X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie bez gaci i zapalenie pęcherza murowane!! matyldo chyba nie będę tego czytać bo nie urodzę nigdy :P poza tym ile po tej cesarce nawet się leży 2 dni w szpitalu i potem trzeba już majtasy założyć bo ja inaczej się ubrać...bez przesady :D echh właśnie te wszystkie takie "pierdoły" w porodzie są dla mnie najgorsze bo to nam uwłacza :(

Natalka chyba, że u Ciebie nie ma potrzeby podawania antybiotyku :) bo też tak może być przecież :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dugi dzien to nie dość, ze założyłam zwykle majtki (chociaz miałam siatkowe) , to jeszcze dres i lekarz kazał mi to zdjąć, bo za gorąco (a to był lipiec), wiec włożyłam te siatkowe, no nie mogłam bez gaci, nawet w do u tak nie chodzę, bo czuje sie złe, a co mowić w szpitalu...masakra, w ogole porod to jest czysta fizjologia, która zawsze mnie u człowieka przeraża - te "odchody" poporodowe, etc. Brrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 07:33

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w domu moge wietrzyć i nie jest to dla mnie problemem ake w szpitalu nie bardzo, tym bardziej jak łazienka jedna na kilka dziewczyn. Mysle ze te siateczkowe majtki sa ok i nie beda sie tak bardzo upierać zeby byc bez, tym bardziej ze siateczkowej majtki sa na każdej liście wyorawkiwej, wiec chyba nie bez powodu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie ja bym nosiła nawet jak zabraniają, no przecież na korytarzu nie karzą mi koszuli podciągać, żeby zobaczyć, czy majtek nie mam :D z resztą one są tak luźne że przewiewy są :) a na łóżku to ja i tak z reguły ściągałam, żeby sobie porządnie wietrzyć także jak obchód był no to było już wszystko "na pokaz".. no i to mnie też najbardziej wkurzało w tych szpitalach, że wchodzi obchód i każda z kroczem na wierzchu ma być :/ masakra jakaś, jeszcze po cięciu ok bo muszą sprawdzić, czy coś się nie dzieje, ale jak ja np po córce tam nic nie miałam bo nie nacięli, nie pękłam a i tak co chwile pokazywać musiałam, wkurzało mnie to nieziemsko :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    normalnie ja bym nosiła nawet jak zabraniają, no przecież na korytarzu nie karzą mi koszuli podciągać, żeby zobaczyć, czy majtek nie mam :D z resztą one są tak luźne że przewiewy są :) a na łóżku to ja i tak z reguły ściągałam, żeby sobie porządnie wietrzyć także jak obchód był no to było już wszystko "na pokaz".. no i to mnie też najbardziej wkurzało w tych szpitalach, że wchodzi obchód i każda z kroczem na wierzchu ma być :/ masakra jakaś, jeszcze po cięciu ok bo muszą sprawdzić, czy coś się nie dzieje, ale jak ja np po córce tam nic nie miałam bo nie nacięli, nie pękłam a i tak co chwile pokazywać musiałam, wkurzało mnie to nieziemsko :/

No kuźwa, ja jak pierwszego syna rodziłam to nie dość, że obchód wchodził, to jeszcze za nim mnóstwo stażystów.
    I ten tekst:
    "Proszę odsłonić krocze"
    Upokarzające niestety to było :-(

U nas w ZG siateczkowych majtek po cc nie pozwalali. Poza tym nie wiem czy by mi się te sterczące nici po cc ze szwu w nie nie wplątały...
    Ale Wy się nie przejmujcie absolutnie. Jak chcecie to załóżcie majty a przed wizytą ściągniecie i już ;-)

Kurde od wczoraj stawia mi się brzuch. Nawet się pośmiać nie mogę trochę bo zaraz twardy :-/
    Jutro mam wizytę u mojej gin i ciekawe co ona na to...
    Mała bardzo aktywna ale brzuch jak skała momentami :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 32 tc :)

eh dzis znów wymiotowałam, myślałam ze juz mi to mineło bo od 7pazdziernika byl spokoj calkowity, moglam jesc wszystko itd... mam nadzieje ze to jednorazowe ehh :(

mi kolezanka opowiadala ze u niej jak wchodzili na obchód to wlasnie od razu wszystkie mialy byc z kroczem na wierzchu a lekarze tylko podchodzili i badali,czasem nawet bez zbednych pytan macali itd normalnie jak jakies bydło czy cos.. no nic, moze az tak źle nie będzie a jesli to trzeba bedzie zacisnąć zęby

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wszędzie to samo, "szlachta" wchodzi i trzeba przy wszystkich krocze odsłaniać :/ no bo po co zaprosić do osobnego gabinetu, żeby chociaż troche prywatności było, jak można taśmowo lecieć..

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 29tc :)

Beatrice lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni :) ja jutro pełna 30! :)

monika_89 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu było to samo...wchodzi na obchód 20 osób i trzeba się przed nimi rozkraczyć :/ Czy my jesteśmy króliki doświadczalne, żeby na nas stażyści się uczyli ? I to cała gromada ? Ja wszystko rozumiem bo gdzieś uczyć się musza ale nie mam ochoty żeby mi w krocze zaglądali. Tu w Norwegii nie ma czegoś takiego po porodzie możesz założyć dresy i tak chodzić nikt w krocze nie zagląda.

FasUla lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 32 tygodniu :)

Dziewczyny ale mnie zalamalyscie z tym kroczem i jak to w szpitalach wyglada. No nie wyobrazam sobie tegom. Jednej osobie pokaze ale nie calemu stadu. Niech sie wala.

Magdalena83, ania.g lubią tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie...ja sobie też takiej sytuacji nie wyobrażam..dlatego od państwowych szpitali będę trzymać się z dala...:)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażacie mnie. Jak czytam o tym pokazywaniu krocza, chociaż biorąc pod uwagę fakt, że przez 11 miesięcy byłam pod opieką Kliniki Leczenia Niepłodności i wizyty miałam średnio 4 razy w ciągu cyklu, kilkakrotnie w czasie okresu- to pokazywanie krocza tylu osobom na raz jest dla mnie przerażające. W jednym cyklu miałam tak, że miałam wizyty 4 razy w tygodniu i niestety u 4 różnych lekarzy i to był dla mnie stres.
    A czy to nie jest tak, że mogę się nie zgodzić na studentów? Czy muszę i już?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież nie trzeba wyrażać zgody na obecność praktykantów, stażystów i innych....

5d5226c818.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    Przecież nie trzeba wyrażać zgody na obecność praktykantów, stażystów i innych....
    Tak, tylko w ilu szpitalach realnie pytają o zgodę? W wielu podpisujesz na wstępie milion papierów, a jak Cię przyjmują ze skurczami, to nie wiem czy tak czytasz wszystko od A do Z :)

Zresztą później jest obchód i oni będą pamiętać: och tak, tu na sali 3 pacjentki, obejrzyjcie krocza (:D) dwóch z nich, pani Kowalska przy przyjęciu nie wyraziła zgody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się przypomniało, jak pojechałam ze skurczami na IP w trzeciej ciąży. Skurcze były słabe, jak dla mnie przepowiadające, ale ponieważ mnie niepokoiły to pojechałam.
    Na IP zostałam zakwalifikowana na porodówkę do cc.
    Przygotowali mnie do zabiegu, znieczulili, wchodzi mój lekarz prowadzący, a za nim...mój kolega z liceum. A ja sobie tak leżałam wywalona w całej okazałości.
    Ale wiecie co?
    Powiedzieliśmy sobie wszyscy Dzień Dobry i udaliśmy że się nie znamy. on się chyba domyślił, że poczułam się niezręcznie.
    I się już więcej nie zobaczyliśmy....Uffff

ania.g lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Tak, tylko w ilu szpitalach realnie pytają o zgodę? W wielu podpisujesz na wstępie milion papierów, a jak Cię przyjmują ze skurczami, to nie wiem czy tak czytasz wszystko od A do Z :)

Zresztą później jest obchód i oni będą pamiętać: och tak, tu na sali 3 pacjentki, obejrzyjcie krocza (:D) dwóch z nich, pani Kowalska przy przyjęciu nie wyraziła zgody.

Tak, ale zawsze swoją zgodę możesz wycofać, więc nawet jeśli początkowo taką zgodę wyrazisz i zgraja ludzi do Ciebie przyjdzie oglądać krocze to można ich wyprosic

5d5226c818.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka, zapytaj proszę jutro na wizycie o tą szerokość blizny. Ja mam wizytę w piątek i blizna stresuje mnie najbardziej.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dobrze zapytam.

Mnie już wszystko stresuje...Jutro na 8:40 mam wizytę i zamelduję się jak tylko wrócę do domu.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam w szpitalu to bylam badana w obecnosci studenta i byl tez na usg siedzial i patrzyl w monitor nie przeszkadzalo mi to.
    Ja dalej w szpitalu, nerka juz prawie nie boli tylko przy glebszym wdechu ale za to nie weim jak lezec wszystko mnie boli. Slaba jestem strasznie nie chce mu sie nuc nawet umyc. Moze jutro sie wykapie. Matko o co tu chodzi? Jestem na diecie lekkostrawnej ale to zarcie to tak wygladani smakuje ze rzygac sie chce wiec jem suchy chleb. Spalam dzis do 15 ale teraz chwile cos porobie bo w nocy bedzie ciezko. Dostalam antybiotyk bo w posiewie jakas infekcja wyszla. Chce do domu!!!

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ