Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mordeczka, ja zanim zaszlam w pierwsza ciaze, to wiedzialam, ze tylko cc.
natasza, wspolczuje przezyc. Ale rownie traumatyczne mozna miec po porodzie sn, czasem tak bywa i oczywiscie nie bagatelizuje, ale ja nie chcialabym rodzic naturalnie za zadne skarby swiata, choc cesarki tez sie troche boje -
Natasza alez mialas przezycia po prostu nie do wytrzymania..
Mordeczko zazwyczaj pp pierwszej cesarce sie proponuje druga no tak tez sobie mysle ze to dobre rozwiązanie bo po co sobie rozpieprzac oba miejsca no nie?
Karolka dobrze ze juz wykryli i działają. Nic sie nie martw.karolinka1992 lubi tę wiadomość
-
Ja nie demonizuję cesarki jako takiej. Jak mówiłam, pozostałe dziewczyny wstawały po 6 godzinach, od razu dostawały dzieciaczki i tylko ja jedna miałam takie przejścia. Poza tym do endometriozy też trzeba mieć skłonności. Tyle, że ja wiem, że je mam, więc boje się bardzo powtórki.
Lekarz mówi, że do TP, czyli 11.01 mam próbować sn, a jak się samo nie zacznie to cc, więc nawet nie wiem co mnie czeka. Ale też nie naciskam na nic i się nie upieram, bo strach mi nie pozwala. Boję się zwlekać z obawy o bliznę, wywoływać nikt nie będzie po poprzednich przejściach. Wkurza mnie tylko ta niewiedza... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, witamy się w 32 tygodniu:)
Byłam dziś na pierwszych zajęciach SR. Jak dla mnie straszliwy chaos, pani prowadząca starsza kobieta, na informację, że czytam o różnych rzeczach (dot. porodu, pielęgnacji) w necie mało zawału nie dostała. Dała nam jakieś próbki, puściła film o usg z początku lat 90(!). Okazało się, że umiem oddychać i wszystkie ćwiczenia wykonuję prawidłowo. Nie wiem czy jeszcze tam się pojawię, muszę to przemyśleć. Ech... -
Cześć dziewczyny. Znowu noce nieprzespane po 6 razy siku. mały się rusza praktycznie 24 na dobe i się martwię czy aby nie za bardzo jest aktywny a w czwartek mam dopiero wizytę.
Co do porodu boję się jak cholera ale nie bólu tylko tego ze będę rodzic 20 godzin a nie mam zadnych przesłanek do CC chociaż zobaczymy co mi teraz powie na wizycie. Hehe jedynie moje wąskie biodra mogą nie dać rady.
Bardzo bym chciała urodzić naturalnie, a z drugiej strony zazdroszczę Wam cesarek -
a to pewnie 0 szans na CC u mnie
zdrowa jak koń i jeszcze bardzo młoda. Mam nadzieje że jak takie drobne ciało to szybko i łatwo te kości się tam porozchodzą
Moja mama urodziła pięcioro dzieci, Wszystkie naturalnie i całe życie jest mała i chuda. Powiedziała mi że ja bardziej okres boli niż porody -
Paulix wrote:Cześć dziewczyny. Znowu noce nieprzespane po 6 razy siku. mały się rusza praktycznie 24 na dobe i się martwię czy aby nie za bardzo jest aktywny a w czwartek mam dopiero wizytę.
Co do porodu boję się jak cholera ale nie bólu tylko tego ze będę rodzic 20 godzin a nie mam zadnych przesłanek do CC chociaż zobaczymy co mi teraz powie na wizycie. Hehe jedynie moje wąskie biodra mogą nie dać rady.
Bardzo bym chciała urodzić naturalnie, a z drugiej strony zazdroszczę Wam cesarekMatka fantastycznej 4 -
Karolinka trzymaj się dzielnie!! Ważne, że już wiadomo co jest i leczą
))
Dziewczyny ja w nocy jeszcze ani razu na siku nie wstałam...zastanawiam się czy coś jest ze mną nie tak..czy może tak mi się woda zatrzymuje w organizmie?((
karolinka1992 lubi tę wiadomość