X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, ja się nie znam zbytnio na naturalnych sposobach, ale płukanie szałwią powinno pomóc ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam o poranku ;)
    chorującym polecam mieszankę miód+ połówka cytryny+ szczypta imbiru+ cynamonu+ chilli. smaczne bardzo i rozgrzewa jak aspiryna ;) no i zdrowia życzę ;)

FasUla lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, witam się po przespanej nocy! i to do tego stopnia, że na pierwsze siku szłam przed 6 rano!! aż sie zaniepokoiłam, a za chwile aż wystraszyłam bo małego nie czułam, a on przecież non stop się rusza :D ale minęło 5 min i się pokręcił :P uff no ale nie pamiętam już kiedy ja szłam na pierwsze siku nad ranem dopiero, muszę w kalendarzu zapisać ha ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:49

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova jeśli to zapalenie krtani, to nie wolno miodu, bo podrażnia gardło. Miałam to przed ciążą i moja lekarka mnie uświadomiła. Pić wszystko najlepiej ciepłe lub letnie. Przy innych infekcjach dróg oddechowych miód jest jak najbardziej ok. Aronię możesz i do herbaty, i samą.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :))))

Mi też na gardło pomogły tabletki do ssania prenalen :)

A powiedzcie mi czy wy sobie same magnez "zaleciłyście" czy lekarz Wam kazał brać? bo mój mi nic nie mówił...

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83, ja bralam magnez po amniopunkcji oraz od 28 tygodnia c. antyskurczowo, w obu przypadkach zapisany przez lekarza. Niby zaszkodzic nie zaszkodzi, ale wstrzymalabym sie z braniem czegokolwiek na wlasna reke. A czemu chcesz brac?

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bo czytałam, że trochę pomaga na twardy brzuch no i niby ułatwia poród :) ale nie nie na własną rękę brać nie będę :) 12 idę do ginka to się zapytam :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Możecie mi polecic jakis dobry termometr bezdotykowy :)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaliczam psychiczny dołek. Za dużo tych atrakcji jak dla mnie. W nocy moja mama wylądowała na kardiologii. Na szczęście okazało się że z sercem wszystko dobrze a te bóle są od kręgosłupa. W każdym razie dobiło mnie to. Mam spadek energii, kłuje mnie i ciągnie z lewej strony brzucha. To sobie ponarzekałam.

Matka fantastycznej 4 :)
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Możecie mi polecic jakis dobry termometr bezdotykowy :)
    Thermoflash. Działa od roku bez zarzutu. Również wysoce przydatny do i pomiaru temperatury mleka ;)
    U nas na porodowce go stosują i położna w szkole rodzenia polecala. Miała rację ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:36

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Cześć dziewczyny :))))

Mi też na gardło pomogły tabletki do ssania prenalen :)

A powiedzcie mi czy wy sobie same magnez "zaleciłyście" czy lekarz Wam kazał brać? bo mój mi nic nie mówił...
    Wiesz co ja korzystam z doświadczeń z poprzedniej ciąży. Wtedy na skurcze i twardnienia brzucha miałam zlecony magnez przez lekarza 3x200 plus nospa. Teraz z powodu braku reakcji obecnego gina sama sobie zleciłam.

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Dopiero znalazłam ten wątek i trochę nadrobiłam straty w czytaniu, więc się witam :-)
    To moja druga ciąża, termin na 11.01.
    Na początek odniosę się tylko do dwóch rzeczy. Pierwsza to majtasy poporodowe - miałam cc i na szczęście przypadkowo kupiłam sobie takie siateczkowe pakowane po 2 szt. (jedne wysokie i jedne normalne). Szłam rodzić sn, cesarki się nie spodziewałam, a okazało się, że to był mega ważny zakup, bo zwykłe zsuwały się prosto na bliznę i to było nie do zniesienia. Wysokie się super sprawdziły. Teraz też mam nadzieję rodzić sn, ale pół internetu przekopałam żeby znaleźć te gacie na wszelki wypadek. Dodam jeszcze, że w szpitalu siatkowe majtki można było nosić i nawet polecali, ale jak ktoś sobie kupił nieoddychające z fizeliny, to udami musiał podkład trzymać.
    Druga rzecz - w co się spakować. Ja ostatnio miałam dużą torbę sportową i baaardzo pożałowałam. Nie myślałam pakując o jej noszeniu, mieliśmy jechać z mężem na poród rodzinny. A tu gestoza pod koniec ciąży, patologia i porodówka na różnych piętrach, torba ciężka jak sto diabłów, bo to i parę butelek wody doszło i po leżeniu na patologii parę rzeczy. I jak sobie przypomnę, jak mi wody odeszły, mąż dopiero w drodze, leje mi się po nogach i ta torba stu kilowa na ramieniu, to mam traumę normalnie ;-) Teraz tylko walizka na kółkach :-)
    A jeszcze któraś z Was pisała, że chciałaby żeby jej wody odeszły. Otóż ja marzę, żeby mi nie odeszły :-D Ze mnie poleciały pokazowo jak z wiadra, więc tym bardziej nie myślałam, że jeszcze się tak sączyć będą. Jak odeszły, to od razu kazali leżeć pod ktg, bo skurczów nie było, dziecko bez wód i jeszcze ta gestoza. Żaden aktywny poród, tylko męka - łóżko mokre od tych wód, trzęsłam się z zimna, bo też rodziłam w styczniu. A na łóżku porodowym tylko cienkie prześcieradło i tyle. Więc pływałam w tych wodach, nikt mi nic nie dał, położne sobie poszły, a ja się ruszyć przez to ktg nie mogłam. No wspomnienia mam przednie ;-)

Justi2, Magdalena83 lubią tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Niestety,ale cała seria Prenalenu ma tak slaby skład, że szkoda mi na to kasy :)
    No mi pomógł bo przeszlo a juz zaczynalam kaszlec powili. No i nie dla mnie miód ani maminy sok z malin- cukier w kosmos bym miala. A te tabsy moga byc stosowane przez diabetyków

Ania.g narzekaj, od tego jest 3 trymestr :) wazne ze z mamy serduchem ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:56

ania.g lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Natasza:) co do wód płodowych to moga mi odejsc ale w szpitalu dopiero:) przekłuwanie błon płodowych w skurczu jest srednio przyjemne chociaż takie odejscie wód też do komfortowych nie nalezy ale z dwojga złego wolę drugie byleby w szpitalu a plan mam taki sam jak w poprzednich ciążach czyli kiedy nadejdzie termin porodu pojadę do szpitala i posciemniam że młody się nie rusza i pewnie mnie zostawią:) co prawda w pierwszej ciąży trochę żałowałam że tak zrobiłam bo leżałam jeszcze tydzień ale w drugiej tak mnie badali i masaż szyjki zrobili że urodziłam na drugi dzień a że od pierwszych skurczów do porodu mninęły może 2 godziny to wolę być na miejscu niż w bólach przemierzać miasto i jeszcze może stać w korku brr nie wyobrażam sobie

Justi2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj natasza :) ja też mam na 11 termin ;) to ja pisałam o tych wodach hahah chciałabym coś nowego, bo zawsze przebijali mi już na porodówce i przyjemne to gmeranie i przebijanie nie było :P ale jak mają odejść to w domu, broń Boże jak będę gdzieś w terenie hah

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.g, najważniejsze, że z mamą jest ok. Narzekaj ile wlezie, a co! Posłuchamy, doradzimy ;-)

Natasza, no to rzeczywiście z tymi wodami nieciekawie było marznąć.
    A odejście wód boli?

Justi2, niektóre to nawet potrafią robić tak, że się skurcze na KTG pojawiają :-)

Mnie dzisiaj złapał taki bolesny skurcz, że aż się wystraszyłam. I to leżałam sobie spokojnie. Bo gdybym coś robiła wysiłkowego to jeszcze rozumiem, ale przy leżeniu? Aż mi oddech odebrało...

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się modle, żebym teraz w ogóle na czas dotarła na porodówkę :D chyba przy pierwszych skurczach już pojade :P bo z córką to leedwo co, 20 min później i bym w aucie rodziła hahaha

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Natasza :)
    Mi raz w życiu odeszły wody przy pierwszym dziecku. Usłyszałam takie cichutkie pęknięcie i już. Nic nie czułam. Za to potem próba urodzenia jej przez 12 godz dała popalić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, mam dystokię szyjkową i skurcze raczej nie są bolesne, tylko twardnienia brzucha.
    Jak pojechałam w 36 tc z trzecim synem do szpitala, to chciałam rutynowo sprawdzić się na KTG, czy te twardnienia brzucha są oznaką porodu czy ćwiczeniem macicy bo coś mnie wewnętrznie niepokoiło...A na porodówce dr mówi, że Pani już na porodówkę bo skurcze są silne i nie będziemy ryzykować przy stanie po 2 cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Cześć Natasza :)
    Mi raz w życiu odeszły wody przy pierwszym dziecku. Usłyszałam takie cichutkie pęknięcie i już. Nic nie czułam. Za to potem próba urodzenia jej przez 12 godz dała popalić.

A w którym tygodniu odeszły Ci wody?

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ