X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja wam zazdroszczę tych ruchliwych dzieciaczków bo mój zdecydowanie do nich nie należy:( zgłaszałam to już nie raz lekarzom i niby wszystko ok taki leniuch po prostu ale ja jednak bym wolała żeby fikał czesciej bo momentami idzie zawału z nerwów dostać:/

Justi2
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, moje wcześniejsze były leniuchami. Pierwszy raz mam tak ruchliwe dziecko.

Justi2 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nic nie mówił o rozwiązaniu w 37tc.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli ta choroba jest wcześniej wykryta a u mnie tak bylo i szybko leczona można urodzić w terminie i nawet naturalnie. Tylko trzeba przestrzegać diety leków i pilnować się z badaniami itd.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    każda z nas jest inna. Ciesz się, że masz spokojne noce :):) ja dopiero tak od 2 tygodni wstaje więc pewnie kazdą z nas to dopadnie :)

a co do tych ruchów to jestem ciekawa co mi powie, bo naprawdę są bardzo częste i bolesne szczególnie w nocy jak zahacza o żebra. Teraz też non stop się rusza. Niby powinien się już mniej wierzgać bo mniej miejsca a on od kilku tygodni rusza jak nigdy wcześniej. I już mnie koleżanka straszyła, że jak jest dziecko tak ruchliwe to może owinąć się pępowina :(

Nie boj sie, moja Zuza tez tak sie ruszala, tez panikowalam, bo bylo tak do konca ciazy! Raz pojechalam na IP, bo tez sie balam pepowiny, bo w ciagu 30 minut naliczylam 90 ruchow! A bylo okej, teraz tez predkus i ruchliwiec;)

Toska spokojniejsza...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśki to przytulasy i łobuzy!! :D wiem co mówię, bo mam jednego haha :D

mój jak był dziś spokojny, tak nadrabia, tak się wierci, że zaraz dziure mi zrobi :D

Paulix, FasUla lubią tę wiadomość

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłaś Summerka lepiej nie myśleć o tej pępowinie bo jeszcze sobie człowiek wykracze. Przed chwilka Jasiu tak wyszedł na wierzch, siedział i nie chciał się cofnąć , że myslalam że mi brzuch rozerwie. Oj będzie wykidajło niedobre :):)

Summerka lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my niedawno wróciliśmy z wizyty :) Teoretycznie wszystko ok, dzidziuś waży już 1630g, szyjka długa zamknięta, żadnych infekcji :) Tylko mam się zgłosić za 2 tygodnie na usg do szpitala bo za szybko rośnie mi brzuch, macica jest duża i dość wysoko jak na skończone 30 tygodni, przez ostatni miesiąc przybyło mi też wód i musimy skontrolować czy nie jest ich za dużo i czy brzuch dalej tak szybko rośnie. Niby nic strasznego ale trochę mnie to niepokoi.

Paulix lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzidzia ma dużo miejsca Aprilia :) Nie martw się , ważne że małe zdrowe :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was chudnie? Startowalam z nadwaga i niby normalne jest, ze wolniej sie przybiera wtedy, ale ja aktualnie mam 2,5 kg na plusie i mniej niz na poczatku wrzesnia.
    Maly rosnie, ma okolo 1800g, wiec tu jestem spokojna. Morfologia tez ok. Tlumacze sobie, ze to przejscia i pobyty w szpitalach, no ale niepokoj lekki jest.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiś 3 dni zdecydowanie mniej czuję ruchy mojego dziecia, dzisiaj poszłam do lekarza szyjka w porządku, rozwarcia nie ma, ale grozi nam wielowodzie :( Lekarz zakazał mi czytania internetów i wmawiania sobie czegokolwiek, bo podobno w 25-31-32 wód zbiera się więcej i to normalne, nie zawsze kończy się wielowodziem i żebym się nie stresowała. Za tydzień w czwartek mam przyjść z wynikami badań bo dostałam skierowanie na morfologię, posiew moczu próbę wątrobową i crp. Sprawdzimy wtedy co i jak, kolejna wizyta 1 grudnia. Dzidzia waży 1320g, jest bardzo ruchliwy, sama widziałam, ale niestety ja prawie nic nie czuję :( Staram się o tym nie myśleć za dużo i nie martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 10:06

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru trzymam kciuki żeby wszystko było jednak w porządku! Nie czytaj internetu i myśl pozytywnie! :)

ja się witam w 33tc :) jeszcze 35dni i będzie ciąża donoszona
    nocka oczywiście zarwana, spalam od 3 do 5.45 :/

Hikaru lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, Hikaru trzymam kciuki, zeby sie okazało ze jest ok! Mysle ze Wasi lekarze sa dokładni i chcą wszystko sprawdzić, ale bedzie dobrze:)
    U mnie tez 33 tc i 56 dni do porodu:)

Hikaru, Aprilia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity a odsypiasz w dzien? Ja tak robię po kiepskich nocach;) w ogole znow zaczęło mi wszystko śmierdzieć i mdłości wróciły ale to pewnie przez ucisk? No i jestem spuchnięta jak balon;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami udaje mi się odespać 1-2godzinki w południe. U mnie mdłości tez czasem wracają a wieczorami z kolei pojawia się zgaga :/
    bardzo możliwe że to przez ucisk

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Aprilia, Hikaru, wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Hikaru Aprilia a ja mam odwrotny problem już od 26 tyg wody tak blisko granicy dolnej AFI 10 a pije dwa litry dziennie..w ciąży to cholera nic nie może być idealnie

Hikaru lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru Aprilla dobrze, że lekarze chcą sprawdzić - oby to tylko dmuchanie na zimno :)))
    Tygrysek sól zatrzymuje wodę w organizmie może warto spróbować :P nie no żartuję oczywiście :( kurde ale dziwne swoją drogą, że tyle pijesz i masz mało wód :(

Też mi wrócił wstręt do zapachów i mdłości..na szczęście mniej niż w I trymestrze..ale jednak...

Hikaru lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity a odsypiasz w dzien? Ja tak robię po kiepskich nocach;) w ogole znow zaczęło mi wszystko śmierdzieć i mdłości wróciły ale to pewnie przez ucisk? No i jestem spuchnięta jak balon;)
    Ja spuchnieta nie jestem ale mam jakies problemy z jedzeniem. Co zjem to mi niedobrze, musze sie zdrzemnac. Po jakims czasie znow glodna, ale nic mi nie snakuje. Sprobuje gotowany ryz moze sie uspokoi ten zoladek. A ja nie mialam mdlosci na poczatku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 08:38

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni, już co raz bliżej :)

Aprilla, Hikaru będzie na pewno ok, zawsze lepiej dmuchać na zimne! :)

Pati ja nie chudnę, ale też tak jakoś dziwnie tyję, bo pierw do 23 tc nic nie przytyłam, później w ciągu kolejnych 4 tygodni 5,5 kilo i w ciągu ostatnich 3 zaś nic..

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ