X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to ze mi nie zwazyl malego. Ostatnio go prosilam i tez nie chcial. Mowi ze w szpitalu mi zrobi pomiary. No i nerka malego ma dalej poszerzony UKM ale ponoc jest w normie.

Mini Mouse my kupilismy adamex barletta.

Mini Mouse lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Aha no i mam lozysko w 2 stopniu juz. Ale to chyba normalne w tym tygodniu nie?
    Ja mam wpisane w pierwszym stopniu, ale kompletnie się nie orientuje co i jak.
    natalka0887 wrote:
    Ja po wizycie
    No i maszeruje jutro z rana na szpital. Szyjka sie skrocila z 31mm na 21mm w 3 tygodnie mimo ze tyle leze. Beda mi podawac sterydy na rozwoj plucek maluszka. Pewnie z tydzien tam posiedze zanim porobia wszystkie badania posiewy crp i inne bzdety :'(
    Eh, Trzymam kciuki, żebyś szybko wyszła i spokojnie doczekała terminu. Swoja drogą mam niewiele dłuższą szyjkę niż Twoja, o całe 4 mm..

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Co tam, Natalka dziś idziesz do szpitala? Z tum łożyskiem tez tak miałam z Zuza;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam byc kolo 9. Zobaczymy co mi tam beda robic. Niby wszysyko dla dobra malucha ale sie jakos boje i nie chce tam byc. Na poczatku ciazy lezalam 4 razy. W sumie nie bylo zle, opieka nawet jedzenie smaczne. No nic szykuje sie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka a Ty chodzisz do gina na NFZ?
    tak sie wlasnie zastanawiam czy np prywatnie gin tez moze dac skierowanie do szpitala?

• Summerka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Mam byc kolo 9. Zobaczymy co mi tam beda robic. Niby wszysyko dla dobra malucha ale sie jakos boje i nie chce tam byc. Na poczatku ciazy lezalam 4 razy. W sumie nie bylo zle, opieka nawet jedzenie smaczne. No nic szykuje sie

Rozumiem Cie, chyba nikt nie lubi szpitali, ale jak nie ma wyjścia...juz niedługo...prawie listopad...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Mini Mouse ja mam Riko Nano :) jak dla mnie idealny na zimę, duża godnola, dobrze osłonięta, zwrotny, zawieszenie ma 2 stopnie twardości :) dokupuję do niego maxi cosi citi

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na wizycie jak lekarz badal mnie standardowo (palpacyjnie) to w ogóle taki zadowolony,ze z szyjką w porządku,ze moze zmniejszymy duphaston i w ogóle.. /raczej nie spojrzał ile szyjka miala mm na ostatnim badaniu

A potem jak zbadal mi usg dopochwowym to az sam byl zdziwiony -mówił że gdyby nie badał dopochwowo to w życiu by nie powiedzial ze jest w takim stanie (tzn.taka krótka). Myśle ze gdyby wczesniej mi ją badał to widać by było jak sie skraca a tak to przy pierwszym badaniu szyjki (25tc) okazalo sie ze ma tylko 1.98cm, potem juz 1.7cm ehhhh..

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    natalka a Ty chodzisz do gina na NFZ?
    tak sie wlasnie zastanawiam czy np prywatnie gin tez moze dac skierowanie do szpitala?

Tak, ja chodze tylko prywatnie i bylam kierowana dwa razy do szpitala.

Natalko, ja przy podaniu sterydow zostalam wypisana czwartego dnia. Wszystko zalezy od tego, czy nie trzeba jeszcze wyciszac akcji skurczowej, jak dziala laboratorium (jak szybko sa wyniki). Moglam byc dzien krocej, gdyby nie cukier w moczu i mus powtarzania krzywej cukrowej.

Przy okazji-lepiej pozno niz wcale, witam sie w tym watku. Dotychczas udzielalam sie tylko w problemach i komplikacjach. Pora zaczac wierzyc, ze wreszcie bedzie dobrze.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Pati78 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati będzie na pewno, ostatnia prosta już :) witamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 09:07

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść i powodzenia Natalka :)

ja w nocy chyba z 6 razy wstawałam na siku , miałam iść zanieść do laboratorium ale nie miałam sil się ruszyc z łozka rano :D

Jeszcze mały był tak ruchliwy w nocy , nie mogłam znaleźć pozycji bo nie chciałam żeby uderzał w łożko :P i pospalam z godzine na plecach. Cudowna ulga przy tych wgniecionych biodrach.

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o takim kombinezonie?

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-do-fotelika-czapeczka-0-3m-i5736723152.html

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ja mam taki tylko granatowy, nie wyglada na bardzo ciepły i jest 100% poliester... Ale podoba mi sie ze mozna go dać do fotelika tylko dziecko musi byc mocno przypietą pasami, zeby nie było luzu. Mysle ze na pierwsze miesiące mi sie przyda a pozniej bedzie juz za ciepło na kombinezony:) do wózka kupie chyba jeszcze co innego.

• Viki Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak was tak czytam to coś jest ze mną nie tak;/

Do toalety nie wstaje już od 4 tygodni w nocy. Śpię jak zabita ciągiem 8 godzin. Nie mam pojęcia czy na boku czy na plecach.
    Pracuje i nic mnie nie boli. Kopniaki nie są aż tak intensywne, żeby bolały. I zupełnie nie odczuwam ich jak śpię.

Ciąża idealna czy mała za słabo rośnie i nie daje mi tak popalić ?

Juto idę do gina na 8. I się trzęsę cała ze strachu.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, luz. Ja nie wstawalam do toalety do ubieglego tygodnia wcale. Sporadycznie raz, jak sie opilam wody przed snem. Teraz najczesciej raz, rzadziej dwa. Ciesz sie z przespanych nocy. :-)

FasUla lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje średnio 5-6 razy. Tylko ja dużo pije, ponieważ w ostaniach badaniach moczu wyszły mi szczawiany wapnia. I gin boi się żebym nie nabawiła się kamicy nerkowej.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    ania.g niestety każde dziecko jest inne, więc każde może być uczulone na różne chusteczki :/
    Ja będę próbować po kolei i z Fitti,Dady i Pampers. Jakby któres nie spasowały to mam komu oddać :)
    Wiem :) u nas tylko te nie pasowały.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, powinnaś się cieszyć z dobrego samopoczucia. Na pewno wszystko jest ok.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś obudził straszliwy ból brzucha, nie wiem od czego mnie bolało. Miałam wrażenie, że mała jakoś dziwnie się ułożyła, że się strasznie prężyła. Bolało mnie dosłownie wszędzie.
    Viki wrote:
    Kurde jak was tak czytam to coś jest ze mną nie tak;/

Do toalety nie wstaje już od 4 tygodni w nocy. Śpię jak zabita ciągiem 8 godzin. Nie mam pojęcia czy na boku czy na plecach.
    Pracuje i nic mnie nie boli. Kopniaki nie są aż tak intensywne, żeby bolały. I zupełnie nie odczuwam ich jak śpię.

Ciąża idealna czy mała za słabo rośnie i nie daje mi tak popalić ?

Juto idę do gina na 8. I się trzęsę cała ze strachu.
    Nie denerwuj się, ja jakiś czas temu nie wstawałam, od ostatniego tygodnia jest dramat, wstaję do WC co 2 godziny.
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o takim kombinezonie?

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-do-fotelika-czapeczka-0-3m-i5736723152.html
    Taki podobny kupił mi mój brat, nawet od tego samego allegrowicza.:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ