Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natalka tak jak piszą dziewczyny - lepiej pójść i zapobiegać... poza tym jak podadzą leki, porobią badania to też będziesz spokojniejsza o maleństwo i siebie
wiem, że leżenie w szpitalu to nic przyjemnego ale co zrobić
sama z płaczem do domu wróciłam jak mnie mój gin wysłał do szpitala z zastojem prawej nerki:)
-
Natalka popieram dziewczyny w 100%. Po badaniach będziesz dużo spokojniejsza, a to przecież dla dzieciątka jest bardzo ważne.
Ja też już po wizycie. Wszystko dobrze, mały ułożony póki co miednicowo ale ma jeszcze czas żeby się obrócić no i waży już 940 gram.anulka557, Paulix, Arga lubią tę wiadomość
-
Natalka nie martw się to już nie jest tragedia bo 31 tydzień a jeszcze jak dostaniesz sterydy to w ogóle możesz być spokojna. Ja się nawet cieszyłam że je dostałam a dodatkowo przebadaja cię od a do z no i popatrza na maluszka. Dopóki nie ma skurczy to z taka szyjka jeszcze możesz długo pochodzić. Tzn polezec
Ja się jutro wizytuje i drze o ta szyjkę..też miała ostatnio 31 mm. No i USG 3 trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:49
-
nick nieaktualnyNiewiele juz zostało do bezpiecznego terminu;) byle wszystkie dotrwały i mysle, ze to juz naprawde niedługo sie zacznie tym bardziej ze juz jedna z nas rozpakowana;)
Trzymam kciuki za wizyty!
A boli Was szyjka przy chodzeniu? Dzis sie czułam jakby dzidziuś chciał sie wydostać, czasem tez pępek tak atakuje, ze mam wrażenie ze przez niego wyjdzie;) -
Dzieki dziewczynki:-) wierze ze bedzie dobrze, jakies mam przeczucie. Do tej pory zadne z moich przeczuc sie nie potwierdzilo
ale musi byc dobrze!
Tygrys a Ty juz mialas podane te sterydy? W ktorym tygodniu?
Aha no i lekarz mowi ze teraz plaga jest dziewczyn co maja problemy w ciazy, ze teraz to rzadko ktora nie ma. Szkoda nasWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:12
-
Uu na łożyskach to się nie znam.
Natalka miałam podane sterydy w 26 TC. Cztery zastrzyki , dwa w żyłę i dwa w dupsko. Po tym w dupsko się nie przestrasz bo nagle przejdą ci mrówki w kroczulekarz mówi że dzięki sterydom płuca dziecka są teraz do przodu z rozwojem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:37
-
tygrys73 wrote:Uu na łożyskach to się nie znam.
Natalka miałam podane sterydy w 26 TC. Cztery zastrzyki , dwa w żyłę i dwa w dupsko. Po tym w dupsko się nie przestrasz bo nagle przejdą ci mrówki w kroczulekarz mówi że dzięki sterydom płuca dziecka są teraz do przodu z rozwojem
A jak twoja szyjka?
-
nick nieaktualnykurcze to u mnie juz od 3wizyt szyjka ma 17-18mm i gin nie zaproponowal sterydów
chyba tez wolałabym je dostać żeby te płucka sie szybciej rozwinęły..
natalka tak jak piszą dziewczyny, lepiej wczesniej zapobiegać a te dni w szpitalu szybko Ci zlecą i bedziesz spokojniejsza -
nick nieaktualnyJa łożysko tez mam 2 stopień i to dobrze
w necie widziałam rozpiskę co do stopni
0-początek ciąży
I-połowa ciąży
II-III. trymestr
III-około 38-39 tygodnia ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:18
natalka0887 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!!
Natalka wszystko będzie dobrze! Zobaczysz! :*
Ja jutro idę do ginekologa! Ciekawa jestem ile mój maluszek już ważyech nie mogę się doczekać
Dziewczyny wiem że był już kiedyś poruszany temat wózków, ale ja dopiero zaczynam szukać i jestem ciekawa jakie Wy wybrałyście
-
nick nieaktualny
-
A czy te sterydy nie mają jakiś skutków ubocznych ? Któraś orientowałaś się w tym temacie?
Chyba coś w tym jest, że teraz coraz więcej kobiet ma problemy. Jak ja byłam z młodym w ciąży 6 lat temu to nie słyszałam, żeby któraś miała problem z szyjką czy coś podobnego a patrząc teraz po samych styczniówkach to jakaś plagaNie wiem skąd to się bierze.
-
Natalia - jak to sie mówi przezorny zawsze ubezpieczony więc dobrze że Cię przebadają porządnie, nic się nie martw, będzie na pewno okey.
Felicity - jak super Julcia waży, każdy gram cieszy, zwłaszcza że jesteśmy na tym samym etapie więc jakoś mimowolnie myśle że moja mała też już pewnie podobnej wagi jestwizyta dopiero 9.11 a ja już się nie potrafie doczekać. Co do szyjki widocznie od kilku wizyt sie nie skraca i pewnie dlatego nie proponowanp Ci sterydów na rozwój płuc kruszyny ale przy wizycie kontrolnie też bym zapytała.
Mini Mouse - my wybraliśmy Camarelo Sirion, zastanawialiśmy sie ostro nad tako laret ale zależało nam nie tylko na estetyce wyglądu ale głównie na jego wielkości po złożeniu , wadze i amortyzacji no i zeby był 3w1. Oba są super ale bez porównania jeżeli chodzi o wielkość (pomimo ze mamy combi chcieliśmy żeby też dało się go władować do mniejszego bagażnika) po złożeniu i wagę wygrał camarelo, pozostale właściwości i funkcje praktycznie takie same są.Mini Mouse lubi tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!