Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka557 wrote:witam się w 32 tygodniu!
dziewczyny a macie często bóle miesiączkowe i takie ciągnięcia do dołu? -
nick nieaktualnyMama84 wrote:Anulka ja od kilku dni mam lekkie bóle miesiaczkowe połączone z twardnieniem brzucha dodtkowo podczas takiego bólu i twardnienia ciągnie mi się wszystko w dół aż chwilami nie moge oddychac, biorę magnez i czekam do czwartku na wizytę, dodatkowo leżę wtedy jest duzo lepiej, martwię się strasznie w pierwszej ciązy nie miałam czegoś takiego a ciąża była rozwiązana przez cc więc nawet nie wiem co to skurcze porodowe ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 09:22
-
anulka557 wrote:no to ja mam podobnie eh, zaczęło mi się już z 2 tyg temu, ale w zeszłym tyg na wizycie ok było wszystko, szyjka cała.. ja nie biore nic, gin też mi nic nie zaleciła. mnie częściej łapie, jak chodzę, ale jak leże i się nie ruszam to też eh i to już czasem na prawdę mocno zaboli i promieniuje na prawą nogę, tak jak zawsze podczas okresu miałam
-
nick nieaktualnyMama84 wrote:U mnie teraz dośc często pojawiają się te objawy, 3 tygodnie temu jak byłam na wizycie to zgłaszałam to lekarce tyle że wtedy te bóle i twardnienia pojawiały mi się rzadko i nie codziennie, po badaniu szyjki palpacyjnie a potem przez usg niby wszystko ok, szyjka długa(5cm) i zamknieta, zaleciłam magnez i odpoczynek, ale teraz mam te objawy często i codziennie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej laski, ja ostatnio jakos nie mialam weny zeby sie udzielać... łapałam doła, byly ciche dni z moim m. jakies ogólnie zle samopoczucie i psychicznie troche wysiadam, moglabym non stop płakać..hormony strasznie mi burzują
W czwartek mam wizyte a dzis bylam na badaniach krwi i moczu. Ostatnio coraz czesciej mam takie kłucia bolesne w okolicy pępka, ale to przeciez nie skurcze, sama nie wiem..
dziewczyny które leżą -> macie cos takiego ze jak sie przekrecacie z jednego boku na drugi to boli was w kroczu albo w okolicy jajników ? normalnie gorszy ucisk czuje wlasnie przy tym przekrecaniu sie niz np przy chodzeniu
no i brzuszek mi juz bardzo czesto twardnieje, chyba musze zaczac liczyc ile razy w ciagu dnia.. -
nick nieaktualnyNo to się rozsypały grudnióweczki
Idą jak burza!
Ja właśnie wrócilam z badań krwi i moczu. Nosz kuźwa, nikt nie wpuści. Przede mną 8 osób i nikt dosłownie... Masakra!!!
W nocy nie spałam, bo wszystko boli. Ehhhh.......
Dzień marudera mam dzisiaj -
nick nieaktualny
-
No to jak grudniówki teraz to my najwcześniej za miesiąc, niech żadna nie próbuje wcześniej!!
Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły wózek Adamex Barletta - jaki macie do tego fotelik? Bo szukam i szukam i takie drożyzny mi się pokazują, że pensji nie starczy:) -
nick nieaktualnyA ja musze zwolnic tempa...przed chwila mało nie zemdlałam w sklepie:( ku**a!! Przepraszam ale wiecie ze nikt nie chciał przepuścić w kolejce....masakra co za ludzie...jeszcze Antoś dzisiaj taki niespokojny:((( chyba musze wiecej pic:(bo wczoraj były tylko 2 herbatki;(((a tu w domu taki bałagan...obiad nie ruszony...miałam dzis zaczac prac:(((a jesZCZE DO GABINETU NA 2 pacjentki musze jechac...normalnie siedziec i wyc;((((
-
Dzien dobry, mogę dołączyć? Mam termin na 7.02, ale od 18tc mam zalozony szew i leze plackiem. Moim zyczeniam jest dotrzymac do 35tc, czyli do 7.01, ale kazdy tydzien po 30 tc bedzie zbawieniem dla moich chlopakow. No wlasnie, sprawy nie polepsza fakt, ze to dwa precelki
monika_89, ania.g, Beatrice, alexparis34 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFistaszek wrote:Dzien dobry, mogę dołączyć? Mam termin na 7.02, ale od 18tc mam zalozony szew i leze plackiem. Moim zyczeniam jest dotrzymac do 35tc, czyli do 7.01, ale kazdy tydzien po 30 tc bedzie zbawieniem dla moich chlopakow. No wlasnie, sprawy nie polepsza fakt, ze to dwa precelki
fajnie, że bliźniaki, oby siedziały grzecznie w brzuchu jak najdłużej
-
nick nieaktualnyFelicity mnie tez teraz hormony szaleją
poza tym mam syndrom wicia gniazda w wersji hard;)a masz pępek na wierzchu? Ja odczuwałam tam kłucia jak sie wypychał. W środę wolny dzien, moze zrobicie z mężem cos fajnego i atmosfera sie poprawi. Teraz to juz łatwo co moze wyprowadzić z równowagi.
Ania z tymi kolejkami mam tak samo, nagle staje sie niewidzialna;) -
tygrys73 wrote:Natalka ja nie miałam zastoju ale na polowkowym usg wyszedl zastoj u małego. Ze dwa tygodnie pozniej juz nie było go
Felicity mnie czasem ciagnie na wysokosci lewego jajnika. Tylko tam co jakis czas mnie boli a do 18tc to non stop. Podejrzewam ze to jakues wiezadla podtrzymujace macice
-
nick nieaktualnyFistaszek witamy :*
Pati78 no wlasnie ja tez musze zapytac gina o to w czwartek, ostatnio zauwazylam tez sporo gęstej bialej wydzieliny, ale nie grudkowatej,nic mnie tam nie piecze ani nie swędzi..
FasUla z porobienia czegos fajnego raczej nici, pozostaje nam jedynie oglądanie tvogólnie juz troche lepiej ale nadal czuje sie taka jakas samotna z tym wszystkim, zazdroszcze dziewczynom ktorych mezowie przezywaja ciaze razem z nimi, wybieraja rozne drobiazgi dla dziecka itd.. mojego to w ogole nie rusza, jest raczej z typu:jak dziecko bedzie to bedzie sie cieszyc a teraz jeszcze go nie ma to po co cokolwiek okazywać ehhh nieczuły głupek.. <ehhh sorry za te smuty>
-
nick nieaktualnyA pępek dalej mam normalny , to kłucie to jakby jakas kolka czy cos w tym stylu. od 2-3dni zaczela mnie tez swędziec skora u góry na brzuchu ale czytalam ze po 30tc to normalne, smaruje zeby nie wyskoczyly znowu rozstepy ale zobaczymy..
mnie tez nikt nie przepuszcza na badaniach niestety:/ dzis to nawet specjalnie wlozylam opiętą bluzke a i tak kobieta z 5 latkiem udala ze mnie nie widzi i normalnie sobie weszla...no cóż.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:08
-
Felicity ja tez tak mam. W ogole czesto mnie kluje w szyjce.
Ej laski ja wam powiem ze rzadko kiedy wychodze z domu ale zawsze mnie do kolejki wpuszczaja i ustepuja miejsca!! No chyba od 5 miesiaca juz. Druga kwestia ze ja szybko dostaje zadychy bo leze ale naprawde jeszcze sie nie spotkalam ze znieczulica.
Grudniowki rodzą aaaa boje sie! Jestem grudniowo styczniowa przeciez no ;p