X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze z tydzień zaczekam z tą torbą bo nie wiem czy mnie ginka wyśle na te sterydy czy nie. 2 razy się pakować nie będę :-P

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Dziś wybrałam, podzieliłam na rozmiary i popakowałam do torebek rzeczy do szpitala dla dziecka. Wszystko mam opisane. Do walizki wrzuciłam również sporą część rzeczy dla siebie.
    We wtorek wybieram się do nowego lekarza. Mam nadzieję że rozwieje moje wszelkie wątpliwości i że z tą blizną nie na takiej tragedii.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Dziś wybrałam, podzieliłam na rozmiary i popakowałam do torebek rzeczy do szpitala dla dziecka. Wszystko mam opisane. Do walizki wrzuciłam również sporą część rzeczy dla siebie.
    We wtorek wybieram się do nowego lekarza. Mam nadzieję że rozwieje moje wszelkie wątpliwości i że z tą blizną nie na takiej tragedii.

Ania, założę się, że nie ma tragedii i będzie dobrze.

Fajnie, że masz wenę do pakowania :-) Mi się nawet domu nie chce posprzątać :-(
    Ogólnie z niczym mi się nie spieszy.

Czy któraś robiła badanie CRP? Co to takiego?

ania.g lubi tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, ja mialam badane dwa razy w szpitalach. Badanie CRP bada poziom bialka reaktywnego, sprawdza, czy nie ma stanu zapalnego w organizmie. Pobiera sie krew jak przy morfologii.Nic strasznego :-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, Pati ma racje, to takie podstawowe badanie, ktore pokazuje czy w organizmie nie ma stanu zapalnego, robi sie je czesto przy okazji morfologii, jesli podejrzewa sie, np. infekcje, ja czesto robie je zuzce;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jeszcze na szafe do pokoju dziecinnego bedzie pod koniec listopada, wtedy maz powiedzial ze popierze i poprasuje ciuszki. Wiecie to troche okropne jest z tym lezeniem. Bo w sumie dla mnie prasowanie tych rzeczy to bylby taki rytual ze juz blisko. A mnie to ominie bo musze lezec. Dobrze ze w domu, ale na maxa sie boje najbluzszej wizyty. Nie chce zeby mnie wpakowali do szpitala bo wypuszcza pewnie w 37tyg:-(

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, wspolczuje tego lezenia, ale trzymam kciuki i moze szpital nie bedzie konieczny. A jak tam Twoje tsh, spadlo cus?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja też mam leżeć i się nie przemęczać ale mi mąż nie poprasuje ciuszków więc się ciesz :P chociaż muszę postękać trochę jak popiorę, że nie mam siły stać i prasować..no nie nie będę taka pokój będzie remontował :( nie mam serca...schudł ostatnio strasznie...ale co mi po tym jak i tak nie mam ochoty na igraszki :P mam nadzieję, że jak się dziecko urodzi to przytyje a ja schudnę :P heheh

Natalka ale z dwojga złego lepiej leżeć w domu niż w szpitalu..

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Summerka, dzięki bardzo bo ja nigdy nie mialam robionego. Oooo, czyli moja ginka jednak trzyma rękę na pulsie :-) A jak ja dopiero co skończyłam brać antybiotyk na górne drogi oddechowe, to pewnie mi wykaże coś tam...

Natalka, Magdalena, leżenie to nic fajnego, ale naprawdę lepiej odfajkować te kilka tygodni w domku niż w szpitalu. A tydzień za tygodniem szybko zleci.
    Dopiero co cieszyłyśmy się z pozytywnych testów, pierwszych wizyt, chwaliłyśmy się płcią, były usg prenatalne, połówkowe, rosnące brzuszki a teraz to już prawdziwy czas oczekiwania i niestety dalszy ciąg wyrzeczeń... Ale już mało nam zostało

Summerka, Magdalena83 lubią tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze to podsumowałaś:) natalka mi też przyjeżdża mama poprac i poprasowac..a będą że trzy pralki. Też mi szkda no ale co. Chociaż więcej teraz chodze bo mi lekarz nie kazał kategorycznie leżeć. I tak się pewnie wcześniej rozpakuje i tak :p

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Pchełka niedawno cieszyłyśmy się z pozytywnych testów a tu już tak niewiele do rozwiązania zostało :| ja jestem w szoku ....

Summerka lubi tę wiadomość

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys mi tez lekarz w szpitalu mowil ze nie musze tak ciagle lezec, wiec poruszam sie nieco po donu, troche posiedze, ale sobie zalozylam ze jeszcze tak do konca listopada zeby lezec na maxa duzo, potem bede powoli luzowac.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że na samym początku zużywałyśmy dziesiątki testów owulacyjnych w oczekiwaniu na owulację :-D

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ania, założę się, że nie ma tragedii i będzie dobrze.

Fajnie, że masz wenę do pakowania :-) Mi się nawet domu nie chce posprzątać :-(
    Ogólnie z niczym mi się nie spieszy.

Czy któraś robiła badanie CRP? Co to takiego?
    Oby Twoje słowa były prorocze:)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echh wzięłam prysznic, umyłam i wysuszyłam głowę i mam brzuch twardy jak skała...:( a chciałam pranie zrobić..naczynia muszę umyć...echh a tu trzeba poleżeć.. Wam też się tak dzieje dziewczyny?

f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena no pewnie..taka ,,aktywnośc" to już przemęczenie dla organizmu i zaraz brzuchol reaguje :/

Natalka dokładnie ja też czekam jeszcze do końca listopada a potem nawet pójdę na jakiś spacerek a przy donoszonej to już w ogóle znaczne szalec :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:12

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Echh wzięłam prysznic, umyłam i wysuszyłam głowę i mam brzuch twardy jak skała...:( a chciałam pranie zrobić..naczynia muszę umyć...echh a tu trzeba poleżeć.. Wam też się tak dzieje dziewczyny?

Twardnienia brzucha to codzienność powoli...przynajmniej w moim przypadku. Powiem szczerze że już sama nie wiem czy to macica ćwiczy przed porodem czy to zupełnie ma związek z czymś innym bo dwa tygodnie było spokoju bez brania żadnych specyfików typu luteina czy magnez albo no spa a teraz znów nabrały częstotliwości bez względu na to czy leże czy cokolwiek robie. Jutro wizyta zobaczymy czy miało to przez ostatni miesiąc jakiś wpływ na szyjkę jak nie (i oby tak było) to się nie będe nimi więcej przejmować bo widocznie taka fizjologia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:15

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie twardnienia sa, w sumie od 13 tc, biore duzo magnezu, ostatnio jeszcze bardziej sie nasilily, ale szyjka jest zupelnie ok i bez rozwarcia, choc mam badanie tylko reczne, ale chyba jakies rozwarcie czy skrocenie jest trudne do przeoczenia nawet bez badania usg?

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czyli nie zostaje mi nic innego jak się przyzwyczaić do tego...tyle, że ja luteine biorę i i tak twardnieje..w czwartek do lekarza więc się podpytam :)))

Tak, ważne żebyśmy wytrwały do donoszonych a później to już hulaj dusza :P

f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 32 tygodniu! :)

dziewczyny a macie często bóle miesiączkowe i takie ciągnięcia do dołu?

Pchełka lubi tę wiadomość

‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ