Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie przydałby się jakiś sposób na spanie
ja od kilku dni spać nie mogę..jak mały się kręci budzi mnie to i przeszkadza mi żeby zasnąć
i ani na prawym, lewym boku nie odnajduje się nie wspominając już o plecach... do tego potworny ból głowy od kilku dni
-
nick nieaktualny
-
Mi wczoraj oczy się zamykały, nie mogłam już nic mówić ze zmęczenia, ale zasnąć nie dałam rady. Próbowałam od 21 do północy. Potem na trochę zasnęłam, żeby o 00.45 się obudzić. Dopiszę na listę melisę, bo z ww sposobów tylko tego nie próbowałam, dzięki:) Do tej pory odsypianie w dzień zdawało egzamin, ale od poniedziałku nic z tego... Liczę na przespaną całą noc najwcześniej za 2 lata:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyappee mi mała też strasznie buszuje w nocy i za nic nie pomaga lezenie ani na jednym ani na drugim boku, jedyne wyjscie to przeczekac
zwykle śpię od godz.2 lub 3 do godziny 6.00, potem w dzien staram sie odespac jeszcze godzinke.
ostatnio wieczorem musze jeszcze cos zjesc koło godz.23 bo potem z głodu nie moge zasnąć..a jak zjem to pojawia sie zgaga, narazie migdaly pomagają -
nick nieaktualny
-
Ola boga jakbym nic nie jadła po 18 to bym czuła, że z głodu umieram:) Tak robiłam przed ciążą, teraz i tak jest lepiej. Wystarczy, że zjem ok 20 i potem już nie muszę, a w pierwszym trymestrze musiałam o 22 zjeść bo inaczej mi się niedobrze z głodu robiło:) Zredukowałam słodycze od poniedziałku i może dlatego organizm się buntuje:P
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny od zeszlego piatku jestem przeziebiona, katar, bol gardla, a terz dolaczyl sie brzydki kaszel i odpluwanie flegmy... czy to moze zaszkodzic dziecku?np te bakterie?jutro ide do gina, ale liczylam, ze skonczy sie na katarze:(
Przechodzilyscie cos takiego w ciazy i macie zdrowe dzieciaczki? Ten kaszel nie jest jakis niebezpieczny? Bo nie chce znowu brac antybiotyku, tym bardziej, ze ostatnio sie okazalo, ze wczesniejszy antybiotyk byl na wyrost... -
FasUla, mam przykład koleżanki która w kwietniu urodziła zdrową dziewczynkę a w ciąży prawie pod koniec przechodziła zapalenie oskrzeli i ledwo kaszlała. Brała duuużo antybiotyków itd. więc spokojnie.
-
nick nieaktualny
-
Hej. Jestem po wizycie. Julia waży 1110 i rozwija się bardzo ładnie. Przepływy, łożysko i stan wód w normie. Niestety blizna po cc ma tylko 1mm szerokości. Mam nakaz leżenia w domu a w razie co do szpitala. Oby jeszcze chociaż z miesiąc przetrwać.Matka fantastycznej 4
-
nick nieaktualny
-
Pchełka wrote:Aniu, spokojnie, dotrwasz do terminu. Spokojnie. Ja na Twoim miejscu wybrałabym się na usg do innego lekarza. Tak dla sprawdzenia i zapytania go o zdanie.Matka fantastycznej 4
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczęta. Podczytuje regularnie ale weny brak na pisanie
ale czytam i trzymam kciuki za wszystkie.
Aniu g. ty idź kobito do innego gina. Bo chyba trochę przesadza ze straszenie cie ta blizna. Moich trzech ginekologów twierdzi ze cięcie jest wykonywane w miejscu gdzie aktywność skurczowe jest minimalna i póki nie ma czynności skurczowej prowadzącej do postępu porodu nie ma zagrożenia. Nawet jeśli blizna zacznie się rozchodzic. A przecież czeka cię cc na zimno. Ja się wiele razy o to pytałam bo nie powiem ale miałam obawy ze tak wcześnie po cc zaszłam w kolejną ciążę. Ale nikt mi nie daje żadnych ograniczeń co do aktywności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 19:55
ania.g lubi tę wiadomość
-
FasUla wrote:Dziewczyny od zeszlego piatku jestem przeziebiona, katar, bol gardla, a terz dolaczyl sie brzydki kaszel i odpluwanie flegmy... czy to moze zaszkodzic dziecku?np te bakterie?jutro ide do gina, ale liczylam, ze skonczy sie na katarze:(
Przechodzilyscie cos takiego w ciazy i macie zdrowe dzieciaczki? Ten kaszel nie jest jakis niebezpieczny? Bo nie chce znowu brac antybiotyku, tym bardziej, ze ostatnio sie okazalo, ze wczesniejszy antybiotyk byl na wyrost...
Spróbuj łyżeczkę naturalnego miodu plus cynamon.
Syrop prawoślazowy jest też dobry na kaszel.sylwia -
Ktosik a syrop prawoślazowy nie ma w składzie spirytusu?
chociaż nie wiem czy każdy syrop nie ma...
Fasula niech gin Ci powie co możesz brać i jużja jak byłam przeziębiona poszłam do internisty ale zanim cokolwiek kupiłam z ginem skonsultowałam ..no ale u mnie na szczęście obeszło się bez mocniejszych leków i w sumie po tygodniu mi minęło...a co mnie najbardziej zdziwiło to to, że obaj lekarze rutinoscorbin mi kazali brać
ale,że ostatnio jem po całym grejfrucie więc nie brałam dodatkowo