Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySummerka wrote:A ja 30+3;)) w ogole nasze ciąże różni tylko 4 dni;)
ale Tymek od początku tak rośnie,że gin mi termin według usg dała
ostatnie miałam w 19+2 i miał 300 g, tak mnie ciekawi jak dużo przybrał
-
anulka557 wrote:ja to w ogóle powinnam być z 8 dni do tyłu względem om
ale Tymek od początku tak rośnie,że gin mi termin według usg dała
ostatnie miałam w 19+2 i miał 300 g, tak mnie ciekawi jak dużo przybrał
A moja wladnie ciagle za mała;( ale pocieszam sie, ze dlatego, bo owulka była w 20 dc;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:25
-
nick nieaktualny
-
Czytam, czytam i czytam i zaczynam się stresować, że to już tuż tuż
tak niewiele czasu zostało na zrobienie wszystkiego a się nie da w jeden dzień przecież i jeszcze remont pokoju nas czeka
Pisałyście o karmieniu piersią..ja jeśli będę mieć pokarm chciałabym chociaż do marca pokarmić...zobaczymy co wyjdzie w praniu..aczkolwiek nie będę płakać jak tego pokarmu mieć nie będę...może jestem egoistką ale to strasznie ogranicza jakiekolwiek możliwości nawet wyjścia do sklepu...
A ostatnio byłam świadkiem takiej sytuacji : idę sobie chodnikiem między straganikami osiedlowymi i nagle widzę kobietę trzyma dziecko hmm roczne tak na oko i karmi go piersią ! i sobie śmiga między ludźmi i tymi warzywami i karmi szkraba...ja wiem, że jak jest pora karmienia to trzeba karmić i już ...ale soryy mogła z nim usiąść na ławce chociaż..nie jestem przeciwnikiem tak ale to było dziwne jak dla mnie....
-
Magdalena, bo przesada w zadna strone nie jest wskazana;)
Tak naprawdę, to sobie dywagujemy, bo zobaczymy jak w praniu wyjdzie. Ja pamietam jak mówiłam, ze przenigdy nie nakarmię dziecka przy ludziach i co? Byliśmy na badaniach, dziecko na czczo, trzeba pobrać krew, nie leci, drze sie w niebogłosy, pielęgniarka - proszę nakarmić i co rad nie rad, w labie tłum ludzi, a ja cyc i karmie - starałam sie dyskretnie, ale nie zawsze sie da;( -
Viki to prawie identycznie wazy co moj synek - 1567
a witam sie w 8 miesiącu. Wow
Kamila.k to jedziemy na tym samym wózku. Lepiej jedz do tesciow bo w domu za duzo do zrobienia. Ja teraz tez na 3 tyg do rodzicow bo maz wyjezdza. Obym nie zaczęła rodzic. Aa bylam u okkulisty i moge rodzic snWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 11:05
-
tygrys73 wrote:Kamila.k to jedziemy na tym samym wózku. Lepiej jedz do tesciow bo w domu za duzo do zrobienia. Ja teraz tez na 3 tyg do rodzicow bo maz wyjezdza. Obym nie zaczęła rodzic. Aa bylam u okkulisty i moge rodzic sn
zrobią mi to co jeść mogę...
-
tygrys73 wrote:Viki to prawie identycznie wazy co moj synek - 1567
a witam sie w 8 miesiącu. Wow
Kamila.k to jedziemy na tym samym wózku. Lepiej jedz do tesciow bo w domu za duzo do zrobienia. Ja teraz tez na 3 tyg do rodzicow bo maz wyjezdza. Obym nie zaczęła rodzic. Aa bylam u okkulisty i moge rodzic sn
Tygrys a jaką masz wadę wzroku? Jeśli można wiedzieć...bo ja chyba też powinnam iść do okulisty...-4 i -3,5..a ginek nie dał mi skierowania:( -
nick nieaktualnyJa mam -3,00 i -3,25, tez nie dostalam skierowania, ale bylam na wlasna reke i mam tylko pod koniec 8 miesiaca zrobic badanie dna oka, ale okulistka powiedziala, ze taka wada nie jest jakims problemem. Natomiast podobno w ciazy moze sie wzrok pogorszyc, wiec warto do okulisty isc.
-
Oooo...no tak pogorszyć się może też to słyszałam...echh i wszędzie płacić trzeba
odechciewa się
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViki no to super ze z małą wszystko dobrze no i tak ładnie przybrała na wadze
dziewczyny chyba ze 2dni temu normalnie wyskoczył mi brzuszek ciążowytaka piłeczka
juz nie wygląda to jak ciąża spożywcza hihi
mi tez sie szykuje rodzinne spotkanie na które bardzo chcę jechac (w domu takze bede miec mozliwosc leżenia)- ale to dopiero pod koniec listopada takze mysle ze to juz bedzie z górki, byle bym tez nie zaczeła tam rodzić bo to ok 80km w jedną stronę. Niby ponad godzinka jazdy ale zawsze to stres.
aaa no i dzis odespalam chyba caly tydzien-> od 3 w nocy do godz.10.15 (w tym jedna przerwa 6-6.30)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:29
-
FasUla wrote:A na nfz nie ma okulisty w ciazy?chyba jak Ci internista wystawi skierowanie to bedziesz miala bezplatnie? a mysle, ze wystawi bez problemu;)
Tak, pewnie tak by było tylko to jest podwójne chodzenie i załatwianie no i pytanie czy na nfz jeszcze się do grudnia dostane nphehehe
-
Ja mialam dzis badanie na fotelu w szpitalu, ordynator mowi ze wczoraj mierzyl szyjke i bylo 24mm i ze liczy sie tez wysokosc i ksztalt szyjki. Dzidzia jest wysoko i niby jest wszystko dobrze. W pon bede miala kontrolne usg i jak bedzie bez zmian to mnie wypuszcza.
FasUla, Magdalena83, Summerka lubią tę wiadomość
-
Widzisz Viki u mnie też wtedy było tylko 730. Nasze dzieciaki idą łeb w łeb
Natalka no właśnie mój gin najpierw zmierzył USG a potem palpacyjnie i stwierdził że tak mocno by się nie przyczepial do tej szyjki gdyby tylko zbadał palpacyjnie.
Magdalena internista ci wystawi. Ja się zapisała w sierpniu już ale możesz zrobić taki myk że jak będzie wizyta w twojej przychodni to spytasz doktora czy możesz wejść bo jesteś w zaawansowanej ciąży. U nas tak robią ludzie że wszystkimi lekarzami. A z wadę mam małą tylko minus dwaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:05
-
nick nieaktualny