X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys będziemy mieć identyczne dzieci przy porodzie:)

Ja mam -6 i obligatoryjnie CC. Ale ja mam problemy z siatkówką

Ale spoko, przynajmniej znam termin porodu.

Jak tak przytyła to od razu ciesze się bardziej ciążą.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i racje macie, że później dla siebie nie będę mieć czasu :) hmm 12 listopada będę u gina jak mi nie da skierowania to wtedy do internisty pójdę :)

Natalka dobra informacja przy piatku :)

Viki no właśnie - znasz termin, jeśli wcześniej się nic nie zacznie - oczywiście odpukać :)))

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie takie uczucie ze Was boli szyjka przy chodzeniu? Albo przynajmniej w tej okolicy? To chyba rozciąganie prawda?

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczutuje regularnie ale jakoś nie mam nic do dodania.
    Wczoraj byłam na wizycie, nasza mała kluska ważyla ponad około 1460g strasznie dużo przybrała, jest o tydzień do przodu względem OM :)

Pisałyście o KP. Ja chcę na pewno pół roku, potem się zobaczy, maksymalnie do roku, potem dziecko już jest za duże. Jeśli ktoś od początku chce karmić MM to nie widzę w tym nic złego, przecież każdy może robić co chce :)

Viki super wiadomości :) ślicznie mała urosła :)

ania.g lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A macie takie uczucie ze Was boli szyjka przy chodzeniu? Albo przynajmniej w tej okolicy? To chyba rozciąganie prawda?

A może chodzi Ci o ból spojenia łonowego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, to pewnie to;) pewnie to sie wszystko rozluznia i dlatego tak czuje, ale czasem to jest takie uczucie jakby dziecko chcialo sie juz wydostac;) mam nadzieje, ze tam jeszcze posiedzi spokojnie ale czuje taki nacisk i dziwne klucia i ruchy w tej okolicy. To moja pierwsza ciaza, wiec troche smieszne i zaskakujace te odczucia;)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja też tak mam, taki ucisk jakby zaraz miał wyskoczyć :)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę, Zuza spi, dziś zdejmowałem jej skarpetki, a on ze szczęścia kopnęła mnie prosto w brzuch...niby nie bolało, ale panikuje przez to łożysko na przedniej scianie;( nic mnie nie boli jaka szczególnie, ale moze powinnam jechac na IP? Kurcze

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wg mnie jak masz się stresować i snuć czarnowidztwo ( w takich sytuacjach to samo jakoś się robi) to pojedź i sprawdź, ale może spróbuj się uspokoić, myslę, że nic nie powinno się stać. Mocny to był kopniak?

5d5226c818.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie taki mocny, poczułam, ale bez przesady...sama nie wiem...u nas w szpitalu to od razu na obserwacje na oddział, a ja nie chce;( w ogole dziś co tylko wstanę, to brzuch robi sie jak kamień;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka to polez na boku, napij sie i jak Ci nie przejdzie to wtedy dopiero jedz. Zazyj sobie magnez. A lozysko na przedniej scianie to chyba dobrze? ja tez mam na przedniej, byle tylko nie bylo przodujace;)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki dokładnie :)

Summerka moja sąsiadka też w 8 miesiącu spadła ze schodów, pojechała na ip ale maluszkowi nic nie było, on jest bardzo chroniony w brzuchu. Rusza się dzidziol?

Fasula ponoć na przedniej to łatwiejszy poród. ja mam na tylnej

Ja czuję okropny ucisk na dole na szyjkę i na pęcherz..ale już mam potwi4erdzenie, że maly jest nisko i głoową naciska. mam zdjęcie mojej szyjki i dosłownie zaraz przy niej główka O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:08

Summerka lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tylko czasami taki ucisk na pęcherz, więc chyba Leon się jeszcze kręci jak chce :)

Jak Summerka?

5d5226c818.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak synka rodziłam to łożysko miałam na przedniej ścianie, przy córce na tylej.. i szczerze? różnicy nie czułam :D i to bolało i to bolało jak cholera :D i synka i córę 10 min może mniej parłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaaa ja jestem na prawdę jakaś inna!! w lipcu tsh skoczyło mi do ponad 3 wiec weszłam z dawki 75 na 100.. co miesiąc miałam wynik w granicach 0,1-0,2 wiec brałam na zmiane 75 i 100..
    12 października miałam 0,227, dziś powtórzyłam i 0,190!!! i zaś na 75 wracam, od kiedy to w ciąży się dawki zmniejsza? :P

• ania.g Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Nie taki mocny, poczułam, ale bez przesady...sama nie wiem...u nas w szpitalu to od razu na obserwacje na oddział, a ja nie chce;( w ogole dziś co tylko wstanę, to brzuch robi sie jak kamień;(
    Nic nie będzie. Mnie Marcel już tyle razy kopnął a też mam łożysko na przedniej ścianie i wszystko jest ok.

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bywa..mnie na początku około 1.5 bywalo i raz sie podnioslo 1.6 to endo od razu dawkę na 100 w weekendy i 75 codziennie. Teraz mam 0,8 ale chyba zostane przy tej dawce. Ale ty chyba powinas zmniejszyć. I tak lepiej w te strone ;)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Tak bywa..mnie na początku około 1.5 bywalo i raz sie podnioslo 1.6 to endo od razu dawkę na 100 w weekendy i 75 codziennie. Teraz mam 0,8 ale chyba zostane przy tej dawce. Ale ty chyba powinas zmniejszyć. I tak lepiej w te strone ;)
    no tak, też tak myśle, że lepiej w tą stronę :P tak od jutra zaś samą 75 będę brała i zobacze za 3 tyg co się bedzie działo :P

• Summerka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki! Brzuch boli, ale chyba mała mnie ciśnie, bo co pokaże lub postoje to kamień i to od kilku dni, boli, ale taki trzy bol, jaki miewam czesto...wiec nie jadę, jak bedzie cis niepokojącego typu plamienie czy cos to wtedy...niby czasem noże byc bezobjawowe odklejenie, ale zazwyczaj ostry bol brzucha i kreiawidnie, wiec grunt to nie panikować...

Niby lekarka mowila, ze lozysko na przedniej scianie to większe ryzyko podczas urazu, ale gon, który robił mi usg (ordynator) twierdzi, ze roznicy nie ma i wcale nie jest sie bardziej narażonym, zreszta uderzenie musiałoby byc naprawdę silne. Toska fika i w ogole non stop sie rusza, teraz te ruchy sa bolesne (chyba urosła). Chwilowo wzięłam nospe i leżę...

Co do tsh, to ostatnio miałam wyniki 1,6 oraz ft4 12 (norma 7,5 - 21) i kazała mi zwiekszyć dawkę - a ja sądziłam, ze mi zmniejszy...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakąś stronkę-poradnik odnośnie nosidełek / fotelików / baz / przewożenia dzieci? Jesteśmy kompletnie zieloni, nie wiemy jakie nosidełko wybrać, po co ta baza itp... HELP ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ