X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Kamila --- nie ma to jak złośliwość losu :( ta szyjka to może przez nerwy..może jak odpoczniesz troszkę to się unormuje? ..oby :) a luteina faktycznie nic przyjemnego...ja biorę 2x2 po język..fujjjj :(
    Ja dopochowowo, na początku ciąży brałam podjęzykowo.
    tygrys73 wrote:
    Appee zalezy tez jak ustawisz aparat. Ja tez przytylam tylko 5kg a teraz schudłam na diecie cukrzycowej A sie dzis dowiedziałam ze nie mam cukrzycy. 150 po dwoch godzinach to ponizej normy i koniec. Moge sobie dalej mierzyc cukier ale refundacji na paski nie dostane. Czyli te moje 5 przekroczen normy w ciagu dwoch tygodni mierzenia ,,totak po prostu mogło sie zdarzyc a poza tym glukometr może falszowac wyniki" moge sobie ewentualnie powtorzyc krzywą jeslu na usg wyjdzie makrosomiA...rece cycki opadają
    Żartujesz? Mnie powiedziano, że zdiagnozowanej cukrzycy nie można "oddiagnozować".

Ja dziś byłam na USG 3 trymestru- Nasza Zuzia mała kobietka jest. 1440g 35 cm. Wszystko z nią w porządku. Ale o mojej magicznej cukrzycy nie dowiedziałam się za dużo. Mam sobie wprowadzać do diety różne produkty i patrzeć jak na nie reaguję. Cóż, pozostaje mi czekać do 6 listopada.
    Ja znalazłam na allegor taki kombinezon-śpiworek
    http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5751034148.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:58

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity może faktycznie to jakieś nerwy Twoje...jakieś wewnętrzne o których nie wiedziałaś nawet :) może za dwa tygodnie będzie wszystko dobrze? :) nie czytaj w necie za dużo bo zwariujesz :( czasami takie bzdury można wyczytać, że mała głowa :( poza tym na pewno to wiesz :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja w 19 tygodniu miałam popochwowo :) a teraz pod język..bo ciągle jakieś infekcje łapałam i grzybki :(

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny.. najbardziej sie boje ze to przeze mnie ta tachykardia...nie wiem może właśnie nerwy,ciśnienie, może mało witamin i żelaza..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ale moze Ty bylas spokojna, a córeczka sie zdenerwowała... Gin mierzył kilka razy bicie serca? U mojego synka pierwszy pomiar zawsze wiekszy... Zycze zeby następna kontrola wyszła ok, najważniejsze ze dzidzia jeszcze posiedzi w brzuchu i do tego czasu na pewno da sie jeszcze cos wymyślić! Trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziesz powtarzać usg u kogoś innego? Dostałaś jakies leki na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,robił 2 pomiary, wcześniej faktycznie dużo jeździł ta głowica ale też widać było ze serduszko bije jak szalone. No nic, trzeba będzie czekać do następnej kontroli. Mam brać Aspargin 2x dziennie

Powtarzać na razie nie będę bo ostatnio krucho z kasą a jeszcze zostało nam sporo rzeczy do kupna :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 06:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nie tylko ja nie umiem spać w nocy :P
    Do 2 byłam jeszcze na kompie a potem godzinę jeszcze w łóżku nie umiałam zasnąć :/ moja córcia jest nocnym markiem i robi imprezki ok 1-3 w nocy

Was też już nieco bolą kopniaczki ? Bo ja to czasem aż się mocno wzdrygam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 06:29

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis wizyte o 17 i juz sie stresuje.
    Trzymajcie kciuki.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    felicity dobrze, że z szyjką gorzej nie jest, a moze po prostu małej się udzieliły nerwy sprzed wizyty? na pewno się wszystko wyrówna, nie stresuj się :) ja to się na wizytach chyba podświadomie denerwuje, bo zawsze ciśnienie na początku mam takie, że hej, a jak posłuchamy tętna małego to nagle normalne ciśnienie mam :D a nie czuję żadnych nerwów heh..

Kamila super, że wszystko ok :)

ja dziś jadę zrobić wyniki do wizyty, bo mam za tydzień razem z usg! ostatnie miałam 18 sierpnia, taka ciekawa jestem co tam u niego :)
    jeszcze do położnej chyba zajdę bo chyba infekcja mi się zaczyna to niech mi coś doradzi bo znając moje szczęście dostanę w piątek czy sobote i bede cierpieć do środy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha trzymam mocno kciuki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie kopniaki już od dawna bolą, i jak mi się pupą wyciąga :/ taki rwący ból

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, moze nic zlego sie nie dzieje. Ja zawsze mam podwyzszone cisnienie przed wizyta i nawet jak polozna do mnie przychodzi to tez wyzsze niz jak sobie sama zmierze. Polozna bada tetno dziecka to ma tak 140-147. Ale mowi zs ma pacjetntke, ktora mowi ze nie denerwuje sie jej wizytami a dziecku zawsze szybciej serce bije. Wiec dziecko sie denerwuje, wyczuwa twoj stres nawet jak ci sie wydajd ze jest ok.

Ja mam dzis wizyte na 16.30. Jeszcze sie nie denedwuje ale pewnie od 15 bede zjadac paznokcie...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jest tak jak piszecie, postaram sie tym narazie nie denerwować..

trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :*

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki za Wasze wizyty <3

mnie też kopniaki bolą, szczególnie jak dzidzia buszuje w podbrzuszu albo jak leże spokojnie i nagle tak z niczego mocny kopniak.

co do serduszka to moje ostatnio miało 128 FHR i nie powiedzieli mi ze za niskie czy coś więc pewnie ok.

a jutro o 7 też ide zanieść mocz i jeszcze mam jakies tam badania do wizyty ale usg dopiero 12.11 także musze wytrzymać :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix tez mam kolejne usg 12.11 takze bedziemy obie wizytowac :)
    kilka badan mam do zrobienia ale to dopiero 10go przed wizytą

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do gondolki bedziecie miec materacyk i kocyk, spiworek czy jeszcze co innego?macie jakies polecane spiworki albo linki z allegro?

• Summerka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie moczu to dla mnie masakra: to zbieranie i transportowanie do labu (a musze mieć na kazda wizyte...);(

Ja mam śpiworek, bo materacyk (tzn. ta wkładka) była z gondola...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cienki materacyk w gondoli to podłożę pod niego poduszeczkę i na nią będę kładła małego i będę przykrywała grubym kocem :) śpiworka nie kupuję..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wyniki porobiłam, oczywiście ciężarnej nie przepuszczą bo po co, jeszcze wyobraźcie sobie z mordą do jednej wyskoczyli, że się wepchała i długo siedziała! a ona robiła obciążenie glukozą, no paranoja :o

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ