X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu się zamartwiam, od wczoraj mała jakaś leniwa, dziś to już w ogóle jej się nie chce. Poczekam do popołudnia jak się nic nie zmieni chyba podjadę na ip. Tak ładnie cały czas szalała a teraz taki spokój.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełko, o uspokajacze właśnie chodziło, dzięki :)

Ania, bóle nerek moga oznaczać jakąś infekcję, więc to obserwuj.

Co do refluksu - chodzi Ci o ulewanie? Jeśli tak, to podłóż pod głowę dodatkową poduszkę, to pomaga.

natalka, ja leżę i na prawym boku i na lewym.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj też leże na prawym i na lewym, nie raz nawet budzę się w nocy na plecach, co mnie dziwi bo nigdy nie lubiłam tak spać. Nie mogłabym spać cały czas na jednym boku bo niestety ale biodra mnie szybko bolą, więc co jakiś czas pozycję muszę zmieniać.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny liczycie ruchy dziecka codziennie. Podobno jest to zalecabe od 26 tyvodnia..,

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę, czuję go bardzo często, nawet w nocy, nad ranem, wieczorami jak leże to już szczególnie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie liczę, bo u mnie też mały rusza się baaardzo dużo, ma aktywności: w nocy jak śpię (czuję jak wstaję na siku), jak się obudzę rano, potem jak siedzę w pracy, jak coś zjem to wiadomo, popołudniu po obiedzie, po kolacji i przed spaniem.

Czyli... cały czas :D Serio, to dziecko prawie nie śpi :D

bacha8709 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie licze....

doszedl fotelik, zamowilam maxi cosi cabrio fix, jestem bardzo zadowolona <3
    myslicie ze taki spiworek sie przyda i ze bedzie tez dobry do wozka?
    a44b78b0-98cd-49ff-8305-06de3e018a9f.jpg
    http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5133982565.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:19

ania.g lubi tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie odebralam wyniki moczu i znowu mam bakterie....nie wiem juz od czego to sie robi...co wylecze to od nowa...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula bardzo fajny kombinezon.

A nerki jak bola to obserwować i jak nie przestanie to szpital.

Ja leże na obu bokach chyba że się dowiem o hipotrofii to wtedy mimo bólu będę leżeć na lewym.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    A ja znowu się zamartwiam, od wczoraj mała jakaś leniwa, dziś to już w ogóle jej się nie chce. Poczekam do popołudnia jak się nic nie zmieni chyba podjadę na ip. Tak ładnie cały czas szalała a teraz taki spokój.

Pewnie córa zmieniła pozycję. Ja też tak czasem mam , że dużo delikatniej czuję dziecko.
    Czasem jak się młodzież pupką wypnie, to rzeczywiście dużo mniej czuć ruchy.
    Ale jakby Cię coś niepokoiło bardzo to zawsze najlepiej podjechać na IP.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie liczę ruchów, jest ich tyle i tak często ze to bez sensu.
    FasUla, mam prawie taki sam kombinezon :)
    A ja dziś zaczęłam prać rzeczy po moim synku dla Julii. Wolę być gotowa a poza tym mam teraz pomoc to będzie komu tą stertę prasować :) Oczywiście nie wytrzymałam i dokupiłam kilka sztuk w typowo dziewczęcych kolorach :)
    Jeszcze staniki do karmienia muszę kupić i to wszystko.

FasUla lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    ja tez nie licze....

doszedl fotelik, zamowilam maxi cosi cabrio fix, jestem bardzo zadowolona <3
    myslicie ze taki spiworek sie przyda i ze bedzie tez dobry do wozka?
    a44b78b0-98cd-49ff-8305-06de3e018a9f.jpg
    http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5133982565.html

FasUla, śpiworek super ale nie wiem czy jest do końca praktyczny.
    Jeśli włożysz do niego dzidziolka ubranego w kombinezon to może być kiepsko.

My kupowaliśmy taki:

http://allegro.pl/karex-spiwor-spiworek-do-wozka-owcza-welna-90-cm-i5732594964.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=48307

I sprawdził nam się. Niesamowicie cieplutki i bardzo wygodny.
    Pasuje i do fotelika i do wózka.
    I jeszcze do spacerówki się na nóżki przyda spokojnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:44

FasUla lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula bardzo ladny ten spiworek sama go chcialam kupic, ale jednak kupilam kombinezon. Balam sie ze jak dzidzia bedzie mniejsza to mi wpadnie to tego spiwora jak bede chciala go wyjac np z samochodu. Ale tylko dlatego

FasUla lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od 2 dni tez znowu atrakcje :( czasem tak zaboli podbrzusze i jakby w brzuchu, że aż się wyć chce :( nogi prawej za bardzo podnieść nie mogę , a w nocy z boku na bok przewrócić się masakra taki ból :(

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbym miala taki kombinezon wmontowany do fotelika to dziecko do tego juz bylam musiala ubrac lzej? tzn nie w jakis kombinezonik tylko sam pajacyk z body i ew sweterek?
    A np jakbym miala kombinezonik to do fotelika wystarczyl by sam kocyk czy tez jakis spiworek? bo nie wiem czy kombinezonna dziecku ale taki materialowy typu mis i kombinezon taki pikowany w foteliku to juz za duzo na zime?

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    u mnie od 2 dni tez znowu atrakcje :( czasem tak zaboli podbrzusze i jakby w brzuchu, że aż się wyć chce :( nogi prawej za bardzo podnieść nie mogę , a w nocy z boku na bok przewrócić się masakra taki ból :(
    Wiesz co ja tak mialam pare dni w wakacje, nie moglam nogi podniesc zeby sie ubrac ani isc ani nic. Samo przeszlo po 3 dniach chyba. Nawet dochodzilo do tego ze czulam jak mi sie noga blokuje, chyba macica mi uciskala na jakis nerw. A zaczelo sie od tego ze sie schylilam do miski z zupa i nie moglam sie wyprostowac juz.

FasUla ja kupilam taki
    http://allegro.pl/babaluno-cieply-zimowy-kombinezon-na-polarze-62-i5720319437.html
    Mam zamiar zalozyc dziecku body, pajaca cieplejszego i ten kombinezon. Jak bedzie zimno to przykryje dodatkowo kocykiem w wozku. A do fotelika bede go wsadzala w tym kombinezonie. Mysle ze nie zawsze bede wypinac fotelik z samochodu, jak bede szla do domu albo dziecko do wozka od razu to fotelik zostanie w samochodzie. Nie weim czy w ogolw to rozumowanie jest dobre :-P

Aha fajne sa lub beda w lidlu kombinezony, tylko bez stopek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 13:30

FasUla lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w ten śpiworek wlozysz dzidzia ubrana jeszcze w kombinezon to się zapoci. Na wierzch ciepła bluza tak sądze i na to śpiworek

Dziewczyny mamy wózio w domu :D
    fa910b4a9ecfd816med.jpg

FasUla, natalka0887, Felicity, mala_lady, Paulix, Pchełka, ania.g lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny ten wozek!
    Dzieki dziewczyny, widac chcialam przegrzac bobasa w dwoch kombinezonach haha;)
    Testowalam juz swoj laktator na policzku i mysle ze sie przyda;) do tego kupilam butelke medeli ze smoczkiem calma, ponoc dzieki niemu dziecko sie nie odzwyczaja od piersi.
    No i mysle o takim staniku do karmienia, na sr radzili nam, zeby na pierwsze 6 tyg kupic sobie jakis jeden, dwa, w miare miekkie i elastyczne a dopiero potem szalec z czyms ladniejszym bo rozmiar biustu sie zmieni i chyba tak zrobie...
    w ogole dzisiaj mimo ze sie wyspalam, to czuje sie fatalnie, od rana nie moge sie zebrac:( wczoraj byli znajmoi u nas, pili sobie winko, a ja mimo ze pilam tylko soczek, to czuje sie jakbym sama byla skacowana... moze dlatego ze wczoraj caly dzien bylam na nogach i sprzatalam dom i gotowalam i pieklam... a zawsze potem na nastepny dzien nic nie moge zrobic tylko wgetuje:/
    to co sadzicie o takim staniku? doswidczone mamy maja jakies rady co do tych tworow:)?
    http://allegro.pl/biustonosz-karmienia-ciaza-mama-easy-alles-70d-bez-i5551835065.html

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek super!!

FasUla tez ostatnio ogladalam ten biustonosz, wyglada na wygodny, nie ma zadnych szwow po srodku ktore moga draznic piers. Jeszcze sie nie zdecydowalam, mam juz dwa inne tansze tylko z fiszbinami i mi nie pasuja. Jak sie zdecydujeaz to daj opinie potem :-)

Trafilam dzis w necie na artyste co sie nazywa Jim Shore. Pieknie rzezbi i maluje figurki glownie anioly, figurki swiateczne mikolaje i postacie z disneya. Piekne na prezent, tylko jakie drogie! Na allegro ceny od 80zl do 300zl.

http://allegro.pl/biustonosz-karmienia-ciaza-mama-easy-alles-70d-bez-i5551835065.htm

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys piękny wózek! :)

my nadal nie zamówiliśmy ,ani nie mamy wybranego :/

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ