X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja już wyniki porobiłam, oczywiście ciężarnej nie przepuszczą bo po co, jeszcze wyobraźcie sobie z mordą do jednej wyskoczyli, że się wepchała i długo siedziała! a ona robiła obciążenie glukozą, no paranoja :o

Wyobrażam sobie...ostatnio babka w poczekalni kazała mi zejść, bo ja posiadłam (nie zauważyłam)...masakra!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Wyobrażam sobie...ostatnio babka w poczekalni kazała mi zejść, bo ja posiadłam (nie zauważyłam)...masakra!
    ja bym nie zlazła :P ludzie to mają na prawdę nie pokolei w głowie.. dobrze, że ja jeszcze tylko raz będę przed porodem badania robić i koniec bo bym korby tam dostała jakbym co miesiąc musiała na te badania łazić :P

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja już wyniki porobiłam, oczywiście ciężarnej nie przepuszczą bo po co, jeszcze wyobraźcie sobie z mordą do jednej wyskoczyli, że się wepchała i długo siedziała! a ona robiła obciążenie glukozą, no paranoja :o
    Zartujesz chyba!!! Co za kraj. U nas w szpitalu jest kolejka na numerki z automatu i dla ciezarnych jest osobna kolejka. Poza tym ostatnio jak bylam robic wyniki na tarczyce stwierdzilam ze to glupue ze place 100zl za badania bo musze je zrobic prywatnie i musze jeszcze czekac w kolejce z tymi co maja skierowanie. Nie dosc za za darmo siedza to pretensje jeszcze

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Zartujesz chyba!!! Co za kraj. U nas w szpitalu jest kolejka na numerki z automatu i dla ciezarnych jest osobna kolejka. Poza tym ostatnio jak bylam robic wyniki na tarczyce stwierdzilam ze to glupue ze place 100zl za badania bo musze je zrobic prywatnie i musze jeszcze czekac w kolejce z tymi co maja skierowanie. Nie dosc za za darmo siedza to pretensje jeszcze
    na prawdę.. mam też sobie tsh robić, ale jak mam później czekać na wyniki i sie wpychać tam bo też jakoś porąbanie zrobili, że odbiór wyników tylko w godz pracy laboratorium ! to ja dziękuję.. pójdę sobie w piątek do swojej przychodni, tam też do diagnostyki wysyłają, przychodzę po 8 to jestem max 2, wyniki odbieram w rejestracji, luzik totalny :P nie mówiąc, że 4 min drogi od domu, a nie że do innego miasta musze jechać i jeszcze takie akcje :P

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już też bolą kopniaki..nie wiem co moje dziecko robi mi w tym brzuchu od wczoraj ale chyba wstaje :P i wcale to nie jest przyjemne :( bo jak tak wariuje to mi jest niedobrze i słabo :(

Kciukam za wizytujące :) !!!

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też dziś jak czekałam w kolejce i później na autobus, stwierdził sobie, że nogę sobie przez brzuch wystawi z dupką razem! ot się zaparł i rozciąganko.. a mnie w pół z bólu zginało :P

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka dostałam taki wielki śpiwór, za to, że musiałam na niego czekać tak długo, ale nie wiem czy nie jest za wielki.
    Paulix wrote:
    co do serduszka to moje ostatnio miało 128 FHR i nie powiedzieli mi ze za niskie czy coś więc pewnie ok.
    Ja miałam 127 i powiedzieli, że ok.

Paulix lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kopniaczki (jeszcze?) nie bolą. Ale w tym tygodniu już zaczęłam czuć, kiedy mały ma czkawkę ;) Tylko za którymś razem to uczucie stało się troszkę irytujące ;)

Do gondolki mam prześcieradła frotte na wkładkę. Mały będzie w kombinezonie i na to przykrycie od wózka.

Co do stania w kolejkach, czy to w labie, w sklepie czy gdziekolwiek, to nasze społeczeństwo - niestety - jest strasznie chamskie... Nie wiem z czego to się bierze, zamiast się cieszyć, że komuś się rodzina powiększy, pomóc, to rzucają kłody pod nogi bo "ciąża to nie choroba"... A najgorsze są te nobliwe starsze panie, potrafią taką awanturę zrobić, że uszy więdną... Na szczęście ja nie miałam aż takiej sytuacji, ale opowiadała mi kiedyś ekspedientka w sklepie. Jeszcze najbardziej wyrozumiałe są inne ciężarne albo młode mamy. Teraz w niedzielę tylko się wkurzyłam w kościele, bo jakaś babcia siadła sobie z brzegu ławki, chcieliśmy z mężem wejść a ona ani się nie posunie, ani nie wyjdzie żeby nas wpuścić... Myślałam, że się jakoś zmieszczę ale wchodząc boleśnie zgniotłam sobie brzuszek :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh po prostu jest ogólna znieczulica i tyle :/ mnie też nigdy nikt jeszcze nie przepuścił ani nie ustąpił:/ a jak jeszcze chodzilam po sklepach to nawet nie zbliżałam sie do tych kas uprzywilejowanych -bo tam oczywiście zajmowaly paniusie wcale nie wyglądające na rencistki czy niepelnosprawne..

Info dla zainteresowanych:
    W biedronce mozna kupic chusteczki nawilżane FITTi z pudełkiem za 19,98zł (6opakowań). Cena za chusteczki wychodzi taka sama jak zwykle czyli ok 3,33zł ale ja sie skusiłam na to pudełko gratis :P zresztą i tak mialam je kupowac

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67adc07cbcf4.jpg

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to Zadzwon do swojej przychodni i niech położna cie odwiedza. Jeśli tego chcesz to ona musi to robić ma taki obowiązek w tej chwili raz na tydzień. A one mają detektory które mierzą tętno :)

Kamila.k ja jestem pewną że mam cukrzycę bo cukier skacze nawet z dieta a co dopiero bez niej. Po prostu mnie olali i jeśli wyjdą jakieś powikłania to będę się sądzić bo kuzwa zglaszalam problem a diabetolog ma to w dupie . co to za logika że w zeszłym roku 140 norma i diagnozowa no cukrzycę a ją mam 150 i kiepskie pomiary ale jz się nie kwalifikuje:/

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Felicity to Zadzwon do swojej przychodni i niech położna cie odwiedza. Jeśli tego chcesz to ona musi to robić ma taki obowiązek w tej chwili raz na tydzień. A one mają detektory które mierzą tętno :)

tak chyba zrobię :)

FasUla lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    eh po prostu jest ogólna znieczulica i tyle :/ mnie też nigdy nikt jeszcze nie przepuścił ani nie ustąpił:/ a jak jeszcze chodzilam po sklepach to nawet nie zbliżałam sie do tych kas uprzywilejowanych -bo tam oczywiście zajmowaly paniusie wcale nie wyglądające na rencistki czy niepelnosprawne..

Info dla zainteresowanych:
    W biedronce mozna kupic chusteczki nawilżane FITTi z pudełkiem za 19,98zł (6opakowań). Cena za chusteczki wychodzi taka sama jak zwykle czyli ok 3,33zł ale ja sie skusiłam na to pudełko gratis :P zresztą i tak mialam je kupowac

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67adc07cbcf4.jpg
    Dokładnie po tych chusteczkach mój Marcel miał uczulenie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Kamila.k ja jestem pewną że mam cukrzycę bo cukier skacze nawet z dieta a co dopiero bez niej. Po prostu mnie olali i jeśli wyjdą jakieś powikłania to będę się sądzić bo kuzwa zglaszalam problem a diabetolog ma to w dupie . co to za logika że w zeszłym roku 140 norma i diagnozowa no cukrzycę a ją mam 150 i kiepskie pomiary ale jz się nie kwalifikuje:/
    Jestem załamana takim obrotem sprawy. Jak oni tak mogą? Przecież to jest ważne.
    To co ja mam powiedzieć, po krzywej miałam jeden wynik za wysoki. I mierzę cukier 4 razy dziennie i rzadko mam powyżej 100!
    Felicity dzięki za informację, mąż musi do biedronki pojechać.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g niestety każde dziecko jest inne, więc każde może być uczulone na różne chusteczki :/
    Ja będę próbować po kolei i z Fitti,Dady i Pampers. Jakby któres nie spasowały to mam komu oddać :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moim zdaniem każda ciężarna powinna na dwa tygodnie dostać glukometr i mierzyć cukier bo tą krzywą cukrową to jak widać można sobie w dupe wsadzic. Cóż będę musiała wydawać kupe kasy i mierzyć cukier chociaż że trzy razy dziennie i trzymać dietę bo nie zamierzam ryzykować. Kamila ty jesteś w lepszej sytuacji bo jeśli spelniasz warunek to zostaniesz poważnie potraktowana i dostaniesz refundacje na paski a skoro cukier i tak ci nie skacze to tylko się ciesz

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Właśnie moim zdaniem każda ciężarna powinna na dwa tygodnie dostać glukometr i mierzyć cukier bo tą krzywą cukrową to jak widać można sobie w dupe wsadzic. Cóż będę musiała wydawać kupe kasy i mierzyć cukier chociaż że trzy razy dziennie i trzymać dietę bo nie zamierzam ryzykować. Kamila ty jesteś w lepszej sytuacji bo jeśli spelniasz warunek to zostaniesz poważnie potraktowana i dostaniesz refundacje na paski a skoro cukier i tak ci nie skacze to tylko się ciesz
    Jaki masz glukometr? popatrz na allegro tam są tanie paski, ludzie sprzedają.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Contour plus. No muszę popatrzeć..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Contour plus. No muszę popatrzeć..
    Popatrz bo czasami ludzie sprzedają. Jest sporo do Ixella na allegro, bo patrzyłam z ciekawości.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze akurat do contour nie ma :(

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie
    No i maszeruje jutro z rana na szpital. Szyjka sie skrocila z 31mm na 21mm w 3 tygodnie mimo ze tyle leze. Beda mi podawac sterydy na rozwoj plucek maluszka. Pewnie z tydzien tam posiedze zanim porobia wszystkie badania posiewy crp i inne bzdety :'(

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ