Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Felicity wrote:gdzie kupowalyście krem na wiatr i niepogodę z Hipp? bo ja w żadnym sklepie stacjonarnym nie moglam go znaleźć
dobry jest też chyba z rossmana babydream -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:kurcze to ja wlasnie szukałam we wszystkich stacjonarnych w okolicy i nic
chyba w koncu kupie ten z babydream. A na allegro kosztuje z wysylką od 25zł takze sie nie oplaca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 20:53
-
nick nieaktualny
-
O, to widzę, że nie tylko ja chcę walizkę na kółkach
Bo się zastanawiałam, czy nie będę głupio wyglądać?
A torby za bardzo nie mam, bo mamy w domu dwie torby,ale obie są wielkościowo dość nieduże, bo to nasze torby na siłownię. Nawet na 3 dni jak byłam w szpitalu, to ledwo się do tej torby spakowałam, a wiadomo, że miałam dużo mniej rzeczy niż do porodu.
Czy któraś z Was miała zapalenie krtani/gardła w ciąży?
Bo chyba mnie dopadło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ cytryna i imbirem tez moze byc, płukanie woda z sola, miodem, syrop z cebuli jedli jest kaszel, do tego grejpfruty, pomarańcze i granaty na wzmocnienie.
U mnie najbardziej mnie teraz martwią twardnienia brzucha:/ zażywam magnez nawet w nocy jak wstaje ake brzuch mnie tak dziwnie boli, prawie jak na okres:/Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Liskova, jesli to krtan, to bardzo uwazaj na temperature napoju, wtedy nie wolno goracego w przeciwienstwie do zapalenia gardla. Ale pij duzo! Sa bardzo fajne tabletki lagodzace suchosc i chrype ISLA albo FIORDA, naturalny sklad, lekarz mi zalecil nawet na poczatku ciazy. Jesli masz nawilzacz powietrza, dobrze go wlaczac na noc, albo tez mokry recznik na kaloryfer, sluzowka przy infekcjach jest wysuszona.
Jesli chrypisz, to unikaj mowienia, szept pogarsza sprawe.
Generalnie wszystko zalezy, czy to krtan, czy gardlo, spiewalam dlugie lata i od krtani to juz specem jestemLiskova, Pchełka lubią tę wiadomość
-
Witam
Pchełka, nadal czekam. Bo ten do którego chce się dostać jest bardzo oblegany i wolne terminy ma w maju. Możliwe że jak nie on to będzie to ordynator szpitala w którym mam rodzić. Prawdopodobnie coś dziś będzie wiadomo.
Summerka, nawet nie wiesz jak czekam na tą 3 z przoduSummerka lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Dzięki Wam bardzo za rady
Nie wiem właśnie, czy o krtań, wczoraj byłam pewna, że tak, bo miałam taką 'kulkę' w gardle i im więcej mówiłam, tym było gorzej. Kaszel jest, bo mnie 'drapie' w gardle i mnie podrażnia, kupię chyba ta Islę.
Chciałam wczoraj coś w aptece, ale pani umiała doradzić tylko Prenalen (tragiczny skład) i powiedziała, że w ciązy to już nic innego nie doradzi
Piję bardzo dużo, przede wszystim ciepłej herbaty z sokiem malinowym lub z miodem.
Dostałam od cioci męża suszoną aronię - można też? Mam to dodać do herbaty, czy samo zaparzyć? -
nick nieaktualnyania.g wrote:Witam
Pchełka, nadal czekam. Bo ten do którego chce się dostać jest bardzo oblegany i wolne terminy ma w maju. Możliwe że jak nie on to będzie to ordynator szpitala w którym mam rodzić. Prawdopodobnie coś dziś będzie wiadomo.
Summerka, nawet nie wiesz jak czekam na tą 3 z przodu
Ania, tylko jak pójdziesz już do innego lekarza, to nie mów nic, że Twój lekarz twierdzi to czy tamto, ogólnie nie sugeruj nic.
Powiedz, że chciałaś skontrolować stan blizny po cc itd
Summerka gratuluję 3 z przoduania.g, Summerka lubią tę wiadomość