Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ale ja wam zazdroszczę tych ruchliwych dzieciaczków bo mój zdecydowanie do nich nie należy:( zgłaszałam to już nie raz lekarzom i niby wszystko ok taki leniuch po prostu ale ja jednak bym wolała żeby fikał czesciej bo momentami idzie zawału z nerwów dostaćJusti2
-
Paulix wrote:każda z nas jest inna. Ciesz się, że masz spokojne noce
ja dopiero tak od 2 tygodni wstaje więc pewnie kazdą z nas to dopadnie
a co do tych ruchów to jestem ciekawa co mi powie, bo naprawdę są bardzo częste i bolesne szczególnie w nocy jak zahacza o żebra. Teraz też non stop się rusza. Niby powinien się już mniej wierzgać bo mniej miejsca a on od kilku tygodni rusza jak nigdy wcześniej. I już mnie koleżanka straszyła, że jak jest dziecko tak ruchliwe to może owinąć się pępowina
Nie boj sie, moja Zuza tez tak sie ruszala, tez panikowalam, bo bylo tak do konca ciazy! Raz pojechalam na IP, bo tez sie balam pepowiny, bo w ciagu 30 minut naliczylam 90 ruchow! A bylo okej, teraz tez predkus i ruchliwiec;)
Toska spokojniejsza... -
nick nieaktualny
-
To mnie uspokoiłaś Summerka lepiej nie myśleć o tej pępowinie bo jeszcze sobie człowiek wykracze. Przed chwilka Jasiu tak wyszedł na wierzch, siedział i nie chciał się cofnąć , że myslalam że mi brzuch rozerwie. Oj będzie wykidajło niedobre
Summerka lubi tę wiadomość
-
A my niedawno wróciliśmy z wizyty
Teoretycznie wszystko ok, dzidziuś waży już 1630g, szyjka długa zamknięta, żadnych infekcji
Tylko mam się zgłosić za 2 tygodnie na usg do szpitala bo za szybko rośnie mi brzuch, macica jest duża i dość wysoko jak na skończone 30 tygodni, przez ostatni miesiąc przybyło mi też wód i musimy skontrolować czy nie jest ich za dużo i czy brzuch dalej tak szybko rośnie. Niby nic strasznego ale trochę mnie to niepokoi.
Paulix lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy ktoras z Was chudnie? Startowalam z nadwaga i niby normalne jest, ze wolniej sie przybiera wtedy, ale ja aktualnie mam 2,5 kg na plusie i mniej niz na poczatku wrzesnia.
Maly rosnie, ma okolo 1800g, wiec tu jestem spokojna. Morfologia tez ok. Tlumacze sobie, ze to przejscia i pobyty w szpitalach, no ale niepokoj lekki jest. -
Od jakiś 3 dni zdecydowanie mniej czuję ruchy mojego dziecia, dzisiaj poszłam do lekarza szyjka w porządku, rozwarcia nie ma, ale grozi nam wielowodzie
Lekarz zakazał mi czytania internetów i wmawiania sobie czegokolwiek, bo podobno w 25-31-32 wód zbiera się więcej i to normalne, nie zawsze kończy się wielowodziem i żebym się nie stresowała. Za tydzień w czwartek mam przyjść z wynikami badań bo dostałam skierowanie na morfologię, posiew moczu próbę wątrobową i crp. Sprawdzimy wtedy co i jak, kolejna wizyta 1 grudnia. Dzidzia waży 1320g, jest bardzo ruchliwy, sama widziałam, ale niestety ja prawie nic nie czuję
Staram się o tym nie myśleć za dużo i nie martwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 10:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hikaru Aprilla dobrze, że lekarze chcą sprawdzić - oby to tylko dmuchanie na zimno
))
Tygrysek sól zatrzymuje wodę w organizmie może warto spróbowaćnie no żartuję oczywiście
kurde ale dziwne swoją drogą, że tyle pijesz i masz mało wód
Też mi wrócił wstręt do zapachów i mdłości..na szczęście mniej niż w I trymestrze..ale jednak...Hikaru lubi tę wiadomość
-
FasUla wrote:Felicity a odsypiasz w dzien? Ja tak robię po kiepskich nocach;) w ogole znow zaczęło mi wszystko śmierdzieć i mdłości wróciły ale to pewnie przez ucisk? No i jestem spuchnięta jak balon;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 08:38
-
nick nieaktualnydzień dobry, gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni, już co raz bliżej
Aprilla, Hikaru będzie na pewno ok, zawsze lepiej dmuchać na zimne!
Pati ja nie chudnę, ale też tak jakoś dziwnie tyję, bo pierw do 23 tc nic nie przytyłam, później w ciągu kolejnych 4 tygodni 5,5 kilo i w ciągu ostatnich 3 zaś nic..Hikaru, Aprilia lubią tę wiadomość