Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Najlepsze jest to ze mi nie zwazyl malego. Ostatnio go prosilam i tez nie chcial. Mowi ze w szpitalu mi zrobi pomiary. No i nerka malego ma dalej poszerzony UKM ale ponoc jest w normie.
Mini Mouse my kupilismy adamex barletta.Mini Mouse lubi tę wiadomość
-
natalka0887 wrote:Aha no i mam lozysko w 2 stopniu juz. Ale to chyba normalne w tym tygodniu nie?natalka0887 wrote:Ja po wizycie
No i maszeruje jutro z rana na szpital. Szyjka sie skrocila z 31mm na 21mm w 3 tygodnie mimo ze tyle leze. Beda mi podawac sterydy na rozwoj plucek maluszka. Pewnie z tydzien tam posiedze zanim porobia wszystkie badania posiewy crp i inne bzdety :'(
-
nick nieaktualny
-
natalka0887 wrote:Mam byc kolo 9. Zobaczymy co mi tam beda robic. Niby wszysyko dla dobra malucha ale sie jakos boje i nie chce tam byc. Na poczatku ciazy lezalam 4 razy. W sumie nie bylo zle, opieka nawet jedzenie smaczne. No nic szykuje sie
Rozumiem Cie, chyba nikt nie lubi szpitali, ale jak nie ma wyjścia...juz niedługo...prawie listopad... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOstatnio na wizycie jak lekarz badal mnie standardowo (palpacyjnie) to w ogóle taki zadowolony,ze z szyjką w porządku,ze moze zmniejszymy duphaston i w ogóle.. /raczej nie spojrzał ile szyjka miala mm na ostatnim badaniu
A potem jak zbadal mi usg dopochwowym to az sam byl zdziwiony -mówił że gdyby nie badał dopochwowo to w życiu by nie powiedzial ze jest w takim stanie (tzn.taka krótka). Myśle ze gdyby wczesniej mi ją badał to widać by było jak sie skraca a tak to przy pierwszym badaniu szyjki (25tc) okazalo sie ze ma tylko 1.98cm, potem juz 1.7cm ehhhh.. -
Felicity wrote:natalka a Ty chodzisz do gina na NFZ?
tak sie wlasnie zastanawiam czy np prywatnie gin tez moze dac skierowanie do szpitala?
Tak, ja chodze tylko prywatnie i bylam kierowana dwa razy do szpitala.
Natalko, ja przy podaniu sterydow zostalam wypisana czwartego dnia. Wszystko zalezy od tego, czy nie trzeba jeszcze wyciszac akcji skurczowej, jak dziala laboratorium (jak szybko sa wyniki). Moglam byc dzien krocej, gdyby nie cukier w moczu i mus powtarzania krzywej cukrowej.
Przy okazji-lepiej pozno niz wcale, witam sie w tym watku. Dotychczas udzielalam sie tylko w problemach i komplikacjach. Pora zaczac wierzyc, ze wreszcie bedzie dobrze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
CZeść i powodzenia Natalka
ja w nocy chyba z 6 razy wstawałam na siku , miałam iść zanieść do laboratorium ale nie miałam sil się ruszyc z łozka rano
Jeszcze mały był tak ruchliwy w nocy , nie mogłam znaleźć pozycji bo nie chciałam żeby uderzał w łożkoi pospalam z godzine na plecach. Cudowna ulga przy tych wgniecionych biodrach.
-
nick nieaktualnyBacha ja mam taki tylko granatowy, nie wyglada na bardzo ciepły i jest 100% poliester... Ale podoba mi sie ze mozna go dać do fotelika tylko dziecko musi byc mocno przypietą pasami, zeby nie było luzu. Mysle ze na pierwsze miesiące mi sie przyda a pozniej bedzie juz za ciepło na kombinezony:) do wózka kupie chyba jeszcze co innego.
-
Kurde jak was tak czytam to coś jest ze mną nie tak;/
Do toalety nie wstaje już od 4 tygodni w nocy. Śpię jak zabita ciągiem 8 godzin. Nie mam pojęcia czy na boku czy na plecach.
Pracuje i nic mnie nie boli. Kopniaki nie są aż tak intensywne, żeby bolały. I zupełnie nie odczuwam ich jak śpię.
Ciąża idealna czy mała za słabo rośnie i nie daje mi tak popalić ?
Juto idę do gina na 8. I się trzęsę cała ze strachu.
-
Felicity wrote:ania.g niestety każde dziecko jest inne, więc każde może być uczulone na różne chusteczki
Ja będę próbować po kolei i z Fitti,Dady i Pampers. Jakby któres nie spasowały to mam komu oddaću nas tylko te nie pasowały.
Matka fantastycznej 4 -
A mnie dziś obudził straszliwy ból brzucha, nie wiem od czego mnie bolało. Miałam wrażenie, że mała jakoś dziwnie się ułożyła, że się strasznie prężyła. Bolało mnie dosłownie wszędzie.Viki wrote:Kurde jak was tak czytam to coś jest ze mną nie tak;/
Do toalety nie wstaje już od 4 tygodni w nocy. Śpię jak zabita ciągiem 8 godzin. Nie mam pojęcia czy na boku czy na plecach.
Pracuje i nic mnie nie boli. Kopniaki nie są aż tak intensywne, żeby bolały. I zupełnie nie odczuwam ich jak śpię.
Ciąża idealna czy mała za słabo rośnie i nie daje mi tak popalić ?
Juto idę do gina na 8. I się trzęsę cała ze strachu.bacha8709 wrote:Dziewczyny a co myślicie o takim kombinezonie?
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-do-fotelika-czapeczka-0-3m-i5736723152.html