X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Dziewczyny znacie jakąś stronkę-poradnik odnośnie nosidełek / fotelików / baz / przewożenia dzieci? Jesteśmy kompletnie zieloni, nie wiemy jakie nosidełko wybrać, po co ta baza itp... HELP ;)
    tutaj może coś znajdziesz :) na pewno testy fotelików, jakie najlepsze itp :)
    http://fotelik.info/

EDIT: jest tam zakładka "leksykon" i wyjaśnione hasła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:40

Aprilia lubi tę wiadomość

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane! :)
    byłam wczoraj na wizycie!! Mój maluszek ma już ok 36cm i waży 1260g. Jest już odwrócony główką w dół. Szyjka długa, wszystko ok. Strasznie się cieszę!! :) a jak ślicznie wygląda na zdjęciu z USG!! :)
    A jak Wasze wizyty się udały?? :) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :) styczeń coraz bliżej .... :)

ania.g, Hikaru, FasUla, anulka557, Liskova, Felicity, Summerka, Pchełka, Arga, monika_89 lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse, moja ważyła też 1260 g ale w 27t2d :)

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Dziewczyny znacie jakąś stronkę-poradnik odnośnie nosidełek / fotelików / baz / przewożenia dzieci? Jesteśmy kompletnie zieloni, nie wiemy jakie nosidełko wybrać, po co ta baza itp... HELP ;)
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com
    Ja sporo wiedzy mam z tego bloga :)

Aprilia lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry.
    Pewnie większość z nas będzie dzisiaj w rozjazdach, bo nie wszyscy zdążyli uprzątnąć groby.
    Ja jutro wybieram się tylko na grób mojego jedynego brata. więcej nie dam rady chodzić po schodkach i pod górkę. Na dłużej wybiorę się na wiosnę.

Tak sobie dzisiaj rano pomyślałam, że chyba spakuję sobie torbę do szpitala i niech już leży w kącie.

Dzisiaj mam w planie wysprzątać cały dom, tzn. górę bo salon na dole zostawię sobie na potem. Przede wszystkim pokoje chłopców pozostawiają wiele do życzenia...jak to faceci ;-)
    Wszystkim miłego dnia :-D

• ania.g Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Dzień Dobry.
    Dzisiaj mam w planie wysprzątać cały dom, tzn. górę bo salon na dole zostawię sobie na potem. Przede wszystkim pokoje chłopców pozostawiają wiele do życzenia...jak to faceci ;-)
    Wszystkim miłego dnia :-D
    Nie masz żadnych ograniczeń? Pytam bo mi lekarz zakazał jakichkolwiek sprzątań, zakupów i noszenia Marcela.
    A pokoje dzieci to nie ma znaczenia czy mieszka tam dziewczynka czy chłopiec, wiem o czym mówię :D

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.g i inne ktore juz rodzily. Czy możecie powiedziec jak wygladaja pierwsze godziny po porodzie? Dzidziola zabieraja,rodzi sie lozysko i co? Na wozek i jedziemy do lazienki sie umyc juz? Nie wiem czy jest sie w stanie to zrobic czy jeszcze lezy siep pare godzin w tej krwi i brudzie??.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • madziaim1 Znajoma

Wysłany: 31 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Tak sobie was podczytuje dosyć często.Na sam początek witam wszystkich jak i gratuluje brzuszków.To moja druga z trzech ciąż :) Mam jedno dziecko w wieku 6 lat w grudniu ubiegłego roku poroniłam w 6 tyg. a pod koniec marca zaszłam ponownie ale mniejsza o to chciałam odpowiedzieć tygrysowi73 z mojego doswiadczenia chociaz bylo to 6 lat temu po urodzeniu synka wzieli go na a ja w tym czasie rodziłam łożysko oczywiscie po wszystkim szyli mi krocze poniewaz musialam byc nacinana,nastepnie wzieli mnie na wózek i podwiezli do łazienki zebym sie ogarneła a potem tylko do łózeczka i czekało sie na bobasa codzienne zastrzyki w brzuch na zakrzepice ale na szczescie tylko 2 dni i do domku wyszlismy nie wspominajac o tym ze tydzien juz leżałam poniewaz byłam sporo po terminie a urodziłam w 41,5 tyg.Pozdrawiam Wszystkich :) miłego dnia

ania.g lubi tę wiadomość

Mama 6 letniego Kubusia
    Zuzia
    w4sq3e3kbkewos48.png

20100724650116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak po cc, ale po sn mogę napisać :) przy synku po urodzeniu położyli go na brzuchu na chwile, zaraz zabrali go do mierzenia/ważenia a ja w tym czasie rodziłam łożysko, zszywała mnie i po tym odwieźli mnie na poporodową i tam godzine sama leżałam (małego dali już na noworodki i w tamtym momencie całe szczęście bo cierpiałam w agonii :P) po godzinie pojechałam na oddział już i tam dopiero jak wstałam (czyt. na drugi dzień) poszłam pod prysznic ale to był ciężki przypadek :P

przy córce też na brzuch pierw, później mierzenie/ważenie, ja łożysko no i po tych 2,5 roku system się zmienił, dostałam ją od razu do cycka i tak godzinkę sobie leżałyśmy :) po godzinie na oddział, córkę zabrali do pokoiku, gdzie były inne noworodki, a ja miałam czas na dojście do siebie/spanie/mycie, cokolwiek :P no ale że naspidowana byłam to poleciałam od razu pod prysznic i poszłam po małą :)

no i tak, myć się idziesz jak dasz radę wstać i dojść do łazienki, przy synku jak pisałam, długo nie byłam w stanie.. ale żebym w krwi i brudzie leżała to też nie tak było :D wtedy dobrze mieć chusteczki nawilżane obok siebie, żeby się przetrzeć chociaż.. no ale to wszystko zalezy jak się po będziesz czuła, większość kobiet o ile nie jest meega śpiąca to zaraz w miare normalnie funkcjonuje po sn

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie masz żadnych ograniczeń? Pytam bo mi lekarz zakazał jakichkolwiek sprzątań, zakupów i noszenia Marcela.
    A pokoje dzieci to nie ma znaczenia czy mieszka tam dziewczynka czy chłopiec, wiem o czym mówię :D

Mam, mam ograniczenia, ale powolutku , po troszkę będę sprzątać bo u mnie w domu same chłopy i szlag mnie trafia jak patrzę na ich sprzątanie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam, nawet nie zauważyłam ze to juz 8 miesiac;)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieki za wasze odpowiedzi dziewczyny. Czyli to zalezy od samopoczucia..w takim razie chyba maz musi miec przy sobie caly czas na porodowce chusteczki nawilzane, majtki siatkowe i podklady zebym mogła sobie zalozyc i wytrzec sie. Po cc łatwiej to ogarnac chyba bo nie jest sie brudnym w kroczu to mozna tylko zalozyc majty z podkladem i lezec czekajac pozniej na pionizowanie. :) ale u mnie poki co stoi na SN

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Hej dzieki za wasze odpowiedzi dziewczyny. Czyli to zalezy od samopoczucia..w takim razie chyba maz musi miec przy sobie caly czas na porodowce chusteczki nawilzane, majtki siatkowe i podklady zebym mogła sobie zalozyc i wytrzec sie. Po cc łatwiej to ogarnac chyba bo nie jest sie brudnym w kroczu to mozna tylko zalozyc majty z podkladem i lezec czekajac pozniej na pionizowanie. :) ale u mnie poki co stoi na SN
    przypomniałam sobie :D im wiecej o tym myśle tym więcej mi się przypomina :P po porodzie to jeszcze na porodówce Ci obmywają całe krocze wodą, także na sale idziesz w miarę "świeża" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:

Nie, no majtasów to Ci nikt nie pozwoli ubrać. Chyba, że siateczkowe, które odradzam bo podrażniają ;-) Majtki można nosić po cichaczu a przed wizytą ściągać ;-

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do mam, które już rodziły.
    Otóż wyczytałam, że wody płodowe mają zapach...UWAGA...świeżej ryby. No nie kryję zdziwienia. Czy któraś może to potwierdzić?
    Ja mimo 3 porodów (przez cc), pęcherze płodowe mialam przebijane na stole operacyjnym. Wody nigdy mi same nie odeszły...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka ja przy każdym sn miałam siateczkowe i nic mi nie gadali ani mnie nie podrażniały :) podkład chociaż na miejscu trzymały :P

a co do wód to nie pomogę bo za każdym razem miałam przebijane to wypływały i zapach się gubił w szpitalnych "aromatach" :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to chciałabym, żeby w tej mi odeszły, ot taka nutka "dramatyzmu" :D "koochanieeeee wody mi odeeeeszłyyyyy!!!!!!" :D ah fajnie by było :D

Pchełka, tygrys73 lubią tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) im więcej myślę o porodzie tym bardziej się stresuję :( ale to pewnie przez to, że to mój pierwszy...i chyba ostatni :) muszę torbę na dniach spakować ...chociaż swoją :) niech już czeka sobie... :)
    A co do wód to ja nie wiem jaki mają zapach :) I np. po porodzie sn moja koleżanka leżała do południa dnia następnego w tym co zostało po porodzie... żadna pielęgniarka jej nie pomogła..dopiero mąż ja przyjechał do szpitala...także chyba to od szpitala i zwyczajów zależy...

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys,myślę że to zależy od szpitala w którym się rodzi. Każdy ma inne zasady. Najpierw to zabierają dziecko do badania a mamę w tym czasie zszywają. Ja zaraz po porodzie na sali operacyjnej przytulałam tylko Marcela. Córki mi tylko pokazali ale wszystkie dzieci były potem od razu ze mną na sali. To tak z perspektywy cc.

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha..ale jak nosic podklady bez majtek ?:D

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ