X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze martwi mnie to że w bielańskim nie ma od razu kontaktu z dzieckiem po cc. Tam podobno najszybciej po 12h i to też zależy czy będzie miejsce na oddziale poporodowym bo może być i dłużej. Muszę zapytać o to swojego gina bo nie daje mi to spokoju.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ale przyszła na planowe cc i miała być na korytarzu?

Miała skierowanie , nie wiem czy do nich, czy ogólnie i rozważały z matka co zrobic - matka, zeby została, ale ona, ze na korytarzu rodzic nie bedzie. W ogole ciężarnych było bardzo duzo.

Moja szwagierka rodziła w szpitalu na Solcu i była zadowolona z opieki, szpital mniejszy, bardziej kameralny.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Pewnie to zależy od lekarza na jakiego trafiłam. Poczułam się bardzo nie fajnie potraktowana, jakbym niepotrzebnie przyszła tylko czekać mi kazali na poronienie w domu z tekstem, że będzie boleć bo ma boleć. Chyba, że krew wydobywająca się w trakcie poronienia będzie śmierdzieć, to mam przyjść- tak dokładnie mi powiedzieli. Dzień później pojechałam na IP na Inflancką, bo bolało mnie straszliwie.
    Współczuję. Znam ból znieczulicy szpitalnej po poronieniu.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Miała skierowanie , nie wiem czy do nich, czy ogólnie i rozważały z matka co zrobic - matka, zeby została, ale ona, ze na korytarzu rodzic nie bedzie. W ogole ciężarnych było bardzo duzo.

Moja szwagierka rodziła w szpitalu na Solcu i była zadowolona z opieki, szpital mniejszy, bardziej kameralny.
    Posrane to wszystko. Ja w zeszłym roku miałam planowe cc na żelaznej. Prowadził mnie dyr szpitala, zaplanował datę ale zapomniało mu się jej podać w szpitalu. Przychodzę dzień wcześniej wieczorem tak jak miałam być a tam wielkie zdziwienie bo nie mam mnie w rozpisce. Nie mogli znaleźć mojej dokumentacji. Powiedziałam że się nie ruszę i mam to gdzieś. W końcu po telefonie do dyr znalazło się miejsce ale zdążyłam się zdenerwować.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    HYm o nim nie słyszałam. Chciałam gdzieś blisko domu w razie co...
    ania.g wrote:
    Współczuję. Znam ból znieczulicy szpitalnej po poronieniu.
    Na Inflanckiej przyjęła mnie babka, pewnie w moim wieku. Wszystko pięknie mi wytłumaczyła, pokazała, powiedziała co i jak.
    ania.g wrote:
    Jeszcze martwi mnie to że w bielańskim nie ma od razu kontaktu z dzieckiem po cc. Tam podobno najszybciej po 12h i to też zależy czy będzie miejsce na oddziale poporodowym bo może być i dłużej. Muszę zapytać o to swojego gina bo nie daje mi to spokoju.
    zapytaj, jak masz stamtąd lekarza.
    Mój lekarz pracuje w szpitalu MSW, ale tam mam strasznie daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 12:54

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ze bliżej domu lepiej, ech masakra z tym wszystkim. Niech juz bedzie po...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się dziecko ostatnio słabiej w brzuchu rusza. Niby ruchy są. Ale nie są takie efektowne jak parę dni temu. Są delikatne. Wiem, że tak może być. Ale kilka dni? Niby jest 10 ruchów na godzinę. W piątek wszystko było ok na usg. Nie wiem jak mam to interpretować :(

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Coś mi się dziecko ostatnio słabiej w brzuchu rusza. Niby ruchy są. Ale nie są takie efektowne jak parę dni temu. Są delikatne. Wiem, że tak może być. Ale kilka dni? Niby jest 10 ruchów na godzinę. W piątek wszystko było ok na usg. Nie wiem jak mam to interpretować :(
    ponoć na tym etapie dzieciaczkom robi się ciasno i zwalniają trochę tempo :) mój już co raz rzadziej dzikie balangi urządza, a głównie się przeciąga, kreci..

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ja też tak miewam ale jeśli Cię cokolwiek nie pokoi to pojedź na IP i sprawdź.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobili mi na poczatku pobytu w szpitalu posiew i wyszedl dodatni. Dostalam antybiotyk. Pytalam czy beda potem powtarzac czy nie. Lekarz mowi ze juz po antybiotyku to traktuja jaka zaleczone, ale chyba i tak bede musiala w 35tyg zrobix ten gbs jeszcze raz? Bo gdzies czytalam ze kobieta miala w pierwszej ciazy dodatni dostala antybiotyk przy porodze i dziecko po, a w drugiej ciazy juz miala nie robic bo wczesniej miala dodatni. Nie dopytalam za bardzo o ten antybiotyk.
    A ordynatyor mowi ze moge troche pochodzic bo szyjka 24mm to nie jest wskazanie do lezenia plackiem no i ze wtedy ta nerka lepiej bedzie pracowac.
    Mowie wam, wiecej juz nie ide do szpitala bo mnke do grobu wpedza :-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki u mnie dzis tez teraz slabiej sie rusza i nie kopie mocno, ale naliczylam rano 40 ruchow. Musze w szpitalu liczyc 3 godziny dziennie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy rodzić w instytucie bo byliśmy tam trochę po stracie małej i było w porządku dostałam dwuosobową salę z dziewczyną też po stracie która na drugi dzień wychodziła, była zapewniona opieka psychologa i pomoc przy organizacji pogrzebu a pielęgniarki nie zaglądały do nas za często więc miałam spokój. Może warunki lokalowe nie najlepsze ale opieka super i zaangażowanie lekarzy no i świetny sprzęt.Też się zastanawiam nad wykupieniem jednoosobowej sali po porodzie ale jeszcze zobaczymy czy się na to zdecydujemy. Ktoś się orientuje jak to wygląda cenowo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:

Viki, może być tak, że maluszek się obrocił i czujesz go zupełnie inaczej, delikatniej.
    No u mnie np. odkąd młoda fiknęła główką do dołu to ruchy czuję tak wyraźnie, że aż boli, ale jak miała nóżki na dole, to czułam delikatne ruchy, takie przeciąganie tylko.
    Zjedz coś słodkiego, weź kilka lyków chłodnego mleka i zobacz jak będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch tez juz mniej szaleje, ale czasem daje czadu;) a teraz na posiew dodatki sie daje antybiotyk? bo mnie polozna mowila, ze jak wyjdzie dodatni, to juz nie daja antybiotyku, tylko przed porodem... no ale moze lepiej wyleczyc... ja masz skierowanie to bym zrobila jeszze raz w 35 tc, moze akurat wyjdzie, ze juz jestes zdrowa;)
    A ten zastoj w nerce to dlaczego byl?
    Mnie przeziebienie dalej meczy, po ilu dniach w ciazy Wam przeszlo? bo u mnie 3 dzien i licze na to ze po tygodniu bedzie ladnie, bo musze zrobic morfologie, a jak bede robic przeziebiona, to znowu wyjda wyniki do niczego, wiec to sie mija z celem...

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi antybiotyk bo ponoc moze dojsc do porodu przedwczesnego a ze jeszcze wczesnie jest dlatego ten antybiotyk. Tez czytalam ze sie tego nie leczy tylko podaje przy porodzie, ale to moze jak sie zrobi w 35-37 tyg.
    A zastoj sie zrobil bo maly mi tak zaczal uciskac. Byl taki moment ze momentalnie musialam isc do wc takie mialam parcie pecherz, ze myslalam ze nie dojde do toalety. I pol godziny pozniej zaczelo mnie bolec. Ponoc czesta przypadlosc ciazowa

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, naliczyłam 10 mocnych ruchów i 20 słabszych w ciągu godziny. To nie panikuje. Bo co powiem na pogotowiu, że ruchy są w normie tylko ja jestem przewrażliwona matką panikarą?

Masakra za dużo internetów.

A mi gin nie dał skierowania na gbs. Może w 35 tygodniu mi da.

A pijecie prenalen na przeziębienie? Mnie szybko wyleczyło.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, w szpitalu, w ktorym ostatnio lezalam, kazali liczyc ruchy pomiedzy godz.9 a 19. W momencie doliczenia sie dziesiatego ruchu mam sobie dac spokoj. Dzieki Bogu najczesciej jest to dosc szybko. Problem wg instrukcji, ktora dostalam, jest jesli jest mniej niz 10 ruchow dziennie.Ja tak na ogol kolo 12-13:00 mam spokoj z liczeniem. Gdybym miala liczyc ruchy caly dzien, chyba dostalabym nerwicy ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka ją biorę dwie nospy dziennie takie mam zalecenie.

Viki mój też słabiej się rusza głównie się przeciąga. To już duże dzieci a miejsca mało :D

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ogólnie mało się rusza. Mocniej ją czuję tylko jak mi żebra wypycha, ale robi to sporadycznie. Jak liczę ruchy w ciągu dnia to robi z 10 w jakąś godzinę, półtorej. Może też ją słabiej czuję przez twardy brzuch bo po nospie od razu zaczynają ruchy być bardziej odczuwalne.

age.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co moge zjesc na bol glowy?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ