X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Zuza w 30 + 1 wazyla 1850-1905 i urodzila sie 3400, bo dzieci przeciez pozniej wolniej rosna
    ja własnie na to liczę, że Tymek się trochę opanuje bo ja 4 kg i wiecej nie urodze! :P

Summerka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet jak patrze na to zdjęcie z usg, przecież on ma taką rękę, że szok! :D pączek taki :D

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 27+5 1110. To jest na 50 centylu.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi synkowie rodzili się:
    40t5 4100 g
    39t0 4000 g
    36t4 3490 g
    Obecnie córeczka w 33t3 2462 g

Chłopcy rodzą się więksi :-D

ania.g, FasUla lubią tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 32 tc. 1720 :) he he chyba dobrze?

natalka0887, ania.g, FasUla lubią tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my też już po wizycie :)
    Emilka waży 1900 (32t 1d) i jak pytałam o określenie czy zapowiada sie duża czy jaka to puki co nie do końca da sie określić - dopiero od 35tyg powinno sie szacować bo teraz to raz szybciej tyje raz wolniej. Szyjka zamknięta (pomimo tych częstych twardnień) 2,8 dluga - czyli teoretycznie ciut sie skróciła ale teraz podobno tak ma być i dlugość na 32 tydzień jest okey :) dobrze słyszeć dobre wiadomości :)

Co do przygotowań to my już też poprane i poprasowane :) kosmetyki dla małej zamówione,wyprawki szpitalne prawie zebrane tylko oczywiście nie spakowane - tak myśle że ok 35tyg spakuje torbę :)

anulka557, ania.g, Summerka, FasUla lubią tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bylam dzis u gina. Wszystko jest dobrze szyjka 25mm, rozwarcie sie nie zwieksza, dzidzia wysoko. Troche w mojej nerce caly czas powiekszony ukm wiec jak mnie znow zlapie atak kolki i bedzie bardzo bolec to musze na szpital isc. Ponoc bez sensu dostalam ten antybiotyk bo moze byc tak ze jak zalecze ta bakterie co mam teraz moze wyjsc inna. Generalnie juz nie musze powtarzac drugi raz gbs. Raz wyszedl pozytywnie i przy porodzie bede miala podany antybiotyk. Ogolnie jestem zadowolona i czuje przyplyw pozytywnej sily i czuje ze urodze w terminie:-)

Pchelka duze dzieciaczki rodzilas,
    Asia twoja Emilka tez spora juz.

Mi dzis nie wazyl mlodrgo, mialam wazonego niecale 2tyg temu to kial 1612g. Nastepna wizyta 2.12 dopiero bo doktor wyjezdza. I to juz bedzie skonczone 35tyg, masakra!

ania.g, Summerka, FasUla, anulka557 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alexparis34 Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Ja tez dzisiaj jestem po wizycie 3ego trymestru .
    Nasz synek niestety do konca nas trzyma w garsci i za nic nie chce pokazac twarzy . Za to nogi rozklada na kazdej wizycie haha .
    Wazy 1kg665g . Niby jest maly , ale w normie . Poza tym cala reszta tez w porzadku .

ania.g, Summerka, FasUla, anulka557, Kamila8k lubią tę wiadomość

3jgxcsqvbjiuyr6s.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - ja nie mam bóli miesiączkowych, czasami tylko pociągnie mnie tu czy tam.

Fasula - podkładów mam 2 op. po 10 sztuk, wydaje mi się, że to wystarczy, a potem przestawię się na podpaski maxi.
    Mi lekarz szyjkę też bada manualnie, jeśli coś jest nie tak to jest to do wychwycenia.
    Herbatek laktacyjnych nie planuję kupować, jakoś dla mnie to dziwny wynalazek ;) I położna w SR mówiła, że na laktację najlepiej jest możliwie jak najczęściej przystawiać dziecko, a jeśli to niemożliwe, to samej stymulować piersi.

FasUla lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyprawka powoli na finiszu, zostały nam do kupienia jakieś pojedyncze rzeczy. Łóżeczko już złożone, wózek zamówiony, nosidełko też już mamy, a dziś odebraliśmy ochraniacz i przybornik do łóżeczka, szyte na zamówienie, i nie mogę się na nie napatrzeć ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b87d3f68791e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23806516ddff.jpg

Gorzej z tym, że czeka nas reorganizacja jednego pokoju - montaż szafy i ogólnie wielkie przemeblowanie, w związku z czym na razie nie mogę zrobić prania i prasowania, bo nie mam gdzie pochować ciuszków. Na razie są popakowane w reklamówki i czekają ;) A chciałabym mieć to już wszystko za sobą bo robi się coraz ciężej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:12

FasUla, Kamila8k, anulka557, Carmen1724 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia ja piorę i prasuje i pakuje do pudełek bo przeprowadzam sie za 2 tygodnie a najpewniej 4. A pozniej jeszcze raz przeprasuje najwyżej...

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak myślałam nie ma reguły na wagę urodzeniową dzieci :) no nic ważne żeby był zdrowy i już :)))
    Ja dzisiaj mam jakiś przypływ energii..normalnie ciągle coś robię, przestawiam, wycieram...może to dlatego, że jutro wybieram się do fryzjera :d na zmianę fryzury i koloru włosów :D
    Anulka normalnie mam identyczne zdjęcie z usg dzisiejszego mojego szkraba!!! kurde toćka w toćkę :P no rączka trochę inaczej ułożona :D

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj wieczorem czuje takie parcie na pecherz ze latam do kibelka co godzine. Pewnie dziecie mi tak uciska bo chyba nie infekcja skoro wczoraj skonczylam antybiotyk?

Ktoras z was pisala ze miala zastoj w nerce. Czy to jest tak ze on zejdzie za jakis czas lub po ciazy? Bo na usg u mnie widac ciagle ze ukm jest poszerzony.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.promobaby.pl/

Znalazlam stronke z aktualnymi promocjami dla dzieci. Moze sie przyda

FasUla lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja miałam i było tak bolało mnie tydzień około powiedziałam ginkowi wysłał mnie do szpitala w szpitalu usg dali jednodniowy antybiotyk do domu i po tym antybiotyku bolało około tygodnia jeszcze i przeszło..Ale z tego co się orientuję to powinno to po ciąży zejść bo maleństwo uciska widocznie coś i dlatego tak zazwyczaj jest..A długo już masz? może lekarz powinien wysłać Cie na konsultację do urologa? Chyba, że już byłaś :)

A jak nie piecze to chyba nie infekcja tak jak piszesz tylko dziecie uciska :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, no to nie pociesza mnie, że żadna tak nie ma :/ mnie już też strasznie ciągnie w podbrzuszu jak idę, dziś jak synka do szkoły zaprowadziłam i wracałam to już ledwo co szłam, jeszcze młody zaczął się od moich żeber odpychać i główką w szyjkę wbijać, ból masakryczny, zgięta w pół do domu ledwo się doczłapałam, jakby wylecieć miał :/ w ogóle wydaje mi się, że on jest meega nisko, tydzień temu gin paluchem czuła główkę ale teraz to chyba w połowie szyjki już ją ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle grudniówki zaczęły się rozpakowywać, także szykować się dziewczyny :D

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Natalka ja miałam i było tak bolało mnie tydzień około powiedziałam ginkowi wysłał mnie do szpitala w szpitalu usg dali jednodniowy antybiotyk do domu i po tym antybiotyku bolało około tygodnia jeszcze i przeszło..Ale z tego co się orientuję to powinno to po ciąży zejść bo maleństwo uciska widocznie coś i dlatego tak zazwyczaj jest..A długo już masz? może lekarz powinien wysłać Cie na konsultację do urologa? Chyba, że już byłaś :)

A jak nie piecze to chyba nie infekcja tak jak piszesz tylko dziecie uciska :)
    Zlapalo mnie jak bylam w szpitalu 1 listopada. Bolalo ze 3 dni. Dostalam zastrzyki przeciwbolowe i przeszlo. Ale na usg dalej jest "poszerzony ukm" wiec nie wiem czy to oznacza ze jest mocz w nerce czy tylko ten kanalik jest poszerzony.
    O urologu nie mowili ani w szpitalu ani wczoraj na wizycie. A ja w sumie nie zapytalam. Wiem tylko ze jak znow bedzie bolec to mam jechac na szpital

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a tak w ogóle grudniówki zaczęły się rozpakowywać, także szykować się dziewczyny :D

No Flakonik urodziła naturalnie bliźniaczki ;-) Ooooo zgrozo zaczyna mnie łapać stres przedporodowy ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No Flakonik urodziła naturalnie bliźniaczki ;-) Ooooo zgrozo zaczyna mnie łapać stres przedporodowy ;-)
    jeszcze jedna po niej :) i 2 na pograniczu hah

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ