Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Appe co za bzdura. Jest ok. Jest na niższym centylu. Ale moja też jest i zawsze ma kilka dni mniejszy brzuszek.
W 26 tygodniu ważyła tylko 760 g. Więc za tydzień pewnie będzie ważyć niewiele więcej niż Twoja. Pierwsze dziecko zawsze jest mniejsze.
To nic strasznego urodzić dziecko 2,5 kgWiele dzieci się takie rodzi!!!
-
Wcześniejsze usg było zawsze albo idealnie zgodnie z dniem OM albo różnica max 2 dni... Tylko teraz tak odskoczyła. Ważona była tylko na usg 20tyg - wtedy 334g.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 18:40
-
Natalka, z rękodzieła głównie robię bukiety ślubne z broszek i tkaninowych kwiatków, dodatki ślubne i wieczorowe i ozdóbki dla dziewczynek.
Felicity wrote:Ooo a masz jakąś swoją stronke/bloga ze swoimi pracami?
hmm mi pozostaje tylko allegro bo nikt mi nie kupi tiuluwidzialam ze robią tez pompony z bibuły albo serwetek..
a robiłaś może cotton balls?
Cotton balls nie robiłam, jakoś się do nich przekonać nie mogę - wiem, że jestem w mniejszości.natalka0887 lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
Nasz Krasnoludek waży 1300g, p. Dr dokładnie go zbadala i nic nie wzbudziło jej zaniepokojenia
Felicity, tygrys73, Liskova, mimi87, Aprilia, monika_89 lubią tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
natalka0887 wrote:To znaczy ze jesli ktos ma umowe zlecenie to co miesiac bedzie dostawal tysiaka? Ja sie nie zalapie niestety na becikowe bo "za duzo" zarabiamy. Nie powiedzialabym ze to co mam to duzo, raczej starcza na zycie. Pracuje na umowe maz tez, wszystkie skladki odprowadzamy i od 12 tc nie korzystam z nfz tylko za wszystko place. I od panstwa nic nie doataje, ot polityka prorodzinna
No ja tak zrozumiałam artykuł który czytałam..no właśnie 1922 na osobę to nie jest dużo...dlatego idę na wybory w niedzielę
przecież większość z nas ma kredyt a życie nie tanieje wręcz przeciwnie..a pensje stoją w miejscu..aaa temat rzeka
-
natalka0887 wrote:Jiz chcialam do szwagierki dzwonic, ale ona w grudniu rodzi to sie nie zalapie niestety:-\
A chyba się załapie bo ma 3 miesiące na złożenie wniosku od daty urodzenia dziecka.. z tego co czytałam.. to musi się dowiedzieć co i jak żeby mieć 100% pewnościnatalka0887 lubi tę wiadomość
-
appee wrote:Nic nie czytam o hipotrofii, tak jak o tej mojej niedoczynności tarczycy, bo to tylko wkurza. Dzięki za miłe słowa, na razie jestem w stanie płaczącym i czekam na przytulasa od męża...
A granica tolerancji błędu przy usg? normy na ten tydzień ciąży nie są o wiele większe tak jak pisały dziewczyny więc może mała podrośnieleki dostaniesz to coś może zadziałają
a może warto zrobić gdzie indziej jeszcze usg?
-
Magdalena83 wrote:A chyba się załapie bo ma 3 miesiące na złożenie wniosku od daty urodzenia dziecka.. z tego co czytałam.. to musi się dowiedzieć co i jak żeby mieć 100% pewności
-
Felicity, a Ty próby wątrobowe robiłaś?
Naali, ale kochaniutka mordka
Appee, wydaje mi się, że niepotrzebnie Cię nastraszyli biedaku.. Tak jak piszą dziewczyny - mała nie odbiega wcale dużo od normy. Każde USG ma tolerancję błędu +/- 50g. Do tego niech lekarzowi minimalnie się wskazówka pomiarowa przesunie i masz kolejne g błędne.
Poza tym ważne jest też, jacy Wy z mężem jesteście. Okej, jak Ty masz 180cm a mąż 200cm, to fakt, dziwne że córa taka malutka. Ale skoro jesteś drobnej budowy, no to co się dziwić.
Waga urodzeniowa 2,5-3kg jest przecież normalna!!! Można się martwić wagą poniżej 2kg, a nie 2,5 no ludzie..
Przecież dzieciaki rodzą się rózne, jeden ma 2,5 bo jest drobny, a inny 4,5 bo po dużych rodzicach albo duzo przybierał na wadze. I wcale to nie znaczy, ze ktores z nich jest od razu chore.
Dziewczyny z problemami szyjkowymi - help!
Czy u Was objawy jakiegoś tam skracania itp. to było: kłucie, ból podczas chodzenia, uczucie nacisku/napierania? Bo już nie wiem czy u mnie to normalne, czy coś jest nie tak -
liskova tez miałam o to pytać, bo normalnie czasem aż strach w oczach mam jak zaboli
przy przewracaniu na bok juz wiem, że jak lekko zakłuje, to nawet nie próbować sie odwracać, bo jazda się zaczyna
nie tylko szyjka, ale i podbrzusze, czasem cięzko aż noga ruszyć - ale to juz pytałam. Co do napierania to mam czasem wrażenie jakby młody juz chciał wyjść i jakbym miała wiadro miedzy nogami
he he schizuję chyba
-
Właśnie przy przewracaniu na bok to mnie nie martwi, bo wiem, ze tam sie naciaga wszystko. Ale jak posiedze dluzej w pracy to idę siku i od razu ból (z lewej strony, w środku - szyjka). I wiem, ze jak juz raz mnie zaboli, to jest amen, bo będzie boleć do wieczora, tylko coraz gorzej, a czasami wlasnie czuje to napieranie.