X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja już wyniki porobiłam, oczywiście ciężarnej nie przepuszczą bo po co, jeszcze wyobraźcie sobie z mordą do jednej wyskoczyli, że się wepchała i długo siedziała! a ona robiła obciążenie glukozą, no paranoja :o

Wyobrażam sobie...ostatnio babka w poczekalni kazała mi zejść, bo ja posiadłam (nie zauważyłam)...masakra!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Wyobrażam sobie...ostatnio babka w poczekalni kazała mi zejść, bo ja posiadłam (nie zauważyłam)...masakra!
    ja bym nie zlazła :P ludzie to mają na prawdę nie pokolei w głowie.. dobrze, że ja jeszcze tylko raz będę przed porodem badania robić i koniec bo bym korby tam dostała jakbym co miesiąc musiała na te badania łazić :P

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja już wyniki porobiłam, oczywiście ciężarnej nie przepuszczą bo po co, jeszcze wyobraźcie sobie z mordą do jednej wyskoczyli, że się wepchała i długo siedziała! a ona robiła obciążenie glukozą, no paranoja :o
    Zartujesz chyba!!! Co za kraj. U nas w szpitalu jest kolejka na numerki z automatu i dla ciezarnych jest osobna kolejka. Poza tym ostatnio jak bylam robic wyniki na tarczyce stwierdzilam ze to glupue ze place 100zl za badania bo musze je zrobic prywatnie i musze jeszcze czekac w kolejce z tymi co maja skierowanie. Nie dosc za za darmo siedza to pretensje jeszcze

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Zartujesz chyba!!! Co za kraj. U nas w szpitalu jest kolejka na numerki z automatu i dla ciezarnych jest osobna kolejka. Poza tym ostatnio jak bylam robic wyniki na tarczyce stwierdzilam ze to glupue ze place 100zl za badania bo musze je zrobic prywatnie i musze jeszcze czekac w kolejce z tymi co maja skierowanie. Nie dosc za za darmo siedza to pretensje jeszcze
    na prawdę.. mam też sobie tsh robić, ale jak mam później czekać na wyniki i sie wpychać tam bo też jakoś porąbanie zrobili, że odbiór wyników tylko w godz pracy laboratorium ! to ja dziękuję.. pójdę sobie w piątek do swojej przychodni, tam też do diagnostyki wysyłają, przychodzę po 8 to jestem max 2, wyniki odbieram w rejestracji, luzik totalny :P nie mówiąc, że 4 min drogi od domu, a nie że do innego miasta musze jechać i jeszcze takie akcje :P

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już też bolą kopniaki..nie wiem co moje dziecko robi mi w tym brzuchu od wczoraj ale chyba wstaje :P i wcale to nie jest przyjemne :( bo jak tak wariuje to mi jest niedobrze i słabo :(

Kciukam za wizytujące :) !!!

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też dziś jak czekałam w kolejce i później na autobus, stwierdził sobie, że nogę sobie przez brzuch wystawi z dupką razem! ot się zaparł i rozciąganko.. a mnie w pół z bólu zginało :P

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka dostałam taki wielki śpiwór, za to, że musiałam na niego czekać tak długo, ale nie wiem czy nie jest za wielki.
    Paulix wrote:
    co do serduszka to moje ostatnio miało 128 FHR i nie powiedzieli mi ze za niskie czy coś więc pewnie ok.
    Ja miałam 127 i powiedzieli, że ok.

Paulix lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kopniaczki (jeszcze?) nie bolą. Ale w tym tygodniu już zaczęłam czuć, kiedy mały ma czkawkę ;) Tylko za którymś razem to uczucie stało się troszkę irytujące ;)

Do gondolki mam prześcieradła frotte na wkładkę. Mały będzie w kombinezonie i na to przykrycie od wózka.

Co do stania w kolejkach, czy to w labie, w sklepie czy gdziekolwiek, to nasze społeczeństwo - niestety - jest strasznie chamskie... Nie wiem z czego to się bierze, zamiast się cieszyć, że komuś się rodzina powiększy, pomóc, to rzucają kłody pod nogi bo "ciąża to nie choroba"... A najgorsze są te nobliwe starsze panie, potrafią taką awanturę zrobić, że uszy więdną... Na szczęście ja nie miałam aż takiej sytuacji, ale opowiadała mi kiedyś ekspedientka w sklepie. Jeszcze najbardziej wyrozumiałe są inne ciężarne albo młode mamy. Teraz w niedzielę tylko się wkurzyłam w kościele, bo jakaś babcia siadła sobie z brzegu ławki, chcieliśmy z mężem wejść a ona ani się nie posunie, ani nie wyjdzie żeby nas wpuścić... Myślałam, że się jakoś zmieszczę ale wchodząc boleśnie zgniotłam sobie brzuszek :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh po prostu jest ogólna znieczulica i tyle :/ mnie też nigdy nikt jeszcze nie przepuścił ani nie ustąpił:/ a jak jeszcze chodzilam po sklepach to nawet nie zbliżałam sie do tych kas uprzywilejowanych -bo tam oczywiście zajmowaly paniusie wcale nie wyglądające na rencistki czy niepelnosprawne..

Info dla zainteresowanych:
    W biedronce mozna kupic chusteczki nawilżane FITTi z pudełkiem za 19,98zł (6opakowań). Cena za chusteczki wychodzi taka sama jak zwykle czyli ok 3,33zł ale ja sie skusiłam na to pudełko gratis :P zresztą i tak mialam je kupowac

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67adc07cbcf4.jpg

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to Zadzwon do swojej przychodni i niech położna cie odwiedza. Jeśli tego chcesz to ona musi to robić ma taki obowiązek w tej chwili raz na tydzień. A one mają detektory które mierzą tętno :)

Kamila.k ja jestem pewną że mam cukrzycę bo cukier skacze nawet z dieta a co dopiero bez niej. Po prostu mnie olali i jeśli wyjdą jakieś powikłania to będę się sądzić bo kuzwa zglaszalam problem a diabetolog ma to w dupie . co to za logika że w zeszłym roku 140 norma i diagnozowa no cukrzycę a ją mam 150 i kiepskie pomiary ale jz się nie kwalifikuje:/

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Felicity to Zadzwon do swojej przychodni i niech położna cie odwiedza. Jeśli tego chcesz to ona musi to robić ma taki obowiązek w tej chwili raz na tydzień. A one mają detektory które mierzą tętno :)

tak chyba zrobię :)

FasUla lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    eh po prostu jest ogólna znieczulica i tyle :/ mnie też nigdy nikt jeszcze nie przepuścił ani nie ustąpił:/ a jak jeszcze chodzilam po sklepach to nawet nie zbliżałam sie do tych kas uprzywilejowanych -bo tam oczywiście zajmowaly paniusie wcale nie wyglądające na rencistki czy niepelnosprawne..

Info dla zainteresowanych:
    W biedronce mozna kupic chusteczki nawilżane FITTi z pudełkiem za 19,98zł (6opakowań). Cena za chusteczki wychodzi taka sama jak zwykle czyli ok 3,33zł ale ja sie skusiłam na to pudełko gratis :P zresztą i tak mialam je kupowac

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67adc07cbcf4.jpg
    Dokładnie po tych chusteczkach mój Marcel miał uczulenie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Kamila.k ja jestem pewną że mam cukrzycę bo cukier skacze nawet z dieta a co dopiero bez niej. Po prostu mnie olali i jeśli wyjdą jakieś powikłania to będę się sądzić bo kuzwa zglaszalam problem a diabetolog ma to w dupie . co to za logika że w zeszłym roku 140 norma i diagnozowa no cukrzycę a ją mam 150 i kiepskie pomiary ale jz się nie kwalifikuje:/
    Jestem załamana takim obrotem sprawy. Jak oni tak mogą? Przecież to jest ważne.
    To co ja mam powiedzieć, po krzywej miałam jeden wynik za wysoki. I mierzę cukier 4 razy dziennie i rzadko mam powyżej 100!
    Felicity dzięki za informację, mąż musi do biedronki pojechać.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g niestety każde dziecko jest inne, więc każde może być uczulone na różne chusteczki :/
    Ja będę próbować po kolei i z Fitti,Dady i Pampers. Jakby któres nie spasowały to mam komu oddać :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moim zdaniem każda ciężarna powinna na dwa tygodnie dostać glukometr i mierzyć cukier bo tą krzywą cukrową to jak widać można sobie w dupe wsadzic. Cóż będę musiała wydawać kupe kasy i mierzyć cukier chociaż że trzy razy dziennie i trzymać dietę bo nie zamierzam ryzykować. Kamila ty jesteś w lepszej sytuacji bo jeśli spelniasz warunek to zostaniesz poważnie potraktowana i dostaniesz refundacje na paski a skoro cukier i tak ci nie skacze to tylko się ciesz

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Właśnie moim zdaniem każda ciężarna powinna na dwa tygodnie dostać glukometr i mierzyć cukier bo tą krzywą cukrową to jak widać można sobie w dupe wsadzic. Cóż będę musiała wydawać kupe kasy i mierzyć cukier chociaż że trzy razy dziennie i trzymać dietę bo nie zamierzam ryzykować. Kamila ty jesteś w lepszej sytuacji bo jeśli spelniasz warunek to zostaniesz poważnie potraktowana i dostaniesz refundacje na paski a skoro cukier i tak ci nie skacze to tylko się ciesz
    Jaki masz glukometr? popatrz na allegro tam są tanie paski, ludzie sprzedają.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Contour plus. No muszę popatrzeć..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Contour plus. No muszę popatrzeć..
    Popatrz bo czasami ludzie sprzedają. Jest sporo do Ixella na allegro, bo patrzyłam z ciekawości.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze akurat do contour nie ma :(

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie
    No i maszeruje jutro z rana na szpital. Szyjka sie skrocila z 31mm na 21mm w 3 tygodnie mimo ze tyle leze. Beda mi podawac sterydy na rozwoj plucek maluszka. Pewnie z tydzien tam posiedze zanim porobia wszystkie badania posiewy crp i inne bzdety :'(

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ