X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja wam zazdroszczę tych ruchliwych dzieciaczków bo mój zdecydowanie do nich nie należy:( zgłaszałam to już nie raz lekarzom i niby wszystko ok taki leniuch po prostu ale ja jednak bym wolała żeby fikał czesciej bo momentami idzie zawału z nerwów dostać:/

Justi2
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, moje wcześniejsze były leniuchami. Pierwszy raz mam tak ruchliwe dziecko.

Justi2 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nic nie mówił o rozwiązaniu w 37tc.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli ta choroba jest wcześniej wykryta a u mnie tak bylo i szybko leczona można urodzić w terminie i nawet naturalnie. Tylko trzeba przestrzegać diety leków i pilnować się z badaniami itd.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    każda z nas jest inna. Ciesz się, że masz spokojne noce :):) ja dopiero tak od 2 tygodni wstaje więc pewnie kazdą z nas to dopadnie :)

a co do tych ruchów to jestem ciekawa co mi powie, bo naprawdę są bardzo częste i bolesne szczególnie w nocy jak zahacza o żebra. Teraz też non stop się rusza. Niby powinien się już mniej wierzgać bo mniej miejsca a on od kilku tygodni rusza jak nigdy wcześniej. I już mnie koleżanka straszyła, że jak jest dziecko tak ruchliwe to może owinąć się pępowina :(

Nie boj sie, moja Zuza tez tak sie ruszala, tez panikowalam, bo bylo tak do konca ciazy! Raz pojechalam na IP, bo tez sie balam pepowiny, bo w ciagu 30 minut naliczylam 90 ruchow! A bylo okej, teraz tez predkus i ruchliwiec;)

Toska spokojniejsza...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśki to przytulasy i łobuzy!! :D wiem co mówię, bo mam jednego haha :D

mój jak był dziś spokojny, tak nadrabia, tak się wierci, że zaraz dziure mi zrobi :D

Paulix, FasUla lubią tę wiadomość

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłaś Summerka lepiej nie myśleć o tej pępowinie bo jeszcze sobie człowiek wykracze. Przed chwilka Jasiu tak wyszedł na wierzch, siedział i nie chciał się cofnąć , że myslalam że mi brzuch rozerwie. Oj będzie wykidajło niedobre :):)

Summerka lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my niedawno wróciliśmy z wizyty :) Teoretycznie wszystko ok, dzidziuś waży już 1630g, szyjka długa zamknięta, żadnych infekcji :) Tylko mam się zgłosić za 2 tygodnie na usg do szpitala bo za szybko rośnie mi brzuch, macica jest duża i dość wysoko jak na skończone 30 tygodni, przez ostatni miesiąc przybyło mi też wód i musimy skontrolować czy nie jest ich za dużo i czy brzuch dalej tak szybko rośnie. Niby nic strasznego ale trochę mnie to niepokoi.

Paulix lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzidzia ma dużo miejsca Aprilia :) Nie martw się , ważne że małe zdrowe :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was chudnie? Startowalam z nadwaga i niby normalne jest, ze wolniej sie przybiera wtedy, ale ja aktualnie mam 2,5 kg na plusie i mniej niz na poczatku wrzesnia.
    Maly rosnie, ma okolo 1800g, wiec tu jestem spokojna. Morfologia tez ok. Tlumacze sobie, ze to przejscia i pobyty w szpitalach, no ale niepokoj lekki jest.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiś 3 dni zdecydowanie mniej czuję ruchy mojego dziecia, dzisiaj poszłam do lekarza szyjka w porządku, rozwarcia nie ma, ale grozi nam wielowodzie :( Lekarz zakazał mi czytania internetów i wmawiania sobie czegokolwiek, bo podobno w 25-31-32 wód zbiera się więcej i to normalne, nie zawsze kończy się wielowodziem i żebym się nie stresowała. Za tydzień w czwartek mam przyjść z wynikami badań bo dostałam skierowanie na morfologię, posiew moczu próbę wątrobową i crp. Sprawdzimy wtedy co i jak, kolejna wizyta 1 grudnia. Dzidzia waży 1320g, jest bardzo ruchliwy, sama widziałam, ale niestety ja prawie nic nie czuję :( Staram się o tym nie myśleć za dużo i nie martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 10:06

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru trzymam kciuki żeby wszystko było jednak w porządku! Nie czytaj internetu i myśl pozytywnie! :)

ja się witam w 33tc :) jeszcze 35dni i będzie ciąża donoszona
    nocka oczywiście zarwana, spalam od 3 do 5.45 :/

Hikaru lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, Hikaru trzymam kciuki, zeby sie okazało ze jest ok! Mysle ze Wasi lekarze sa dokładni i chcą wszystko sprawdzić, ale bedzie dobrze:)
    U mnie tez 33 tc i 56 dni do porodu:)

Hikaru, Aprilia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity a odsypiasz w dzien? Ja tak robię po kiepskich nocach;) w ogole znow zaczęło mi wszystko śmierdzieć i mdłości wróciły ale to pewnie przez ucisk? No i jestem spuchnięta jak balon;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami udaje mi się odespać 1-2godzinki w południe. U mnie mdłości tez czasem wracają a wieczorami z kolei pojawia się zgaga :/
    bardzo możliwe że to przez ucisk

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Aprilia, Hikaru, wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Hikaru Aprilia a ja mam odwrotny problem już od 26 tyg wody tak blisko granicy dolnej AFI 10 a pije dwa litry dziennie..w ciąży to cholera nic nie może być idealnie

Hikaru lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru Aprilla dobrze, że lekarze chcą sprawdzić - oby to tylko dmuchanie na zimno :)))
    Tygrysek sól zatrzymuje wodę w organizmie może warto spróbować :P nie no żartuję oczywiście :( kurde ale dziwne swoją drogą, że tyle pijesz i masz mało wód :(

Też mi wrócił wstręt do zapachów i mdłości..na szczęście mniej niż w I trymestrze..ale jednak...

Hikaru lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity a odsypiasz w dzien? Ja tak robię po kiepskich nocach;) w ogole znow zaczęło mi wszystko śmierdzieć i mdłości wróciły ale to pewnie przez ucisk? No i jestem spuchnięta jak balon;)
    Ja spuchnieta nie jestem ale mam jakies problemy z jedzeniem. Co zjem to mi niedobrze, musze sie zdrzemnac. Po jakims czasie znow glodna, ale nic mi nie snakuje. Sprobuje gotowany ryz moze sie uspokoi ten zoladek. A ja nie mialam mdlosci na poczatku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 08:38

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni, już co raz bliżej :)

Aprilla, Hikaru będzie na pewno ok, zawsze lepiej dmuchać na zimne! :)

Pati ja nie chudnę, ale też tak jakoś dziwnie tyję, bo pierw do 23 tc nic nie przytyłam, później w ciągu kolejnych 4 tygodni 5,5 kilo i w ciągu ostatnich 3 zaś nic..

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ