X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka trzymam kciuki ale będziesz spokojniejsza bo będziesz pod opieka, a jednak kazdy dzien sie liczy i mysle ze w szpitalu ta sytuacja sie unormuje, wspieram Cie!

natalka0887 lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana jestes :-* wczesniej lekarz mi mowil ze jak cos to pojde na podanie tych sterydow, ale myslalam ze mnie to ominie i dotrwam przynajmniej do polowy grudnia. Ech byle przezyc listopad a potem to jakos to bedzie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, lepiej pójść i zapobiegawczo dać, nie zaszkodzi na pewno, ale wierzę, że dotrzymasz spokojnie do końca ! :)

ja to aż się boje za tydzień na wizyte iść :P

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka tak jak piszą dziewczyny - lepiej pójść i zapobiegać... poza tym jak podadzą leki, porobią badania to też będziesz spokojniejsza o maleństwo i siebie :) wiem, że leżenie w szpitalu to nic przyjemnego ale co zrobić :( sama z płaczem do domu wróciłam jak mnie mój gin wysłał do szpitala z zastojem prawej nerki:)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka popieram dziewczyny w 100%. Po badaniach będziesz dużo spokojniejsza, a to przecież dla dzieciątka jest bardzo ważne.

Ja też już po wizycie. Wszystko dobrze, mały ułożony póki co miednicowo ale ma jeszcze czas żeby się obrócić no i waży już 940 gram.

anulka557, Paulix, Arga lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka nie martw się to już nie jest tragedia bo 31 tydzień a jeszcze jak dostaniesz sterydy to w ogóle możesz być spokojna. Ja się nawet cieszyłam że je dostałam a dodatkowo przebadaja cię od a do z no i popatrza na maluszka. Dopóki nie ma skurczy to z taka szyjka jeszcze możesz długo pochodzić. Tzn polezec

Ja się jutro wizytuje i drze o ta szyjkę..też miała ostatnio 31 mm. No i USG 3 trymestru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:49

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiele juz zostało do bezpiecznego terminu;) byle wszystkie dotrwały i mysle, ze to juz naprawde niedługo sie zacznie tym bardziej ze juz jedna z nas rozpakowana;)
    Trzymam kciuki za wizyty!
    A boli Was szyjka przy chodzeniu? Dzis sie czułam jakby dzidziuś chciał sie wydostać, czasem tez pępek tak atakuje, ze mam wrażenie ze przez niego wyjdzie;)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki:-) wierze ze bedzie dobrze, jakies mam przeczucie. Do tej pory zadne z moich przeczuc sie nie potwierdzilo :-P ale musi byc dobrze!
    Tygrys a Ty juz mialas podane te sterydy? W ktorym tygodniu?

Aha no i lekarz mowi ze teraz plaga jest dziewczyn co maja problemy w ciazy, ze teraz to rzadko ktora nie ma. Szkoda nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:12

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i mam lozysko w 2 stopniu juz. Ale to chyba normalne w tym tygodniu nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:17

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu na łożyskach to się nie znam.

Natalka miałam podane sterydy w 26 TC. Cztery zastrzyki , dwa w żyłę i dwa w dupsko. Po tym w dupsko się nie przestrasz bo nagle przejdą ci mrówki w kroczu :D lekarz mówi że dzięki sterydom płuca dziecka są teraz do przodu z rozwojem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:37

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Uu na łożyskach to się nie znam.

Natalka miałam podane sterydy w 26 TC. Cztery zastrzyki , dwa w żyłę i dwa w dupsko. Po tym w dupsko się nie przestrasz bo nagle przejdą ci mrówki w kroczu :D lekarz mówi że dzięki sterydom płuca dziecka są teraz do przodu z rozwojem
    Troche juz poczytalam o tych zastrzykach ze bolesne sa.
    A jak twoja szyjka?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka wcale tak mocno nie bola ja tam wolę pięć zastrzyków niż jedno pobieranie krwi. A co z moja szyjka to się dowiem jutro ale na pewno mam infekcje bo mnie swedzi czyli macmiror nie pomogl

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to u mnie juz od 3wizyt szyjka ma 17-18mm i gin nie zaproponowal sterydów :( chyba tez wolałabym je dostać żeby te płucka sie szybciej rozwinęły..

natalka tak jak piszą dziewczyny, lepiej wczesniej zapobiegać a te dni w szpitalu szybko Ci zlecą i bedziesz spokojniejsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łożysko tez mam 2 stopień i to dobrze :) w necie widziałam rozpiskę co do stopni

0-początek ciąży
    I-połowa ciąży
    II-III. trymestr
    III-około 38-39 tygodnia ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:18

natalka0887 lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to wez moze sama zagadaj, a moze ci nie proponuje bo juz sie nie skraca. Ale chyba lepiej zeby ci podali te sterydy.
    Tygrys ja nie mam problemow z pobieraniem krwi i oby tak jak u ciebie zastrzyki tez byly bezproblemowe :-)

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to Zadzwon do niego i popros, najlepiej na parę dni do szpitala. Rozumiem cię, moim zdaniem to ważne zwłaszcza że całkowicie bezpieczne

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!
    Natalka wszystko będzie dobrze! Zobaczysz! :*
    Ja jutro idę do ginekologa! Ciekawa jestem ile mój maluszek już waży :) ech nie mogę się doczekać :)
    Dziewczyny wiem że był już kiedyś poruszany temat wózków, ale ja dopiero zaczynam szukać i jestem ciekawa jakie Wy wybrałyście

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam chyba do kolejnej wizyty (12.11) i wtedy mu powiem. Mam nadzieje że nie bedzie sie dalej skracać ale faktycznie byłoby bezpieczniej..zwłaszcza że to już nasza ostatnia prosta

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy te sterydy nie mają jakiś skutków ubocznych ? Któraś orientowałaś się w tym temacie?

Chyba coś w tym jest, że teraz coraz więcej kobiet ma problemy. Jak ja byłam z młodym w ciąży 6 lat temu to nie słyszałam, żeby któraś miała problem z szyjką czy coś podobnego a patrząc teraz po samych styczniówkach to jakaś plaga :/ Nie wiem skąd to się bierze.

a.png
    a.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - jak to sie mówi przezorny zawsze ubezpieczony więc dobrze że Cię przebadają porządnie, nic się nie martw, będzie na pewno okey. :)

Felicity - jak super Julcia waży, każdy gram cieszy, zwłaszcza że jesteśmy na tym samym etapie więc jakoś mimowolnie myśle że moja mała też już pewnie podobnej wagi jest :) wizyta dopiero 9.11 a ja już się nie potrafie doczekać. Co do szyjki widocznie od kilku wizyt sie nie skraca i pewnie dlatego nie proponowanp Ci sterydów na rozwój płuc kruszyny ale przy wizycie kontrolnie też bym zapytała.

Mini Mouse - my wybraliśmy Camarelo Sirion, zastanawialiśmy sie ostro nad tako laret ale zależało nam nie tylko na estetyce wyglądu ale głównie na jego wielkości po złożeniu , wadze i amortyzacji no i zeby był 3w1. Oba są super ale bez porównania jeżeli chodzi o wielkość (pomimo ze mamy combi chcieliśmy żeby też dało się go władować do mniejszego bagażnika) po złożeniu i wagę wygrał camarelo, pozostale właściwości i funkcje praktycznie takie same są.

Mini Mouse lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ