X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie pociesza waga małego, pod koniec przyszłego tyg powinien już mieć na pewno 2 kg, a to już przecież dużo! :)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja po magnezie i luteiniw tez zaczelam sie lepiej czuc twardnienua raz na tydzien sie zdarzaly a szyjka krotsza o 1cm :-\ fajnie ze u ciebie sie wyciagnela tez btm tak chciala.
    Tygrys no juz na tym etapie to kazdy lekarz powie ze to ze sie skraca to czysta fizjologia. Tylko powinna sie zaczac skracac teraz a nie od 25-26tc

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    mnie pociesza waga małego, pod koniec przyszłego tyg powinien już mieć na pewno 2 kg, a to już przecież dużo! :)
    No slicznie wazy. Te 2kg to tez magiczna granica

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam sie w 33tygodniu.

Ostatnio cierpie na bezsennosc a tak to wszystko z nami w porzadku. Oczywiscie nadal musze lezec jak chce donosic ciaze.
    Wczoraj bylismy na wizycie i na usg . Synus wazy juz 1730g wiec ladnie przybiera na wadze. Jedynie szyjki juz podobno prawie wcale nie mam. Takze prawdopodobnie gin mowi ze urodze w grudniu. Oby jak najdluzej posiedzial w brzuszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 00:44

FasUla, Hikaru lubią tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Beatrice :) ja też coś ostatnio spać w nocy nie mogę..
    Duży już synek :))) oby jak najdłużej siedział sobie w brzuszku :)) Ja jutro jadę na usg to się dowiem ile waży i mierzy :)) już się doczekać nie mogę bo ostatnie usg miałam w 19 tc... :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta,

Magda, to sprawdzamy razem, bo ja tez jutro usg - stresuje sie czy wszystko okej.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo no musi być wszystko dobrze Summerka :) ja nawet nie myślę, że coś może być źle...nie ma takiej opcji :) jedynie co to np przodujące łożysko i kwalifikacja na cc :P ale, że z dzieckiem ok :)
    Prawie skończyłam pakować swoją torbę do szpitala :) jeszcze ręcznik, klapki i pasta do zębów :P zastanawiam się nad szlafrokiem i chyba wezmę tylko bluzę tak jak zapakowałam..w szpitalach jest gorąco a ja jestem przyzwyczajona do 18 stopni w mieszkaniu...jak jest więcej duszę się..dzisiaj w nocy nawet mieliśmy okna pootwierane :P więc chyba zostanę przy tej bluzie tylko :)
    Im bliżej terminu tym jakoś jestem bardziej oszołomiona...myślę, że od Świąt to nikt się ze mną nie dogada bo będę w obłokach bujać :P

Summerka lubi tę wiadomość

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zaczynamy powoli remont, pierw mąż wywala rzeczy z pokoju, bo mieliśmy taki jeden, graciarnia na niego mówiliśmy hhahah także jak sama nazwa wskazuje, będzie tam maaaasa roboty :) do końca tyg myślę wywalimy wszystko, odmalujemy, wykładzinę damy i możemy meble zamawiać :)

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisiów i otulaczy, to ja jak anulka - nie kupuję, bo pierwsze dziecko nie potrzebowało i nie bedę niepotrzebnie przyzwyczajać. Na pocieszenie dla tych co się nasłuchały o wrzeszczących dzieciach - mój nie wrzeszczał wcale :-) Jak ziewnął to go kładłam do łóżeczka i zasypiał. I lubił spać na luzaka - wszystkie kończyny porozrzucane na boki :-) Jak gdzieś byliśmy i nie zdążyłam go położyć po pierwszych oznakach zmęczenia i zdążył się rozpłakać, to faktycznie szum go uspokajał, ale tylko mu szumiałam do uszka własnym głosem. Jak przestawał płakać to go kładłam i zasypiał sobie w ciszy.

Hikaru, FasUla lubią tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja jeszcze nie mam torby do szpitala spakowanej. Nie wiem na co czekam ;-)
    Jakoś mi się nie spieszy.

Od jakiegoś czasu mam takie uderzenia gorąca, że szok... ale ciśnienie w normie więc chyba jest ok ;-)

Dziewczyny, trzymam kciuki za udane USG :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 10:10

Summerka, Magdalena83 lubią tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, to przybij piatke z tym niespakowaniem! Ja sie boje, ze jak sie spakuje, to sie zacznie. Glupia ja :-D
    Uderzenia goraca tez mam i to od kilku tygodni. W szpitalu polozne sie dziwily, ze okna mam pootwierane, kaloryfer zakrecony i dalej mi cieplo. Menopauza to nie jest w kazdym badz razie :-D

Pchełka lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie pakuje sie na szpital, dopiero co z niego wyszlam wiec mi sie nie spieszy. Spakuje sie pod koniec listopada

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja też planuję na koniec listopada się spakować :-)

Czy Wy też tak macie, że odliczacie czas do skończonego 37 tc? Wtedy kiedy ciąża jest donoszona?
    Ja tak mam i mam wrażenie, że wtedy poczuję się bezpiecznie, jadąc nawet na szybko do szpitala.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze niespakowana, ale czasu mam wiecej. Spakuje sie przed swietami;) juz mam wszystko, checkliste tez mam i tylko powrzucam.

No dziewczyny- menopauza to z pewnoscia nie jest;)

Szumisia tez nie kupuje, Zuza plakala i tak tylko przy mnie sie uspokajala, wiec dla mnie to zbedny gadzet, ale kazde dziecko jest inne.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszystkie dzieci odchowałam bez szumisiów. Nie neguję bo może to fajna sprawa :-)
    U nas najlepszy uspokajacz to był cyc. Cyc był lekarstwem na wszystko, na ból po szczepieniu, na zły sen, na niepokój...No cycuś był cacy. Najstarszy syn ma 13 lat-to jego karmiłam piersią do roku. Do dzisiaj lubi się przytulić do mnie (oczywiście jak nikt nie widzi). Chociaż u nas w rodzinie panuje taka atmosfera ciepła i miłości, głośno sobie mówimy jak tęskniliśmy , jak się kochamy, jemy razem posiłki, pomagamy sobie....No kochamy się i mówimy o tym głośno :-)
    To się rozpisałam :-D

Magdalena83, Summerka, Aprilia, ania.g lubią tę wiadomość

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam uderzenia gorąca i niespakowaną torbę ;-)

Pati78 lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka nas też czeka jeszcze remont pokoju małego...mam nadzieję, że mąż wyrobi się do końca miesiąca...bo w grudniu chciałabym układać sobie wszystko...a niedawno skończył łazienkę robić więc trochę odpoczynku mu się należy...w sumie od października żyję w remoncie i mam już dość bo ciągle bałagan :( pewnie dlatego się spakowałam już:P muszę jeszcze rzeczy dziecku uszykować :P hehe ale matka o sobie najpierw myśli no :P

Te uderzenia gorąca są okropne :( co te hormony z nami robią..że faceci tak nie mają kurde no :P co za sprawiedliwość :P

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczynam 30tc :)

Summerka, Pchełka, ania.g lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    Ja dzisiaj zaczynam 30tc :)
    Gratulacje !
    a ja dopiero zobaczyłam, że zaczęłam 33tc :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zamówiłam sztywny przewijak, prześcieradło i otulaczek i chyba mam juz prawie wszystko:) jeszcze tylko jakis stanik do karmienia i kosmetyczka dla mnie. W przyszłym tygodniu zacznę pakować sie do szpitala:) torba moze stać a ja bede spokojniejsza;)

‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ