X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Karolinka trzymaj się dzielnie!! Ważne, że już wiadomo co jest i leczą :)))

Dziewczyny ja w nocy jeszcze ani razu na siku nie wstałam...zastanawiam się czy coś jest ze mną nie tak..czy może tak mi się woda zatrzymuje w organizmie? :(((
    A jesteś opuchnięta, w sensie stopy, ręce? Bo jeśli tak to faktycznie może Ci się zatrzymywać woda w organizmie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z nas jest inna. Ciesz się, że masz spokojne noce :):) ja dopiero tak od 2 tygodni wstaje więc pewnie kazdą z nas to dopadnie :)

a co do tych ruchów to jestem ciekawa co mi powie, bo naprawdę są bardzo częste i bolesne szczególnie w nocy jak zahacza o żebra. Teraz też non stop się rusza. Niby powinien się już mniej wierzgać bo mniej miejsca a on od kilku tygodni rusza jak nigdy wcześniej. I już mnie koleżanka straszyła, że jak jest dziecko tak ruchliwe to może owinąć się pępowina :(

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też taki nadpobudliwy :P dziś ma pierwszy dzień od chyba 2 miesięcy, gdzie mniej się rusza, rozpycha bardziej... chyba ma gorszy dzień :P

ja liczę na sn, ale zapowiada mi się duże dziecko... i z jednej strony boję się, że czeka mnie przez to cc, a z drugiej boję się, że każą mi dziecko ponad 4 kg rodzić naturalnie! a trzeciej opcji nie ma!! :P także już pal licho, że rok do tyłu będzie miał, liczę, że urodzi się na świeta, albo końcem grudnia z normalną wagą :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix 3-4 dni miałam dziecko ruchliwe że szok. Kopała, wierciła się i masakra. Nawet w nocy budziła. Bałam się, że coś nie tak. Bo miałam z 200 ruchów na godzinę. A dziś już jest znów nieśmiała.

Zauważyłam że tak ma kilka dni ruchliwa i kilka dni spokojniejsza:) Jak jest spokojniejsza to chyba rośnie.
    Jak mówiłam o tym ginowi to powiedział, że to normalne.

Ja się nadal dobrze czuje i przesypiam noce o dziwo.

Torba nadal nie spakowana, ale kupiłam piękne biustonosze do karmienia i koszule z lupoline:)

Paulix lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku nieśmiała :):)

dlatego nawet nie licze ruchów bo nieważne czy rano południe wieczor ciągle się rusza . Jak się kąpie to on się kapie razem ze mną :D szaleje.

jak urodzić 4 kilowe dziecko :) jestem ciekawa ile mój Jaś waży ale w głębi chciałabym żeby był tłuściutki byczek :D zmuszam się do soków Z marchwii żeby za mamusią nie był blady jak ściana.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się i cieszę i nie cieszę, że mój z wiekszych, czemu sie nie ciesze to pisałam :D ale patrząc na czas teraźniejszy to tylko na jego korzyść, bo nie daj Boże jakby się miał dużo za wcześnie urodzić to ma duże szanse na wyjście z tego bez szwanku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz nie śpię po no nocach, albo nie zasnę albo bedzie sie o 4 i koniec spania. W dodatku tak spuchlam, ze musiałam zdjąć cała biżuterie. Zazdroszczę tym co maja bezproblemowa ciaze, i tak jestem wdzięczna, ze u mnie bez jakichś większych problemów np z szyjka, ale dla mnie to duży wysiłek organizmu i naprawde nie dałabym rady pracować. Mam wrażenie tez ze stałam sie jakas głupsza;) i teraz tez wiem, ze jesli chodzi o drugie dziecko, to podziwiam te mamy co maja wiecej niz jedno. Wczesniej nie wiedziałam jak wiele to wymaga pracy i poświecenia.
    W ogole czytałam artykuł zd komórki dziecka wrastają w ciało matki, słyszałyście o tym?;)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A jesteś opuchnięta, w sensie stopy, ręce? Bo jeśli tak to faktycznie może Ci się zatrzymywać woda w organizmie.

Ania ręce i stopy nie, ale twarz wydaje mi się, że tak..chyba, że to przez te + 13 kg :P

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja to się i cieszę i nie cieszę, że mój z wiekszych, czemu sie nie ciesze to pisałam :D ale patrząc na czas teraźniejszy to tylko na jego korzyść, bo nie daj Boże jakby się miał dużo za wcześnie urodzić to ma duże szanse na wyjście z tego bez szwanku :)

no właśnie :) i taki słodki pultuś wyjdzie :) Mój Krystian ciągle mi powtarza, że musi być ludzik michelin ale bez przesady :D ale jak będzie teraz mało ważył to oliwe będzie mi kazał szklankami pić.

atdcp07wpidlrccj.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam sporo kilo do przodu bo waże już 67,7 a przed ciążą ważyłam 49 kg...
    i w sumie od ok 3 tygodni ograniczyłam diete a było to niełatwe a i tak po 1kg tygodniowo mi przybywa i nie wiem skąd. nic mi moja gin nie mówila ostatnio ale teraz się już sama zapytam czy to normalne.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix moze to woda? Ja miałam 49 a teraz 55,9.

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla to malutko przytyłaś same wody i dziecko.
    Może woda bo po ciele nie widać żebym tak przytyła. Troche uda i tyłek . Mam spory brzuch i piersi. Na buzi napuchłam i kostki często mam opuchnięte nawet jak leże pół dnia. A jesz normalnie te 2500 - 3000 kcal dziennie ?

atdcp07wpidlrccj.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak 15.05 u gin dowiedziałam się, że jestem w ciąży i totalne zaskoczenie bo byłam na wizycie żeby sprawdzić czy wszystko ok po poronieniu i nie wierzyłam w to co się stało, że tak szybko udało mi się zajść w kolejną ciąże a inne kobiety latami się starają biedne ;( jakoś mnie wzięło na czułości , że dopiero się kwililam żeby dzieciątko dotrwało do 14 tc a teraz już ostatnia prosta :) <3 się wzruszyłam.

Patrze sobie teraz na forum a tu już są Lipcówki 2016 :)

ania.g lubi tę wiadomość

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponieważ moja córka ostatnio też ruchliwa strasznie, to ostatnio na wizycie zapytałam czy może nie jest owinięta, czy coś się nie dzieje...A moja ginka powiedziała, że jeśli dziecko jest ruchliwe to bardzo dobrze i że znaczy to że ma dużo wód płodowych i sobie fika :-)
    Nie ma czym się martwić ;-)

Magdalena83 lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom, szok, a w lipcu nasze bobasy juz po 5 mcy beda mialy:)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no czas leci i to bardzo szybo ;) Jeszcze trochę i będziemy trzymały nasze bobaski na ramionach. :) <3

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się mogę się doczekać jak przytulę i wycałuje te małe stópki <3 już tyle za nami :)

Summerka lubi tę wiadomość

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, patrzę na Twój suwaczek i juz mniej niz 2 miesiące do porodu mi zostały, szok!!! Btw moj synek bedzie miał takie same imię:) ciekawa jestem jsk bedzie wyglądał taki moj dzieciaczek:)

Paulix lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Ania ręce i stopy nie, ale twarz wydaje mi się, że tak..chyba, że to przez te + 13 kg :P
    To tak po prostu masz ;)

Magdalena83 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ciekawość zżera jakie będzie miał oczka ustka :) byle dotrwać do połowy grudnia a najlepiej na święta tak się rozpakować :)
    Jaśki są wyjątkowe ;) <3

FasUla lubi tę wiadomość

atdcp07wpidlrccj.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ