Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Trygys73 ale masz zgrabny brzuszek.
Viki, Anulka i Natalka Wasze brzuszki też super!
Mój jakoś tak wysoko jest.ktosik85 wrote:Mnie dzis około poludniua dopadł ból lewej stronie nad posladkiem:( Myślałam, że to nerki, bo kiedyś miałam atak kolki nerkowej ale po prawej stronie. Jednak na ten momment ból umiejscowil się na poziomie posladka.
Nie wiem, czy maluch uciska na narzady, czy to bol kregoslupa ?Jutro ide do ginekologa to zapytam.
Czy mialyscie taki bol?bacha8709 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie z innej beczki.
Co sądzicie o połączeniu chrztu z ślubem cywilnym? Ja jestem po rozwodzie i ślub kościelny nie wchodzi w grę, a cywilnego jeszcze nie mamy. Planujemy go wziąć już po narodzinach Wojtusia. Tak się zastanawiamy czy nie połączyć tych dwóch uroczystości, zwłaszcza ze rodzice mojego TŻ mieszkają kawałek od nas i nie chcemy ich ściągać dwa razy, a poza tym nie planujemy wielkiej imprezy a taka kameralną w restauracji.
Dzięki dziewczyny... Myślałam, że gorzej być nie może, a się okazało, że może. Wyjechałam wczoraj na pogrzeb dużo wcześniej, co prawda mieliśmy 100 km, zazwyczaj pokonujemy to w 90 minut, a tu klops był wypadek na A2, i staliśmy w korku 3 godziny, w czego efekcie spóźniłam się na pogrzeb:(Byłam godzinę po całej ceremonii.
Z tej frustracji i złości się poryczałam w samochodzie, żeby nie powiedzieć ryczałam cały czas!
A wieczorem byłam na kontroli i się okazało, że w 3 tygodnie moja szyjka skróciła się o 1 cm i mam się oszczędzać, nie chodzić za dużo, nie stać za dużo, nie dźwigać, nie przemęczać się, siedzieć, leżeć odpoczywać. Dostałam swoją "ulubioną" Luteinę i tak kwiczę w domu. Dziś wieczorem idziemy na USG 3 trymestru.
-
Dziewczyny mialyscie moze bol krocza w sumie podobny do zakwasow po jezdzie rowerem..a noi jak u Was ze skurczami brzuszka bo od wczoraj czasami mam takie lekkie napinania. Do lekarza za tydzien ide I niewiem czy mam panikowac.Oliwia https://www.maluchy.pl/ci-71751.png
-
U mnie skurcze teraz zaczęły się pojawiać, od jakiegoś tygodnia. Wydaje mi się, że nie masz co panikować bo po prostu macica przygotowuje się do porodu. Te skurcze mogą się pojawiać tylko jak jest ich za dużo na dzień no to wtedy jest coś nie ok.💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualnyja też już mam często skurcze, ciągnięcia, kłucia i inne atrakcje
aż strach iść za tydzień na wizyte bo coś czuję, że dostane nakaz leżenia
dlatego teraz robie póki moge
póki co szafkami się zajmuję, bo za tydzień, dwa tyg z remontem chcemy ruszyć..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:14
-
nick nieaktualny
-
A mogę prosić kogoś o dodanie mnie do grupy na FB?
Ja często czuję się jak po jeździe na koniu. Bolą mnie jakby kości spojenia łonowego. Z tego co czytałam to podobno normalne bo rozluźniają się więzadła przez relaksynę aby dziecko jakoś mogło przejśćLekarza mam za tydzień więc nie panikuję. Na pewno znowu powie mi aby się oszczędzać. Brzuch mi twardnieje ale jakiś bóli czy skurczy jeszcze nie czuję. Magnez łykam w dużych dawkach (od 4-6 tabletek w ciągu dnia) bo męczyły mnie kurcze nóg. Teraz jest o wiele lepiej.
Dziś jest jakiś lewy dzień. Cały dzień nic mi się nie chce. Głowa mnie strasznie boli a dawno już mi nie dokuczała. Nie chce nic na nią brać bo i tak już łykam za dużo leków eh... -
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:ja też już mam często skurcze, ciągnięcia, kłucia i inne atrakcje
aż strach iść za tydzień na wizyte bo coś czuję, że dostane nakaz leżenia
dlatego teraz robie póki moge
póki co szafkami się zajmuję, bo za tydzień, dwa tyg z remontem chcemy ruszyć..
U mnie to samo
Pracuje zawodowo, ogarniam dom i chyba pora wrzucić na luz.sylwia -
Skoro tak się chwalimy brzuchami, to mój w awatarze jest przedwczorajszy:) Aczkolwiek wydaje mi się, że na żywo jest większy. Zadyszki dostaję, po spacerze do sklepu czuję się jakbym maraton przebiegła, a przytyłam tylko 5 kg:) Wszystko przede mną.
natalka0887, Felicity lubią tę wiadomość
-
Appee zalezy tez jak ustawisz aparat. Ja tez przytylam tylko 5kg a teraz schudłam na diecie cukrzycowej A sie dzis dowiedziałam ze nie mam cukrzycy. 150 po dwoch godzinach to ponizej normy i koniec. Moge sobie dalej mierzyc cukier ale refundacji na paski nie dostane. Czyli te moje 5 przekroczen normy w ciagu dwoch tygodni mierzenia ,,totak po prostu mogło sie zdarzyc a poza tym glukometr może falszowac wyniki" moge sobie ewentualnie powtorzyc krzywą jeslu na usg wyjdzie makrosomiA...rece cycki opadają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 17:21
mitzula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny