X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja nie miałam zastoju ale na polowkowym usg wyszedl zastoj u małego. Ze dwa tygodnie pozniej juz nie było go

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    witam się w 32 tygodniu! :)

dziewczyny a macie często bóle miesiączkowe i takie ciągnięcia do dołu?
    Anulka ja od kilku dni mam lekkie bóle miesiaczkowe połączone z twardnieniem brzucha dodtkowo podczas takiego bólu i twardnienia ciągnie mi się wszystko w dół aż chwilami nie moge oddychac, biorę magnez i czekam do czwartku na wizytę, dodatkowo leżę wtedy jest duzo lepiej, martwię się strasznie w pierwszej ciązy nie miałam czegoś takiego a ciąża była rozwiązana przez cc więc nawet nie wiem co to skurcze porodowe ...

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Anulka ja od kilku dni mam lekkie bóle miesiaczkowe połączone z twardnieniem brzucha dodtkowo podczas takiego bólu i twardnienia ciągnie mi się wszystko w dół aż chwilami nie moge oddychac, biorę magnez i czekam do czwartku na wizytę, dodatkowo leżę wtedy jest duzo lepiej, martwię się strasznie w pierwszej ciązy nie miałam czegoś takiego a ciąża była rozwiązana przez cc więc nawet nie wiem co to skurcze porodowe ...
    no to ja mam podobnie eh, zaczęło mi się już z 2 tyg temu, ale w zeszłym tyg na wizycie ok było wszystko, szyjka cała.. ja nie biore nic, gin też mi nic nie zaleciła. mnie częściej łapie, jak chodzę, ale jak leże i się nie ruszam to też eh i to już czasem na prawdę mocno zaboli i promieniuje na prawą nogę, tak jak zawsze podczas okresu miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 09:22

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    no to ja mam podobnie eh, zaczęło mi się już z 2 tyg temu, ale w zeszłym tyg na wizycie ok było wszystko, szyjka cała.. ja nie biore nic, gin też mi nic nie zaleciła. mnie częściej łapie, jak chodzę, ale jak leże i się nie ruszam to też eh i to już czasem na prawdę mocno zaboli i promieniuje na prawą nogę, tak jak zawsze podczas okresu miałam
    U mnie teraz dośc często pojawiają się te objawy, 3 tygodnie temu jak byłam na wizycie to zgłaszałam to lekarce tyle że wtedy te bóle i twardnienia pojawiały mi się rzadko i nie codziennie, po badaniu szyjki palpacyjnie a potem przez usg niby wszystko ok, szyjka długa(5cm) i zamknieta, zaleciłam magnez i odpoczynek, ale teraz mam te objawy często i codziennie :(

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    U mnie teraz dośc często pojawiają się te objawy, 3 tygodnie temu jak byłam na wizycie to zgłaszałam to lekarce tyle że wtedy te bóle i twardnienia pojawiały mi się rzadko i nie codziennie, po badaniu szyjki palpacyjnie a potem przez usg niby wszystko ok, szyjka długa(5cm) i zamknieta, zaleciłam magnez i odpoczynek, ale teraz mam te objawy często i codziennie :(
    ja mam czasem z 2 do 3 razy na godzine nawet! a czasem jest tak, że i kilka godzin nie boli, nie idzie przewidzieć.. braxtona to też często gęsto mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic, zobacze co wyjdzie na wizycie za 2 tyg, chyba dotrzymam do tego czasu heh :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski, ja ostatnio jakos nie mialam weny zeby sie udzielać... łapałam doła, byly ciche dni z moim m. jakies ogólnie zle samopoczucie i psychicznie troche wysiadam, moglabym non stop płakać..hormony strasznie mi burzują :/

W czwartek mam wizyte a dzis bylam na badaniach krwi i moczu. Ostatnio coraz czesciej mam takie kłucia bolesne w okolicy pępka, ale to przeciez nie skurcze, sama nie wiem..

dziewczyny które leżą -> macie cos takiego ze jak sie przekrecacie z jednego boku na drugi to boli was w kroczu albo w okolicy jajników ? normalnie gorszy ucisk czuje wlasnie przy tym przekrecaniu sie niz np przy chodzeniu :/
    no i brzuszek mi juz bardzo czesto twardnieje, chyba musze zaczac liczyc ile razy w ciagu dnia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się rozsypały grudnióweczki :-)
    Idą jak burza!

Ja właśnie wrócilam z badań krwi i moczu. Nosz kuźwa, nikt nie wpuści. Przede mną 8 osób i nikt dosłownie... Masakra!!!
    W nocy nie spałam, bo wszystko boli. Ehhhh.......
    Dzień marudera mam dzisiaj :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    No to się rozsypały grudnióweczki :-)
    Idą jak burza!

Nooo teraz to juz pewnie jedna za drugą będą rodzic :)

• appee Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak grudniówki teraz to my najwcześniej za miesiąc, niech żadna nie próbuje wcześniej!!:P

Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły wózek Adamex Barletta - jaki macie do tego fotelik? Bo szukam i szukam i takie drożyzny mi się pokazują, że pensji nie starczy:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze zwolnic tempa...przed chwila mało nie zemdlałam w sklepie:( ku**a!! Przepraszam ale wiecie ze nikt nie chciał przepuścić w kolejce....masakra co za ludzie...jeszcze Antoś dzisiaj taki niespokojny:((( chyba musze wiecej pic:(bo wczoraj były tylko 2 herbatki;(((a tu w domu taki bałagan...obiad nie ruszony...miałam dzis zaczac prac:(((a jesZCZE DO GABINETU NA 2 pacjentki musze jechac...normalnie siedziec i wyc;((((

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, mogę dołączyć? Mam termin na 7.02, ale od 18tc mam zalozony szew i leze plackiem. Moim zyczeniam jest dotrzymac do 35tc, czyli do 7.01, ale kazdy tydzien po 30 tc bedzie zbawieniem dla moich chlopakow. No wlasnie, sprawy nie polepsza fakt, ze to dwa precelki :-)

monika_89, ania.g, Beatrice, alexparis34 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dzien dobry, mogę dołączyć? Mam termin na 7.02, ale od 18tc mam zalozony szew i leze plackiem. Moim zyczeniam jest dotrzymac do 35tc, czyli do 7.01, ale kazdy tydzien po 30 tc bedzie zbawieniem dla moich chlopakow. No wlasnie, sprawy nie polepsza fakt, ze to dwa precelki :-)
    witaj i zapraszamy :) fajnie, że bliźniaki, oby siedziały grzecznie w brzuchu jak najdłużej :)

• appee Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wchodząc na zajęcia na SR poczułam takie mega wirowanie w głowie i mdłości, także chyba dołącza to do uroków ciąży:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity mnie tez teraz hormony szaleją;) poza tym mam syndrom wicia gniazda w wersji hard;)a masz pępek na wierzchu? Ja odczuwałam tam kłucia jak sie wypychał. W środę wolny dzien, moze zrobicie z mężem cos fajnego i atmosfera sie poprawi. Teraz to juz łatwo co moze wyprowadzić z równowagi.
    Ania z tymi kolejkami mam tak samo, nagle staje sie niewidzialna;)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fistaszku i hej precelki, witam na kolejnym wspolnym watku☺
    Felicity, ja mam takie bole przy zmianie pozycji, ale je olewam, mam dosc innych swoich dolegliwosci i przygod ciazowych. Ide w czwartek na kontrole, to zapytam mimo to.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Natalka ja nie miałam zastoju ale na polowkowym usg wyszedl zastoj u małego. Ze dwa tygodnie pozniej juz nie było go
    U nas tez to wyszlo na polowkowym, ale sie nie powieksza nawet zmalal troszkr wczoraj widzialam.

Felicity mnie czasem ciagnie na wysokosci lewego jajnika. Tylko tam co jakis czas mnie boli a do 18tc to non stop. Podejrzewam ze to jakues wiezadla podtrzymujace macice

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek witamy :*

Pati78 no wlasnie ja tez musze zapytac gina o to w czwartek, ostatnio zauwazylam tez sporo gęstej bialej wydzieliny, ale nie grudkowatej,nic mnie tam nie piecze ani nie swędzi..

FasUla z porobienia czegos fajnego raczej nici, pozostaje nam jedynie oglądanie tv :P ogólnie juz troche lepiej ale nadal czuje sie taka jakas samotna z tym wszystkim, zazdroszcze dziewczynom ktorych mezowie przezywaja ciaze razem z nimi, wybieraja rozne drobiazgi dla dziecka itd.. mojego to w ogole nie rusza, jest raczej z typu:jak dziecko bedzie to bedzie sie cieszyc a teraz jeszcze go nie ma to po co cokolwiek okazywać ehhh nieczuły głupek.. <ehhh sorry za te smuty> :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pępek dalej mam normalny , to kłucie to jakby jakas kolka czy cos w tym stylu. od 2-3dni zaczela mnie tez swędziec skora u góry na brzuchu ale czytalam ze po 30tc to normalne, smaruje zeby nie wyskoczyly znowu rozstepy ale zobaczymy..

mnie tez nikt nie przepuszcza na badaniach niestety:/ dzis to nawet specjalnie wlozylam opiętą bluzke a i tak kobieta z 5 latkiem udala ze mnie nie widzi i normalnie sobie weszla...no cóż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:08

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ja tez tak mam. W ogole czesto mnie kluje w szyjce.

Ej laski ja wam powiem ze rzadko kiedy wychodze z domu ale zawsze mnie do kolejki wpuszczaja i ustepuja miejsca!! No chyba od 5 miesiaca juz. Druga kwestia ze ja szybko dostaje zadychy bo leze ale naprawde jeszcze sie nie spotkalam ze znieczulica.

Grudniowki rodzą aaaa boje sie! Jestem grudniowo styczniowa przeciez no ;p

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ