X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Możecie mi polecic jakis dobry termometr bezdotykowy :)
    Tech med pro 50 :) tzn ja ten będę kupować :) moja siostra ma i jest zadowolona z niego :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A ja dziś zaliczam psychiczny dołek. Za dużo tych atrakcji jak dla mnie. W nocy moja mama wylądowała na kardiologii. Na szczęście okazało się że z sercem wszystko dobrze a te bóle są od kręgosłupa. W każdym razie dobiło mnie to. Mam spadek energii, kłuje mnie i ciągnie z lewej strony brzucha. To sobie ponarzekałam.

Ania dobrze,że z mamą ok i że to nie od serca :) A to kłucie i cała reszta to pewnie z nerwów :( przynajmniej ja na sobie zaobserwowałam, że jak mam jakiś nerwowy dzień to mnie bardziej boli brzuch :( połóż się, zrelaksuj :) i oby ból szybko przeszedł :)

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych wodach, przebijaniu pęcherza i jeszcze bardziej chcę mieć cc :( na samą myśl o porodzie sn robi mi się słabo i trzęsawki dostaję ni wspominając już o sercu które chce mi wyskoczyć...

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie nie wiem co to skurcze, bóle, odejście wód;) śmieje sie, ze drugie w drodze, a w razie czego ja zielona;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka to jaki Ty miałaś pierwszy poród że nie wiesz co to jest :) ?
    Dzień dobry dziewczynki witam się z bólem głowy i bolącym gardłem :(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    A w którym tygodniu odeszły Ci wody?
    W 40

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to termometrów ja dostałam od teściowej firmy Oregon bezdotykowy chociaż można też włożyć do uszka

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Summerka to jaki Ty miałaś pierwszy poród że nie wiesz co to jest :) ?
    Dzień dobry dziewczynki witam się z bólem głowy i bolącym gardłem :(

Pojechałam na planowe ciecie, nic mnie nie bolało, rozcięli, poprzebijane co trzeba i viola!;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Ania dobrze,że z mamą ok i że to nie od serca :) A to kłucie i cała reszta to pewnie z nerwów :( przynajmniej ja na sobie zaobserwowałam, że jak mam jakiś nerwowy dzień to mnie bardziej boli brzuch :( połóż się, zrelaksuj :) i oby ból szybko przeszedł :)
    Tak to chyba jednak stres. Bo jak poleżałam to jest trochę lepiej :) w każdym razie dzięki:)

Magdalena83 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie będziesz teraz miala drugiej cesarki? Ja to bym walczyla

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Pojechałam na planowe ciecie, nic mnie nie bolało, rozcięli, poprzebijane co trzeba i viola!;)
    No taki poród każda by chciała :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Ale skoro nie ma żadnych przeciwwskazań to po co robić drugi raz cesarkę ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:

Ja? Bede, bede - inaczej nie rodzę, juz to pogadałam z Ginka w pierwszej ciazy, ze przy drugiej bede mogla zdecydować. Mowię, ze jakby znienacka sie zaczelo

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka czyli chcesz drugą cesarkę mieć :) A nie chcesz próbować własnymi siłami ? Czy się boisz że coś się może stać

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi te wody i tak po mistrzowsku odeszły, w szpitalu, po 8 dniach wywoływania porodu, 3 dni przed TP. Mało tego - wstałam sobie o 6 rano i poszłam się wysikać. Zdążyłam narciarza uskutecznić nad muszlą, a tu siup jak z wiadra, a jeszcze nie zdążyłam zacząć sikać :-D Jak przestało lecieć, to się wysikałam i poszłam powiedzieć położnej, że mi wody odeszły. Ona, że na pewno się mylę i że niby gdzie one są, jak jej powiedziałam, że akurat w ubikacji byłam, to aż oczami wywróciła z dezaprobatą, ale z łaski mnie zbadała i kazała się na porodówkę pakować :-)
    Fakt, że nie boli ani odrobinkę i o tym, że to przebijanie może boleć, to akurat ja nie pomyślałam...
    Summerka - ja miałam cc, ale niestety wiem też co to skurcze, wody, oksytocyna i cała reszta. Ale cesarka mi się tak źle kojarzy i tyle miałam później przez nią problemów, że mam nadzieję, że się nie powtórzy :-/

p19udqk3vbg012ck.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza to miałaś fajnie z tymi wodami :) A jakie miałaś problemy po cc ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka, najpierw źle zniosłam znieczulenie zo i dusiłam się na tym stole, nie mogłam oddychać i szczerze bałam się, że się przekręcę. Poza tym, lekarze się bardzo śpieszyli, bo małemu w ogóle serce przy skurczach nie biło i nacięli mu główkę skalpelem. Niby płytko, ale dzieciom tak szybko głowa rośnie, że ma wielką bliznę - na szczęście na linii włosów, ale kilka centymetrów niżej i nie miałby oka :-/ albo bliznę na pół twarzy :-/
    Po przewiezieniu na pooperacyjną mój stan się nie chciał poprawiać i choć u nas pionizują po 6 godzinach, to moje parametry życiowe nie pozwalały mnie ponad dobę ruszyć. Ciągle wszystkie aparaty pikały. Jak po dobie próbowałam wstać, to dostawałam krwotoku i zalewałam pół sali :-/
    Na szczęście goiło się ładnie, mam praktycznie niewidoczną bliznę, ale...
    Niecałe 2 lata po cesarce okazało się, że mam endometriozę i mnóstwo zrostów. Co miesiąc miałam bóle porodowe, tylko bez przerw. Nie chodziłam do pracy, darłam się i faszerowałam tramalem 150, który i tak nie działał. Później długie leczenie hormonalne i dwie laparoskopie żeby usunąć ogniska endo i zrosty.
    O, takie coś. Dlatego jak czasem czytam, że ktoś szybko doszedł do siebie, to ja wiem, że to jeszcze nic nie znaczy, bo problemy mogą zacząć się i po latach.

p19udqk3vbg012ck.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku maskara dobrze że tak się stało a nie inaczej. A teraz też będziesz miała cesarkę ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Możecie mi polecic jakis dobry termometr bezdotykowy :)

Mam do sprzedania nowy termometr bezdotykowy Microlife Nc100,info w watku bazarkowym :-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cholestaze leże w szpitalu 2,tyg. Wyniki spadają wiec wyjde gdzies w poniedziałek dostaje kroplówki 3x2 tab chyba na wątrobę. Juz nie swędzi. No i dieta niskotłuszczowa

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ