X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z 30 na przodzie :) ale to od razu inaczej wygląda :)

ania.g, monika_89, Kamila8k, Hikaru lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że ten mały starczy, tym bardziej, że nie wiem jak u was, ale u mnie każą niczym nie przemywać pępka, tzn sama woda.. ja tylko córce raz psiknęłam bo jej w 3 dobie w szpitalu pępek odpadł i w bodajże w 5 dobie strupek o ubranko zahaczył i lekko zaczerwienione było..

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    dziewczyny czy warto kupić Octanisept od razu 250ml czy moze te 50ml spokojnie starczy? (dla dziecka do pępka i dla mnie po ewentualnej cesarce) ?
    Kup duży. Po cc dla Ciebie też się przyda. Poza tym można go potem w domu stosować na różne skaleczenia zamiast wody utlenionej.

Summerka lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    witam się z 30 na przodzie :) ale to od razu inaczej wygląda :)
    Ja też czekam na te 30 z przodu :)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzireczyny cos mnie dopadlo. Cala noc wymiotowalam i mialam biegunke. Juz mialam nad raanem jechac na ip, ale drgawki i bole przeszly.nie poszlam dzis do pracy i odpoczywam. Jak nie przejdzie do popoludnia to ide do lekarza. Co stosowalyscie na biegunke w ciazy? Na szczescie dzidzius jest ruchliwy i daje znac o sobie wiec jestrm troche spokojniejsza.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    dziewczyny czy warto kupić Octanisept od razu 250ml czy moze te 50ml spokojnie starczy? (dla dziecka do pępka i dla mnie po ewentualnej cesarce) ?

ja kupiłam dużą jakiś czas temu i sama jej już używam przy kłuciu się igłą od glukometru, bardzo szybko goją się rany. W SR mówili że jak się ma częste infekcje można sobie raz dziennie psiknąć na krocze i też jest ok. Po porodzie wiadomo będzie dla pępka i dla mnie po CC, nawet po sn się stosuje więc kasa nie będzie wydana w błoto :)

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja kupuje 250 (myslslam o litrze;)), bo mozesz go do dezynfekcji przewijaka używać, etc;)

Mnie ostatnio takie bóle łydek łapią, ze chodzić nie moge, a kłuje mnie cos tak w lewej pachwinie, ze kuśtykam...do tego twardnienie brzucha, no i toczę sie jak kulka...

Zaniedbałam sie strasznie, bo nie mam siły ani motywacji- byle do porodu...

Parawanów nie było, mi krocza nid oglądali, bo było ciecie. Ale ja tez byłam sama na sali...;))

Anulka - gratulacje, ja w pt. trojka z przodu i z górki - mam nadzieje...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha jakis probiotyk np asecurin i gastrolit/orsalit, moze byc tez węgiel i smecta. Poza tym dieta, trzymam kciuki za zdrówko:)
    A u mnie coraz wiekszy katar, musze bardziej sie faszerować imbirem itp;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Wyspiańskiego rodzę przez CC.

Jest tam spoko ponoć. Lepiej niż w wojewódzkim.

Dziewczyny od kilku dni wypływa mi przezroczysto -biały płyn z piersi:o
    To już siara? Tak z parę ml.
    Czy ona zostanie? Piersi mnie nie bolą ani nic.
    Ktoś wie o co chodzi?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha mi na biegunke nic nie kazano brać, tylko baaardzo dużo pić i trzymać dietkę. Ogólnie u mnie się mówi, że jeżeli to wirus czy inne świństwo to lepiej, żeby organizm pozbył się tego. Dali mi dwa dni na przejście (wirus przeważnie trwa 2-3 dni) a jak nie przejdzie to wtedy do lekarza. Mi przeszło po 24h. A ogólnie jak się czujesz? Mi już co raz ciężej i czuję się jak kulka (7,5kg na plusie). Kondycja też już nie ta sama :(

bacha8709 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja mam siare juz od mniej wiecej 20 tygodnia, czasem jest mniej czasem wiecej, ake chyba juz tak zostanie. Ja miałam zatrucie 4 dni, jak jest wiecej niz 5, to jest ryzykowne i wtedy trzeba sie iść nawodnić do szpitala.

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ania.g przy sn też naciskają i sprawdzają jak się macica obkurcza..
    magdalenka coś Ty, leżysz na łóżku i rozkraczasz się lekko, żeby stojący lekarz przed Tobą widział wszystko.. mało fajna wizja, no ale przeżyć jakoś trzeba :/

Anulka pewnie i że takie zachowanie ze strony lekarza się przeżyję, ale i tak tego nie rozumiem...niestety takie traktowanie pacjentek nadal jest powszechne. W 18tc leżałam w szpitalu w Anglii na sali 4 osobowej z łazienką. Dookoła każdego łóżka zainstalowane są szyny na zasłony. Przy obchodzie lekarzy zasłaniano te zasłony i za każdym razem lekarz czy położna grzecznie pytali czy mogą sprawdzić szyjkę/ciśnienie czy tętno dziecka. Koszt takich zasłon jest minimalny a uprzejmość nic nie kosztuje, więc nadal szlag mnie trafia jak słyszę takie historie...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Anulka pewnie i że takie zachowanie ze strony lekarza się przeżyję, ale i tak tego nie rozumiem...niestety takie traktowanie pacjentek nadal jest powszechne. W 18tc leżałam w szpitalu w Anglii na sali 4 osobowej z łazienką. Dookoła każdego łóżka zainstalowane są szyny na zasłony. Przy obchodzie lekarzy zasłaniano te zasłony i za każdym razem lekarz czy położna grzecznie pytali czy mogą sprawdzić szyjkę/ciśnienie czy tętno dziecka. Koszt takich zasłon jest minimalny a uprzejmość nic nie kosztuje, więc nadal szlag mnie trafia jak słyszę takie historie...
    Ten brak intymności to jakaś porażka. Niby nic nie będę pokazywać ale zastanawiam się nad wykupieniem sali jednoosobowej. Tylko trochę kasy mi szkoda bo to 200 zeta za dobę. Z drugiej strony jak trafię znów na towarzyszkę która całą noc pali światło to chyba tego psychicznie nie wytrzymam. Nie umiem spać przy świetle, dla mnie to męczarnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja planuje rodzic w domu narodzin i tam mozna szybko go opuscic, jesli mama i dziecko czuja sie dobrze, ale jak bedzie gorzej to wytrzymam te pare dni;) najwazniejsze, ze maz obiecal, ze w razie czego dowiezie mi jakies smaczne jedzenie;) Na szczescie to tylko pare dni, a nie miesiecy, wiec mysle, ze da sie to przejsc;)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Bacha mi na biegunke nic nie kazano brać, tylko baaardzo dużo pić i trzymać dietkę. Ogólnie u mnie się mówi, że jeżeli to wirus czy inne świństwo to lepiej, żeby organizm pozbył się tego. Dali mi dwa dni na przejście (wirus przeważnie trwa 2-3 dni) a jak nie przejdzie to wtedy do lekarza. Mi przeszło po 24h. A ogólnie jak się czujesz? Mi już co raz ciężej i czuję się jak kulka (7,5kg na plusie). Kondycja też już nie ta sama :(

Ogolnie czuje sie dobrze. Jest duzo lepiej niz w nocy. Tez czuje sie jak kulka i tez mam 7 kg na plusie. Niestety czuje juz kregoslup i ciezko sie obracac w nocy z boku na bok. Dodatkowo jak za dlugo spie na jednym boku to strasznie boli mnie biodroi nie umirm sobie z tym poradzic.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dlatego ja planuje rodzic w domu narodzin i tam mozna szybko go opuscic, jesli mama i dziecko czuja sie dobrze, ale jak bedzie gorzej to wytrzymam te pare dni;) najwazniejsze, ze maz obiecal, ze w razie czego dowiezie mi jakies smaczne jedzenie;) Na szczescie to tylko pare dni, a nie miesiecy, wiec mysle, ze da sie to przejsc;)
    Tam tylko porody naturalne. A poza tym ja już za żelazną dziękuję.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Tam tylko porody naturalne. A poza tym ja już za żelazną dziękuję.

Mówisz o żelaznej w wawie?

Dziewczyny, zdarza Wam sue brac nospe? Ja w pt wzięłam, bo tak mnie bolał brzuch, ale czytałam, ze zdania sa podzielone, bo podobno udowodniono związek miedzy braniem nospe, a wzmożonym albo osłabionym napięciem mięśniowym, choć kekarze na wszystko ja dają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:58

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Mówisz o żelaznej w wawie?

Dziewczyny, zdarza Wam sue brac nospe? Ja w pt wzięłam, bo tak mnie bolał brzuch, ale czytałam, ze zdania sa podzielone, bo podobno udowodniono związek miedzy braniem nospe, a wzmożonym albo osłabionym napięciem mięśniowym, choć kekarze na wszystko ja dają...
    Tak, mówię o żelaznej w wawie.
    Mi lekarz każe brać nospę i to tą max. W poprzednich ciążach też ją brałam i to sporo. Żadne z moich dzieci nie miało osłabionego napięcia mięśniowego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mowilam o innym miescie;) nospy nie biore, zawsze tylko magnez, w sumie apapu tez przez cala ciaze nie wzielam do tej pory.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja mowilam o innym miescie;) nospy nie biore, zawsze tylko magnez, w sumie apapu tez przez cala ciaze nie wzielam do tej pory.
    A to ok :) Mam nadzieję że tam będziesz miała dobre warunki oraz miły i pomocny personel.

‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ