupić i to wszystko.FasUla lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyFasUla wrote:ja tez nie licze....
doszedl fotelik, zamowilam maxi cosi cabrio fix, jestem bardzo zadowolona
myslicie ze taki spiworek sie przyda i ze bedzie tez dobry do wozka?
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5133982565.html
FasUla, śpiworek super ale nie wiem czy jest do końca praktyczny.
Jeśli włożysz do niego dzidziolka ubranego w kombinezon to może być kiepsko.
My kupowaliśmy taki:
http://allegro.pl/karex-spiwor-spiworek-do-wozka-owcza-welna-90-cm-i5732594964.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=48307
I sprawdził nam się. Niesamowicie cieplutki i bardzo wygodny.
Pasuje i do fotelika i do wózka.
I jeszcze do spacerówki się na nóżki przyda spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:44
FasUla lubi tę wiadomość
-
Fasula bardzo ladny ten spiworek sama go chcialam kupic, ale jednak kupilam kombinezon. Balam sie ze jak dzidzia bedzie mniejsza to mi wpadnie to tego spiwora jak bede chciala go wyjac np z samochodu. Ale tylko dlatego
FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jakbym miala taki kombinezon wmontowany do fotelika to dziecko do tego juz bylam musiala ubrac lzej? tzn nie w jakis kombinezonik tylko sam pajacyk z body i ew sweterek?
A np jakbym miala kombinezonik to do fotelika wystarczyl by sam kocyk czy tez jakis spiworek? bo nie wiem czy kombinezonna dziecku ale taki materialowy typu mis i kombinezon taki pikowany w foteliku to juz za duzo na zime? -
mala_lady wrote:u mnie od 2 dni tez znowu atrakcje
czasem tak zaboli podbrzusze i jakby w brzuchu, że aż się wyć chce
nogi prawej za bardzo podnieść nie mogę , a w nocy z boku na bok przewrócić się masakra taki ból
FasUla ja kupilam taki
http://allegro.pl/babaluno-cieply-zimowy-kombinezon-na-polarze-62-i5720319437.html
Mam zamiar zalozyc dziecku body, pajaca cieplejszego i ten kombinezon. Jak bedzie zimno to przykryje dodatkowo kocykiem w wozku. A do fotelika bede go wsadzala w tym kombinezonie. Mysle ze nie zawsze bede wypinac fotelik z samochodu, jak bede szla do domu albo dziecko do wozka od razu to fotelik zostanie w samochodzie. Nie weim czy w ogolw to rozumowanie jest dobre
Aha fajne sa lub beda w lidlu kombinezony, tylko bez stopekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 13:30
FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySliczny ten wozek!
Dzieki dziewczyny, widac chcialam przegrzac bobasa w dwoch kombinezonach haha;)
Testowalam juz swoj laktator na policzku i mysle ze sie przyda;) do tego kupilam butelke medeli ze smoczkiem calma, ponoc dzieki niemu dziecko sie nie odzwyczaja od piersi.
No i mysle o takim staniku do karmienia, na sr radzili nam, zeby na pierwsze 6 tyg kupic sobie jakis jeden, dwa, w miare miekkie i elastyczne a dopiero potem szalec z czyms ladniejszym bo rozmiar biustu sie zmieni i chyba tak zrobie...
w ogole dzisiaj mimo ze sie wyspalam, to czuje sie fatalnie, od rana nie moge sie zebrac:( wczoraj byli znajmoi u nas, pili sobie winko, a ja mimo ze pilam tylko soczek, to czuje sie jakbym sama byla skacowana... moze dlatego ze wczoraj caly dzien bylam na nogach i sprzatalam dom i gotowalam i pieklam... a zawsze potem na nastepny dzien nic nie moge zrobic tylko wgetuje:/
to co sadzicie o takim staniku? doswidczone mamy maja jakies rady co do tych tworow:)?
http://allegro.pl/biustonosz-karmienia-ciaza-mama-easy-alles-70d-bez-i5551835065.html -
Wozek super!!
FasUla tez ostatnio ogladalam ten biustonosz, wyglada na wygodny, nie ma zadnych szwow po srodku ktore moga draznic piers. Jeszcze sie nie zdecydowalam, mam juz dwa inne tansze tylko z fiszbinami i mi nie pasuja. Jak sie zdecydujeaz to daj opinie potem
Trafilam dzis w necie na artyste co sie nazywa Jim Shore. Pieknie rzezbi i maluje figurki glownie anioly, figurki swiateczne mikolaje i postacie z disneya. Piekne na prezent, tylko jakie drogie! Na allegro ceny od 80zl do 300zl.
http://allegro.pl/biustonosz-karmienia-ciaza-mama-easy-alles-70d-bez-i5551835065.htm
-
nick nieaktualny