Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No dziewczyny zapytajcie o te twardnienia. Mnie sie lekarz pyta ile razy w ciagu dnia. A ja tego nie moge policzyc bo jak sie napnie to taki jest, chyba ze sie jakos inaczej poloze czy cos. I on sie na mnie dziwnie patrzy wtedy...
Jesli chodzi o bole to w ogole nie mam, czasami mnie tak ciagnie przy laczeniu z noga. Na potku ciazy caly czas tak mnie ciagnelo, teraz raz kiedysWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 07:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam teraz czasem takie bole miesiaczkowe al ena pewno mniej niz 10 dziennie;)
dziewczyny ile bedziecie miec sztuk tych wkladek po porodzie?ja mam 1 op 10 sztuk i nie wiem czy to nie za malo? na ponziej kupilam tez takie duze podpaski najbardziej chlonne na noc, bo mam nadzieje, ze tych wielkich wkladek to sie uzywa tak z 3-5 dni max?tylko pewnie musialabym miec kilka takich opakowan? ile Wy bierzecie? -
nick nieaktualnyFasUla wrote:Ja mam teraz czasem takie bole miesiaczkowe al ena pewno mniej niz 10 dziennie;)
dziewczyny ile bedziecie miec sztuk tych wkladek po porodzie?ja mam 1 op 10 sztuk i nie wiem czy to nie za malo? na ponziej kupilam tez takie duze podpaski najbardziej chlonne na noc, bo mam nadzieje, ze tych wielkich wkladek to sie uzywa tak z 3-5 dni max?tylko pewnie musialabym miec kilka takich opakowan? ile Wy bierzecie?
ja jeszcze nie kupowałam ,ale 10 to zdecydowanie za mało. Lepiej mieć więcej, niż za mało. -
nick nieaktualnyDziewczyny co sadzicie o tej liscie? troche mam z neta, od kolezanek i dopisalam od siebie?
jakie sa Wasze? mozna by zrobic jakas taka ogolna i wrzucic do pierwszego posta:)
dopisujcie prosze swoje pomysly i doswiadczenia:)
Torba rodzącej:
Dowód osobisty,
Karta ciąży,
Wyniki badań
2 koszule do karmienia
Szlafrok, skarpetki, kapcie, klapki
Przybory toaletowe ręcznik 2 szt, chusteczki zwykłe i nawilżane,
Woda niegazowana w małej butelce
cos do jedzenie snickers/zelki
Podkłady na lozko
Wkladki poporodowe,
wkladki laktacyjne kilka sztuk
laktator
luzne ubranie na wyjscie ze szpitala
nakladki do karmienia
pomadka do ust
pielucha tetrowa do robienia zimnych okladow
ewentulanie termofor
papier toaletowy/reczniki papierowe
lactacyd
stanik do karmienia 2 szt?
soczki do picia w kartoniku
telefon i ladowarkaania.g lubi tę wiadomość
-
Zastanawia mnie jedna rzecz.Czytam na różnych forach ostatnio że teraz nie kąpią noworodków po porodzie w szpitalu w ogóle. Podobno również w tym szpitalu który biorę pod uwagę. To po co na liście z tego szpitala jest mydło dla dzieci ?Matka fantastycznej 4
-
nick nieaktualnyja wezme tylko taki plyn co dostalam probke, a tak to przez pierwszy tydzien chyba woda wystraczy tylko myc, a w ogole jakos na poczatku tylko przetrzec dzidziusia
a herbatki na laktacje kupujecie na wszelki wypadek czy dopiero po porodzie jesli bedzie potrzeba? -
ania.g wrote:Zastanawia mnie jedna rzecz.Czytam na różnych forach ostatnio że teraz nie kąpią noworodków po porodzie w szpitalu w ogóle. Podobno również w tym szpitalu który biorę pod uwagę. To po co na liście z tego szpitala jest mydło dla dzieci ?
ania.g lubi tę wiadomość
-
anulka557 wrote:witam się w 32 tygodniu!
dziewczyny a macie często bóle miesiączkowe i takie ciągnięcia do dołu?
Ja mam w sumie od początku takie lekkie bóle miesiączkowe w momencie gdy spina mi się brzuch..teraz nawet stały się bardziej nieprzyjemne i pojawiły się również w nocy. Wiele z Was na tym etapie czuje podobnie więc nie ma się co na wyrost stresować
-
ania.g wrote:Zastanawia mnie jedna rzecz.Czytam na różnych forach ostatnio że teraz nie kąpią noworodków po porodzie w szpitalu w ogóle. Podobno również w tym szpitalu który biorę pod uwagę. To po co na liście z tego szpitala jest mydło dla dzieci ?
ania.g, Aprilia lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
FasUla wrote:Dziewczyny co sadzicie o tej liscie? troche mam z neta, od kolezanek i dopisalam od siebie?
jakie sa Wasze? mozna by zrobic jakas taka ogolna i wrzucic do pierwszego posta:)
dopisujcie prosze swoje pomysly i doswiadczenia:)
Torba rodzącej:
Dowód osobisty,
Karta ciąży,
Wyniki badań
2 koszule do karmienia
Szlafrok, skarpetki, kapcie, klapki
Przybory toaletowe ręcznik 2 szt, chusteczki zwykłe i nawilżane,
Woda niegazowana w małej butelce
cos do jedzenie snickers/zelki
Podkłady na lozko
Wkladki poporodowe,
wkladki laktacyjne kilka sztuk
laktator
luzne ubranie na wyjscie ze szpitala
nakladki do karmienia
pomadka do ust
pielucha tetrowa do robienia zimnych okladow
ewentulanie termofor
papier toaletowy/reczniki papierowe
lactacyd
stanik do karmienia 2 szt?
soczki do picia w kartoniku
telefon i ladowarka[/QUOTEż]
Moja lista do szpitala wygląda tak:
DOKUMENTY - karta ciąży, dowód osobisty, karta NFZ, ostatnie badania(krew, mocz , usg)
PRZYBORY TOALETOWE - mydło/żel pod prysznic (mini), pasta, szcoteczka, szczotka do włosów, szampon (mini), ew.krem do twarzy
RĘCZNIKI - 2 szt (duży i mały)
KOSZULE - 3 szt - jedna do porodu dwie do karmienia
SZLAFROK
BIUSTONOSZ DO KARMIENIA 2 szt
PODKŁADY NA ŁÓŻKO Seni - 5-7szt (kupiłam 10szt)
PODKŁADY POPORODOWE 2opakowania po 10 szt (kupiłam Bella mamma 3 opakowania ale zabieram dwa)
MAJTKI POPORODOWE - 4szt (wybrałam AKUKU takie wielorazowe)
KLAPKI
WKŁADKI LAKTACYJNE 10szt
HERBATKA NA LAKTACJE HIPP - kilka saszetek
RIVAGEL
WODA Z DZIUBKIEM (do porodu) później większą może śmiało dokupić/dowieźć mąż
KUBEK/SZTUĆCE - u nas akurat piszą żeby mieć swoje
PAP.TOALETOWY/PAP.RĘCZNIK - niby na sr mówili że raczej sa ale lepiej zabrać bo bywa i tak że nie ma...
TELEFON+ ŁADOWARKA
UBRANKO DO PORODU DLA TATY (w szpitalu który wybraliśmy można mieć np tshirt + jakiś dres ale koniecznie na zmianę lub można kupić za ok 25zł takie szpitalne)
Opcjonalnie: laktatorWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:40
FasUla lubi tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
vincaminor wrote:U mnie w SR położna mówiła, że to nowy, bardzo dobry trend. Ta maź, w której dziecko się rodzi to dla skóry najlepszy krem ochronny i szkoda go jej pozbawiać od razu - wycierają tylko i to starczy. Ja na pewno jestem za tym.Matka fantastycznej 4
-
Dla dziecka:
MAŚĆ BEPANTEN (może też stosować mama na podrażnione brodawki)
PIELUSZKI JEDNORAZOWE - 0k 15szt
PIELUSZKA TETROWA - 3 szt
TERMOMETR
KOCYK
CIENKA CZAPECZKA + NIEDRAPKI
UBRANKO NA WYJŚCIE (body dł rękaaw, pajac, ciepła czapka, kombinezon, rękawiczki, kocyk)
FOTELIK SAMOCHODOWY
Ubranka na pobyt akurat szpital daje swoje i tak wolą, jak ubierze się maleństwo w swoje to może się zdarzyć że te ubranka zaginą przy kąpieli np bo one dają wszystko hurtowo od razu do pralni.
To chyba w zasadzie tyle
Wiadomo nie trzeba brać od razu wszystkiego na raz bo przecież zawsze ktoś może podrzucić nam to czego będziemy potrzebowały
FasUla lubi tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
nick nieaktualny
-
Natalka ja mam tak samo z tymi twardnieniami jak Ty.. jak się czasem napnie to taki już jest..wczoraj prawie cały wieczór taki miałam np...dzisiaj tez jest już napięty...
Byłam na usg dzisiajwszystko w porządku..chętnie pokazywał swoje klejnoty i buźkę
waży 1430 ale nie wiem ile mierzy
zapomniałam zapytać
no i na 22 grudnia umówieni jesteśmy na wizytę kwalifikacyjną
aaa no i już jest główką do dołu
Lista dla mamy
suszarka,szampon --- chociaż nie wiem czy będzie siła na mycie głowyanulka557, Carmen1724, ania.g lubią tę wiadomość