X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przydałby się jakiś sposób na spanie :( ja od kilku dni spać nie mogę..jak mały się kręci budzi mnie to i przeszkadza mi żeby zasnąć :( i ani na prawym, lewym boku nie odnajduje się nie wspominając już o plecach... do tego potworny ból głowy od kilku dni :(

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apee ja dzis zasnelam po 3 w nocy, na pewno pomoze melisa przed snem, wietrzenie pokoju, woda pod reka w nocy i chyba odsypianie w ciagu dnia, bo ja juz nie licze na przesypianie calej nocki;) no i jeszcze magnez albo kakao przed snem:)

• appee Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj oczy się zamykały, nie mogłam już nic mówić ze zmęczenia, ale zasnąć nie dałam rady. Próbowałam od 21 do północy. Potem na trochę zasnęłam, żeby o 00.45 się obudzić. Dopiszę na listę melisę, bo z ww sposobów tylko tego nie próbowałam, dzięki:) Do tej pory odsypianie w dzień zdawało egzamin, ale od poniedziałku nic z tego... Liczę na przespaną całą noc najwcześniej za 2 lata:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apee musze przyznac ze ja w nocy czytam cos na telefonie albo jakiegos ebooka i to mnie bardziej usypia niz czekanie na sen... no a przed snem tez warto odlozyc telefon i wziac ksiazke i zauwazylam, ze to pomaga:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee mi mała też strasznie buszuje w nocy i za nic nie pomaga lezenie ani na jednym ani na drugim boku, jedyne wyjscie to przeczekac :P zwykle śpię od godz.2 lub 3 do godziny 6.00, potem w dzien staram sie odespac jeszcze godzinke.
    ostatnio wieczorem musze jeszcze cos zjesc koło godz.23 bo potem z głodu nie moge zasnąć..a jak zjem to pojawia sie zgaga, narazie migdaly pomagają

• appee Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie książka też już zawodzi, próbuję albo się wymęczyć przed spaniem albo wyciszyć, ale efekty są mizerne:) Chyba to nas przygotowuje do czuwania nad Maluchami:)

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a próbowałyście ciepłe mleko ok. 21, nic nie jeść po 18 i zasypianie w pozycji prawie półsiedzącej?
    Mi taki mix pomaga. Też nie śpię jak bóbr ale zawsze to ciut lepiej... ;-)

• appee Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola boga jakbym nic nie jadła po 18 to bym czuła, że z głodu umieram:) Tak robiłam przed ciążą, teraz i tak jest lepiej. Wystarczy, że zjem ok 20 i potem już nie muszę, a w pierwszym trymestrze musiałam o 22 zjeść bo inaczej mi się niedobrze z głodu robiło:) Zredukowałam słodycze od poniedziałku i może dlatego organizm się buntuje:P

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz mała obudziła mnie w nocy;O

Tak kopała, jak szalona.

Chyba do łącze do tych co nie mogą spać. I jak tu przez brzuch dzieciątko uspokoić?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co się przebudzę to albo kopie, albo czka :) ale ostatnio jestem już tak zmęczona, że na prawdę solidnie musi kopać, żeby mnie obudzić :P a śpię fazowo, raz źle i jak zombie chodzę, a raz nawet względnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od zeszlego piatku jestem przeziebiona, katar, bol gardla, a terz dolaczyl sie brzydki kaszel i odpluwanie flegmy... czy to moze zaszkodzic dziecku?np te bakterie?jutro ide do gina, ale liczylam, ze skonczy sie na katarze:(
    Przechodzilyscie cos takiego w ciazy i macie zdrowe dzieciaczki? Ten kaszel nie jest jakis niebezpieczny? Bo nie chce znowu brac antybiotyku, tym bardziej, ze ostatnio sie okazalo, ze wczesniejszy antybiotyk byl na wyrost...

• mitzula Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, mam przykład koleżanki która w kwietniu urodziła zdrową dziewczynkę a w ciąży prawie pod koniec przechodziła zapalenie oskrzeli i ledwo kaszlała. Brała duuużo antybiotyków itd. więc spokojnie.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszel jedynie może być niebezpieczny, że od niego możesz pobudzić macicę do pracy, czyt. dostać skurczy, także lepiej w takim wypadku wziąć już antybiotyk moim zdaniem

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem po wizycie. Julia waży 1110 i rozwija się bardzo ładnie. Przepływy, łożysko i stan wód w normie. Niestety blizna po cc ma tylko 1mm szerokości. Mam nakaz leżenia w domu a w razie co do szpitala. Oby jeszcze chociaż z miesiąc przetrwać.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, spokojnie, dotrwasz do terminu. Spokojnie. Ja na Twoim miejscu wybrałabym się na usg do innego lekarza. Tak dla sprawdzenia i zapytania go o zdanie.

ania.g lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Aniu, spokojnie, dotrwasz do terminu. Spokojnie. Ja na Twoim miejscu wybrałabym się na usg do innego lekarza. Tak dla sprawdzenia i zapytania go o zdanie.
    Dobry pomysł, ja jakoś w natłoku wydarzeń w ogóle o tym nie pomyślałam.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dobry pomysł, ja jakoś w natłoku wydarzeń w ogóle o tym nie pomyślałam.

Aniu, w poważnych sprawach zawsze warto się poradzić więcej niż jednego lekarza.
    Będziemy się martwić, jak drugi powie to samo ;-)

ania.g lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta. Podczytuje regularnie ale weny brak na pisanie ;) ale czytam i trzymam kciuki za wszystkie.
    Aniu g. ty idź kobito do innego gina. Bo chyba trochę przesadza ze straszenie cie ta blizna. Moich trzech ginekologów twierdzi ze cięcie jest wykonywane w miejscu gdzie aktywność skurczowe jest minimalna i póki nie ma czynności skurczowej prowadzącej do postępu porodu nie ma zagrożenia. Nawet jeśli blizna zacznie się rozchodzic. A przecież czeka cię cc na zimno. Ja się wiele razy o to pytałam bo nie powiem ale miałam obawy ze tak wcześnie po cc zaszłam w kolejną ciążę. Ale nikt mi nie daje żadnych ograniczeń co do aktywności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 19:55

ania.g lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny od zeszlego piatku jestem przeziebiona, katar, bol gardla, a terz dolaczyl sie brzydki kaszel i odpluwanie flegmy... czy to moze zaszkodzic dziecku?np te bakterie?jutro ide do gina, ale liczylam, ze skonczy sie na katarze:(
    Przechodzilyscie cos takiego w ciazy i macie zdrowe dzieciaczki? Ten kaszel nie jest jakis niebezpieczny? Bo nie chce znowu brac antybiotyku, tym bardziej, ze ostatnio sie okazalo, ze wczesniejszy antybiotyk byl na wyrost...

Spróbuj łyżeczkę naturalnego miodu plus cynamon.
    Syrop prawoślazowy jest też dobry na kaszel.

sylwia
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik a syrop prawoślazowy nie ma w składzie spirytusu? :) chociaż nie wiem czy każdy syrop nie ma... :)

Fasula niech gin Ci powie co możesz brać i już :) ja jak byłam przeziębiona poszłam do internisty ale zanim cokolwiek kupiłam z ginem skonsultowałam ..no ale u mnie na szczęście obeszło się bez mocniejszych leków i w sumie po tygodniu mi minęło...a co mnie najbardziej zdziwiło to to, że obaj lekarze rutinoscorbin mi kazali brać :) ale,że ostatnio jem po całym grejfrucie więc nie brałam dodatkowo :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ