X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka trzymam kciuki ale będziesz spokojniejsza bo będziesz pod opieka, a jednak kazdy dzien sie liczy i mysle ze w szpitalu ta sytuacja sie unormuje, wspieram Cie!

natalka0887 lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana jestes :-* wczesniej lekarz mi mowil ze jak cos to pojde na podanie tych sterydow, ale myslalam ze mnie to ominie i dotrwam przynajmniej do polowy grudnia. Ech byle przezyc listopad a potem to jakos to bedzie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, lepiej pójść i zapobiegawczo dać, nie zaszkodzi na pewno, ale wierzę, że dotrzymasz spokojnie do końca ! :)

ja to aż się boje za tydzień na wizyte iść :P

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka tak jak piszą dziewczyny - lepiej pójść i zapobiegać... poza tym jak podadzą leki, porobią badania to też będziesz spokojniejsza o maleństwo i siebie :) wiem, że leżenie w szpitalu to nic przyjemnego ale co zrobić :( sama z płaczem do domu wróciłam jak mnie mój gin wysłał do szpitala z zastojem prawej nerki:)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka popieram dziewczyny w 100%. Po badaniach będziesz dużo spokojniejsza, a to przecież dla dzieciątka jest bardzo ważne.

Ja też już po wizycie. Wszystko dobrze, mały ułożony póki co miednicowo ale ma jeszcze czas żeby się obrócić no i waży już 940 gram.

anulka557, Paulix, Arga lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka nie martw się to już nie jest tragedia bo 31 tydzień a jeszcze jak dostaniesz sterydy to w ogóle możesz być spokojna. Ja się nawet cieszyłam że je dostałam a dodatkowo przebadaja cię od a do z no i popatrza na maluszka. Dopóki nie ma skurczy to z taka szyjka jeszcze możesz długo pochodzić. Tzn polezec

Ja się jutro wizytuje i drze o ta szyjkę..też miała ostatnio 31 mm. No i USG 3 trymestru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:49

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiele juz zostało do bezpiecznego terminu;) byle wszystkie dotrwały i mysle, ze to juz naprawde niedługo sie zacznie tym bardziej ze juz jedna z nas rozpakowana;)
    Trzymam kciuki za wizyty!
    A boli Was szyjka przy chodzeniu? Dzis sie czułam jakby dzidziuś chciał sie wydostać, czasem tez pępek tak atakuje, ze mam wrażenie ze przez niego wyjdzie;)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki:-) wierze ze bedzie dobrze, jakies mam przeczucie. Do tej pory zadne z moich przeczuc sie nie potwierdzilo :-P ale musi byc dobrze!
    Tygrys a Ty juz mialas podane te sterydy? W ktorym tygodniu?

Aha no i lekarz mowi ze teraz plaga jest dziewczyn co maja problemy w ciazy, ze teraz to rzadko ktora nie ma. Szkoda nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:12

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i mam lozysko w 2 stopniu juz. Ale to chyba normalne w tym tygodniu nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:17

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu na łożyskach to się nie znam.

Natalka miałam podane sterydy w 26 TC. Cztery zastrzyki , dwa w żyłę i dwa w dupsko. Po tym w dupsko się nie przestrasz bo nagle przejdą ci mrówki w kroczu :D lekarz mówi że dzięki sterydom płuca dziecka są teraz do przodu z rozwojem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:37

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Uu na łożyskach to się nie znam.

Natalka miałam podane sterydy w 26 TC. Cztery zastrzyki , dwa w żyłę i dwa w dupsko. Po tym w dupsko się nie przestrasz bo nagle przejdą ci mrówki w kroczu :D lekarz mówi że dzięki sterydom płuca dziecka są teraz do przodu z rozwojem
    Troche juz poczytalam o tych zastrzykach ze bolesne sa.
    A jak twoja szyjka?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka wcale tak mocno nie bola ja tam wolę pięć zastrzyków niż jedno pobieranie krwi. A co z moja szyjka to się dowiem jutro ale na pewno mam infekcje bo mnie swedzi czyli macmiror nie pomogl

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to u mnie juz od 3wizyt szyjka ma 17-18mm i gin nie zaproponowal sterydów :( chyba tez wolałabym je dostać żeby te płucka sie szybciej rozwinęły..

natalka tak jak piszą dziewczyny, lepiej wczesniej zapobiegać a te dni w szpitalu szybko Ci zlecą i bedziesz spokojniejsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łożysko tez mam 2 stopień i to dobrze :) w necie widziałam rozpiskę co do stopni

0-początek ciąży
    I-połowa ciąży
    II-III. trymestr
    III-około 38-39 tygodnia ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:18

natalka0887 lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to wez moze sama zagadaj, a moze ci nie proponuje bo juz sie nie skraca. Ale chyba lepiej zeby ci podali te sterydy.
    Tygrys ja nie mam problemow z pobieraniem krwi i oby tak jak u ciebie zastrzyki tez byly bezproblemowe :-)

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to Zadzwon do niego i popros, najlepiej na parę dni do szpitala. Rozumiem cię, moim zdaniem to ważne zwłaszcza że całkowicie bezpieczne

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!
    Natalka wszystko będzie dobrze! Zobaczysz! :*
    Ja jutro idę do ginekologa! Ciekawa jestem ile mój maluszek już waży :) ech nie mogę się doczekać :)
    Dziewczyny wiem że był już kiedyś poruszany temat wózków, ale ja dopiero zaczynam szukać i jestem ciekawa jakie Wy wybrałyście

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam chyba do kolejnej wizyty (12.11) i wtedy mu powiem. Mam nadzieje że nie bedzie sie dalej skracać ale faktycznie byłoby bezpieczniej..zwłaszcza że to już nasza ostatnia prosta

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy te sterydy nie mają jakiś skutków ubocznych ? Któraś orientowałaś się w tym temacie?

Chyba coś w tym jest, że teraz coraz więcej kobiet ma problemy. Jak ja byłam z młodym w ciąży 6 lat temu to nie słyszałam, żeby któraś miała problem z szyjką czy coś podobnego a patrząc teraz po samych styczniówkach to jakaś plaga :/ Nie wiem skąd to się bierze.

a.png
    a.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - jak to sie mówi przezorny zawsze ubezpieczony więc dobrze że Cię przebadają porządnie, nic się nie martw, będzie na pewno okey. :)

Felicity - jak super Julcia waży, każdy gram cieszy, zwłaszcza że jesteśmy na tym samym etapie więc jakoś mimowolnie myśle że moja mała też już pewnie podobnej wagi jest :) wizyta dopiero 9.11 a ja już się nie potrafie doczekać. Co do szyjki widocznie od kilku wizyt sie nie skraca i pewnie dlatego nie proponowanp Ci sterydów na rozwój płuc kruszyny ale przy wizycie kontrolnie też bym zapytała.

Mini Mouse - my wybraliśmy Camarelo Sirion, zastanawialiśmy sie ostro nad tako laret ale zależało nam nie tylko na estetyce wyglądu ale głównie na jego wielkości po złożeniu , wadze i amortyzacji no i zeby był 3w1. Oba są super ale bez porównania jeżeli chodzi o wielkość (pomimo ze mamy combi chcieliśmy żeby też dało się go władować do mniejszego bagażnika) po złożeniu i wagę wygrał camarelo, pozostale właściwości i funkcje praktycznie takie same są.

Mini Mouse lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ