Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mandragora wrote:Aniu g. ty idź kobito do innego gina. Bo chyba trochę przesadza ze straszenie cie ta blizna. Moich trzech ginekologów twierdzi ze cięcie jest wykonywane w miejscu gdzie aktywność skurczowe jest minimalna i póki nie ma czynności skurczowej prowadzącej do postępu porodu nie ma zagrożenia. Nawet jeśli blizna zacznie się rozchodzic. A przecież czeka cię cc na zimno. Ja się wiele razy o to pytałam bo nie powiem ale miałam obawy ze tak wcześnie po cc zaszłam w kolejną ciążę. Ale nikt mi nie daje żadnych ograniczeń co do aktywności.
Jestem na etapie załatwiania wizyty u innego lekarza w celu zweryfikowania tych wszystkich rewelacji po wczorajszej wizycie. Bo, ten gin z jednej strony mnie straszy a z drugiej bagatelizuje sprawę umawiając mnie na kolejną wizytę za miesiąc dopiero. Mówi że mogę nie czuć rozejścia się blizny, no to jak mam do jasnej ciasnej reagować? Z byle bóle pędzić na IP. Bez sensu. Poza tym skoro grozi mi poród przedwczesny to nie powinnam dostać sterydów na rozwój płuc dla dziecka? Na co on czeka? Że jakoś to będzie? I znowu mnie straszył czekającą mnie cc. Potrzebuję lekarza specjalisty, najlepiej poleconego i realisty który szczerze mi powie na czym stoję. Także czekam na odzew mojej koleżanki która wie gdzie, co i jak oraz jest w stanie mi taką wizytę załatwić.Matka fantastycznej 4 -
Ania koniecznie idź do innego lekarza...
Ja też mam mdłości ostatnio jakoś...no ale to pewnie przez to, że mały rośnie i wszystko uciska... -
nick nieaktualnyJa tez piorę i prasuje. Byłam dzis na wizycie, serduszko pieknie bije 140/min, przeziębienie i kaszel mam leczyć domowymi sposobami ale przy badaniu wyszło ze macica bardzo reaktywna i mam ja relaksować
na szczęście szyjka nie jest skrócona a chyba to twardnienie w takim razie nie jest groźne? W każdym razie mam sie oszczędzać, nie dźwigać i dawkę magnezu mam juz kosmiczna. Podobno u nerwowych kobiet tak jest z tym twardnieniem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:44
ania.g, anulka557 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Ale u mnie to będzie czwarta cesarka. Lekarz twierdzi że moja macica jest przez poprzednie cięcia już mocno zmęczona i pokiereszowana. Teraz powiedział że to będzie jak cięcie i zszywanie kartki papieru.
Jestem na etapie załatwiania wizyty u innego lekarza w celu zweryfikowania tych wszystkich rewelacji po wczorajszej wizycie. Bo, ten gin z jednej strony mnie straszy a z drugiej bagatelizuje sprawę umawiając mnie na kolejną wizytę za miesiąc dopiero. Mówi że mogę nie czuć rozejścia się blizny, no to jak mam do jasnej ciasnej reagować? Z byle bóle pędzić na IP. Bez sensu. Poza tym skoro grozi mi poród przedwczesny to nie powinnam dostać sterydów na rozwój płuc dla dziecka? Na co on czeka? Że jakoś to będzie? I znowu mnie straszył czekającą mnie cc. Potrzebuję lekarza specjalisty, najlepiej poleconego i realisty który szczerze mi powie na czym stoję. Także czekam na odzew mojej koleżanki która wie gdzie, co i jak oraz jest w stanie mi taką wizytę załatwić.
Aniu, mi np. lekarka zaleca te sterydy na rozwój płucek i na następnej wizycie chce mi dac skierowanie. U Twojego lekarza dziwi mnie bardzo, że z jednej strony mówi, że jest naprawdę źle, a z drugiej umawia Cię na za miesiąc, zamiast mieć pod stałą kontrolą choćby co 2 tygodnie. Nie powiedział też dokładnie co ewentualnie miałoby Cię zaniepokoić. Mnie niepokoi wiele rzeczy, np. jak za szybko wstanę z fotela i coś mnie mocno zakluje to mam 15 scenariuszy co to mogło być, ale na IP nie jadę.
Mógł właśnie chociaż sterydy zalecić, bo byłoby to wysoce uzasadnione.
Moim zdaniem bardzo dobrze robisz, że skonsultujesz to wszystko z innym lekarzem, który spojrzy na Twoją sytuację zupełnie obiektywnie.
FasUla, fajnie, że wszystko ok na wizycie.
Ja podjęłam decyzję i jeśli 16.11 na wizycie moja ginka będzie dalej obstawać przy podaniu sterydów, to idę. Rzeczywiście będzie bezpieczniej dla dzieciątka. Przy okazji zrobią mi KTG i GBS
I może rzeczywiście będę o niebo spokojniejsza. Dziękuję Wam za radyania.g, FasUla lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie pamiętam czy o kremach do buzi malucha już było (pewnie tak
) ale szukam opini właśnie jaki kremik ochronny na mroz czy wiatr zakupic, dobre opinie słyszałam o hipp a raczej jego składzie, co kupowałyscie lub zamierzacie kupic?
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
AŚ_KA wrote:Dziewczyny nie pamiętam czy o kremach do buzi malucha już było (pewnie tak
) ale szukam opini właśnie jaki kremik ochronny na mroz czy wiatr zakupic, dobre opinie słyszałam o hipp a raczej jego składzie, co kupowałyscie lub zamierzacie kupic?
-
Ja pościel wyprałam, wyprasowałam. Ja piorę wszystko. Teraz został mi do wyprania śpiworek, rożek, czapeczki i kocyki- jak już dojdą do mnie.
Ja nie odczuwam twardnienia brzucha, nie miałam żadnych skurczy, ani bóli, a się okazało, ze szyjka mi się skróciła i powinnam coś poczuć. Chyba jestem jakaś dziwna.
Męczy mnie wstawanie w nocy do toalety, normalnie chyba powinnam w niej zamieszkać.
Mnie się ostatnio śniło, że urodziłam- chwaliłam się wszystkim, ale dziecka we śnie nie widziałam, wiem, ze ważyło 10 kilogramów...
Powiedzcie mi proszę, prałyście obudowę wózka? Bo ja wyczytałam, ze mogę ją wymrozić na balkonie i też będzie ok.
-
Aniu no ja właśnie wiem ze u ciebie juz kolejna cesarka, ale jak się ne kurczy to się nie kurczy, a rozejscia blizny nie poczujesz faktycznie. Moja kumpela rodziła syna w tym samym czasie co ja Stasia, było utajone rozejscia macicy ale na nic to nie wpłynęło bo przecież nie rodziła SN. Tylko jeśli mówi o porodzie przedwczesnym to chyba sterydy być powinny. Mi mój powiedział ze pojawia się problem jak za wcześnie efektywne skurcze wystąpią.
Na pewno musisz te straszenie z kimś przedyskutować jeszcze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mandragora wrote:Aniu no ja właśnie wiem ze u ciebie juz kolejna cesarka, ale jak się ne kurczy to się nie kurczy, a rozejscia blizny nie poczujesz faktycznie. Moja kumpela rodziła syna w tym samym czasie co ja Stasia, było utajone rozejscia macicy ale na nic to nie wpłynęło bo przecież nie rodziła SN. Tylko jeśli mówi o porodzie przedwczesnym to chyba sterydy być powinny. Mi mój powiedział ze pojawia się problem jak za wcześnie efektywne skurcze wystąpią.
Na pewno musisz te straszenie z kimś przedyskutować jeszcze.Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyFasUla nie wiem czy będzie Cię taka interesować
ja kupiłam sportową z Pumy,zeby potem też sie nam przydała itp bo w domu mamy albo walizki albo małe sportowe.
Ale podoba mi się i jest bardzo pojemna
http://allegro.pl/torba-sportowa-puma-duza-silownia-070204-01-i5763873529.html
ale dla małej mam osobno małą sportową torbę bo do jednej to nie ma szans zebym spakowała wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 14:29
-
nick nieaktualny